pontosnews.gr
Πέμπτη, 5/03/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Σε κλίμα συγκίνησης το ύστατο χαίρε στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη

31/05/2017 - 6:34μμ
Σε κλίμα συγκίνησης το ύστατο χαίρε στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Το ύστατο χαίρε απηύθυναν σήμερα στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, από τη Μητρόπολη Αθηνών, τα παιδιά του, τα εγγόνια του, η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία του τόπου, καθώς και πλήθος κόσμου. Στη νεκρώσιμη ακολουθία, που τελέστηκε μέσα σε κλίμα συγκίνησης και οδύνης, χοροστάτησε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδας Ιερώνυμος.

Το στερνό κατευόδιο στον Κρητικό πολιτικό είπαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, οι πρώην πρωθυπουργοί Κώστας Σημίτης, Κώστας Καραμανλής, Αντώνης Σαμαράς και Γιώργος Παπανδρέου, υπουργοί, αρχηγοί των κομμάτων της αντιπολίτευσης, η ΚΟ της ΝΔ, η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και της Δικαιοσύνης, εκπρόσωποι του πνευματικού και του επιχειρηματικού κόσμου της χώρας.

Η σορός του Κων. Μητσοτάκη είχε εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα από νωρίς το πρωί και χιλιάδες άνθρωποι απηύθυναν τον τελευταίο χαιρετισμό στον πολιτικό άνδρα που σφράγισε με την παρουσία του 50 και πλέον χρόνια κοινοβουλευτικού βίου. Στις παρακαταθήκες του πρώην πρωθυπουργού και επίτιμου προέδρου της ΝΔ αναφέρθηκε στον επικήδειο που εκφώνησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος χαρακτήρισε τον εκλιπόντα ως «κορυφαίο ηγέτη που άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του στην πολιτική, για πάνω από 50 χρόνια».


(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Βλάχος)

Στη συνέχεια του επικήδειου ο Πρ. Παυλόπουλος υπογράμμισε τέσσερις παρακαταθήκες που άφησε πίσω του ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης:

  • Η υπεράσπιση της Δημοκρατίας. Αντίθετος σε κάθε είδους δυνάστη, ο Κων. Μητσοτάκης πίστευε ότι η στήριξή της είναι στάση ζωής, σημείωσε εμφατικά ο ΠτΔ.
  • Η αφοσίωση που ο πρώην πρωθυπουργός επέδειξε στην Κοινοβουλευτική Δημοκρατία.
  • Η πίστη στο ευρωπαϊκό ιδεώδες. Ιδίως μετά τη Μεταπολίτευση, ο πρώην πρωθυπουργός δραστηριοποιήθηκε ώστε η πορεία της Ελλάδας μέσα στην Ευρώπη να είναι νομοτελειακή, και για το σκοπό αυτόν συνεργάστηκε με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή.
  • Τέταρτη παρακαταθήκη, πιο σημαντική και κρίσιμη σήμερα, σύμφωνα με την αξιολόγηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, η ενότητα και η ομόνοια. «Ήξερε, καλύτερα από τον καθένα, το τίμημα του διχασμού», είπε, για να καταλήξει: «Ο δρόμος της Ελλάδας είναι μέσα στην Ευρώπη. Σε αυτήν την Ευρώπη ανήκουμε και αγωνιζόμαστε για να ξαναβρεί τις ρίζες της… Τα μεγάλα και τα σημαντικά πρέπει να τα κάνουμε ενωμένοι. Άλλωστε, εκείνα που μας χωρίζουν είναι πολύ λιγότερα από όσα μας ενώνουν».


(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Βλάχος)

Στον επικήδειο που εκφώνησε, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκίνησε λέγοντας πως «όποιος θέλει να ξέρει αληθινά ποιος ήταν ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ας αναλογιστεί τον τόπο που επέλεξε για τη μόνιμη κατοικία του». Και πρόσθεσε ότι επιλογή του πατέρα του ήταν να ταφεί στο μικρό αγροτικό νεκροταφείο στον Αργουλιδέ Χανίων χωρίς καμία πολυτέλεια. «Ήσουν ο τελευταίος μιας γενιάς που πέρασε ανάμεσα από Συμπληγάδες. Αλλά και μιας γενιάς που δεν έμεινε ποτέ από αντοχή, που ένιωσε μέσα της βαθιά τις δυνατότητες της πατρίδας μας και πίστεψε σ’ αυτές. Μιας γενιάς για την οποία τίποτα δεν έδειχνε αδύνατο ή ακατόρθωτο», τόνισε σε άλλο σημείο του λόγου του ο Κυρ. Μητσοτάκης, για να υπογραμμίσει στη συνέχεια κάποιους στίχους του Κωστή Παλαμά που μνημόνευε συχνά ο Κρητικός πολιτικός: «Χρωστάμε σε όσους ήρθαν, πέρασαν, θα ‘ρθούνε, θα περάσουν. Κριτές, θα μας δικάσουν οι αγέννητοι, οι νεκροί».


(Φωτ.: ΚΥΠΕ)

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, απευθυνόμενος προς τον εκλιπόντα με τα λόγια «σεβαστέ και αγαπημένε μου φίλε», τον ευχαρίστησε για το ενδιαφέρον που πάντα έδειχνε για την Κύπρο, και πρόσθεσε πως έχει τάξει τον εαυτό του στο όραμα να παραδώσει στις επόμενες γενιές «μια Κύπρο ελεύθερη και ευρωπαϊκή».


(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Βλάχος)

Μετά το τέλος της εξοδίου ακολουθίας το φέρετρο με τη σορό του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη σήκωσαν στους ώμους τους τα εγγόνια του. Κατά την έξοδο από τον μητροπολιτικό ναό ο κόσμος ξέσπασε σε χειροκροτήματα, ενώ οι περισσότεροι φώναζαν «Αθάνατος». Από το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας, με C- 130 και συνοδεία των παιδιών και των εγγονιών του, η σορός του πρώην πρωθυπουργού μεταφέρεται στα Χανιά, όπου αύριο θα ταφεί πλάι στη σύντροφο της ζωής του, την αγαπημένη του Μαρίκα.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Γονείς αγκαλιάζουν τα παιδιά τους, παίκτες της ομάδας Κ18 του Άρη, που επέστρεψαν στη Θεσσαλονίκη από το Άμπου Ντάμπι (φωτ.: EUROKINISSI/Ραφαήλ Γεωργιάδης)
ΕΛΛΑΔΑ

Επαναπατρίστηκαν 162 Έλληνες από τη Μέση Ανατολή

5/03/2026 - 12:23μμ
Το λιμάνι του Πειραιά (φωτ.: EUROKINISSI/Δανάη Δαυλοπούλου)
ΕΛΛΑΔΑ

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια – 24ωρη απεργία λόγω του πολέμου στη Μέση Ανατολή

5/03/2026 - 9:11πμ
(Φωτ.: pixabay / anrita1705)
ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Επιστρέφουν οι μπόρες σε Μακεδονία, Θράκη, Θεσσαλία, βόρειο Αιγαίο και Στερεά – Πού θα χιονίσει

5/03/2026 - 8:00πμ
(Φωτ.: Τατιάνα Μπόλαρη/	Eurokinissi)
ΕΛΛΑΔΑ

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη 27η επαρχιακή οδό Θεσσαλονίκης-Μηχανιώνας λόγω συντήρησης οδικού ηλεκτροφωτισμού

4/03/2026 - 6:43μμ
Οι γονείς του Παύλου Φύσσα μαζί με κόσμο πανηγυρίζουν για την απόφαση του Εφετείου Αθηνών στη δίκη, σε β' βαθμό, των μελών της εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή» (φωτ.: EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Εγκληματική οργάνωση «Χρυσή Αυγή»: Την Πέμπτη συζητούνται τα ελαφρυντικά για τους 42 κατηγορουμένους βάσει της πρωτόδικης απόφασης

4/03/2026 - 4:48μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)
ΕΛΛΑΔΑ

Στη Θεσσαλονίκη η Κ18 του Άρη μετά την περιπέτεια στο Άμπου Ντάμπι

4/03/2026 - 2:48μμ
(Φωτ: Αρχείου ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ)
ΕΛΛΑΔΑ

Ξανά στη θέση της η μνήμη: Αποκαταστάθηκε το μνημείο των 200 στην Καισαριανή

4/03/2026 - 1:52μμ
«Άγιο» είχε ο οδηγός του απορριμματοφόρου που κυριολεκτικά βυθίστηκε στο έδαφος (φωτ.: epirus-tv-news.gr)
ΕΛΛΑΔΑ

Ιωάννινα: Δρόμος «ρούφηξε» απορριμματοφόρο

4/03/2026 - 12:56μμ
Ο Ηλίας Κασιδιάρης διακρίνεται στην τελευταία σειρά καθισμάτων στο Εφετείο, κατά την ανάγνωση της ετυμηγορίας (φωτ.: EUROKINISSI/Τατιάνα Μπόλαρη)
ΕΛΛΑΔΑ

Δίκη Χρυσής Αυγής: Ένοχοι και στο Εφετείο οι 42 κατηγορούμενοι

4/03/2026 - 10:22πμ
Ο Γιάννης Λαγός στο Εφετείο (φωτ.:EUROKINISSI/Τατιάνα Μπόλαρη)
ΕΛΛΑΔΑ

Σήμερα η απόφαση του Εφετείου για τη «Χρυσή Αυγή»

4/03/2026 - 9:14πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πρόσφυγες από τον Πόντο στην Κέρκυρα, 20 Ιανουαρίου 1923 (πηγή: Αρχείο Κέντρου Μικρασιατικών Σπουδών)

Ξεκινά το Σπουδαστήριο Ποντιακής Ιστορίας και Πολιτισμού στην Αθήνα

5 λεπτά πριν
Επιβάτες πτήσης από το Ντουμπάι φτάνουν στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Σίδνεϊ, στην Αυστραλία (φωτ.:  EPA/GEORGE CHAN AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT)

«Έξοδος» των κροίσων από το Ντουμπάι: Ιδιωτικά τζετ, πτήσεις 200.000 δολαρίων και οδική διαφυγή μέσω της ερήμου υπό τον φόβο των ιρανικών πυραύλων

30 λεπτά πριν
Η ελληνική φρεγάτα «Ψαρά» στο λιμάνι της Λεμεσού, 4 Μαρτίου 2026 (φωτ.: EPA / George Christoforou)

Η Κύπρος στο επίκεντρο της κρίσης στη Μέση Ανατολή – Ευρωπαϊκά πολεμικά πλοία σπεύδουν για την προστασία της

55 λεπτά πριν
Καρτ-ποστάλ με θέμα το χάρτη του Μικρασιατικού Πόντου και τίτλο: Carte de la Republique du Pont (Euxin). Editee par la Ligue Nationale du Pont (Euxin). Από το αρχείο της Επιτροπής Ποντιακών Μελετών

Η Ποντοαρμενική Ομοσπονδία: Όταν Πόντιοι και Αρμένιοι επιχείρησαν κοινό κράτος στον Εύξεινο Πόντο

1 ώρα πριν
Ελληνικές συστοιχίες Patriot (φωτ.: αρχείο EUROKINISSI)

Ένταση Αθήνας-Άγκυρας για τους Patriot στην Κάρπαθο – Η Ελλάδα απαντά: Η αμυντική διάταξη είναι αδιαπραγμάτευτη

2 ώρες πριν
(Φωτ.: Εύξεινος Λέσχη Βέροιας)

Εύξεινος Λέσχη Βέροιας: Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος του «Αργοναύτη»

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign