pontosnews.gr
Παρασκευή, 13/03/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Σε κλίμα συγκίνησης το ύστατο χαίρε στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη

31/05/2017 - 6:34μμ
Σε κλίμα συγκίνησης το ύστατο χαίρε στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Το ύστατο χαίρε απηύθυναν σήμερα στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, από τη Μητρόπολη Αθηνών, τα παιδιά του, τα εγγόνια του, η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία του τόπου, καθώς και πλήθος κόσμου. Στη νεκρώσιμη ακολουθία, που τελέστηκε μέσα σε κλίμα συγκίνησης και οδύνης, χοροστάτησε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδας Ιερώνυμος.

Το στερνό κατευόδιο στον Κρητικό πολιτικό είπαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, οι πρώην πρωθυπουργοί Κώστας Σημίτης, Κώστας Καραμανλής, Αντώνης Σαμαράς και Γιώργος Παπανδρέου, υπουργοί, αρχηγοί των κομμάτων της αντιπολίτευσης, η ΚΟ της ΝΔ, η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και της Δικαιοσύνης, εκπρόσωποι του πνευματικού και του επιχειρηματικού κόσμου της χώρας.

Η σορός του Κων. Μητσοτάκη είχε εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα από νωρίς το πρωί και χιλιάδες άνθρωποι απηύθυναν τον τελευταίο χαιρετισμό στον πολιτικό άνδρα που σφράγισε με την παρουσία του 50 και πλέον χρόνια κοινοβουλευτικού βίου. Στις παρακαταθήκες του πρώην πρωθυπουργού και επίτιμου προέδρου της ΝΔ αναφέρθηκε στον επικήδειο που εκφώνησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος χαρακτήρισε τον εκλιπόντα ως «κορυφαίο ηγέτη που άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του στην πολιτική, για πάνω από 50 χρόνια».


(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Βλάχος)

Στη συνέχεια του επικήδειου ο Πρ. Παυλόπουλος υπογράμμισε τέσσερις παρακαταθήκες που άφησε πίσω του ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης:

  • Η υπεράσπιση της Δημοκρατίας. Αντίθετος σε κάθε είδους δυνάστη, ο Κων. Μητσοτάκης πίστευε ότι η στήριξή της είναι στάση ζωής, σημείωσε εμφατικά ο ΠτΔ.
  • Η αφοσίωση που ο πρώην πρωθυπουργός επέδειξε στην Κοινοβουλευτική Δημοκρατία.
  • Η πίστη στο ευρωπαϊκό ιδεώδες. Ιδίως μετά τη Μεταπολίτευση, ο πρώην πρωθυπουργός δραστηριοποιήθηκε ώστε η πορεία της Ελλάδας μέσα στην Ευρώπη να είναι νομοτελειακή, και για το σκοπό αυτόν συνεργάστηκε με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή.
  • Τέταρτη παρακαταθήκη, πιο σημαντική και κρίσιμη σήμερα, σύμφωνα με την αξιολόγηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, η ενότητα και η ομόνοια. «Ήξερε, καλύτερα από τον καθένα, το τίμημα του διχασμού», είπε, για να καταλήξει: «Ο δρόμος της Ελλάδας είναι μέσα στην Ευρώπη. Σε αυτήν την Ευρώπη ανήκουμε και αγωνιζόμαστε για να ξαναβρεί τις ρίζες της… Τα μεγάλα και τα σημαντικά πρέπει να τα κάνουμε ενωμένοι. Άλλωστε, εκείνα που μας χωρίζουν είναι πολύ λιγότερα από όσα μας ενώνουν».


(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Βλάχος)

Στον επικήδειο που εκφώνησε, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκίνησε λέγοντας πως «όποιος θέλει να ξέρει αληθινά ποιος ήταν ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ας αναλογιστεί τον τόπο που επέλεξε για τη μόνιμη κατοικία του». Και πρόσθεσε ότι επιλογή του πατέρα του ήταν να ταφεί στο μικρό αγροτικό νεκροταφείο στον Αργουλιδέ Χανίων χωρίς καμία πολυτέλεια. «Ήσουν ο τελευταίος μιας γενιάς που πέρασε ανάμεσα από Συμπληγάδες. Αλλά και μιας γενιάς που δεν έμεινε ποτέ από αντοχή, που ένιωσε μέσα της βαθιά τις δυνατότητες της πατρίδας μας και πίστεψε σ’ αυτές. Μιας γενιάς για την οποία τίποτα δεν έδειχνε αδύνατο ή ακατόρθωτο», τόνισε σε άλλο σημείο του λόγου του ο Κυρ. Μητσοτάκης, για να υπογραμμίσει στη συνέχεια κάποιους στίχους του Κωστή Παλαμά που μνημόνευε συχνά ο Κρητικός πολιτικός: «Χρωστάμε σε όσους ήρθαν, πέρασαν, θα ‘ρθούνε, θα περάσουν. Κριτές, θα μας δικάσουν οι αγέννητοι, οι νεκροί».


(Φωτ.: ΚΥΠΕ)

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, απευθυνόμενος προς τον εκλιπόντα με τα λόγια «σεβαστέ και αγαπημένε μου φίλε», τον ευχαρίστησε για το ενδιαφέρον που πάντα έδειχνε για την Κύπρο, και πρόσθεσε πως έχει τάξει τον εαυτό του στο όραμα να παραδώσει στις επόμενες γενιές «μια Κύπρο ελεύθερη και ευρωπαϊκή».


(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Βλάχος)

Μετά το τέλος της εξοδίου ακολουθίας το φέρετρο με τη σορό του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη σήκωσαν στους ώμους τους τα εγγόνια του. Κατά την έξοδο από τον μητροπολιτικό ναό ο κόσμος ξέσπασε σε χειροκροτήματα, ενώ οι περισσότεροι φώναζαν «Αθάνατος». Από το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας, με C- 130 και συνοδεία των παιδιών και των εγγονιών του, η σορός του πρώην πρωθυπουργού μεταφέρεται στα Χανιά, όπου αύριο θα ταφεί πλάι στη σύντροφο της ζωής του, την αγαπημένη του Μαρίκα.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ. αρχείου: pixabay.com)
ΕΛΛΑΔΑ

Πιερία: Στη ΜΕΘ Γερμανίδα τουρίστρια μετά από επίθεση αγέλης αδέσποτων σκύλων

13/03/2026 - 2:38μμ
Ελένη Ζαρούλια οδηγείται στη φυλακή (φωτ.: EUROKINISSI / Δανάη Δαυλοπούλου)
ΕΛΛΑΔΑ

Χρυσή Αυγή: Στη φυλακή οδηγείται η Ελένη Ζαρούλια

13/03/2026 - 2:09μμ
Το σημείο όπου έπεσε νεκρός ο 20χρονος (φωτ.: EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Δολοφονία 20χρονου στην Καλαμαριά: Αποκλείστηκε η εκδοχή του οπαδικού επεισοδίου

13/03/2026 - 10:54πμ
(Φωτ. αρχείου: ΓΕΕΘΑ / EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Νέα υπόθεση κατασκοπείας στη Σούδα: Σύλληψη 58χρονου Πολωνού για ύποπτη καταγραφή στρατιωτικών κινήσεων

13/03/2026 - 9:31πμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Οπαδική βία: Κατέληξε 20χρονος που μαχαιρώθηκε στην Καλαμαριά

13/03/2026 - 8:36πμ
(Φωτ.: Γιώργος Κονταρίνης/EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Αίθριος ο καιρός σήμερα, με τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι

13/03/2026 - 8:09πμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Βασίλης Ρεμπάπης)
ΕΛΛΑΔΑ

Άρειος Πάγος: Η σύνταξη δεν είναι λόγος απόλυσης – Τι αλλάζει για τους εργαζόμενους συνταξιούχους

12/03/2026 - 7:16μμ
ΕΛΛΑΔΑ

Σεισμός 4,8 Ρίχτερ στα σύνορα Ευρυτανίας και Καρδίτσας

12/03/2026 - 12:49μμ
Στιγμιότυπο από την εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου (φωτ.: Λάμπρος Ζαχαρής)
ΕΛΛΑΔΑ

Υποβρύχιο «Πρωτεύς»: Τέσσερα χρόνια από τον παροπλισμό του – Η τελευταία τορπίλη είναι «χάρτινη»

12/03/2026 - 12:24μμ
Ηλεκτρονικές πινακίδες στον σταθμό του μετρό στο Σύνταγμα (φωτ.: EUROKINISSI/Μιχάλης Παπανικολάου)
ΕΛΛΑΔΑ

Αθήνα: Κλείνει ο σταθμός του μετρό «Σύνταγμα» σήμερα από τις 17:30

12/03/2026 - 10:53πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ. αρχείου: pixabay.com)

Πιερία: Στη ΜΕΘ Γερμανίδα τουρίστρια μετά από επίθεση αγέλης αδέσποτων σκύλων

14 λεπτά πριν
Ελένη Ζαρούλια οδηγείται στη φυλακή (φωτ.: EUROKINISSI / Δανάη Δαυλοπούλου)

Χρυσή Αυγή: Στη φυλακή οδηγείται η Ελένη Ζαρούλια

44 λεπτά πριν
(Φωτ.: facebook/Σύλλογος Ποντίων Έδεσσας Αγ.Θεόδωρος Γαβράς)

Έδεσσα: «Η εθνική και θρησκευτική συνείδηση των Ελλήνων του Πόντου» από τον «Άγιο Θεόδωρο Γαβρά»

1 ώρα πριν
(Φωτ.: EPA / Abedin Taherkenareh)

Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Μαζικές εκρήξεις στην Τεχεράνη – Νέα αναχαίτιση πυραύλου στην Τουρκία

2 ώρες πριν
(Πηγή: naftemporiki.gr)

Νηστίσιμα σοκολατάκια με ταχίνι και μέλι, για τη λιγούρα της Σαρακοστής

2 ώρες πριν
(Φωτ.: pixabay.com

Βρετανία: Απεχθής υπόθεση σύγχρονης δουλείας – 13 χρόνια κάθειρξη σε μητέρα 10 παιδιών που βασάνιζε γυναίκα επί 25 χρόνια

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign