pontosnews.gr
Τρίτη, 16/09/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Τζιχαντιστής ανέλαβε την ευθύνη για το χτύπημα στο Μάντσεστερ Αρένα – Η στιγμή της έκρηξης (φωτο-βίντεο)

23/05/2017 - 12:53μμ
Τζιχαντιστής ανέλαβε την ευθύνη για το χτύπημα στο Μάντσεστερ Αρένα – Η στιγμή της έκρηξης (φωτο-βίντεο)
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Στο φουαγιέ του συναυλιακού χώρου Μάντσεστερ Αρένα γράφτηκε σήμερα τα ξημερώματα ο θλιβερός επίλογος μια μοναδικής μουσικής βραδιάς που έζησαν χιλιάδες Βρετανοί, νεαροί στην πλειοψηφία τους, με πρωταγωνίστρια την Αμερικανίδα ποπ σταρ Αριάνα Γκράντε, όταν βομβιστής αυτοκτονίας ανατινάχθηκε «στο όνομα του Ισλαμικού Κράτους» όπως λέει σε βίντεο –η αυθεντικότητά του ερευνάται– που κυκλοφόρησε λίγες ώρες μετά το μακελειό που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 22 άτομα.

Πάντως το Ισλαμικό Κράτος ναι μεν χαιρέτισε την επίθεση, ωστόσο δεν ανέλαβε την ευθύνη.

Λογαριασμοί του Twitter που συνδέονται με το Ισλαμικό Κράτος χρησιμοποιούν hashtags που αναφέρονται στην επίθεση με πανηγυρικά μηνύματα και κάποιοι από αυτούς κάνουν έκκληση για ανάλογες επιθέσεις αλλού. Κάποια από τα μηνύματα περιέγραψαν την επίθεση ως αντίποινα για τις αεροπορικές επιθέσεις σε Ιράκ και Συρία.

Μέχρι στιγμής, επισήμως, τα θύματα είναι 22 και οι τραυματίες 59. Μεταξύ των νεκρών, σύμφωνα με την εφημερίδα Wall Street Journal, βρίσκεται και ο βομβιστής αυτοκτονίας, «κομμάτια από τη σορό του οποίου εντοπίστηκαν στο σημείο της έκρηξης.»

Τρομοκρατημένοι έτρεχαν να σωθούν
Οι μαρτυρίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας για τη στιγμή της έκρηξης και του πανικού που ακολούθησε είναι συγκλονιστικές. «Ενώ αποχωρούσαμε μια έκρηξη σημειώθηκε εκατοστά από μένα. Δέρμα και ανθρώπινα μέλη απλώθηκαν παντού, στα μαλλιά μου και την τσάντα μου. Ακόμα βρίσκω κομμάτια από ένα Θεός ξέρει τι στα μαλλιά μου» είπε μια έφηβη.

«Περίμενα τα παιδιά μου να βγουν. Ακούσαμε το τελευταίο τραγούδι και είδαμε αρκετό κόσμο να βγαίνει. Ξαφνικά είδαμε μια λάμψη και ακούσαμε έναν θόρυβο. Ένιωσα έναν πόνο στο πόδι μου. Η γυναίκα μου είπε “πρέπει να ξαπλώσω” και όπως είδα είχε τραυματιστεί στην κοιλιά» περιγράφει ο Γκάρι Γουόκερ από το Λιντς που περίμενε τις δύο κόρες του μετά τη συναυλία. 

«Η Αριάνα είπε “γεια σου Μάντσεστερ”, τα φώτα άναψαν και ακούστηκαν δύο μεγάλοι θόρυβοι. Τότε ο κόσμος άρχισε να τρέχει και να φωνάζει. Έβλεπα γύρω μου κόσμο με αίμα στο πρόσωπό του» δήλωσε άλλος αυτόπτης μάρτυρας.

Αυξημένα μέτρα ασφαλείας
Η επίθεση στο Μάντσεστερ Αρένα σήμανε συναγερμό στο Λονδίνο, όπου ο δήμαρχος Σαντίκ Καν διέταξε να ενισχυθούν οι περιπολίες στους δρόμους. «Βρίσκομαι σε διαρκή επικοινωνία με την Μητροπολιτική Αστυνομία, η οποία επανεξετάζει το θέμα της ασφάλειας στο Λονδίνο. Οι κάτοικοι του Λονδίνου θα δουν περισσότερους αστυνομικούς στους δρόμους του σήμερα», ανέφερε ο Καν σε ανακοίνωσή του που ανήρτησε στο Twitter.

Διεθνής καταδίκη για το τρομοκρατικό χτύπημα
Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος της Ελλάδας καταδίκασε την πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση στο Μάντσεστερ Αρένα. Με ανάρτησή του στο Twitter ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε την αλληλεγγύη του στον βρετανικό λαό. «Απόλυτη καταδίκη της αποτρόπαιης τρομοκρατικής επίθεσης στο Μάντσεστερ. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας προς τον βρετανικό λαό και τη στήριξή μας στους συγγενείς των θυμάτων. Είμαστε στο πλευρό σας» αναφέρει ο πρωθυπουργός. Στο ίδιο κλίμα ήταν και η ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. «Οι σκέψεις και οι προσευχές μας, μαζί τους. Αποτροπιασμός και αγανάκτηση» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.


(Φωτ.: EPA / Nigel Roddis)

Από την πλευρά του ο Σταύρος Θεοδωράκης έγραψε πως «22 έφηβοι καταδικάστηκαν σε θάνατο από έναν παράφρονα ενώ χαίρονταν μια συναυλία. Ο φανατισμός αφήνει πίσω του μόνο θύματα». Η Φώφη Γεννηματά, πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης τόνισε ότι «Η σκέψη μας είναι στα παιδιά που χάθηκαν και στις οικογένειές τους. Αμοιβαίος σεβασμός και ελευθερία η απάντηση των λαών της Ευρώπης απέναντι στο μίσος και τον φόβο». Συγκλονισμένοι δήλωσαν οι ΑΝΕΛ δια στόματος της εκπροσώπου τους Μανταλένας Παπαδοπούλου. «Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες είμαστε συγκλονισμένοι και καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο την αποτρόπαια τρομοκρατική επίθεση που προκάλεσε το θάνατο και τον τραυματισμό δεκάδων ανυποψίαστων εφήβων και παιδιών στο Μάντσεστερ. Πρόκειται για ένα νέο τρομοκρατικό χτύπημα αδιανόητης νοσηρότητας. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στις οικογένειες των θυμάτων και την ολόψυχη συμπαράστασή μας στον βρετανικό λαό».

Με ανακοίνωσή του, το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών καταδίκασε απερίφραστα τη βάρβαρη ενέργεια και εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων, στον βρετανικό λαό και στην κυβέρνησή του.

Τα βαθύτατα συλλυπητήριά του εξέφρασε και ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης.  «Τα βαθύτατα συλλυπητήριά μας για αυτή την αποτρόπαια επίθεση εναντίον αθώων. Οι σκέψεις και οι προσευχές μας είναι με τα θύματα και τις οικογένειές τους» έγραψε.

Συγκλονισμένοι δήλωσαν μεταξύ η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Η Μέρκελ είπε πως η Γερμανία είναι στο πλευρό των Βρετανών και ο Μακρόν απηύθυνε στον βρετανικό λαό τη συμπάθειά του και «την αποφασιστικότητα της Γαλλίας που βρίσκεται στο πλευρό του στο πένθος με μία ιδιαίτερη σκέψη για τα θύματα και τις οικογένειές τους.» Μου σπαράζει την καρδιά να σκέφτομαι ότι, για μία ακόμη φορά, «η τρομοκρατία προσπάθησε να εμπνεύσει φόβο εκεί που έπρεπε να υπάρχει χαρά, να σπείρει την διχόνοια εκεί όπου νέοι άνθρωποι και οικογένειες θα έπρεπε να γιορτάζουν μαζί», δήλωσε ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

Οι αντιδράσεις της καλλιτεχνικής κοινότητας
​
Ανάλογα σχόλια έκαναν και γνωστοί καλλιτέχνες. Η ράπερ Νίκι Μινάζ, φίλη της Αριάνα Γκράντε, η οποία έκανε φωνητικά στο reggae-pop τραγούδι Side to Side, έγραψε στο Twitter: «Η καρδιά μου πονάει για την αδελφή μου, την Αριάνα και για κάθε οικογένεια που έχει πληγεί από αυτό το τραγικό γεγονός στο Ηνωμένο Βασίλειο. Αθώες ζωές χάθηκαν. Λυπάμαι τόσο πολύ που το ακούω».

Συγκλονισμένη δήλωσε και η τραγουδίστρια Τέιλορ Σουίφτ. «Σκέψεις, προσευχές και δάκρυα για όλους εκείνους που επλήγησαν από την τραγωδία του Μάντσεστερ απόψε. Στέλνω όλη μου την αγάπη» έγραψε σε μήνυμά της στο Twitter. «Είμαι συντετριμμένος γι’ αυτό που συνέβη στο Μάντσεστερ απόψε» σημείωσε ο Άγγλος τραγουδιστής και τραγουδοποιός, Χάρι Στάιλς. «Στέλνω την αγάπη μου σε όσους έχουν πληγεί». «Κάθε μουσικός αισθάνεται αποστροφή και υπεύθυνος σήμερα – τα σόου πρέπει να είναι ασφαλή για εσάς. Πραγματικά ο χειρότερος εφιάλτης» έγραψε η τραγουδίστρια και στιχουργός από τη Νέα Ζηλανδία, Lorde, σύμφωνα με την εφημερίδα The Guardian.

Ο Μπρούνο Μαρς έγραψε πως «Δεν υπάρχουν λόγια που να περιγράφουν πώς αισθάνομαι για το τι συνέβη στο Μάντσεστερ. Δεν θέλω να πιστέψω ότι ο κόσμος, στον οποίο ζούμε μπορεί να είναι τόσο σκληρός». «Σκέψεις, προσευχές και ολόκληρη η καρδιά μου είναι στο Μάντσεστερ αυτό το βράδυ» ανέφερε σε μήνυμά της η Τζένιφερ Λόπεζ. «Οι σκέψεις μου και οι προσευχές μου είναι στους ανθρώπους του Μάντσεστερ, σε όποιον έχει πληγεί, στην Αριάνα Γκράντε και σε όλη την ομάδα», τόνισε η Pink. Μηνύματα συμπαράστασης έγραψαν επίσης, ο Εντ Σίραν και η Κέιτι Πέρι.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Γραφιστική απεικόνιση του υποβρυχίου Orka (πηγή: Ministerie van Defensie/ defensie.nl)
ΚΟΣΜΟΣ

Πολωνία: Πλησιάζει η ώρα της απόφασης για την αγορά τριών υποβρυχίων

16/09/2025 - 6:40μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Κώστας Τζούμας)
ΕΛΛΑΔΑ

ΑΣΕΠ: Προσωρινά αποτελέσματα για υποψηφίους ΤΕ του πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού (2Γ/2022)

16/09/2025 - 5:00μμ
Ο Αμερικανός ηθοποιός Ρόμπερτ Ρέντφορντ, σε εκδήλωση στο Μονακό, το 2021 (φωτ. αρχείου: 
EPA/ SEBASTIEN NOGIER)
ΚΟΣΜΟΣ

Πέθανε ο σταρ του Χόλιγουντ Ρόμπερτ Ρέντφορντ

16/09/2025 - 3:38μμ
Μικρή διαδηλώτρια κρατά την παλαιστινιακή σημαία στη διάρκεια διαδήλωσης υπέρ της Παλαιστίνης (φωτ.: EPA/Bianca De Marchi)
ΚΟΣΜΟΣ

Το Λουξεμβούργο θα αναγνωρίσει παλαιστινιακό κράτος

16/09/2025 - 2:39μμ
Σύρος αναζητά πληροφορίες για συγγενείς του μέσα στη φυλακή Σεντάγια, κοντά στη Δαμασκό (φωτ.: EPA/Antonio Pedro Santos)
ΚΟΣΜΟΣ

Συρία: Μουσείο εικονικής πραγματικότητας «μαρτυρά» τα δεινά των κρατουμένων στις φυλακές-«ανθρώπινα σφαγεία»

16/09/2025 - 1:01μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Βασίλης Παπαδόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη «πρωταθλητής» στη δοκό… αλουμινίου

16/09/2025 - 11:49πμ
(Φωτ. αρχείου: EPA / Γραφείο Τύπου Ουκρανκής Προεδρίας)
ΚΟΣΜΟΣ

Πιθανή νέα συνάντηση Τραμπ-Ζελένσκι την επόμενη εβδομάδα

16/09/2025 - 11:15πμ
(Φωτ.: x.com/IDF)
ΚΟΣΜΟΣ

Σε εξέλιξη η χερσαία επίθεση των Ισραηλινών για κατάληψη της Γάζας

16/09/2025 - 8:38πμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Ηλιοφάνεια την Τρίτη, η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο

16/09/2025 - 8:08πμ
Παλαιστίνιοι ερευνούν ανάμεσα στα ερείπια συγκροτήματος κατοικιών μετά από ισραηλινό πλήγμα στην πόλη της Γάζας (φωτ.: EPA/Haitham Imad)
ΚΟΣΜΟΣ

Το Συμβούλιο Συνεργασίας του Κόλπου καλεί τις ΗΠΑ να «φρενάρουν» το Ισραήλ

15/09/2025 - 11:25μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: EUROKINISSI / Αργυρώ Αναστασίου)

Κύπελλο Ελλάδας: «Διπλό» του Βόλου στην πρεμιέρα

19 λεπτά πριν
Φωτογραφία ελληνικής οικογένειας από το Προκόπι Καππαδοκίας. Την έφεραν στην Ελλάδα πρόσφυγες που κατοίκησαν στη Νέα Ιωνία (πηγή: Αδελφότητα Προκοπιέων «Όσιος Ιωάννης ο Ρώσσος»)

Ο ξεριζωμός των Καππαδοκών, ένα από τα λιγότερο γνωστά κεφάλαια της Μικρασιατικής Καταστροφής

44 λεπτά πριν
Γραφιστική απεικόνιση του υποβρυχίου Orka (πηγή: Ministerie van Defensie/ defensie.nl)

Πολωνία: Πλησιάζει η ώρα της απόφασης για την αγορά τριών υποβρυχίων

1 ώρα πριν
(Φωτ.: pixabay.com/ users/moritz320-1260270/)

Με δημοπρασία 10ετών ομολόγων στις αγορές το ελληνικό Δημόσιο

2 ώρες πριν
(Φωτ.: Facebook United World Wrestling)

Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος: Συγχαρητήρια στον παγκόσμιο πρωταθλητή πάλης Γιώργο Κουγιουμτσίδη

2 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Κώστας Τζούμας)

ΑΣΕΠ: Προσωρινά αποτελέσματα για υποψηφίους ΤΕ του πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού (2Γ/2022)

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign