Πατέρας πέντε παιδιών και ιδιοκτήτης περιπτέρου στο Ενετικό Λιμάνι Χανίων είναι ο 45χρονος άνδρας που εισέβαλε το πρωί οπλισμένος στον ΟΚΑΝΑ που βρίσκεται στη Σούδα Χανίων. Πληροφορίες του cretapost.gr αναφέρουν ότι ο άνδρας φέρει τραύματα στα κάτω άκρα, καθώς υπήρξε ανταλλαγή πυροβολισμών με τους αστυνομικούς που έσπευσαν στο σημείο.
Μέσα στο κτήριο, στον δεύτερο όρο, βρίσκονται εγκλωβισμένοι τρεις εργαζόμενοι του οργανισμού.
Ο 45χρονος, που φέρεται να παρακολουθεί πρόγραμμα του ΟΚΑΝΑ, ζήτησε να μιλήσει τόσο με τον εισαγγελέα όσο και με τον δήμαρχο Χανίων. Όπως ανέφερε σε διαπραγματευτές της ΕΛΑΣ, βρίσκεται σε απόγνωση καθώς ο δήμος δεν ανανεώνει την άδεια του περιπτέρου, το οποίο αναμένεται να κατεδαφιστεί.
Σύμφωνα με τον δήμαρχο Τάσο Βάμβουκα το περιστατικό είναι σε γνώση του, και μάλιστα έχει συνομιλήσει αρκετές φορές με τον 45χρονο. Σε ένδειξη καλής θέλησης, και προκειμένου να διευκολύνει τις διαπραγματεύσεις, έστειλε επιστολή με την οποία δεσμεύεται να μην προχωρήσει στην κατεδάφιση του περιπτέρου και να το καθυστερήσει όσο περισσότερο μπορεί.
















