pontosnews.gr
Κυριακή, 18/01/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Η πολιτική υποκρισία του Ερντογάν!

26/04/2017 - 8:41μμ
Ερντογάν: Το κοίτασμα φυσικού αερίου στον Εύξεινο Πόντο είναι μεγαλύτερο από την αρχική εκτίμηση
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Ο Γιλμάζ Οζντίλ, σε σημερινό του άρθρο στην εφημερίδα Sözcü, θίγει ένα πολύ σημαντικό ζήτημα από το οποίο μπορούν να εξαχθούν εξαιρετικά συμπεράσματα για την λεγόμενη «ηθική» των πολιτικών που ασκούν πολιτική με βάση το «Ισλάμ».

Δεν χρειάζεται να σχολιάσουμε εμείς, αφήνουμε τον Τούρκο αρθρογράφο να σχολιάσει και τους αναγνώστες μας να βγάλουν τα συμπεράσματά τους. Εμείς πάντως βγάλαμε πολύ χρήσιμα συμπεράσματα!

Του Γιλμάζ Οζντίλ (Yılmaz Özdil), εφ. Sözcü.

Περί Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
Έχει προσφύγει στο ΕΔΑΔ ο ηγέτης του αιώνα;
Ναι έχει προσφύγει. Είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση, είπε ότι δεν ήταν δίκαιη η δίκη και προσέφυγε στο ΕΔΑΔ. Τότε κανένας δεν βγήκε να πει: «Έι, ηγέτη του αιώνα, από τη μια λες ότι η Ευρώπη είναι μια συμμαχία των σταυροφόρων και από την άλλη με την προσφυγή σου στο ΕΔΑΔ καταγγέλλεις τη χώρα στους Σταυροφόρους». Το είπε κανένας; Όχι. Ήταν το συνταγματικό του δικαίωμα και το χρησιμοποίησε.

Προσέφυγε και δεύτερη φορά στο ΕΔΑΔ;
Ναι, προσέφυγε και δεύτερη φορά. Ενώ είχε διαγραφεί η ποινή για την καταδίκη του από το ποινικό του μητρώο, το Ανώτατο Δικαστήριο δεν το δεχόταν. Τότε ο ηγέτης του αιώνα είπε ότι καταπατήθηκε ο νόμος και προσέφυγε στο ΕΔΑΔ. Κανένας δεν του είπε τότε: «Έι ηγέτη του αιώνα, λες ότι η Ευρώπη είναι η γη των γκιαούρηδων, αλλά με την προσφυγή σου στο ΕΔΑΔ καταγγέλλεις τη χώρα στους γκιαούρηδες». Δεν του είπε κανένας. Γιατί αυτό ήταν το συνταγματικό του δικαίωμα και το χρησιμοποίησε.

Προσέφυγε και τρίτη φορά στο ΕΔΑΔ;
Ναι, προσέφυγε και τρίτη φορά. Κατά του Ανωτάτου Εκλογικού Συμβουλίου. Υπήρχε πολιτικός αποκλεισμός και του απαγορευόταν το εκλέγειν και το εκλέγεσθαι. Δήλωσε ότι η απόφαση του ΑΕΣ ήταν άδικη, νομικά αβάσιμη και εσφαλμένη, και για να δικαιωθεί τότε, προσέφυγε στο ΕΔΑΔ. Του είχε πει κανείς τότε: «Έι, ηγέτη του αιώνα, λες ότι η Ευρώπη είναι Ναζί και μετά με την προσφυγή σου στο ΕΔΑΔ καταγγέλλεις τη χώρα στους Ναζί;». Δεν του το είπε κανένας. Γιατί ήταν το συνταγματικό του δικαίωμα και το χρησιμοποίησε.

Ο θρήσκος πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Αμπντουλλάχ Γκιούλ, προσέφυγε στο ΕΔΑΔ;
Προσέφυγε και αυτός. Η σύζυγος του, η Χαϊρουνισά, φορούσε μαντίλα και δεν μπόρεσε να εγγραφεί στο πανεπιστήμιο. Είπε ότι παραβιάστηκαν τα δικαιώματά της και προσέφυγε στο ΕΔΑΔ. Βγήκε κανένας τότε να πει: «Έι, θρήσκε πρόεδρε, όταν ήσουν στην αντιπολίτευση έλεγες ότι η Ευρώπη είναι η ένωση των χριστιανών, θα βάλουν την Τουρκία στο σκυλόσπιτο που έχουν στην αυλή, και τώρα με την προσφυγή σου στο ΕΔΑΔ καταγγέλλεις τη χώρα στην ένωση των χριστιανών με το σκυλόσπιτο;». Δεν του το είπε κανένας. Ήταν το συνταγματικό του δικαίωμα και το χρησιμοποίησε.

Οι φονταμενταλιστές αρθρογράφοι της εφημερίδας «Akit», που έβριζαν με κάθε τρόπο την Τουρκική Δημοκρατία, ο Αμπντουραχμάν Ντιλίπακ και ο Χασάν Καράκαγια, προσέφυγαν στο ΕΔΑΔ;
Ναι, προσέφυγαν και αυτοί. Είχαν γράψει υβριστικά άρθρα για τον αποθανόντα αρχηγό του Πολεμικού Ναυτικού, είχαν καταδικαστεί σε χρηματικό πρόστιμο, δεν μπορούσαν να το πληρώσουν και ήρθε κατασχετήριο στο σπίτι του Αμντουραχμάν Ντιλίπακ. Προσέφυγαν στο ΕΔΑΔ λέγοντας ότι παραβιάστηκε η ελευθερία της έκφρασης. Βγήκε κανένας να τους πει: «Βρε έμποροι της ισλαμικής πίστης, γίνατε οπαδοί του Βατικανού για δυο δεκάρες;». Δεν το είπε κανένας. Ήταν το συνταγματικό τους δικαίωμα και το χρησιμοποίησαν.

Προσέφυγε το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) στο ΕΔΑΔ;
Ναι, προσέφυγε. Όταν η κυβέρνηση της Ολλανδίας έβαλε τα σκυλιά να δαγκώσουν τους πολίτες μας και έδιωξαν από τη χώρα την υπουργό Οικογενειακών Υποθέσεων, βγήκε ο ηγέτης του αιώνα και είπε: «Αυτό είναι ανομία, θα το δείτε, θα προσφύγουμε στο ΕΔΑΔ, όλοι οι υπουργοί θα προσφύγουν στο ΕΔΑΔ». Βγήκε τότε κανένας να πει: «Έι, ηγέτη του αιώνα, λες ότι λες ότι αυτοί ξεκίνησαν τις σταυροφορίες, θυσίασαν μουσουλμάνους αδελφούς, τους έκαψαν, και μετά, με την προσφυγή σου στο ΕΔΑΔ, πας και καταγγέλλεις τη χώρα μας σε αυτούς που καίνε μουσουλμάνους;». Δεν το είπε.

Καταπατήθηκε η λαϊκή κυριαρχία. Έκλεψαν τις ψήφους μας. Παραβιάστηκε ο νόμος. Σφίγγουν το λαρύγγι της Δικαιοσύνης. Και μετά από όλα αυτά το CHP ετοιμάζεται να προσφύγει στο ΕΔΑΔ.

Και τι λένε από τώρα;
«Το διπρόσωπο CHP, που δεν σέβεται την ετυμηγορία του λαού, καταγγέλλει τον δικό του λαό στους ξένους!».

Μετάφραση: Σοφία Αγγελίδου.
Σχόλιο, επιμέλεια: Σάββας Καλεντερίδης.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: Μιχάλης Καραγιάννης/EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Βροχές, χιόνια και πτώση θερμοκρασίας – Παγετός στα ηπειρωτικά

18/01/2026 - 8:00πμ
O Ντόναλντ Τραμπ (φωτ.: European Union)
ΚΟΣΜΟΣ

Κλιμακώνεται η ένταση ΗΠΑ – Ευρώπης με φόντο τη Γροιλανδία: Δασμοί, αντιδράσεις και έκτακτη κινητοποίηση της ΕΕ

18/01/2026 - 12:10πμ
Παράδοση του καρναβαλικού λαβάρου στον δήμαρχο Πατρέων για την έναρξη του καρναβαλιού της Πάτρας σήμερα, 17 Ιανουαρίου (φωτ.: EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Με λάμψη, παλμό και χιλιάδες συμμετέχοντες άνοιξε η αυλαία για το Πατρινό Καρναβάλι

17/01/2026 - 11:44μμ
Χιλιάδες διαδηλωτές πήραν μέρος στη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία δημαρχείου, στο κέντρο της Κοπεγχάγης (φωτ.: EPA/Emil Nicolai Helms)
ΚΟΣΜΟΣ

Χιλιάδες κόσμου στη Δανία και τη Γροιλανδία διαδήλωσαν ενάντια στις επεκτατικές διαθέσεις Τραμπ

17/01/2026 - 11:17μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιστορική υπογραφή Ευρωπαϊκής Ένωσης – Mercosur: Τέλος σε 25 χρόνια διαπραγματεύσεων, αρχή για τη μεγαλύτερη ζώνη ελεύθερου εμπορίου

17/01/2026 - 10:23μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI/Γιώργος Κονταρίνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Έφοδος της ΕΛ.ΑΣ. σε στέκι παράνομου τζόγου στην Κυψέλη

17/01/2026 - 8:05μμ
Από αριστερά, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο Άμπντελ Φατάχ αλ Σίσι, ο Ντόναλντ Τραμπ, ο εμίρης του Κατάρ σεΐχης Ταμίμ μπεν Χαμάντ αλ-Θάνι και ο βασιλιάς της Ιορδανίας Αμπντάλα στη διάρκεια της ειρηνευτικής διάσκεψης για τη Γάζα τον περασμένο Οκτώβριο (φωτ.: EPA/Yoan Valat/POOL)
ΚΟΣΜΟΣ

Ο Τραμπ κάλεσε Τουρκία, Αίγυπτο, Αργεντινή, Καναδά και Κατάρ στο Συμβούλιο Ειρήνης για τη Γάζα

17/01/2026 - 4:52μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Σωτήρης Δημητρόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Ηράκλειο: Βρέθηκε 70χρονος που είχε εξαφανιστεί από την Πέμπτη

17/01/2026 - 4:20μμ
(Φωτ.: EPA / Γραφείο Τύπου του Ανώτατου Ηγέτη του Ιράν)
ΚΟΣΜΟΣ

Αλί Χαμενεΐ: Ο Τραμπ είναι υπεύθυνος για τα θύματα κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων στο Ιράν

17/01/2026 - 3:50μμ
(Φωτ.: agrinionews.gr)
ΕΛΛΑΔΑ

Αγρίνιο: Ομολόγησε ο δράστης τη δολοφονία του 50χρονου κοινοτάρχη στη Μακρυνεία

17/01/2026 - 2:52μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: Facebook/Ποντιακός Σύλλογος Πτολεμαΐδας)

Σε πλήρη δράση ο ποντιακός σύλλογος Πτολεμαΐδας: Εκδηλώσεις, νέες πρωτοβουλίες και βιωματική ποντιακή κουζίνα

32 λεπτά πριν
Η έπαυλη Αλφιεράκη (πηγή: creativecommons.org/publicdomain/zero/1.0/deed.en)

Οικογένεια Αλφιεράκη: Οι Μανιάτες ευγενείς της Ρωσίας και η έπαυλή τους στο Ταϊγάνιο

1 ώρα πριν
(Φωτ.: facebook/Λέσχη Ποντίων Ν. Καβάλας - Έτος Ιδρύσεως 1950)

Κοπή βασιλόπιτας με ποντιακό γλέντι από τη Λέσχη Ποντίων ν. Καβάλας

2 ώρες πριν
(Φωτ.: facebook/Christos Topkaras)

Στη Ρόδο ο «Διγενής» ετοιμάζεται να γλεντήσει ποντιακά

2 ώρες πριν
(Φωτ.: Γιώργος Κουρκουρίκης)

Ανοικτά σήμερα, Κυριακή, τα εμπορικά καταστήματα

3 ώρες πριν
(Φωτ.: Μιχάλης Καραγιάννης/EUROKINISSI)

Καιρός: Βροχές, χιόνια και πτώση θερμοκρασίας – Παγετός στα ηπειρωτικά

4 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign