Σε κατάσταση αυξημένης επιφυλακής βρίσκονται σήμερα οι δυνάμεις της αστυνομίας στο κέντρο του Πειραιά λόγω δύο συγκεντρώσεων που έχουν προγραμματιστεί για το μεσημέρι και με αφορμή τη συζήτηση που θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης. Τις συγκεντρώσεις διοργανώνουν η Χρυσή Αυγή και η Οργάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού (ΟΡΜΑ).
Η αστυνομία, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, θα λάβει μέτρα προκειμένου οι συμμετέχοντες των δύο συγκεντρώσεων να βρίσκονται σε «απόσταση ασφαλείας».
Η Χρυσή Αυγή έχει καλέσει τα μέλη της σε συγκέντρωση στις 15:30, στην πλατεία Κοραή ενώ μισή ώρα νωρίτερα στις 15:00 έχει προγραμματίσει αντιφασιστική συγκέντρωση αλληλεγγύης στους πρόσφυγες, στην ίδια περιοχή, η ΟΡΜΑ. Η μεν πρώτη αντιδρά στην πληροφορία που θέλει τον Πειραιά ως τοποθεσία δημιουργίας hotspot και μεν δεύτερη δεν θέλει να σκληρύνει η πολιτική του Δήμου έναντι των προσφύγων.
Ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης τόνισε ότι ο Δήμος Πειραιά δεν έχει συμμετάσχει ούτε συμμετέχει στη διαχείριση κατοικιών ενώ δεν δημιουργεί πουθενά εγκαταστάσεις στέγασης προσφύγων.
Ωστόσο, πρόσθεσε ότι σε πολυκατοικίες σε διάφορα σημεία της πόλης περισσότεροι από 1.500 πρόσφυγες διαμένουν και είναι προφανές ότι αυτοί οι άνθρωποι θα πρέπει και σχολείο να πάνε τα παιδιά τους κάποια στιγμή και παροχές υγείας να έχουν και δυνατότητες να δουλέψουν να έχουν. «Διαφορετικά θα αναγκαστούν να προβούν σε άλλες ενέργειες που είναι χειρότερες» τόνισε ο δήμαρχος Πειραιά.
















