pontosnews.gr
Πέμπτη, 28/05/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Κοτζιάς: Στρατηγικής σημασίας η συνεργασία Ελλάδας-Κίνας

23/04/2017 - 5:18μμ
Κοτζιάς: Στρατηγικής σημασίας η συνεργασία Ελλάδας-Κίνας
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

«Στρατηγικής σημασίας» χαρακτήρισε την πολυεπίπεδη συνεργασία της Ελλάδας με το Πεκίνο ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Κινέζο ομόλογό του Γουάνγκ Γι ο οποίος από την πλευρά του χαρακτήρισε «αξιόπιστο συνομιλητή και συνεργάτη τη χώρα μας». Ανέφερε επίσης ότι η συνεργασία στο θέμα της COSCO θα σημάνει την ανάκαμψη για την ελληνική οικονομία και θα στείλει θετικά μηνύματα στους Κινέζους φίλους ώστε να ενισχύσουν την οικονομική συνεργασία με την Ελλάδα.

Οι δύο υπουργοί τόνισαν την κοινή βούληση για περαιτέρω εμβάθυνση των ελληνο-κινεζικών σχέσεων, κατά τη συνάντησή τους σήμερα στο υπουργείο Εξωτερικών, υπογραμμίζοντας παράλληλα τη σταθερότητα και την αξιοπιστία που διέπουν τις διμερείς σχέσεις των δύο χωρών.

«Η Κίνα είναι μία αξιόπιστη και σταθερή φίλη της Ελλάδας», είπε ο Ν. Κοτζιάς, εκφράζοντας τη χαρά του για τη διήμερη επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα του Κινέζου ομολόγου του, αλλά και τη συμμετοχή του και τη συνυπογραφή του στο Φόρουμ των Αρχαίων Πολιτισμών που ξεκινά επίσημα σήμερα με μία πολιτιστική εκδήλωση και ένα επιστημονικό συνέδριο και θα συνεχιστεί αύριο με τις διαβουλεύσεις των υπουργών.

Μετά από 45 χρόνια διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας και Κίνας και 11 από τότε που διαμορφώθηκε η στρατηγική εταιρική σχέση των δύο χωρών, αυτό που χαρακτηρίζει τις ελληνο-κινεζικές σχέσεις, όπως είπε ο Ν. Κοτζιάς, «είναι η σταθερότητα μέσα σε έναν αβέβαιο κόσμο». «Μία στρατηγική συνεργασία που εκφράζεται και στην υποστήριξη που δίνει η Ελλάδα, με το μικρό αλλά σημαντικό μέγεθος της, στην πολιτική του “Μία ζώνη ένας Δρόμος” που είναι μία πολιτική που εκφράζει αυτό που ονομάζει ο πρόεδρος της Κίνας ως το κινέζικο όνειρο».

Ο Έλληνας ΥΠΕΞ αναφέρθηκε και στο θαλάσσιο δρόμο του Μεταξιού και τη σημασία που εκφράζεται μέσα από αυτό το σχέδιο για τη ναυτιλία, το εμπόριο και τον τουρισμό. Η Κίνα σήμερα, όπως είπε, δεν είναι μόνο μία ανερχόμενη χώρα, αλλά είναι μία χώρα που μέσα από τέτοιου είδους σχέδια δείχνει ότι έχει όραμα, στρατηγική αντίληψη για έναν κόσμο σταθερότητας και ειρήνης, έτσι όπως τον θέλει και η Ελλάδα. Και τόνισε ότι έχουν γίνει κοινές προσπάθειες για τη σταθεροποίηση στην περιοχή μας.

Βασικά θέματα συζήτησης ήταν οι πολιτιστικές, επιμορφωτικές, εκπαιδευτικές και οικονομικές σχέσεις των δύο χωρών, τα διμερή μορφωτικά, ερευνητικά και εκπαιδευτικά σχέδια συνεργασίας, αλλά και η σημασία της θάλασσας, με έμφαση στη σημασία που έχει το λιμάνι του Πειραιά και οι επενδύσεις της Cosco, καθώς και η ανάγκη ανάπτυξης των σχέσεων της ΕΕ με την Κίνα. Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε και εξήγησε στον Κινέζο ομόλογό του, το πώς βλέπει η Ελλάδα τα προβλήματα στην περιοχή της και ότι η χώρα μας δρα ως κράτος σταθερότητας.

Την ιδιαίτερη χαρά του για την επίσκεψη στην Ελλάδα με πρόσκληση του Έλληνα υπουργού για να εγκαινιάσουν μαζί και την 1η Διάσκεψη Αρχαίων Πολιτισμών, εξέφρασε ο Γουάνγκ Γι, τονίζοντας ότι σχέσεις των δύο χωρών αναπτύσσονται ομαλά και σταθερά. «Η Ελλάδα», είπε, «αποτελεί μια από τις πρώτες χώρες στην ΕΕ, με τις οποίες η Κίνα έχει συνάψει στρατηγική εταιρική σχέση και είναι από τους πιο αξιόπιστους εταίρους μας στην ΕΕ» και επισήμανε ότι «οι δυο πλευρές πάντοτε υποστηρίζουν η μια την άλλη σε σημαντικά θέματα και αυτή η υποστήριξη αποτελεί στέρεη βάση για την περαιτέρω ανάπτυξη των διμερών σχέσεων».

Επιβεβαιώθηκε, δε, σήμερα ότι «θα συνεχίσουμε αυτή την παράδοση». «Ως δύο αρχαίοι Πολιτισμοί», είπε, «η Ελλάδα και η Κίνα πάντα εκτιμούν, υποστηρίζουν και βοηθούν η μια την άλλη. Εδώ και χρόνια αυτή είναι η στέρεη βάση της φιλίας μας. Ως δύο εμπορικοί εταίροι πάντα λαμβάνουμε υπόψη την αρχή της αμοιβαίας επωφελούς συνεργασίας και προωθούμε την περαιτέρω ανάπτυξη σε όλους τους τομείς».

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.:  (ΥΕΘΑ / EUROKINISSI)
ΑΜΥΝΑ

Νέα Φιλαδέλφεια: Εντυπωσιακές εικόνες από την τοποθέτηση πεζογέφυρας από το ΓΕΕΘΑ

24/05/2026 - 1:40μμ
Ο αδικοχαμένος αεροπόρος Κώστας Ηλιάκης που χάθηκε πάνω από το Αιγαίο (φωτ. αρχείου: ΑΠΕ/ΑΠΕ/ Γιώργος Λαμπράκης)
ΑΜΥΝΑ

Κώστας Ηλιάκης: 20 χρόνια στο πάνθεον των ηρώων της Πολεμικής Αεροπορίας

23/05/2026 - 12:14μμ
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας στην τελετή εγκαινίων του συγκροτήματος νέων Στρατιωτικών Οικημάτων Αξιωματικών (ΣΟΑ) στο Αγαθονήσι (φωτ.: Υπουργείο Εθνικής Άμυνας / Ευάγγελος Καραΐσκος / EUROKINISSI)
ΑΜΥΝΑ

Νίκος Δένδιας: Αναμένω εξηγήσεις από τον Ουκρανό ΥΠΑΜ για το drone – Μήνυμα και προς την Άγκυρα

14/05/2026 - 8:11μμ
Αλιευτικό σκάφος (φωτ.: EUROKINISSI / Αντώνης Νικολόπουλος)
ΑΜΥΝΑ

Άνδρος: Ψάρευαν ανοιχτά του νησιού και «έπιασαν» υποβρύχιο του Πολεμικού Ναυτικού!

14/05/2026 - 12:32μμ
Αεροπορική επίδειξη στην παραλία του Φλοίσβου για τη συμπλήρωση 95 χρόνων από τη συγκρότηση της Πολεμικής Αεροπορίας ως ανεξάρτητου Κλάδου των Ενόπλων Δυνάμεων (φωτ.: Δανάη Δαυλοπούλου/ EUROKINISSI)
ΑΜΥΝΑ

Η Πολεμική Αεροπορία γιόρτασε 95 χρόνια δόξας με ένα μοναδικό airshow στον Φλοίσβο

10/05/2026 - 11:40μμ
Στα αποκαλυπτήρια της προτομής του ηρωϊκού καταδρομέα της ΕΛΔΥΚ, Μανώλη Μπικάκη, στον Αμύγδαλο του Ηρακλείου Κρήτης (φωτ.: Στέφανος Ραπάνης/ EUROKINISSI)
ΑΜΥΝΑ

Μανώλης Μπικάκης: Αποκαλυπτήρια προτομής για τον «ξεχασμένο ήρωα» καταδρομέα της Κρήτης που σταμάτησε τον Αττίλα

10/05/2026 - 10:44μμ
(Πηγή: Γρ. Τύπου Απ. Τζιτζικώστα)
ΑΜΥΝΑ

Ο Έβρος ως «ασπίδα» της Ευρώπης: Επίσκεψη του Επιτρόπου Απόστολου Τζιτζικώστα στον φράχτη

10/05/2026 - 5:31μμ
Το ουκρανικής κατασκευής drone που εντοπίστηκε στη Λευκάδα (φωτ.: ΕΡΤ)
ΑΜΥΝΑ

Συναγερμός για το ουκρανικό drone στη Λευκάδα – Στο μικροσκόπιο των Ενόπλων Δυνάμεων το σκάφος με τα 100 κιλά εκρηκτικά

10/05/2026 - 1:02μμ
Ο Νίκος Δένδιας στο 6ο προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, στο Διεθνές Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.  Σάββατο 9 Μαΐου 2026  (φωτ.: EUROKINISSI / Νάσος Σιμόπουλος)
ΑΜΥΝΑ

Δένδιας για το drone στη Λευκάδα: «Ξέρουμε ποιοι είναι και τι περιέχει» – Πολιτικό μήνυμα για άμυνα και νέες απειλές

9/05/2026 - 4:16μμ
Στιγμιότυπο από ένα από τα ερασιτεχνικά βίντεο με το ουκρανικής κατασκευής θαλάσσιο drone
ΑΜΥΝΑ

Θρίλερ με το θαλάσσιο drone στη Λευκάδα: «Έτοιμο για επίθεση καμικάζι» λένε οι πρώτες εκτιμήσεις

8/05/2026 - 6:04μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Αλέξης Τσίπρας κάνει δηλώσεις έξω από τον Άρειο Πάγο όπου πήγε να καταθέσει την ιδρυτική διακήρυξη και τις υπογραφές για την ίδρυση του νέου κόμματος «Ελληνική Αριστερή Συμπαράταξη» (φωτ.: Γιάννης Παναγόπουλος/ EUROKINISSI)

Αλέξης Τσίπρας: Κατατέθηκε στον Άρειο Πάγο η ιδρυτική διακήρυξη της Ελληνικής Αριστερής Συμπαράταξης

10 λεπτά πριν
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν (αριστερά) και ο πρόεδρος του Καζακστάν Κασίμ-Τζομάρτ Τοκάγεφ κάνουν χειραψία πριν από τη συνάντησή τους στο Παλάτι της Ανεξαρτησίας στην Αστάνα του Καζακστάν (φωτ.: EPA/ALEXANDER KAZAKOV / SPUTNIK / KREMLIN POOL)

Ιστορική συμφωνία Ρωσίας-Καζακστάν: «Πράσινο φως» για τον πρώτο πυρηνικό σταθμό της χώρας

40 λεπτά πριν
(Φωτ.: Facebook/Σύλλογος Ποντίων Φοιτητών Λάρισας «Το Ροδάφνον»)

Ο Σύλλογος Ποντίων Φοιτητών Λάρισας «Το Ροδάφνον» στην τελετή λήξης της 16ης Φοιτητικής Εβδομάδας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

1 ώρα πριν
Εσωτερική εικόνα από τα Ανάκτορα της Κνωσού (φωτ.: Наталія Івасишина/google.com/maps/contrib)

Κνωσός: Λαμπρή τελετή για την ένταξη των Μινωικών Ανακτορικών Κέντρων στον Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO

1 ώρα πριν
(Φωτ.: ertnews.gr)

Στον ιατροδικαστή ο 10χρονος που βρέθηκε νεκρός σε αρδευτικό κανάλι – Ενώπιον του εισαγγελέα οι δύο συλληφθείσες

2 ώρες πριν
(Φωτ.: Facebook/Ένωση Ποντίων Αιγάλεω)

Η Ένωση Ποντίων Αιγάλεω συμπληρώνει 70 χρόνια προσφοράς και το γιορτάζει

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign