pontosnews.gr
Σάββατο, 6/06/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Πέθανε ο Στάθης Ψάλτης σε ηλικία 66 ετών

21/04/2017 - 3:11μμ
Πέθανε ο Στάθης Ψάλτης σε ηλικία 66 ετών
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Πάλεψε με το θάνατο σαν τζέντλεμαν, αλλά και σαν κλεφτρόνι προσπάθησε να πάρει όσο το δυνατό περισσότερη ζωή. Ο Στάθης Ψάλτης, ο οποίος το τελευταίο διάστημα νοσηλευόταν στον «Άγιο Σάββα» δίνοντας σκληρή μάχη με τον καρκίνο, έφυγε σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 66 ετών.

Στις αρχές του περασμένου Φεβρουαρίου όταν ο ηθοποιός βρισκόταν στην Πτολεμαΐδα για την επιθεώρηση Όλοι μαζί… τη φάγαμε αισθάνθηκε αδιαθεσία και πήγε στο τοπικό νοσοκομείο. Εκεί έγινε και η πρώτη διάγνωση. Από την Κυριακή του Πάσχα είχε εισαχθεί στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, και ενώ όλοι ήλπιζαν σε ένα θαύμα αυτό δεν ήρθε ποτέ.

Ψηλός, λιγνός και ψεύταρος, Κλεφτρόνι και τζέντλεμαν, Καμικάζι αγάπη μου, Έλα ν’ αγαπηθούμε ντάρλινγκ ήταν μερικές μόνο από τις ταινίες στις οποίες πρωταγωνίστησε, ενώ η ατάκα για τον Κυριάκο και την Κούλα έγινε ατάκα της καθημερινότητας. Τα παιδικά του χρόνια τα έζησε στο Βέλο Κορινθίας, και σε ηλικία 11 ετών μετακόμισε με την οικογένειά του στο Αιγάλεω. Οι δικοί του που χώρισαν όταν ήταν ακόμα μικρός τα έβγαζαν δύσκολα πέρα – στα 13 του ο Στάθης Ψάλτης (που πήρε το επίθετό του από την ιδιότητα του πατέρα και του παππού του) μπάρκαρε στα καράβια.

Στα 17 του παντρεύτηκε για λίγο την τραγουδίστρια Κάτια Κυβέλου. Αυτός ο γάμος του χάρισε και την μονάκριβη κόρη του Μαρία.

Όπως είχε δηλώσει και ο ίδιος, τελειώνοντας το σχολείο και με την παρότρυνση του φίλου ηθοποιού Κώστα Αθανασόπουλου γράφτηκε στη δραματική σχολή του Μιχαηλίδη. «Πάντα ήθελα να γίνω ηθοποιός» είχε πει αποκαλύπτοντας ότι στα πρώτα του καλλιτεχνικά βήματα βρισκόταν σε τόσο άσχημα οικονομική κατάσταση που είχε φτάσει να ταΐζει το παιδί του ζαχαρόνερο αντί για γάλα.

Τα πρώτα του θεατρικά βήματα ήταν με μικρούς ρόλους σε επιθεωρήσεις (πολλές φορές χωρίς καν λόγια), ωστόσο κατάφερνε να αποσπάσει το πιο θερμό χειροκρότημα του κοινού, μονάχα με τον τρόπο που περπατούσε στην σκηνή. Στο θέατρο, έπαιξε και κλασικό ρεπερτόριο-έργα του Σαίξπηρ, Καμί, ακόμη και αρχαία τραγωδία, αριστοφανικές κωμωδίες και φυσικά επιθεωρήσεις με τις οποίες ταύτισε την θεατρική του οντότητα. Δεν ήταν τυχαίο άλλωστε πως επί σειρά ετών είχε χριστεί ως ο «βασιλιάς της επιθεώρησης», πρωταγωνιστώντας σε μεγάλες θεατρικές επιτυχίες που «έσπαγαν» ταμεία.

Πριν από τη χρυσή εποχή της βιντεοκασέτας –υπολογίζεται ότι γύρισε πάνω από 40 ταινίες–, η καλλιτεχνική του πορεία τον έφερε στην τηλεόραση με τους Εμπόρους των εθνών, όπου τραγούδησε τη «Μικροπαντρεμένη» Ξυλούρη  (1973), την Τύχη της Μαρούλας (1979), και τον Συμβολαιογράφο (1979).

Αγαπημένος του ελληνικού κοινού και δη του γυναικείου, ο Στάθης Ψάλτης, είχε πάντα στο πλευρό του ωραίες γυναίκες. Είχε υπάρξει παντρεμένος με την την Τάρια Μπούρα ενώ η τελευταία σύζυγος του ήταν η Χριστίνα Φιτσάκη.

Η τελευταία του εμφάνιση σε θέατρο της Αθήνας ήταν στην πρόσφατη παράσταση του Δημήτρη Λιγνάδη Ρωμαίος και Ιουλιέτα, ενώ κινηματογραφικά συμμετείχε στην ταινία του Γιάννη Σμαραγδή Καζαντζάκης. Το φιλμ θα κάνει πρεμιέρα σε λίγο καιρό, και σε αυτό ο Στάθης Ψάλτης υποδύεται έναν ηγούμενο του Σινά.

Η κηδεία του θα γίνει δημοσία δαπάνη από τον Δήμο Ζωγράφου. Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλεί τη Δευτέρα 24 Απριλίου στις 15:00 στο κοιμητήριο Ζωγράφου. 

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: EUROKINISSI / Δανάη Δαυλοπούλου)
ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας – Πού αναμένεται να βρέξει μετά το μεσημέρι

6/06/2026 - 8:08πμ
(Φωτ.: glomex)
ΕΛΛΑΔΑ

Αθώος ο μελισσοκόμος που πέρασε από αυτόφωρη διαδικασία για τη φωτιά στο Άλσος Βεΐκου

6/06/2026 - 12:18πμ
(Φωτ.: pexels.com)
ΕΛΛΑΔΑ

Γυναικοκτονία στην Καλαμάτα: Το πλαίσιο προστασίας των παιδιών και ο ρόλος της συγγενικής αναδοχής

5/06/2026 - 11:23μμ
(Φωτ.: Σωτήρης Δημητρόπουλος/EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

ΟΠΕΚΕΠΕ: Στον ευρωπαίο εισαγγελέα οι 13 συλληφθέντες για το κύκλωμα των παράνομων επιδοτήσεων

5/06/2026 - 7:39μμ
Από το περσινό μεγάλο γλέντι του συλλόγου (φωτ.: facebook / Εύξεινος Λέσχη Σερβίων)
ΕΛΛΑΔΑ

Εύξεινος Λέσχη Σερβίων: Μεγάλο ποντιακό γλέντι ενόψει!

5/06/2026 - 7:11μμ
Η είσοδος των φυλακών του Αγίου Στεφάνου στην Πάτρα (φωτ.: EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Οκτώ θάνατοι σε τρεις μήνες στις φυλακές Αγίου Στεφάνου – Εισαγγελική έρευνα

5/06/2026 - 7:08μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)
ΕΛΛΑΔΑ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Μακρόν, Μερτς και Στάρμερ θα συναντήσουν τον Ζελένσκι στο Λονδίνο

5/06/2026 - 6:03μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Περιστέρι: Συνελήφθη 62χρονος για πορνογραφία ανηλίκων – Εντοπίστηκαν εκατοντάδες βίντεο

5/06/2026 - 4:55μμ
O Δημήτρης Λιγνάδης προσέρχεται στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών, Παρασκευή 5 Ιουνίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Σωτήρης Δημητρόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Υπόθεση Λιγνάδη: Στο Εφετείο η μάχη για την αθώωση και την ποινή

5/06/2026 - 2:20μμ
H 44χρονη πρώην σύζυγος του Πολωνού καθηγητή, το καλοκαίρι του 2025 (φωτ. αρχείου: EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Φυλακές Κορυδαλλού: Αυτοκτόνησε η 44χρονη που είχε κατηγορηθεί για τη δολοφονία του Πολωνού καθηγητή στην Αγία Παρασκευή

5/06/2026 - 11:45πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)

Δάνεια Νόμου Κατσέλη: Τι προβλέπει η απόφαση του Αρείου Πάγου για την αναδρομικότητα

16 λεπτά πριν
(Φωτ.: EPA / Rajat Gupta)

Ινδία: Στο Νέο Δελχί ο ιδρυτής του Κόμματος του Λαού των Κατσαρίδων –Γιατί ονομάστηκε έτσι, τι ζητάνε οι εκατοντάδες χιλιάδες οπαδοί του που διαδηλώνουν

38 λεπτά πριν
(Φωτ.: facebook / Ένωση Ποντίων Ν. Κιλκίς «Οι Αργοναύτες»)

Ένωση Ποντίων ν. Κιλκίς «Οι Αργοναύτες»: Κάλεσμα μελών σε Γενική Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση

1 ώρα πριν
Ο διακεκριμένος Έλληνας της Μολδαβίας Παντελεήμων Συναδηνός, και χάρτης της χώρας στα τέλη του 18ου αι. (πηγή: Н.Н. Ольшанский, «3-й созыв Государственной Думы: портреты, биографии, автографы» — это историко-биографический альбом, изданный Н. Н. Ольшанским в Санкт-Петербурге в 1910, commons.wikimedia.org)

Μολδαβία: Μια χώρα με ισχυρή ελληνική παρουσία, από τον καιρό της Τουρκοκρατίας

2 ώρες πριν
Το ουκρανικής κατασκευής drone που εντοπίστηκε στη Λευκάδα (φωτ.: ΕΡΤ)

Ουκρανικό «συγγνώμη» για το drone στη Λευκάδα – Η ανάρτηση του εκπροσώπου του ουκρανικού ΥΠΕΞ

2 ώρες πριν
Εικόνα από την τουρκική Εθνοσυνέλευση (φωτ. αρχείου: EPA / Necati Savas)

Γιατί η Τουρκία πάγωσε τη «Γαλάζια Πατρίδα»;

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign