pontosnews.gr
Πέμπτη, 23/10/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Τσίπρας: Λύση στο χρέος για να εφαρμόσουμε τα μέτρα

9/04/2017 - 1:07μμ
Τσίπρας: Ο κ. Μητσοτάκης θα λογοδοτήσει για το παράλληλο σύστημα καταγραφής κρουσμάτων
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Τα χαρτιά του άνοιξε σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας λίγα 24ωρα μετά τη συμφωνία στο Eurogroup, με στόχο το κλείσιμο της αξιολόγησης. Μιλώντας σε ένα κομματικό ακροατήριο, όπως αυτό της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματός του, ο Αλέξης Τσίπρας επιχείρησε να στείλει ένα μήνυμα τόσο στους δανειστές όσο και στο εσωτερικό της χώρας, ξεκαθαρίζοντας ότι μόνο εάν υπάρξει παράλληλη λύση για το χρέος της χώρας, θα υλοποιηθούν τα μέτρα που συμφωνήθηκαν στη Μάλτα.

Ο πρωθυπουργός κατηγόρησε τόσο το ΔΝΤ όσο και τους εταίρους γιατί στην ουσία έβαλαν στη μέση της σύγκρουσής τους την Ελλάδα, αλλά και κάποιους στο εσωτερικό που δεν ήθελαν λύση, και τόνισε: «Αντιμετωπίσαμε σοβαρές δυσκολίες στο κλείσιμο της β΄ αξιολόγησης λόγω των έντονων διαφωνιών μεταξύ ΔΝΤ και ευρωπαϊκών Θεσμών.

Οι διαφωνίες αφορούσαν κυρίως την πορεία της χώρας μετά το τέλος του προγράμματος.

Η διαπραγμάτευση δεν έχει να κάνει μόνο με όσα συμφωνήθηκαν τον Ιούλιο, αλλά με μια συνολική λύση που περιλαμβάνει την ατζέντα της β΄ αξιολόγησης αλλά και τα μέτρα για το χρέος που θα εξασφαλίσουν πρόσβαση στις αγορές μετά το τέλος του προγράμματος.» 

«Δεν αναλάβαμε την βαριά ευθύνη για να γίνουμε διαχειριστές της καταστροφής, αλλά για να ξαναστήσουμε τη χώρα στα πόδια της, να τη βγάλουμε από τα προγράμματα επιτροπείας. Γι’ αυτό παλεύουμε με νίκες και συμβιβασμούς αλλά και όραμα», επισήμανε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Δεν θέλουμε το σημείο εξόδου από την κρίση να σημάνει την αρχή μιας άλλης κρίσης. Επιλέξαμε να κρατήσουμε στάση που δεν θα επιτρέπει την νακροθέτηση της εξόδου από το πρόγραμμα. Η Μάλτα δικαίωσε την απόφασή μας αυτή. Οι αποφάσεις δεν δημιουργούν μόνο προϋποθέσεις να κλείσει η διαπραγμάτευση, αλλά καθίσταται ορατός ο ορίζοντας εξόδου από το πρόγραμμα, από την επιτροπεία.»

Κέρδη και ζημίες από τη διαπραγμάτευση
Αναφερόμενος στα κέρδη και τις ζημιές της διαπραγμάτευσης ο πρωθυπουργός τόνισε ότι μέσα στη συμφωνία υπάρχουν μέτρα που δεν τα επέλεγε ποτέ η κυβέρνηση, αλλά ήταν αποτέλεσμα συμβιβασμού και πρόσθεσε: «Ωστόσο ο συμβιβασμός είναι στα ισοδύναμα μέτρα που θα δημιουργούν μηδενικό δημοσιονομικό ισοζύγιο και θα νομοθετηθούν ταυτόχρονα. Αφορούν τη δημιουργία δομών κοινωνικού κράτους που δεν υπάρχει. Μέτρα για την αντιμετώπιση της φτώχειας και της ανεργίας και της στήριξης των νέων.

Σημείωσε επίσης ότι η κυβέρνηση διασφάλισε την επαναφορά της χώρας στην εργασιακή κανονικότητα, με την επαναφορά των εργασιακών διαπραγματεύσεων, με την αρχή της επεκτασιμότητας και την αρχή της ευνοϊκότερης ρύθμισης. Αποκρούστηκαν, όπως είπε, πιέσεις για θεσμοθέτηση lock out και την αύξηση του ορίου των ομαδικών απολύσεων. Τέλος αναφερόμενος στην επόμενη μάχη που έχει μπροστά της η κυβέρνηση είπε ότι είναι κρίσιμο η συμφωνία για τα πλεονάσματα να είναι τέτοια που να μην διαιωνίζουν τη λιτότητα, χαρακτηρίζοντας την απαίτηση για υψηλά πλεονάσματα για μια δεκαετία, άτοπη.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Η σημαίες της Ελλάδας και της Τουρκίας κατά τη διάρκεια σύσκεψης σε υπουργικό επίπεδο (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση αντιπροσωπειών Ελλάδας-Τουρκίας για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης

22/10/2025 - 11:33μμ
Εικόνα από την ψηφοφορία στην Ολομέλεια της Βουλής για την κυβερνητική τροπολογία που προβλέπει την απαγόρευση κατάληψης, αλλοίωσης ή πραγματοποίησης οποιασδήποτε δημόσιας συνάθροισης στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη. Στη φωτογραφία διακρίνονται ο Κώστας Καραμανλής, ο Άδωνις Γεωργιάδης και ο Μάκης Βορίδης  (φωτ.: Γιώργος Κονταρίνης/EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άγνωστος Στρατιώτης: Ψηφίστηκε η τροπολογία για την προστασία του μνημείου με 159 ψήφους «υπέρ»

22/10/2025 - 7:01μμ
Στιγμιότυπο από τη χθεσινοβραδινή διαμαρτυρία μπροστά από τη Βουλή, σχετικά με την ψήφιση της τροπολογίας για το Μνημείου του Άγνωστου Στρατιώτη (φωτ.: EUROKINISSI/Τατιάνα Μπόλαρη)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Μητσοτάκης: Ο Ν. Δένδιας «δεν εξέφρασε καμία απολύτως διαφωνία» για τον Άγνωστο Στρατιώτη

22/10/2025 - 9:45πμ
Τα ονόματα των θυμάτων των Τεμπών μπροστά από το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη (φωτ.: EUROKINISSI/Γιάννης Παναγόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ένσταση αντισυνταγματικότητας από την αντιπολίτευση για το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη

21/10/2025 - 12:12μμ
(Φωτ.: Γεωργία Βορύλλα)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Κατατέθηκε η τροπολογία για τη χρήση του χώρου του Άγνωστου Στρατιώτη

20/10/2025 - 9:10μμ
Ο Χακάν Φιντάν σε παλαιότερη κοινή συνέντευξη Τύπου στο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών στην Αθήνα (φωτ.: ΕΡΑ/Γιάννης Κολεσίδης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χακάν Φιντάν: Στην Ελλάδα «το χαρτί της Τουρκίας» γίνεται αντικείμενο εσωτερικής πολιτικής εκμετάλλευσης

19/10/2025 - 11:21πμ
(Φωτ.: onlarissa.gr)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μάξιμος Χαρακόπουλος: Η Ευρώπη να ξαναβρεί την πυξίδα της στις χριστιανικές της ρίζες

18/10/2025 - 4:30μμ
Ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μιλά στην τελετή απονομής των Βραβείων Ειρήνης και Συνεργασίας των Βαλκανικών Λαών, στο ΠΑΜΑΚ (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Νίκος Αρβανιτίδης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλέξης Τσίπρας: «Ιθάκη» ο τίτλος του βιβλίου του που θα κυκλοφορήσει τον Νοέμβριο

17/10/2025 - 10:40πμ
(Φωτ.: Pexels / Luis Quintero)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ευρωκοινοβούλιο: Απαγορεύεται η πρόσβαση στα social media για ανήλικους κάτω των 13 ετών

16/10/2025 - 10:49μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Υπερψηφίστηκε με 158 «ναι» έναντι 109 «όχι» το εργασιακό νομοσχέδιο – Απείχε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

16/10/2025 - 3:23μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: X / PAOK Basketball)

FIBA Europe Cup: Με απίθανο buzzer-beater ο ΠΑΟΚ νίκησε την Άνβιλ

1 ώρα πριν
Η σημαίες της Ελλάδας και της Τουρκίας κατά τη διάρκεια σύσκεψης σε υπουργικό επίπεδο (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)

Συνάντηση αντιπροσωπειών Ελλάδας-Τουρκίας για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης

2 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Klodian Lato)

EuroCup: Νέα βαριά ήττα για τον Πανιώνιο

3 ώρες πριν
(Φωτ.: FIBA)

Basketball Champions League: Πρώτη φετινή ήττα για τον Προμηθέα στο Βίλνιους

4 ώρες πριν
Ο τελευταίος σουλτάνος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας Μωάμεθ ΣΤ', το 1918 (πηγή: commons.wikimedia.org/wiki/
File:Sultan_Mehmed_VI)

Οκτώβριος 1918: Τούρκοι ομολογούν δημόσια τα εγκλήματα κατά Ελλήνων και Αρμενίων

4 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Αργυρώ Αναστασίου)

FIBA Europe Cup: Σαρωτικό το Περιστέρι, σκόρπισε την Κουτάισι

4 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign