pontosnews.gr
Παρασκευή, 4/09/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Έρχονται νέες διώξεις για τα εξοπλιστικά της περιόδου Παπαντωνίου

7/04/2017 - 6:49μμ
Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκαν οι φοιτητές που έκαναν πάρτι παρά το lockdown
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Την άσκηση ποινικής δίωξης για δύο κακουργήματα που δεν εμπίπτουν στην παραγραφή του νόμου περί ευθύνης υπουργών και αφορούν εξοπλιστικά προγράμματα της περιόδου Γιάννου Παπαντωνίου στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, αναμένεται να ζητήσει τις επόμενες ημέρες η ανακρίτρια κατά της Διαφθοράς Ηλιάνα Ζαμανίκα.

Πρόκειται για τα αδικήματα της δωροδοκίας και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα και σε πρώτη φάση αφορούν στην υπόθεση της προμήθειας των έξι φρεγατών του Πολεμικού Ναυτικού. Η έμπειρη ανακρίτρια που χειρίζεται τις δικογραφίες για τα εξοπλιστικά προγράμματα, τα οποία υπεγράφησαν επί υπουργίας Άκη Τσοχατζόπουλου και Γιάννου Παπαντωνίου, αναμένεται να κινήσει άμεσα τις διαδικασίες για την απαγγελία των κατηγοριών δωροδοκίας και νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα (ξέπλυμα μαύρου χρήματος).

Μάλιστα η κίνηση αυτή έρχεται λίγες μετά τη διαφαινόμενη αποφυλάκιση του Άκη Τσοχατζόπουλου. Στο ανακριτικό αίτημα, σύμφωνα με πληροφορίες συνέτειναν:

  • Πλήθος στοιχείων που παρέλαβαν οι ανακριτές προ ολίγου καιρού (μεταξύ άλλων από κατασχέσεις σε σπίτια εμπλεκομένων προσώπων στην υπόθεση των φρεγατών), σύμβαση η οποία δρομολογήθηκε το 1998 αλλά ολοκληρώθηκε επί υπουργίας Παπαντωνίου, όπως και μαρτυρικές καταθέσεις για την ίδια υπόθεση.
  • Η μαρτυρική κατάθεση την περασμένη Τετάρτη του επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρου Θεοδωράκη, αλλά και το αίτημα δικαστικής συνδρομής που έστειλε στις 22 Μαρτίου το υπουργείο Δικαιοσύνης στις ελβετικές αρχές, που έχουν ήδη ενημερώσει πως έχουν εντοπίσει δύο νέους λογαριασμούς του Γιάννου Παπαντωνίου και ένα συνδεδεμένο με αυτούς ασφαλιστήριο συμβόλαιο μετά το 2008.
  • Την έρευνα από τους εισαγγελείς Διαφθοράς των στοιχείων από την έρευνα για τους λογαριασμούς της συζύγου του πρώην υπουργού Γιάννου Παπαντωνίου, Σταυρούλας Κουράκου, που έχουν εντοπιστεί στην Ελβετία μέσω της λίστας Λαγκάρντ.

Οι ελληνικές δικαστικές αρχές δεν έχουν μέχρι σήμερα πεισθεί ότι τα χρήματα των λογαριασμών Κουράκου προέρχονται –όπως η ίδια ισχυρίζεται– από τον πρώην σύζυγό της για την ανατροφή των παιδιών τους. Οι ισχυρισμοί Κουράκου ότι τα χρήματα που κατατέθηκαν το 2000 σε λογαριασμό στην Ελβετία αφορούσαν σε καταπίστευμα για τα παιδιά της από τον προηγούμενο γάμο, συνεχίζουν να ερευνώνται από τις αρχές.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

O Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αντόνιο Κόστα κάνουν δηλώσεις στον Τύπο μετά τη συνάντηση τους στο Μέγαρο Μαξίμου. Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2026 (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ορέστης Παναγιώτου)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης προς Τουρκία: Η Ελλάδα δεν δέχεται υποδείξεις για την άμυνά της

3/09/2026 - 9:21μμ
(Φωτ.: EPA)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ελληνικό διάβημα στην Άγκυρα για τα θαλάσσια πάρκα και τις τουρκικές αιτιάσεις

3/09/2026 - 5:17μμ
Ο πρόεδρος της Ελληνικής 
Αριστερής Συμπαράταξης Αλέξης Τσίπρας στην παρουσίαση του οικονομικού προγράμματος του κόμματος σε ειδική εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη (φωτ.: Βασίλης Βερβερίδης/ MOTION TEAM)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλέξης Τσίπρας: Παρουσίασε το οικονομικό πρόγραμμα της ΕΛΑΣ στη Θεσσαλονίκη

3/09/2026 - 12:20πμ
Εικόνα από την εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ στη Θεσσαλονίκη με θέμα «Η Θεσσαλονίκη κινείται», όπου ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρίστος Δήμας μίλησε για τα έργα του Μετρό και τον Flyοver (φωτ.: Νάσος Σιμόπουλος/Eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μετρό Θεσσαλονίκης: Στο τραπέζι η 24ωρη λειτουργία τα σαββατοκύριακα

2/09/2026 - 10:44μμ
Ρένα Δούρου και Έλενα Ακρίτα στα βουλευτικά έδρανα. Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2026   (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Δεν εξελέγη αντιπρόεδρος η Έλενα Ακρίτα

2/09/2026 - 3:36μμ
Η σημαίες της Ελλάδας και της Τουρκίας κατά τη διάρκεια σύσκεψης σε υπουργικό επίπεδο (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνεχίζει τις προκλήσεις η Άγκυρα: Διακοίνωση με απειλές για το Αιγαίο

2/09/2026 - 3:12μμ
Συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ζοζέφ Αούν, στο Μέγαρο Μαξίμου.  Δευτέρα 31 Αυγούστου 2026   (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ελλάδα-Λίβανος: Στρατηγική σχέση με φόντο το Ισραήλ – Το μήνυμα προς τη Χεζμπολάχ

31/08/2026 - 3:16μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Σωτήρης Δημητρόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΥΠΕΞ προς Άγκυρα: Η κυριαρχία στο Αιγαίο δεν επιδέχεται σχολιασμό

29/08/2026 - 6:19μμ
(Φωτ. αρχείου: Twitter / T.C. Millî Savunma Bakanlığı)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρέμβαση Γιάννη Μανιάτη στην Κομισιόν για τις τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο

29/08/2026 - 11:54πμ
Εναέρια λήψη των εγκαταστάσεων της ΔΕΘ ενόψει της 90ής Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, Πέμπτη 13 Αυγούστου 2026 (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Γιάννης Παπανίκος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επτά «ναι» στη Θεσσαλονίκη, αλλά κενό 2,5 δισ. στους δήμους – Η ατζέντα πριν από τη ΔΕΘ

27/08/2026 - 10:28μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Εικόνα από την έρημο Τανζρούφτ, έναν από τους πιο αφιλόξενους τόπους του πλανήτη (πηγή: creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/)

Αλγερία: Στρατώνας στην έρημο Τανζρούφτ μετατρέπεται σε φυλακή για βαρόνους ναρκωτικών

5 ώρες πριν
(Φωτ.: Σύλλογος Ποντίων Μακροχωρίου/Facebook)

Μακροχώρι: Δύο βραδιές με ποντιακή λύρα, χορό και παράδοση στο πανηγύρι του Τιμίου Προδρόμου

6 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Δημήτρης Μπίρνταχας)

Κύπελλο Ελλάδας: Πρώτο τρίποντο με Ταμπόρδα ο Παναθηναϊκός

6 ώρες πριν
(Φωτ.: pixabay.com/Alexa_Fotos)

Συντάξεις: Ποιοι μπορούν να φύγουν πριν από τα 62 – Τι αλλάζει με το επίδομα των 300 ευρώ

6 ώρες πριν
Το μπαλκόνι του διαμερίσματος στην οδό Θάσου στην Κυψέλη. Δευτέρα 31 Αυγούστου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)

Κυψέλη: Το DNA κατέρριψε τον ισχυρισμό για το «λάθος μωρό» – Τι έδειξε για τα τέσσερα παιδιά

6 ώρες πριν

Εύξεινος Λέσχη Θεσσαλονίκης & Σοφία Αμπερίδου ενώνουν τις δυνάμεις τους σε ένα βιωματικό ταξίδι στην καρδιά του ποντιακού πολιτισμού

7 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV