pontosnews.gr
Τρίτη, 8/09/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Άνοιξε το Taxis για τις φορολογικές δηλώσεις

6/04/2017 - 10:40μμ
Εκτός λειτουργίας το Taxisnet το σαββατοκύριακο
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Τέθηκε σε λειτουργία η ηλεκτρονική εφαρμογή για την υποβολή των φετινών δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων. Μέσω της εφαρμογής αυτής είναι πλέον δυνατή η ηλεκτρονική συμπλήρωση και υποβολή του βασικού εντύπου Ε1 της φετινής φορολογικής δήλωσης και των συνοδευτικών εντύπων Ε2 για τα εισοδήματα από ακίνητα και Ε3 για τα αναλυτικά οικονομικά στοιχεία επιχειρήσεων και ελευθέρων επαγγελματιών.

Όπως τόνισαν σε συνέντευξη Τύπου ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) Γιώργος Πιτσιλής και οι συνεργάτες του, στη νέα ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ, φέτος κατά τη διαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής των εντύπων των φορολογικών δηλώσεων, εφαρμόζονται οι ακόλουθες καινοτομίες:

  1. Δίδεται η δυνατότητα σε κάθε φορολογούμενο να δηλώσει αριθμό ΙΒΑΝ τραπεζικού του λογαριασμού ακόμη κι αν το αποτέλεσμα της εκκαθάρισης της δήλωσης είναι χρεωστικό. Η ίδια δυνατότητα δίδεται ξεχωριστά και στη σύζυγο ή το έτερο μέρος του συμφώνου συμβίωσης. Μπορεί δηλαδή και η σύζυγος ή το έτερο μέρος του συμφώνου συμβίωσης να δηλώσει ΙΒΑΝ δικού του λογαριασμού και έτσι να δηλωθούν δύο λογαριασμοί. Σκοπός της δυνατότητας αυτής είναι να καταστεί δυνατή στο μέλλον η αυτόματη διενέργεια συμψηφισμών επιστροφών φόρου με φορολογικές οφειλές προς διευκόλυνση των φορολογουμένων.
  2. Η ηλεκτρονική υποβολή του εντύπου Ε3 από τις επιχειρήσεις και τους ελεύθερους επαγγελματίες είναι δυνατή μόνο εφόσον έχει πραγματοποιηθεί η αλλαγή των Κωδικών Αριθμών Δραστηριότητας, η οποία έπρεπε κανονικά να είχε γίνει από το 2008.
  3. Παρέχεται η δυνατότητα χωριστής εκκαθάρισης της δήλωσης για συζύγους ή για μέρη συμφώνων συμβίωσης που έχουν διαφορετική φορολογική κατοικία. Αν για παράδειγμα ο ένας σύζυγος κατοικεί στην Ελλάδα και ο άλλος στο εξωτερικό, θα μπορεί να γίνει η εκκαθάριση του φόρου ξεχωριστά για τον κάθε σύζυγο.

Σύμφωνα με τα όσα διευκρίνισε η διευθύντρια Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της ΑΑΔΕ Σοφία Σεχπερίδου, τα στοιχεία για τους τόκους που πιστώθηκαν το 2016 στους τραπεζικούς λογαριασμούς των φορολογουμένων δεν έχουν ακόμη «φορτωθεί» για συμπλήρωση σε όλα τα ηλεκτρονικά έντυπα Ε1. Η «φόρτωση» των στοιχείων από το ογκώδες αρχείο με όλα τα σχετικά δεδομένα (25 εκατομμύρια εγγραφές) θα έχει ολοκληρωθεί σήμερα.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Το οικονομικό επιτελείο κατά την εξειδίκευση των μέτρων που ανακοινώθηκαν στην 90ή ΔΕΘ. Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΕΘ 2026: Ποιοι κερδίζουν, πόσα και από πότε – Ο πρακτικός οδηγός των μέτρων

7/09/2026 - 4:35μμ
Ο υπουργός Ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος μιλά στον διευθυντή του naftemporiki.gr Μιχάλη Ψύλο, στο 2ο N-ΔΕΘ Forum της Ναυτεμπορικής. Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2026 (φωτ.: Πόπη Παπαγεωργίου)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Θεοδωρικάκος: «Ο χειμώνας θα είναι δύσκολος» – Θα συνεχιστούν οι παρεμβάσεις στη βενζίνη

6/09/2026 - 5:55μμ
Όλα έτοιμα για το 2ο N-ΔΕΘ Forum στη Θεσσαλονίκη. Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2026 (φωτ.: Πόπη Παπαγεωργίου)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

2ο N-ΔΕΘ Forum: Σήμερα η μεγάλη συζήτηση στη Θεσσαλονίκη – Τι ώρα αρχίζει

6/09/2026 - 3:00μμ
Συνέντευξη τύπου του Κυριάκου Μητσοτάκη στο πλαίσιο της 90ής Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.  Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2026  (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αχιλλέας Χήρας)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μητσοτάκης: «Δεν βγαίνουν οι αριθμοί» για 13ο μισθό και σύνταξη

6/09/2026 - 2:53μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Ραφαήλ Γεωργιάδης)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης: Τα κύρια σημεία της ομιλίας του στη ΔΕΘ – 12 μέτρα και 10 «άλματα»

5/09/2026 - 9:52μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Ραφαήλ Γεωργιάδης)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

LIVE: Η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ – Οι ανακοινώσεις του πρωθυπουργού

5/09/2026 - 8:35μμ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ναυτεμπορική: Την Κυριακή το 2ο N-ΔΕΘ Forum στην 90ή Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης

5/09/2026 - 12:51μμ
(Φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

DBRS: Αναβάθμισε σε θετικές από σταθερές τις προοπτικές του ελληνικού αξιόχρεου

5/09/2026 - 8:34πμ
(Φωτ.: MOTION TEAM / Βασίλης Βερβερίδης)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΕΘ: Αντίστροφη μέτρηση για το «πακέτο Μητσοτάκη» – Οι τελευταίες πληροφορίες για τις παρεμβάσεις της κυβέρνησης

5/09/2026 - 12:59πμ
(Φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

e-ΕΦΚΑ & ΔΥΠΑ: Αναλυτικά όλες οι πληρωμές έως τις 11 Σεπτεμβρίου

4/09/2026 - 9:59μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Εκπλήρωση ετήσιου τάματος των Μηχανιωτών πιστών προς την Παναγία τη Μηχανιώτισσα στα Λουτρά Αιδηψού. Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2026 (φωτ.: Facebook / Ιερός Ναός Αγίου Παντελεήμονος Λ. Αιδηψού)

Το τάμα που νικά το χρόνο: Η Παναγία Μηχανιώτισσα ενώνει Αιδηψό και Νέα Μηχανιώνα

3 ώρες πριν
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν με τον Στιβ Γουίτκοφ και τον Τζάρεντ Κούσνερ στο Κρεμλίνο, 5 Σεπτεμβρίου 2026 (φωτ.: EPA / Mikhail Metzel / SPUTNIK / Kremlin Pool)

Ο Πούτιν συνεχίζει τον πόλεμο και δίνει χρονοδιάγραμμα για όλο το Ντονέτσκ

3 ώρες πριν
Χορευτές και χορεύτριες με παραδοσιακές φορεσιές στην εκδήλωση «Η Μικρά Ασία μας ενώνει, Πάρος-Κρήτη» (φωτ.: parianostypos.gr)

Η Μικρά Ασία ένωσε Πάρο και Κρήτη στην 20ή Μικρασιατική Συνάντηση

4 ώρες πριν
Το αρμενικό νεκροταφείο στη συνοικία Σαχίνκαγια του Ελαζίγ, το οποίο απέκτησε επίσημο καθεστώς προστασίας (φωτ.: Αρμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως)

Τουρκία: Νομική «ασπίδα» για το αρμενικό νεκροταφείο στο Ελαζίγ – Προστατεύεται και το Σουρπ Νισάν

4 ώρες πριν
Τμήμα του νέου φράχτη στα ανατολικά σύνορα της Φινλανδίας, με περιπολικό της Συνοριοφυλακής (φωτ.: Finnish Border Guard)

Φινλανδία: Ο φράχτης των 200 χλμ. απέναντι στη Ρωσία – Η νέα σκληρή γραμμή του Ελσίνκι

4 ώρες πριν
Ο Κρόνος και, δεξιά, πολική προβολή του νότιου πόλου του. Το περίγραμμα αναδεικνύει τη δεκάπλευρη ατμοσφαιρική κυματομορφή που κατέγραψε το Hubble στις 29 Αυγούστου 2025 (φωτ.: NASA, ESA, STScI / Agustín Sánchez-Lavega, Amy Simon, Michael Wong – επεξεργασία εικόνας: Alyssa Pagan)

Κρόνος: Το Hubble κατέγραψε ένα γιγάντιο «δεκάγωνο» στον νότιο πόλο

5 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV