pontosnews.gr
Δευτέρα, 22/12/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Οι προτάσεις του «δ» για την ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας

2/04/2017 - 10:49μμ
Οι προτάσεις του «δ» για την ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Τις προτάσεις του «δ» για την ανάπτυξη της πόλης και της Βόρειας Ελλάδας παρουσίασαν στη συμπρωτεύουσα, το Σάββατο 1 Απριλίου, οι εκπρόσωποι της ανεξάρτητης υπερκομματικής κίνησης. Η εκδήλωση, που ήταν η δεύτερη δημόσια εμφάνιση του «δ» στο Βορρά, έγινε στο Θέατρο Σοφούλη στην Καλαμαριά και αποδείχτηκε ιδιαίτερα δημιουργική.

Βασικοί ομιλητές ήταν ο διεθνολόγος-επικοινωνιολόγος Σταύρος Καλεντερίδης και ο δικηγόρος Παναγιώτης Μπαλακτάρης, ενώ το συντονισμό της εκδήλωσης έκανε η εκπαιδευτικός Δόμνα Κωστογλίδου.

«Μία από τις 10 ιδέες κοινής λογικής είναι η ανεξαρτησία της τοπικής αυτοδιοίκησης. Θεωρούμε αυτό θα συμβεί στο μέλλον. Θα έρθει δηλαδή η στιγμή που το υδροκέφαλο κράτος της Αθήνας θα σταματήσει να ρουφά ολόκληρη την επικράτεια και τότε θα μπορέσουν να απελευθερωθούν οι δημιουργικές δυνάμεις στις υπόλοιπες πόλεις της χώρας. Η Θεσσαλονίκη την στιγμή εκείνη θα πρέπει να πρωταγωνιστήσει και να αναλάβει έναν αυτοδύναμο ρόλο, αξιοποιώντας τη γεωκεντρικότητα της», σημείωσε στην αρχική του παρέμβαση ο Σταύρος Καλεντερίδης.

Ο Παναγιώτης Μπαλακτάρης με τη σειρά του σημείωσε ότι το «δ» οραματίζεται «μια δυνατή πόλη με ένα ενιαίο στρατηγικό αναπτυξιακό σχέδιο που θα περιλαμβάνει σχεδιασμό για τον πολιτισμό, την ακαδημαϊκή γνώση, τους αρχαιολογικούς χώρους, τον τουρισμό και τις νέες τεχνολογίες».

Στη συνέχεια κατατέθηκαν μερικές από τις προτάσεις του «δ» για την περιοχή, προτάσεις που ήταν αποτέλεσμα των συζητήσεων που έγιναν ανάμεσα στους εθελοντές της Θεσσαλονίκης.

Μεταξύ αυτών οι προτάσεις για την αξιοποίηση του τεράστιου αρχαιολογικού πλούτου που υπάρχει στη Βόρεια Ελλάδα και μένει αναξιοποίητος, η ενίσχυση της εκπαιδευτικής δύναμης των ιδρυμάτων της περιοχής, η σωστή βελτίωση των υποδομών. «Η Θεσσαλονίκη πρέπει να πρωταγωνιστήσει στον τομέα των νέων τεχνολογιών και από εδώ πρέπει να ξεκινήσουν οι νέες εφαρμογές στο software», σημείωσε ο Σταύρος Καλεντερίδης.

Στο τραπέζι έπεσαν ακόμη προτάσεις για τη δημιουργία προαστιακού που θα συνδέει όλες τις βασικές πόλεις της περιοχής της κεντρικής Μακεδονίας, καθώς και η δημιουργία ενός χάρτη με περιπάτους αρχαιολογικού ενδιαφέροντος, όπου κεντρικό σημείο θα είναι ο Όλυμπος. Επίσης η δημιουργία μαρίνας σε περιοχή που θα επιλεγεί, έτσι ώστε να υπάρχει καλύτερη προσέγγιση των αρχαιολογικών χώρων, όπως γίνεται στο Κατάκολο.

Οι ομιλητές κάλεσαν τους πολίτες να συστρατευτούν με το «δ», δηλώνοντας συμμετοχή στο todelta.gr ως εθελοντές και καταθέτοντας προτάσεις για το μέλλον.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Συνάντηση Αμπάς-Μητσοτάκη στη Ραμάλα, 22 Δεκεμβρίου 2025 (φωτ.: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ρόλο-γέφυρα στη Μέση Ανατολή διεκδικεί η Ελλάδα – Στη Ραμάλα ο Μητσοτάκης

22/12/2025 - 3:08μμ
Από αριστερά, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Ισραηλινό ομόλογό του Μπενιαμίν Νετανιάχου (φωτ.: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού/Δημήτρης Παπαμήτσος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην Ιερουσαλήμ ο Κυριάκος Μητσοτάκης για στρατηγικές επαφές γεωπολιτικής σημασίας

20/12/2025 - 8:58μμ
Ο Νίκος Παππάς σε συνεδρίαση για την ευρωπαϊκή στρατηγική για τους νέους και τις νέες (φωτ.: Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παππάς για το επεισόδιο στο Στρασβούργο: «Ξέφυγα και ζητώ συγγνώμη» – Τι λέει για τον δημοσιογράφο

19/12/2025 - 4:46μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI/Γιάννης Παναγόπουλος, Γιώργος Κονταρίνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μετωπική σύγκρουση Κωνσταντοπούλου-Σκέρτσου στην ολοκλήρωση των εργασιών της εξεταστικής επιτροπής για τον ΟΠΕΚΕΠΕ

18/12/2025 - 8:36πμ
(Φωτ.: Instagram 3pfamilia Nikos Pappas)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νίκος Παππάς: «Αντέδρασα λάθος» – Το πρώτο μήνυμα μετά το επεισόδιο με δημοσιογράφο

17/12/2025 - 10:15μμ
Ο Νίκος Παππάς στο ελληνικό κοινοβούλιο, σε συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024 (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Εκτός ευρωομάδας ο Νίκος Παππάς – Κινείται διαδικασία διαγραφής μετά από σοβαρό επεισόδιο

17/12/2025 - 5:59μμ
Ταμπέλα στην είσοδο του υπουργείου Εξωτερικών (φωτ.: EUROKINISSI / Σωτήρης Δημητρόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σαφές μήνυμα ΥΠΕΞ προς Μίτσκοσκι: Καμία αλλοίωση της Συμφωνίας των Πρεσπών δεν γίνεται ανεκτή

17/12/2025 - 5:47μμ
Συνάντηση του Κώστα Τασούλα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, στο Προεδρικό Μέγαρο, Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2025 (φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Συγκρατημένη αισιοδοξία για εκτόνωση στο αγροτικό – Αυξήσεις σε συντάξεις και στήριξη εισοδήματος

17/12/2025 - 12:52μμ
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή (φωτ.: EUROKINISSI/Γιώργος Κονταρίνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προϋπολογισμός: Έξι μέτρα για το στεγαστικό – Τι ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός για ενοίκια, ανακαινίσεις και AirBnb

16/12/2025 - 8:39μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Το ΠΑΣΟΚ θέτει εκτός κόμματος τον συλληφθέντα στην Κρήτη

12/12/2025 - 6:29μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: Πολιτιστικός Σύλλογος Παλιννοστούντων Ποντίων Λάρισας «Ο ΠΟΝΤΟΣ»)

Οι Παλιννοστούντες Πόντιοι της Λάρισας έψαλαν τα κάλαντα στο Δημοτικό Γηροκομείο της πόλης

3 λεπτά πριν
(Φωτ.: Facebook/80s Nοσταλγία)

Η Μήτση Κωνσταντάρα δεν ξεχνιέται «κύριε Πετροχείλο μου»

31 λεπτά πριν
Αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας με τα τρακτέρ τους έχουν αποκλείσει τη σήραγγα των Τεμπών. Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2025 (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Απόστολος Ντόμαλης)

Τέμπη: Αγρότες έκλεισαν τη σήραγγα – Τι απαντά η ΕΛΑΣ για τις εκτροπές

55 λεπτά πριν
Συνάντηση Αμπάς-Μητσοτάκη στη Ραμάλα, 22 Δεκεμβρίου 2025 (φωτ.: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού)

Ρόλο-γέφυρα στη Μέση Ανατολή διεκδικεί η Ελλάδα – Στη Ραμάλα ο Μητσοτάκης

1 ώρα πριν
Στο μέσο ο Γιώργος Τσουλφάς, στην ειδική τελετή του American College of Surgeons. Σικάγο, 19 Σεπτεμβρίου 2025 (πηγή: ΑΠΘ)

Παγκόσμια διάκριση: Ο Γιώργος Τσουλφάς του ΑΠΘ στους κορυφαίους χειρουργούς-εκπαιδευτές

2 ώρες πριν
«Οι Κομνηνοί» στο «Κάστρο των Χριστουγέννων» στο Σιδηρόκαστρο, Σάββατο 20 Δεκεμβρίυο 2025 (φωτ.: Δήμος Σιντικής)

«Οι Κομνηνοί» έβαλαν τη σφραγίδα τους στο «Κάστρο των Χριστουγέννων» στο Σιδηρόκαστρο

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign