pontosnews.gr
Δευτέρα, 14/09/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Επαναφέρει τα σενάρια για «θερμό» επεισόδιο στο Αιγαίο ο πρώην διευθυντής της «Zaman»

2/04/2017 - 10:17μμ
Επαναφέρει τα σενάρια για «θερμό» επεισόδιο στο Αιγαίο ο πρώην διευθυντής της «Zaman»
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Η πρόσφατη ανάρτηση στο Twitter του πρώην διευθυντή της αγγλικής έκδοσης της εφημερίδας Zaman, Αμπντουλάχ Μποζκούρτ περί «αυξημένης και περίεργης κινητικότητας των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών στην Ελλάδα», δημιούργησε έντονο προβληματισμό ως προς τα πως και τα γιατί αυτής της κίνησης, που ίσως να συνδέονται και με συγκεκριμένους στόχους του δικτύου του ιμάμη Γκιουλέν.

O 46χρονος δημοσιογράφος που από το περασμένο καλοκαίρι ζει αυτοεξόριστος στη Στοκχόλμη, επανέρχεται με δηλώσεις του στο Protothema.gr αναφορικά με τον κίνδυνο θερμού επεισοδίου στο Αιγαίου και τις πληροφορίες του για τη δράση της MIT στην Ελλάδα.

«Οι τωρινές πληροφορίες αφορούν τον αυξημένο αριθμό ενεργών κατάσκοπων στην Ελλάδα και άλλες βαλκανικές χώρες.

»Γνωρίζοντας καλά τον τρόπο λειτουργίας αυτών των τύπων στα σκοτεινά στενά της τουρκικής πρωτεύουσας, πιστεύω πως υπάρχει λόγος ανησυχίας στην Ελλάδα», σημείωσε ο Μποζκούρτ.

«Δυστυχώς, η ΜΙΤ έχει εξελιχθεί ιδιωτική εταιρεία ντετέκτιβ του Ερντογάν, ο οποίος έχει καταχραστεί την εξουσία για προσωπικό όφελος και την χρησιμοποιεί, δημιουργώντας εσωτερικούς και εξωτερικούς εχθρούς του. Στόχος του είναι να δημιουργήσει ένταση, να πέσει η Ελλάδα στην “παγίδα” του και έτσι να μαζέψει τις αναγκαίες ψήφους για το δημοψήφισμα στις 16 Απρίλιου. Ο Ερντογάν χρειάζεται μια τεχνητή κρίση με την Ελλάδα, για να αποσπάσει την τουρκική κοινωνία από τα οικονομικά προβλήματα που χειροτερεύουν συνεχώς», εξήγησε ο Τούρκος δημοσιογράφος.

Στο ερώτημα για ένα πιθανό ατύχημα στο Αιγαίο, ο Μποζκούρτ υποστήριξε:

«Είναι η κύρια ανησυχία μου. Δεν νομίζω πως ο Ερντογάν θέλει να κηρύξει ανοιχτό πόλεμο με την Ελλάδα. Ωστόσο θα χρησιμοποιήσει –όπως τον ακούμε συχνά τελευταία– εθνικιστική ρητορική και δρομολογεί κάποιο “θερμό” επεισόδιο στο Αιγαίο.

»Μόνο που κανείς δεν μπορεί αν ξέρει, πόσο εύκολα το “θερμό” αυτό επεισόδιο μπορεί να ξεφύγει και να κλιμακωθεί και στη συνέχεια να μην μπορεί να μαζευτεί». 

Στο σημείο αυτό επικαλείται σχέδιο πρόκλησης τεχνητής έντασης με την Ελλάδα, σημειώνοντας: «Σας θυμίζω πως το 2003 είχε σχεδιαστεί ένα σχέδιο πρόκλησης τεχνητής έντασης με την Ελλάδα, όπου υπερ-εθνικιστές στρατηγοί είχαν προτείνει την κορύφωση των πτήσεων τουρκικών αεροσκαφών στο Αιγαίο, με στόχο να πιεστεί η Ελλάδα ώστε να προχωρήσει σε κατάρριψη η οποία και θα έδινε αφορμή για “θερμό”  επεισόδιο. Για την ιστορία αυτή, υπάρχουν ντοκουμέντα που αποκαλύφθηκαν στα δικαστήρια. Δεν έχουν φραγμούς. Το τελευταίο διάστημα στοχοποιείται η Ελλάδα ως “εχθρός”  στο στράτευμα και στην τουρκική κοινωνία.

Αναφορικά με το πολύκροτο δημοψήφισμα στην Τουρκία, ο Μποζκούρτ εξηγεί ότι ο Ερντογάν τα παίζει όλα για όλα για να κερδίσει το δημοψήφισμα και να κατοχυρώσει την εξουσία του, γιατί σε άλλη περίπτωση πιθανόν να βρεθεί αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη. «Ο Ερντογάν παλεύει να επιβιώσει με το δημοψήφισμα. Γνωρίζει καλά πως εάν το χάσει και “εκθρονιστεί” ο ίδιος, η οικογένεια του  και στενοί του συνεργάτες θα βρεθούν αντιμέτωποι με τη δικαιοσύνη με κατηγορίες διαφθοράς, ενίσχυσης τζιχαντιστών στην Συρία κ.α.», εξήγησε ο Τούρκος δημοσιογράφος.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Οι αδικοχαμένοι πιλότοι Δημήτριος Πέτρου και Ιωάννης Μπλέσιας, του F-4E
Phantom II της 338 Μοίρας της 117 Πτέρυγας Μάχης (φωτ.: Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας / Τμήμα Ενημέρωσης Τύπου)
ΑΜΥΝΑ

Τελευταίο αντίο στους δύο πιλότους του Phantom – Αύριο οι κηδείες σε Πύργο και Ιωάννινα

9/09/2026 - 7:10μμ
Η ιταλική φρεγάτα Carlo Bergamini (F-590), μία από τις δύο FREMM που πρόκειται να αποκτήσει το Πολεμικό Ναυτικό (φωτ.: Marina Militare)
ΑΜΥΝΑ

FREMM: Στη Ρώμη οι υπογραφές για τις δύο φρεγάτες – Πότε περνούν στο Πολεμικό Ναυτικό

8/09/2026 - 9:05πμ
Οι αδικοχαμένοι πιλότοι Δημήτριος Πέτρου και Ιωάννης Μπλέσιας, του F-4E
Phantom II της 338 Μοίρας της 117 Πτέρυγας Μάχης (φωτ.: Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας / Τμήμα Ενημέρωσης Τύπου)
ΑΜΥΝΑ

Πτώση F-4E Phantom II στο Athens Flying Week 2026 – Τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις

6/09/2026 - 10:18πμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Μιχάλης Παπανικολάου)
ΑΜΥΝΑ

Συντριβή Phantom: Τριήμερο πένθος στην Ένοπλες Δυνάμεις – Η Επιτροπή Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων έχει ήδη ξεκινήσει τις έρευνες

5/09/2026 - 8:23μμ
Αεροσκάφος Phantom F-4 (φωτ.: EUROKINISSI / Πέτρος Ανδρικόπουλος)
ΑΜΥΝΑ

Τραγωδία στην Τανάγρα: Νεκροί ανασύρθηκαν οι πιλότοι του Phantom F-4

5/09/2026 - 5:37μμ
Φωτιά από την πτώση του Phantom F4 στην Τανάγρα (φωτ.: EUROKINISSI / Μιχάλης Παπανικολάου)
ΑΜΥΝΑ

Πτώση Phantom στην Τανάγρα: Πυρκαγιά σε δασική έκταση – Μήνυμα από το 112 και διακοπή κυκλοφορίας

5/09/2026 - 4:30μμ
Αεροπλάνο έπεσε στην Τανάγρα κατά τη διάρκεια της Athens Flying Week 2026 (φωτ.: Μιχάλης Παπανικολάου / EUROKINISSI)
ΑΜΥΝΑ

Τανάγρα: Πτώση Phantom στην Athens Flying Week

5/09/2026 - 3:16μμ
Στιγμιότυπο από την τελετή υπογραφής της διακρατικής συμφωνίας για την «Ασπίδα του Αχιλλέα», στο Τελ Αβίβ. Δευτέρα 31 Αυγούστου 2026 (φωτ.: ΓΕΕΘΑ)
ΑΜΥΝΑ

Υπεγράφη η «Ασπίδα του Αχιλλέα»: Θόλος 3,035 δισ. ευρώ απέναντι σε πυραύλους και drones

31/08/2026 - 12:58μμ
Στρατιωτικά οχήματα που παραχώρησε η Ελλάδα στις Ένοπλες Δυνάμεις του Λιβάνου, στο λιμάνι της Βηρυτού (φωτ.: ΓΕΕΘΑ)
ΑΜΥΝΑ

Η Ελλάδα έστειλε δεύτερο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας στον Λίβανο – 13 M113 και 10 STEYR

30/08/2026 - 6:37μμ
(Φωτ.: Ναυπηγεία Σαλαμίνας)
ΑΜΥΝΑ

Ναυπηγεία Σαλαμίνας: Παραδόθηκαν νέα τμήματα για την 3η γαλλική φρεγάτα FDI

28/08/2026 - 7:00μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ /EUROKINISSI)

Νίκαια: Χιλιάδες άνθρωποι αποχαιρετούν τον Γιώργο Μαζωνάκη – Ολονύχτια αγρυπνία

37 λεπτά πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Σωτήρης Δημητρόπουλος)

Super League: Μόνος πρώτος ο Παναθηναϊκός – Γκέλαρε στην Τρίπολη η ΑΕΚ

51 λεπτά πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Ραφαήλ Γεωργιάδης)

Super League: Αφεντικό της Θεσσαλονίκης ο ΠΑΟΚ

1 ώρα πριν
Το εξώφυλλο του βιβλίου (πηγή: Ένωση Ποντίων Πιερίας)

Στην Πιερία και την Κατερίνη: Οι φωνές των Ποντίων προσφύγων πρώτης γενιάς σε 955 σελίδες

2 ώρες πριν
(Φωτ.: ΕΓΟ)

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αεροβικής Γυμναστικής: Χάλκινο η Διαμαντή Βασιλεία Φαίδρα

2 ώρες πριν
O αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος στον Αγιασμό στο Λύκειο του Ελληνικού Σχολείου στον Άγιο Νικόλαο στην Αστόρια (φωτ.: GANP/Dimitrios Panagos)

Αγιασμός στο Λύκειο Αγίου Δημητρίου Αστόριας παρουσία του Ελπιδοφόρου

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV