pontosnews.gr
Δευτέρα, 29/06/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ο Ερντογάν έδωσε την εντολή για την κρίση με την Ολλανδία

19/03/2017 - 9:06μμ
Ο Ερντογάν ηγέτης του Ισλάμ – Όνειρο ήταν και πάει...
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Ο αρθρογράφος Τζαν Ατακλί με αφορμή την πρόσφατη κρίση με την Ολλανδία και εκτιμώντας ότι ο Ερντογάν αποφάσισε μόνος του την όξυνση, επιχειρηματολογεί γιατί δεν πρέπει να περάσει το «Ναι» στο δημοψήφισμα του Απριλίου. 

Άρθρο του Τζαν Ατακλί στην εφημερίδα «Σοζτζιού»

Είχα μάθει από πηγές του ΑΚΡ στην Άγκυρα και είχα μοιραστεί μαζί σας το παρασκήνιο της νύχτας που είχαμε ζήσει τα ρεζιλίκια της Ολλανδίας.Κα θώς έγραφα τις λεπτομέρειες για το καλοστημένο σχέδιο που είχε ως στόχο να δημιουργηθεί κρίση στις ολλανδοτουρικές σχέσεις, αφού προηγουμένως ο πρωθυπουργός Γιλντιρίμ είχε απαντήσει θετικά στην έκκληση της Ολλανδίας: «Εμείς έχουμε εκλογές στις 15 Μαρτίου, οι υπουργοί σας ας έρθουν μετά για προεκλογικές συγκεντρώσεις στη χώρα μας», υπάρχει ένα σημείο το οποίο δεν σκέφτηκα καθόλου και διέφυγε και από τις πηγές μου, αλλά είναι πολύ σημαντικό στις μέρες αυτές που ασκούνται πιέσεις με το έτσι θέλω να αποκτήσουμε μια διακυβέρνηση «του ενός».

Δεν μου είχε περάσει καν από το μυαλό ότι εκείνο το βράδυ ο πρωθυπουργός δεν είχε ιδέα για τις εξελίξεις. Αλλά όσο περίεργο και αν ακούγεται, ο πρωθυπουργός ήταν ανίδεος.

Όταν έμαθε για τα γεγονότα και παρενέβη, η ζημιά είχε ήδη γίνει.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν, όταν ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε για το συμβάν μαζί με όλον τον υπόλοιπο κόσμο, κάλεσε την υπουργό Οικογενειακών Υποθέσεων και τη μάλωσε λέγοντας, «εγώ είπα ότι δεν θα πάτε στην Ολλανδία, εσύ γιατί πήγες;», για να πάρει την εξής απάντηση: «Το ζήτησε ο πρόεδρος (σ.σ. Ερντογάν». 

Η υπουργός στις δηλώσεις που έκανε στους δημοσιογράφους, ομολόγησε πλαγίως ότι πήρε την εντολή από τον πρόεδρο και είπε: «Αν δεν έπαιρνε ο πρόεδρος και δεν μου έλεγε να επιστρέψω, θα έμενα εκεί και θα αντιστεκόμουν μέχρι να πεθάνω».

Το σκάνδαλο αυτό θα πρέπει να αποτελέσει μια σοβαρή προειδοποίηση για όσους σκέφτονται να ψηφίσουν «Ναι» στο δημοψήφισμα.


 (Φωτ.: sputniknews.com)

Γιατί το γεγονός αυτό αποτελεί τρανταχτό παράδειγμα για τις σοβαρές συνέπειες που μπορεί να έχουν αποφάσεις που θα παρθούν αν η εξουσία βρεθεί στα χέρια του ενός. Φυσικά και θα πρέπει κατακριθεί η συμπεριφορά της Ολλανδίας, αλλά είναι δυνατόν να μην δούμε το πόσο σημαντικό είναι το γεγονός ότι η τόσο μεγάλη και σημαντική αυτή κρίση με μια χώρα του ΝΑΤΟ και της ΕΕ ήταν αποτέλεσμα μια πράξης που αποφασίστηκε από έναν άνθρωπο;

Αυτή «η απόφαση του ενός» προς μια χώρα, με την οποία δεν κινδυνεύουμε να βρεθούμε αντιμέτωποι με πόλεμο, αύριο μπορεί να συμβεί σε μια γειτονική χώρα και ξαφνικά να βρεθούμε σε εμπόλεμη κατάσταση.

Σκεφτείτε μόνο πώς ένας πρόεδρος ο οποίος δεν υπόκειται σε κανέναν έλεγχο, μπορεί να κάνει ό,τι επιθυμεί και ένα βράδυ, χωρίς να ρωτήσει κανέναν, χωρίς να υπολογίσει τις διπλωματικές συνέπειες και χωρίς να νοιάζεται για τη ζημιά που μπορεί να προκαλέσει στην οικονομία, μπορεί να καλέσει έναν υπουργό και να του δώσει εντολή για έφοδο σε μια ξένη χώρα. Είναι δυνατόν να συμβεί κάτι τέτοιο σε μια δημοκρατική χώρα; Και μάλιστα τη στιγμή που το άτομο αυτό δεν έχει καν τη δικαιοδοσία να τα αποφασίζει όλα μόνο του. Τυπικά υπάρχει ακόμη ένας πρωθυπουργός. Αλλά δεν τον ειδοποιεί ούτε καν από ευγένεια όταν προγραμματίζει μια τέτοια δράση.


Υποστηρικτές του Ερντογάν φωνάζουν συνθήματα κατά της Ολλανδίας έξω από το ολλανδικό προξενείο στην Κωνσταντινούπολη (φωτ.: EPA / Sedat Suna)

Ποιος μας εγγυάται ότι στο μέλλον δεν θα κάνει κάτι παρόμοιο σε μια γειτονική χώρα, όπως η Ελλάδα ή η Βουλγαρία;

Πάλι ο πρόεδρος, χωρίς να ειδοποιήσει κανέναν, ούτε καν τον πρωθυπουργό έστω και από ευγένεια, καλεί τον δήμαρχο της Κωνσταντινούπολης και του δίνει εντολή: «Σκίστε και πετάξτε τη συμφωνία αδελφοποίησης της πόλης με το Ρότερνταμ». Ο δήμαρχος εκτελεί αμέσως την εντολή. Και πάλι, βγάζοντας εντελώς από τη μέση τον πρωθυπουργό, προσβάλλει τον εκλεγμένο πρωθυπουργό της Ολλανδίας ο οποίος είχε προσκαλέσει τον Μπιναλί Γιλντιρίμ  σε γεύμα, μιλάει εκ μέρους του και λέει: «Εκλέχθηκες, αλλά δεν ωφελεί, για εμάς είναι σαν να μην υπάρχεις. Εμείς δεν έχουμε έναν τέτοιο πρωθυπουργό, που θα δεχόταν να καθίσει στο ίδιο τραπέζι με σένα».

Τα αισθήματα, ο οργή και οι αποφάσεις ενός ανθρώπου ταπεινώνουν την Τουρκία στα μάτια όλου του κόσμου. Φαντάζομαι ότι δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να εξηγήσουμε τι σημαίνει η διακυβέρνηση του ενός, δεν συμφωνείτε; Πρέπει πια να καταλάβουν οι ψηφοφόροι του ΑΚΡ και τα κεντρικά του ΜΗΡ γιατί πρέπει να πούμε «Όχι» στο δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου 2017.4

Μετάφραση: Σάββας Καλεντερίδης

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Σχολικές τσάντες κρέμονται σε αίθουσα του δωρεάν σχολείου Bright Achievers, στην παραγκούπολη Μπαρίγκα του Λάγκος στη Νιγηρία (φωτ.: EPA / Akintunde Akinleye)
ΚΟΣΜΟΣ

Νιγηρία: Ένοπλοι εισέβαλαν σε σχολείο και απήγαγαν μαθητές την ώρα των εξετάσεων

29/06/2026 - 8:32μμ
Ο Άγγελος σε καρέ από βίντεο που έχει ανεβάσει η μητέρα του στα social media
ΕΛΛΑΔΑ

Υπόθεση Άγγελου: Η ώρα της απόφασης για το παιδί που συγκλόνισε την Ελλάδα

29/06/2026 - 7:43μμ
Γιγαντοαφίσα στην Αγία Πετρούπολη με έναν Ρώσο στρατιώτη (φωτ.: EPA / Anatoly Maltsev)
ΚΟΣΜΟΣ

ΝΑΤΟ: Η Άγκυρα ζητά «δίκτυο ασφάλειας χωρίς εξαιρέσεις», ενώ η Ευρώπη προετοιμάζεται για τη ρωσική απειλή

29/06/2026 - 6:31μμ
Φωτιά στη Βάρδα Ηλείας, Δευτέρα 29 Ιουνίου 2026 (φωτ.: Facebook / Πυρκαγιά Ενημέρωση / Παναγιώτης Δημητρόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στη Βάρδα Ηλείας: Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις – Οι ισχυροί άνεμοι δημιουργούν συνεχώς νέες εστίες

29/06/2026 - 6:03μμ
Μέλη του Ρουβίκωνα σε «αντισιωνιστική περιπολία» στη Θεσσαλονίκη, προς την Πλατεία Μαβίλη. Σάββατο 27 Ιουνίου (φωτ.: Facebook / Ρουβίκωνας)
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Εισαγγελική έρευνα για την «αντισιωνιστική περιπολία» του Ρουβίκωνα

29/06/2026 - 5:06μμ
Γυναίκα δροσίζεται με νερό μπροστά στο Κάστρο της Πράγας, καθώς η Τσεχία δοκιμάζεται από το ακραίο κύμα καύσωνα που πλήττει την Ευρώπη (φωτ.: EPA / Martin Divisek)
ΚΟΣΜΟΣ

Καύσωνας χωρίς τέλος στην Ευρώπη: Πάνω από 1.300 νεκροί και θερμοκρασίες που γράφουν ιστορία

29/06/2026 - 4:21μμ
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο Ιλχάμ Αλίεφ στο προεδρικό μέγαρο στην Άγκυρα, στις 5 Μαρτίου 2025, σε στιγμιότυπο που έδωσε στη δημοσιότητα η τουρκική προεδρία. Η Τουρκία και το Αζερμπαϊτζάν αντέδρασαν στην απόφαση του Ισραήλ να αναγνωρίσει τη Γενοκτονία των Αρμενίων (φωτ.: EPA / Turkish Presidential Press Office handout)
ΚΟΣΜΟΣ

Νέα αντίδραση για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων από το Ισραήλ: Το Αζερμπαϊτζάν ζητά να αναθεωρηθεί η απόφαση

29/06/2026 - 3:57μμ
Από την παρουσίαση του νέου VisitGreece, της επίσημης διαδικτυακής πύλης προβολής για τον ελληνικό τουρισμό. Δευτέρα 29 Ιουνίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Νέο VisitGreece: Στον «αέρα» από την 1η Ιουλίου η ανανεωμένη ψηφιακή πύλη του ελληνικού τουρισμού

29/06/2026 - 3:10μμ
Διασώστες αναζητούν αγνοουμένους σε περιοχή που επλήγη από τους καταστροφικούς σεισμούς στην Κατία Λα Μαρ της Βενεζουέλας, στις 28 Ιουνίου 2026 (φωτ.: EPA / Ronald Pena R)
ΚΟΣΜΟΣ

Βενεζουέλα: Η ελπίδα σβήνει, η οργή μεγαλώνει – «Πάρε ένα φτυάρι και βοήθησε την πατρίδα»

29/06/2026 - 2:00μμ
(Φωτ.: Youtube.com)
ΚΟΣΜΟΣ

Με «ποντιακό χορό» οι Τούρκοι κατέκτησαν ρεκόρ Γκίνες – Αντιδράσεις για την πολιτισμική του ταυτότητα

29/06/2026 - 1:42μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σχολικές τσάντες κρέμονται σε αίθουσα του δωρεάν σχολείου Bright Achievers, στην παραγκούπολη Μπαρίγκα του Λάγκος στη Νιγηρία (φωτ.: EPA / Akintunde Akinleye)

Νιγηρία: Ένοπλοι εισέβαλαν σε σχολείο και απήγαγαν μαθητές την ώρα των εξετάσεων

27 λεπτά πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Μιχάλης Καραγιάννης)

Wimbledon: Εντυπωσιακή πρεμιέρα για Τσιτσιπά

52 λεπτά πριν
Ο Άγγελος σε καρέ από βίντεο που έχει ανεβάσει η μητέρα του στα social media

Υπόθεση Άγγελου: Η ώρα της απόφασης για το παιδί που συγκλόνισε την Ελλάδα

1 ώρα πριν
Σε πρώτο πλάνο η λιθόστρωτη Οδός των Παναθηναίων, στο κέντρο τα κατάλοιπα του υδρόμυλου και η λεκάνη απορροής όμβριων υδάτων (φωτ.: ΥΠΠΟ)

Αθήνα: Ξαναζωντανεύει ο άγνωστος ναός της Αρχαίας Αγοράς με τα μάρμαρα από το Σούνιο

2 ώρες πριν
Μέλη των «Ακριτών» Επταμύλων στην παρέλαση για την 113η επέτειο από την απελευθέρωση των Σερρών, Δευτέρα 29 Ιουνίου 2026 (φωτ.: Δήμος Σερρών)

Χρόνια πολλά, Σέρρες: Η πόλη γιόρτασε 113 χρόνια ελευθερίας με έντονο ποντιακό αποτύπωμα

2 ώρες πριν
Γιγαντοαφίσα στην Αγία Πετρούπολη με έναν Ρώσο στρατιώτη (φωτ.: EPA / Anatoly Maltsev)

ΝΑΤΟ: Η Άγκυρα ζητά «δίκτυο ασφάλειας χωρίς εξαιρέσεις», ενώ η Ευρώπη προετοιμάζεται για τη ρωσική απειλή

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign