pontosnews.gr
Τρίτη, 25/08/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Κρητικό νερό πήρε χρυσό βραβείο σε παγκόσμιο διαγωνισμό

12/03/2017 - 9:19πμ
Κρητικό νερό πήρε χρυσό βραβείο σε παγκόσμιο διαγωνισμό
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Την μια μετά την άλλη κορυφή κατακτά το εμφιαλωμένο νερό ZARO’s. Το κρητικό νερό από τον Ψηλορείτη απέσπασε το χρυσό βραβείο στην κατηγορία «Εμφιαλωμένο Νερό» στο πλαίσιο του 27ου διεθνούς διαγωνισμού Berkeley Springs International Water Tasting, κερδίζοντας την παγκόσμια αναγνώριση.

Στο διαγωνισμό συμμετείχαν συνολικά περισσότερα από 600 νερά από όλο τον κόσμο, τα οποία αξιολογήθηκαν από δώδεκα κριτές, ανάμεσα στους οποίους διεθνούς φήμης γευσιγνώστες νερού που έλαβαν υπόψη τους κριτήρια όπως η οσμή, η όψη, η γεύση, η επίγευση και η υφή. Η παραπάνω διάκριση είναι η δεύτερη συνεχόμενη για το ZARO’S, αφού την περσινή χρονιά κατάφερε να λάβει την κορυφαία διάκριση σε ευρωπαϊκό επίπεδο, λαμβάνοντας το «Βραβείο Ανώτερης Γεύσης iTQi».

Μετά την Ευρώπη κατέκτησε και τον υπόλοιπο κόσμο. Το Zaro’s βραβεύθηκε ως το καλύτερο εμφιαλωμένο νερό στον κόσμο στο πλαίσιο του 27ου Berkeley Springs International Water Tasting στη Δυτική Βιρτζίνια των ΗΠΑ, ξεχωρίζοντας ανάμεσα σε περισσότερα από 600 νερά από κάθε γωνιά της γης. Η επιτυχία γίνεται ακόμη μεγαλύτερη καθώς κρητικό νερό κατάφερε να νικήσει το φημισμένο νερό Artesia από τους περίφημους καταρράκτες Crystal τoυ Μίσιγκαν των ΗΠΑ (κατέλαβε τη δεύτερη θέση) και το επονομαζόμενο και ως «νερό των 100 ευρώ», το νορβηγικό Svalbaroi Polar Iceberg Water (3η θέση), ύστερα από μια πολύ επίπονη διαδικασία αξιολόγησης από τους καλύτερους γευσιγνώστες του κόσμου που διήρκεσε δύο ημέρες.

«Το βραβείο αυτό είναι το επιστέγασμα της συλλογικής προσπάθειας δεκαετιών που κατέβαλαν και καταβάλλουν οι εκατοντάδες μικρομέτοχοι του Ζαρού, που παρέμειναν προσηλωμένοι στη διαρκή ανάπτυξή μας. Παράλληλα, έχουμε την τύχη να διαθέτουμε ένα προϊόν εξαιρετικής ποιότητας που προέρχεται από την μοναδική πηγή φυσικού μεταλλικού νερού της Κρήτης, το οποίο φτάνει αυτούσιο και με όλα τα θρεπτικά του στοιχεία στον καταναλωτή», σημειώνει o γενικός διευθυντής της εταιρείας, Χριστόφορος Παπαδημητράκης. Ένα χρόνο πριν το Zaro’s κατέκτησε την κορυφή της Ευρώπης με το «Βραβείο Ανώτερης Γεύσης iTQi» που απονέμεται από το Ινστιτούτο Γεύσης και Ποιότητας iTQi των Βρυξελλών.

Διαρκής ανάπτυξη
Η ιστορία του Zaro’s ξεκινά στα στα τέλη της δεκαετίας του ’80 από την πρωτοβουλία 800 κατοίκων του χωριού Ζαρός. «Με προσωπικές θυσίες», όπως λέει χαρακτηριστικά ο γενικός διευθυντής της εταιρείας, Χριστόφορος Παπαδημητράκης, «συγκεντρώσαμε το αρχικό μετοχικό κεφάλαιο κυριολεκτικά δραχμή-δραχμή, δημιουργώντας και μεγαλώνοντας σταδιακά την εταιρεία Βοτομός, η οποία ελέγχεται σε ποσοστό περίπου 44% από το Δήμο Φαιστού».

Σήμερα, η παραγωγική δυναμικότητα του εργοστασίου που διαθέτει πέντε γραμμές παραγωγής ανέρχεται σε 70 εκατ. φιάλες τον χρόνο ενώ υπό προϋποθέσεις μπορεί να φθάσει και τα 100 εκατ. φιάλες.

Η εμφιάλωση του νερού γίνεται κατευθείαν από την πηγή στο χωριό Ζαρός χωρίς καμία χημική επεξεργασία και χωρίς προσθήκη χημικών απολυμαντικών και προέρχεται από δύο πηγές στους πρόποδες του Ψηλορείτη. Η πρώτη είναι η πηγή Αμάτι, από την οποία βγαίνουν 400 κυβικά μέτρα φυσικού μεταλλικού νερού (το μοναδικό της Κρήτης) την ώρα. Η δεύτερη είναι η Στέρνα, από το νερό της οποίας παράγεται το επιτραπέζιο νερό Zaro’s με διάφορες ιδιωτικές ετικέτες (private labels-φασόν). Αυτή τη στιγμή, το ZARO’S –το μοναδικό φυσικό μεταλλικό νερό της Κρήτης– είναι πρώτο σε μερίδιο αγοράς στην Κρήτη και τέταρτο με πέμπτο στην Ελλάδα.

Παρά τις εκτεταμένες ζημίες που προκλήθηκαν σε ολόκληρη την εφοδιαστική αλυσίδα από την υπόθεση της «Μαρινόπουλος» ο κύκλος εργασιών της εταιρείας για το 2016 σημείωσε αύξηση περίπου 3% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά ξεπερνώντας τα 11 εκατ. ευρώ, ενώ τα κέρδη προ φόρων και αποσβέσεων αυξήθηκαν κατά περίπου 14% σε σχέση με το 2015. Ανάλογη δυναμική παρουσιάζουν και οι εξαγωγές τόσο εντός όσο και εκτός Ευρώπης, οι οποίες αναπτύσσονται εντυπωσιακά παρά τα προβλήματα της χώρας και την έντονη καχυποψία των ξένων έναντι των ελληνικών προϊόντων.

Πέρυσι, μάλιστα κατέγραψαν αύξηση-ρεκόρ 128% συνεχίζοντας τη θεαματικά αυξητική τάση του 2015, όπου το ποσοστό της αύξησης ήταν 62% σε σχέση με το 2014. Είναι ενδεικτικό ότι, μόνο προς το Ισραήλ, οι εξαγωγές αυξήθηκαν κατά 167% το 2016.

Προϊόντα της εταιρείας εξάγονται επίσης σε Καναδά, Γαλλία, Γερμανία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ενώ πέρυσι προστέθηκαν οι αγορές της Κίνας, του Βελγίου και της Νότιας Αφρικής.

Τα προϊόντα Zaro’s εμφιαλώνονται από την Βοτομός, εταιρεία που ανήκει στον Δήμο Φαιστού με ποσοστό περίπου 44%. Το υπόλοιπο 56% του μετοχικού κεφαλαίου ανήκει σε 1.050 μικρομετόχους, κυρίως κατοίκους του Ζαρού, εργαζόμενους και συνεργάτες της Βοτομός. Η παραγωγική δυναμικότητα της μονάδας ανέρχεται σε 70 εκατ. φιάλες τον χρόνο και η δυναμικότητα υπό προϋποθέσεις μπορεί να φθάσει και τα 100 εκατ. φιάλες. Στην εταιρεία εργάζονται 55 μόνιμοι υπάλληλοι διαφόρων ειδικοτήτων, ενώ τους καλοκαιρινούς μήνες απασχολούνται επιπλέον 10 εργαζόμενοι.

  • Αναδημοσίευση: imerisia.gr.
ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Καπνός από τη φωτιά στη Στεφάνη Βοιωτίας, όπως φαίνεται από τα διόδια Ελευσίνας, στο ρεύμα προς Αθήνα. Τρίτη 25 Αυγούστου 2026 (φωτ.: Facebook / Πυρκαγιά Ενημέρωση / Christina Apostolopoulou)
ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά τώρα στη Στεφάνη Βοιωτίας – Από εκεί είχε ξεκινήσει η καταστροφική πυρκαγιά της Πάρνηθας το 2007

25/08/2026 - 4:07μμ
Το καταστροφικό πέρασμα της πυρκαγιάς από το Πόρτο Γερμενό (φωτ.: EUROKINISSI / Θεόδωρος Νικολάου)
ΕΛΛΑΔΑ

Πόρτο Γερμενό: Έως και 14°C θερμότερη η καμένη γη μετά τη μεγάλη φωτιά

25/08/2026 - 1:03μμ
(Φωτ.: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Γυναικοκτονία στη Νέα Σμύρνη: Τι αποκαλύπτουν οι κάμερες και οι καταθέσεις συγγενών για τη σχέση της 45χρονης με τον 48χρονο

25/08/2026 - 11:20πμ
(Πηγή: ertnews.gr)
ΕΛΛΑΔΑ

Αλέξανδρος Μπακαΐμης: Έφυγε από τη ζωή ο εκπαιδευτικός, συγγραφέας και λαογράφος του Βοΐου

25/08/2026 - 9:02πμ
(Φωτ.: glomex/ertnews)
ΕΛΛΑΔΑ

Τραγωδία στα Άνω Λιόσια: 17χρονη νεκρή σε τροχαίο με πέντε νέους

25/08/2026 - 8:35πμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Μιχάλης Καραγιάννης)
ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Στα ίδια (υψηλά) επίπεδα η θερμοκρασία – Μόνο τα ορεινά θα δουν λίγες βροχές

25/08/2026 - 8:08πμ
Άτομο από την αναπηρική κοινότητα της Αθήνας σε μία διαδρομή από το Δημαρχιακό Μέγαρο Αθηνών προς την πλατεία Αγ. Ειρήνης, Τετάρτη 26 Μαρτίου 2025 (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Προσωπικός Βοηθός για ΑμεΑ: Νέες αιτήσεις από 26 Αυγούστου – Δικαιούχοι, ποσά και προθεσμία

24/08/2026 - 10:06μμ
Αστυνομικοί που κλήθηκαν στη Νέα Σμύρνη. Στην είσοδο της πολυκατοικίας βρέθηκαν η 45χρονη και ο 48χρονος (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Γυναικοκτονία στη Νέα Σμύρνη: Την κλώτσησε, την ανάγκασε να γονατίσει και την πυροβόλησε στο κεφάλι

24/08/2026 - 5:25μμ
Ζέστη και υψηλές θερμοκρασίες στην Αθήνα. Δευτέρα 24 Αυγούστου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Καύσωνας: Επιμένουν τα 40άρια – Πού θα φτάσει τους 42 βαθμούς ο υδράργυρος

24/08/2026 - 4:37μμ
Στο βάθος καπνός από τη φωτιά στο Βέρμιο. Δευτέρα 24 Αυγούστου 2026 (φωτ.: Facebook / Πυρκαγιά Ενημέρωση / Stela Beliou)
ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στο Βέρμιο, ανατολικά της Παναγίας Σουμελά – Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις

24/08/2026 - 3:24μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Καπνός από τη φωτιά στη Στεφάνη Βοιωτίας, όπως φαίνεται από τα διόδια Ελευσίνας, στο ρεύμα προς Αθήνα. Τρίτη 25 Αυγούστου 2026 (φωτ.: Facebook / Πυρκαγιά Ενημέρωση / Christina Apostolopoulou)

Φωτιά τώρα στη Στεφάνη Βοιωτίας – Από εκεί είχε ξεκινήσει η καταστροφική πυρκαγιά της Πάρνηθας το 2007

18 λεπτά πριν
Ο Δημήτρης Κόκοτας στην κηδεία του πατέρα του, στο Δημοτικό Κοιμητήριο Ζωγράφου. Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2022
(φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)

Πέθανε ο Δημήτρης Κόκοτας σε ηλικία 57 ετών

32 λεπτά πριν
Ο Οσμάν Καβαλά παραμένει φυλακισμένος στη Σηλυβρία από τον Οκτώβριο του 2017, παρά τις επανειλημμένες αποφάσεις του ΕΔΔΑ για την απελευθέρωσή του (φωτ.: dpa / Kerem Uzel)

Χαστούκι στην Τουρκία από το ΕΔΔΑ: Απελευθερώστε τον Καβαλά – Άκυρη η ισόβια καταδίκη

57 λεπτά πριν
Η θεατρική ομάδα του Συλλόγου Αρτακηνών-Κυζικηνών στη σκηνή του Πάρκου Κυζικείων (φωτ.: Δήμος Χαλκιδέων)

Κυζίκεια 2026: Η αρτακινή ντοπιολαλιά ζωντάνεψε στη σκηνή – Απόψε θερινό σινεμά στη Νέα Αρτάκη

1 ώρα πριν
Ο Ρόμπερτ Κοτσαριάν, επικεφαλής της Συμμαχίας της Αρμενίας, ψηφίζει για τις βουλευτικές εκλογές σε εκλογικό τμήμα στο Γερεβάν. 7 Ιουνίου 2026 (φωτ.: EPA / Vahram Baghdasaryan / Photolure)

Αρμενία: Συνελήφθη ο πρώην πρόεδρος Ρόμπερτ Κοτσαριάν – Στο μικροσκόπιο η οικογενειακή περιουσία

2 ώρες πριν
(Φωτ.: Πανευβοϊκός Σύλλογος Καππαδοκών «Άγιος Ιωάννης ο Ρώσος»/Facebook)

Από την Καππαδοκία στην Κόνιτσα: Ένα ταξίδι μνήμης με χορούς, πίστη και παράδοση

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV