pontosnews.gr
Σάββατο, 3/01/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Μέσω Facebook έγινε η ανάκριση στον Μητσοτάκη

8/03/2017 - 9:22πμ
Μητσοτάκης στη «Le Figaro»: Η έναρξη των διερευνητικών επαφών με την Τουρκία αποτελεί ενθαρρυντικό βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Διαδικτυακό διάλογο με τους χρήστες του Facebook για μιάμιση περίπου ώρα είχε χθες ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε μία προσπάθεια να προσεγγίσει ένα διαφορετικό κοινό, που εν πολλοίς δεν ανταποκρίνεται σε παραδοσιακούς τρόπους πολιτικής επικοινωνίας. Ο Μητσοτάκης επανέλαβε τις πάγιες θέσεις του, έδωσε νότες χιούμορ σε χρήστες που ρωτούσαν για αθλητικά θέματα («ο Ολυμπιακός θα βάλλει περισσότερα γκολ από τους προπονητές που άλλαξε φέτος», είπε), πάντησε για το Champions League, το Survivor , το Star Wors  ενώ αγνόησε  ερωτήσεις για παράδειγμα για τη Siemens ή για την Eurovision.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ότι θα αλλάξει τον εκλογικό νόμο από τον πρώτο μήνα της κυβέρνησής του, ενώ παράλληλα θα δώσει δικαίωμα ψήφου στους Έλληνες του εξωτερικού.

Επέμεινε στο ν+2 για τα έτη σπουδών σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, ενώ ανέφερε ότι στη διαδικασία της αναθεώρησης του Συντάγματος θα προτείνει την κατάργηση του άρθρου 16 που απαγορεύει την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων. Δεν συμφώνησε με την πρόταση χρήστη για το κλείσιμο της ΕΡΤ, προδιέγραψε όμως ότι θα μειώσει το τέλος της ΕΡΤ στο μισό.

Ο πρόεδρος της ΝΔ δεσμεύτηκε ότι θα επανασυστήσει την ομάδα ΔΕΛΤΑ, θα ενισχύσει την ομάδα ΔΙΑΣ και θα αυξήσει την αστυνόμευση στα Εξάρχεια. Δήλωσε ακόμη ότι θα καταργήσει τον φόρο στο κρασί γιατί είναι αντιπαραγωγικός. Στο κρίσιμο ερώτημα για το αν θα υλοποιήσει τα μέτρα που ετοιμάζεται να φέρει η κυβέρνηση Τσίπρα, είπε ότι «οι συμφωνίες της χώρας δεσμεύουν τις επόμενες κυβερνήσεις», αλλά ότι θα την συζητήσει ξανά με τους εταίρους. Επιτέθηκε εκ νέου στον πρωθυπουργό λέγοντας ότι «ο κ. Τσίπρας εξακολουθεί να ζει στον δικό του παράλληλο κόσμο. Και από ό,τι φαίνεται αρνείται να προσγειωθεί στην πραγματικότητα που βιώνουμε οι Έλληνες».

Για το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος με αντικείμενο το ευρώ είπε «δεν μπορώ να φανταστώ ότι η ιστορία θα επαναληφθεί ως φάρσα».

Σε σχέση με την απόφαση των ηγετών για Ευρώπη πολλαπλών ταχυτήτων είπε ότι «η θέση της Ελλάδας είναι στην πρώτη ταχύτητα της ΕΕ». Είπε δε, ότι τον Αύγουστο του 2015 «Κάναμε αυτό που έπρεπε για να σώσουμε την Ελλάδα και δεν έχω μετανοιώσει καθόλου για την επιλογή μας».

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: Δημήτρης Παπαμήτσος / Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού / EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η κοινή διακήρυξη Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ μετά την τριμερή της Ιερουσαλήμ

23/12/2025 - 9:06πμ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Τριμερή Σύνοδο Κορυφής Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ (φωτ.: Δημήτρης Παπαμήτσος / Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού / EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Στρατηγική η σχέση Ελλάδας, Ισραήλ, Κύπρου για την ασφάλεια της Ανατολικής Μεσογείου – Σημαντικός παίκτης στα ενεργειακά η Ελλάδα

22/12/2025 - 9:35μμ
Συνάντηση Αμπάς-Μητσοτάκη στη Ραμάλα, 22 Δεκεμβρίου 2025 (φωτ.: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ρόλο-γέφυρα στη Μέση Ανατολή διεκδικεί η Ελλάδα – Στη Ραμάλα ο Μητσοτάκης

22/12/2025 - 3:08μμ
Από αριστερά, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Ισραηλινό ομόλογό του Μπενιαμίν Νετανιάχου (φωτ.: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού/Δημήτρης Παπαμήτσος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην Ιερουσαλήμ ο Κυριάκος Μητσοτάκης για στρατηγικές επαφές γεωπολιτικής σημασίας

20/12/2025 - 8:58μμ
Ο Νίκος Παππάς σε συνεδρίαση για την ευρωπαϊκή στρατηγική για τους νέους και τις νέες (φωτ.: Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παππάς για το επεισόδιο στο Στρασβούργο: «Ξέφυγα και ζητώ συγγνώμη» – Τι λέει για τον δημοσιογράφο

19/12/2025 - 4:46μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI/Γιάννης Παναγόπουλος, Γιώργος Κονταρίνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μετωπική σύγκρουση Κωνσταντοπούλου-Σκέρτσου στην ολοκλήρωση των εργασιών της εξεταστικής επιτροπής για τον ΟΠΕΚΕΠΕ

18/12/2025 - 8:36πμ
(Φωτ.: Instagram 3pfamilia Nikos Pappas)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νίκος Παππάς: «Αντέδρασα λάθος» – Το πρώτο μήνυμα μετά το επεισόδιο με δημοσιογράφο

17/12/2025 - 10:15μμ
Ο Νίκος Παππάς στο ελληνικό κοινοβούλιο, σε συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024 (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Εκτός ευρωομάδας ο Νίκος Παππάς – Κινείται διαδικασία διαγραφής μετά από σοβαρό επεισόδιο

17/12/2025 - 5:59μμ
Ταμπέλα στην είσοδο του υπουργείου Εξωτερικών (φωτ.: EUROKINISSI / Σωτήρης Δημητρόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σαφές μήνυμα ΥΠΕΞ προς Μίτσκοσκι: Καμία αλλοίωση της Συμφωνίας των Πρεσπών δεν γίνεται ανεκτή

17/12/2025 - 5:47μμ
Συνάντηση του Κώστα Τασούλα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, στο Προεδρικό Μέγαρο, Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2025 (φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Συγκρατημένη αισιοδοξία για εκτόνωση στο αγροτικό – Αυξήσεις σε συντάξεις και στήριξη εισοδήματος

17/12/2025 - 12:52μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Εικόνα από το μπλόκο των αγροτών στη Θήβα πριν από λίγες μέρες (φωτ.: Αντώνης Νικολόπουλος/EUROKINISSI)

Αγρότες έκλεισαν αιφνιδιαστικά το τμήμα της εθνικής οδού από το Μαρτίνο έως τη Θήβα

27 λεπτά πριν
Ο πρώην δικτάτορας του Παναμά Μανουέλ Αντόνιο Νοριέγκα σε φωτογραφία σύλληψης, 4 Ιανουαρίου 1990 (φωτ.: EPA / AFP)

Όταν οι ΗΠΑ κάνουν προεδρικές… απαγωγές: Από τον Νοριέγκα στον Μαδούρο

1 ώρα πριν
Η Πέραμος Κυζίκου στο μνημείο που δημιούργησε ο Γιώργος Κικώτης για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή. Τοποθετήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2023 στη Νέα Πέραμο Αττικής (φωτ.: Facebook / Γιώργος Κικώτης Γλύπτης)

Από την Πέραμο της Κυζίκου στη Νέα Πέραμο: Προσφυγική εγκατάσταση, μνήμη και συνέχεια

1 ώρα πριν
Από την πρώτη στιγμή o ΟΦΚΑΘ συμμετείχε ενεργά στις έρευνες για τον εντοπισμό του Κωνσταντίνου Γκίνη, σαρώνοντας το όρος Μπέλλες (φωτ.: Facebook / ΟΦΚΑΘ - Εθελοντές Διασώστες)

Σέρρες: Τραγικό τέλος για τον αγνοούμενο διοικητή της Πυροσβεστικής

2 ώρες πριν
Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο σε εκδήλωση για την Ημέρα Αντίστασης των Ιθαγενών στο Καράκας, 12 Οκτωβρίου 2025 (φωτ.: EPA / Miguel Gutierrez)

Οι ΗΠΑ απήγαγαν τον Μαδούρο για να τον οδηγήσουν στη Δικαιοσύνη – Νέα διεθνής κρίση, με τη Βενεζουέλα

2 ώρες πριν
(Φωτ.: Hmioannou / commons.wikimedia.org)

Διαβουλεύσεις Κύπρου-Αυστραλίας για το χαλούμι εν μέσω αυστηρών μέτρων βιοασφάλειας

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign