Σε ό,τι αφορά την ημέρα της Καθαρής Δευτέρας, η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) γνωστοποιεί ότι «αυτή δεν περιλαμβάνεται στις εξαιρέσιμες εορτές (υποχρεωτικές αργίες), επομένως είναι εργάσιμη ημέρα και έγκειται στον κάθε έμπορο-επιχειρηματία εάν η επιχείρηση θα λειτουργήσει ή όχι».
Κανονικά θα λειτουργήσουν οι λαϊκές αγορές την Καθαρά Δευτέρα, όπως ενημερώνει η Πανελλαδική Ομοσπονδία Συλλόγων Παραγωγών Αγροτικών Προϊόντων Λαϊκών Αγορών.
Επίσης, τα καταστήματα της Αγοράς του Καταναλωτή, στον Οργανισμό Κεντρικών Αγορών και Αλιείας, στου Ρέντη, θα λειτουργήσουν από τις 8 το πρωί της Κυριακής, συνεχόμενα μέχρι την Καθαρά Δευτέρα στις 2 μετά το μεσημέρι. Παραδοσιακά και η Βαρβάκειος Αγορά, στο κέντρο της Αθήνας, ανοίγει από τις 10 το βράδυ της Κυριακής και θα παραμένει σε λειτουργία μέχρι τη 1 μετά το μεσημέρι της Καθαράς Δευτέρας, ενώ και τα αρτοποιεία θα είναι ανοιχτά από το πρωί για την πώληση λαγάνας.
















