Ένα διαφορετικό μάθημα είχαν να κάνουν οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα διδασκαλίας της ποντιακής διαλέκτου στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, την προηγούμενη Τρίτη. Ο υπερμαραθωνοδρόμος Γιώργος Ζαχαριάδης παρουσίασε τον άθλο του «’Σ ση Παναΐας τη στράταν», που έκανε το 2015, ξεκινώντας από την Ελλάδα για να καταλήξει στην Παναγία Σουμελά της Τραπεζούντας με τα πόδια.
Ο αθλητής, που ήταν προσκεκλημένος από τη δασκάλα Άννυ Καριπίδου, μοιράστηκε την εμπειρία του με τους συμμετέχοντες. Κέντρισε το ενδιαφέρον και προκάλεσε συγκίνηση με το διάβασμα ενός κειμένου που γράφτηκε από τον ίδιο στα ποντιακά και αφορούσε τη διαδρομή.
Στη συνέχεια οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν ποντιακή μουσική και τραγούδια από τον λυράρη και μαθητή της ποντιακής διαλέκτου Γιώργο Αμπερίδη.
















