Νέος πόλεμος ξέσπασε λίγο πριν από το τέλος του χρόνου μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αφορμή αποτέλεσε η σφοδρή επίθεση του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου στο οποίο καταλόγισε «παιχνίδια διγλωσσίας» με αφορμή την επιστολή του Ευκλείδη Τσακαλώτου προς τους γραφειοκράτες των Βρυξελλών.
Μητσοτάκης: Στο εσωτερικό σηκώνει μπαϊράκι και στο εξωτερικό ζητάει συγγνώμη. Το έργο δεν κόβει εισιτήρια.
Ο πρόεδρος της ΝΔ μιλώντας στον ρ/σ Alpha 98,9 δεσμεύτηκε για τη διεξαγωγή Εξεταστικής Επιτροπής για την πρώτη περίοδο του 2015, καθώς όπως είπε «εκεί τορπιλίστηκε η προσπάθεια ανάκαμψης της οικονομίας».
Χρησιμοποιώντας ιδιαίτερα υψηλούς τόνους τόνισε ότι οι Αλέξης Τσίπρας και Ευκλείδης Τσακαλώτος είναι οι καλύτεροι σύμμαχοι του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, καθώς «ικανοποιούν κάθε του επιθυμία». Επίσης χαρακτήρισε «κατάπτυστη» την επιστολή του υπουργού Οικονομικών, ενώ υποστήριξε ότι «η κυβέρνηση υπογράφει τα πάντα και καταδικάζει τη χώρα σε παρατεταμένη λιτότητα».
Έντονη ήταν η αντίδραση του Μεγάρου Μαξίμου.
Με τη φράση «η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά» η κυβέρνηση σχολίασε την αναφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη στην «κατάπτυστη επιστολή Τσακαλώτου», και τον κατηγόρησε ότι είναι πιστός στις επιταγές των δανειστών «αφού δηλώνει ότι οποιαδήποτε ενέργεια της κυβέρνησης πρέπει να είναι σε συνεννόηση με τους δανειστές».
«Γιατί ψήφισε κατά των χαμηλοσυνταξιούχων και σήμερα, εκ του ασφαλούς, κάνει κριτική; Την κολοκυθιά ας την παίξει με το επιτελείο του. Η κυβέρνηση έχει σοβαρότερα πράγματα να κάνει», σημειώνεται στην ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου.