pontosnews.gr
Τρίτη, 10/03/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Κορακάκη, Πετρούνιας, Μάντης, Καγιαλής οι κορυφαίοι του 2016 (φωτο-βίντεο)

20/12/2016 - 1:12μμ
Κορακάκη, Πετρούνιας, Μάντης, Καγιαλής οι κορυφαίοι του 2016 (φωτο-βίντεο)
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Τα χρυσά κορίτσια και αγόρια του αθλητισμού βράβευσε ο ΠΣΑΤ, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλοπούλου, σε μία λαμπρή εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής. Ο χρυσός στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο (κρίκους) Λευτέρης Πετρούνιας, το… χρυσοχάλκινο κορίτσι της σκοποβολής, Άννα Κορακάκη, με τα δύο Ολυμπιακά μετάλλια στη Βραζιλία και το χάλκινο δίδυμο στα 470 της ιστιοπλοΐας, με τους Παναγιώτη Μάντη και Παύλο Καγιαλή ήταν οι νικητές στις κατηγορίες κορυφαίος αθλητής, αθλήτρια και ομάδα, αντίστοιχα.

Ο πρόεδρος της ΕΟΕ, Σπύρος Καπράλος επισήμανε ότι «η φετινή χρονιά ήταν μια εκπληκτική χρονιά για τον ελληνικό αθλητισμό. Το οφείλουμε στις οικογένειές τους, στους προπονητές, στους φυσικοθεραπευτές, σε όσους εργάστηκαν για αυτές τις επιτυχίες. Τις επιτυχίες που ζήσαμε φέτος με τον ελληνικό αθλητισμό εύχομαι να τις ζήσουμε ως χώρα στο μέλλον». 

Ο Πετρούνιας έδειξε πόσο μεγάλος αθλητής είναι
Χαρούμενος για την επιλογή των αθλητικών συντακτών, ο Λευτέρης Πετρούνιας τους ευχαρίστησε που τον ανέδειξαν κορυφαίο αθλητή της χρονιάς και είπε ότι ήδη έχει ξεκινήσει η προετοιμασία για το Τόκιο.

«Θέλω να έχουμε υγεία και να φτάσουμε μέχρι το Τόκυο με αποτελέσματα ανάλογα όπως θέλεις».

Μιλώντας στο ρ/σ Πρακτορείο, ο Λευτέρης Πετρούνιας υποκλίθηκε στον άθλο του 36χρονου Σπύρου Γιαννιώτη που έχασε το χρυσό στο Ρίο από τεχνική παράλειψη, λέγοντας πως έπρεπε εκείνος να αναδειχθεί κορυφαίος αθλητής της χρονιάς. «Για μένα ήταν πρώτος. Εγώ τον Γιαννιώτη θα ψήφιζα. Του το είπα! Δίπλα μου ήταν! Για τον Γιαννιώτη ήμουν πιο σίγουρος ακόμη κι από ότι για τον ίδιο μου τον εαυτό όταν έφτασε και τον είδα στο Ολυμπιακό χωριό».


Ο Λευτέρης Πετρούνιας είναι ο κορυφαίος αθλητής της χρονιάς (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Βλάχος)

Η χρυσή Άννα της καρδιάς μας
Τα δύο Ολυμπιακά μετάλλια στη σκοποβολή στο Ρίο ντε Τζανέιρο (χρυσό και χάλκινο) οδήγησαν τους Έλληνες/ίδες αθλητικούς συντάκτες να ψηφίσουν την Άννα Κορακάκη ως κορυφαία αθλήτρια για το 2016. Η Ολυμπιονίκης από τη Δράμα παραλαμβάνοντας το βραβείο του ΠΣΑΤ δήλωσε ότι το πρώτο πράγμα που σκέφτηκε μετά τις επιτυχίες στο Ρίο ήταν η χαρά που έδωσε σε όλους όσοι την παρακολουθούσαν στους δύο τελικούς της, στο Ρίο. «Οι δικοί μου άνθρωποι, η οικογένειά μου και όλοι οι Έλληνες» είπε.


Η απίστευτη δήλωση του Λευτέρη Πετρούνια για τον Σπύρο Γιαννιώτη (βίντεο: amnawebtv/ Πρακτορείο)

Ρωτήθηκε ποιος ρόλος υπερισχύει για εκείνη, του πατέρα ή του προπονητή της, αναφορικά στον Τάσο Κορακάκη, ο οποίος λίγο πριν είχε παραλάβει το βραβείο του κορυφαίου προπονητή για το 2016. 

«Υπερισχύει ο… μπαμπάς μου, εννοείται και όχι ο προπονητής» είπε.

«Είναι μεγάλη μου χαρά που βρίσκομαι στη γιορτή του ΠΣΑΤ. Εκτός από την οικογένειά μου, ευχαριστώ τον πρόεδρο της ΕΟΕ κύριο Σπύρο Καπράλο, που με το πρόγραμμα “Υιοθετήστε έναν αθλητή στο δρόμο για το Ρίο”, βοήθησε εμένα και όλους τους αθλητές στο Ρίο, άσχετα με το αν κατέκτησαν ή όχι κάποιο μετάλλιο. Μεγάλη η χαρά και η συγκίνηση που παρέλαβα αυτό το βραβείο. Πριν 6 χρόνια, σε ηλικία 14 ετών είχα βραβευτεί από τον ΠΣΑΤ ως ανερχόμενο ταλέντο. Ελπίζω και το φετινό βραβείο να είναι γούρικο» πρόσθεσε η Ολυμπιονίκης.


Κορυφαία αθλήτρια της χρονιάς η Άννα Κορακάκη (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Βλάχος)

Η ομάδα της νίκης
Στην κορυφή των ομάδων που μας κατέπληξαν στους Ολυμπιακούς του Ρίο, σύμφωνα με τον ΠΣΑΤ, είναι εκείνη των χάλκινων Ολυμπιονικών Παναγιώτη Μάντη και Παύλο Καγιαλή. «Είναι τιμητικό να σε βραβεύουν ως ομάδα, δεν είμαστε μόνο δύο όμως, μας στηρίζουν πολύ περισσότεροι και όλοι γνωρίζουν ποιοι είναι,» εξήγησε ο Παναγιώτης Μάντης.

Οι παραολυμπιονίκες που συγκίνησαν
Κορυφαία αθλήτρια με αναπηρία αναδείχθηκε η Δήμητρα Κοροκίδα. Η αθλήτρια του στίβου ευχαρίστησε όλους από την καρδιά της και τόνισε πως «ζήσαμε έντονες στιγμές με την ελληνική αθλητική οικογένεια στο Ρίο. Με το σθένος τους, όλοι οι αθλητές και οι αθλήτριες ανέβασαν ψηλά τη χώρα μας».


Κορυφαία ομάδα της χρονιάς ανακηρύχθηκε αυτή των Παναγιώτη Μάντη και Παύλου Καγιαλή (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Βλάχος)

Ο Παύλος Μάμαλος της άρσης βαρών είναι ο κορυφαίος αθλητής με αναπηρία για το έτος 2016. «Θέλω να σας ευχαριστήσω για το βραβείο, όλο τον κόσμο που μας συμπαραστέκεται, τον ΟΠΑΠ, όλους τους χορηγούς. Μου έλειπε το Ολυμπιακό μετάλλιο, είναι η ζωή μου, το αίμα μου, ο ιδρώτας μου, 4 χρόνια προετοιμασίας σε ένα στάδιο, έλεγα θα τα καταφέρω στη ζωή μου, θα πετύχω. Στο Τόκυο θα προσπαθήσω να σας κάνω όλους τους Έλληνες υπερήφανους ξανά, να κοιτάτε την ελληνική σημαία και να νιώθετε υπερήφανοι. Να κοιτάμε πάντα ψηλά» είπε.

Για δεύτερη χρονιά κορυφαία ομάδα αθλητών με αναπηρία αναδείχθηκε αυτή της BC3 ΜΠΟΤΣΙΑ με τους Γρηγόρη Πολυχρονίδη, Άννα Ντέντα και Νίκο Πανανό.

Ο Γρηγόρης Πολυχρονίδης δήλωσε πως «θέλει σκληρή δουλειά. Είναι η δεύτερη φορά που κερδίζουμε αυτό το βραβείο. Ευχαριστώ τον Γιώργο Φουντουλάκη, τον ΜΕΓΑ χορηγό μας ΟΠΑΠ και το δήμο Περιστερίου που μας διαθέτει το γήπεδο. Μας είναι απαραίτητη η στήριξη της Πολιτείας για να συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό που κάνουμε και να φέρνουμε τις επιτυχίες». Η συνοδός του Γρηγόρη Πολυχρονίου είπε: «Ο Γρηγόρης είναι δυναμικός, βάζει στόχους και δεν ηρεμεί μέχρι να τους πετύχει. Μάχεται ασταμάτητα».

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Δερβίσης)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Super League: Γιόρτασε με νίκη τα 100 του χρόνια ο Παναιτωλικός

9/03/2026 - 8:47μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Δημήτρης Μπίρνταχας)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Super League: «Κόλλησαν» στο μηδέν Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ

8/03/2026 - 11:13μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Νάταλι Σκιαδοπούλου)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Super League: Στα play off ο Παναθηναϊκός – Νίκησε στην Τρίπολη ο Πανσερραϊκός

8/03/2026 - 9:21μμ
(Φωτ.: Ελληνική Ομοσπονδία Τζούντο)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Podgorica Senior European Cup Judo 2026: Χάλκινο μετάλλιο ο Παπανικολάου

8/03/2026 - 8:25μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Ραφαήλ Γεωργιάδης)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Greek Basketball League: Ο Ηρακλής σόκαρε τον Παναθηναϊκό – Συνέχισε το αήττητο ο Ολυμπιακός

8/03/2026 - 6:50μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Δημήτρης Μπίρνταχας)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Κυπελλούχος Ελλάδας στο βόλεϊ γυναικών ο Πανιώνιος

8/03/2026 - 12:08πμ
(Φωτ.: EPA / Joel Carrett)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Indian Wells: Με άνεση στις «32» η Σάκκαρη

7/03/2026 - 11:33μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Έλενα Γκοντσάρεβα)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Εντυπωσίασε ο Καραλής στη Ρουέν με άλμα 6,06μ.

7/03/2026 - 11:02μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Νάσος Σιμόπουλος)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Greek Basketball League: Χτίζουν σερί Άρης και ΑΕΚ – Νίκες για Περιστέρι και Καρδίτσα

7/03/2026 - 10:06μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Έλενα Γκοντσάρεβα)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Super League: Μόνη πρώτη η ΑΕΚ – Έμεινε στο μηδέν και έμπλεξε ο Άρης

7/03/2026 - 8:14μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Χειραψία Τραμπ-Πούτιν κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους στην Οσάκα της Ιαπωνίας τον Ιούνιο του 2019 (φωτ.: EPA/Russian Press office)

Τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ-Πούτιν για Ιράν, Ουκρανία και παγκόσμιες ενεργειακές αγορές

3 ώρες πριν
(Φωτ.: Facebook/Εύξεινος Λέσχη Θεσσαλονίκης)

Ομογενείς από τη Ρωσία επισκέφθηκαν την Εύξεινο Λέσχη Θεσσαλονίκης

4 ώρες πριν
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)

Ασπίδα στήριξης από την Ευρώπη στην Κύπρο – Ξεκάθαρο μήνυμα ενότητας από Μέτσολα και Μακρόν

4 ώρες πριν
Συγγενείς των θυμάτων παρηγορούν ο ένας τον άλλον κοντά στο μπαρ Le Constellation, στο Κραν Μοντανά της Ελβετίας, όπου ξέσπασε η πολύνεκρη πυρκαγιά (φωτ.: EPA/JEAN-CHRISTOPHE BOTT)

Ελβετία: Αποζημίωση 50.000 φράγκων στα θύματα της φονικής πυρκαγιάς στο μπαρ του Κραν Μοντανά

5 ώρες πριν
(Φωτ.: Facebook/Λέσχη Ποντίων Νομού Καβάλας)

Η Λέσχη Ποντίων Νομού Καβάλας «ζωντάνεψε» την ποντιακή παράδοση στο Ζωγράφειο Λύκειο της Κωνσταντινούπολης

5 ώρες πριν
Το λιμάνι του Βατούμ στις αρχές του 20ού αιώνα, σε καρτ ποστάλ. Από εκεί εξαγόταν το πετρέλαιο του Καυκάσου προς τη Μεσόγειο και την Ευρώπη. Μετά την κατασκευή της σιδηροδρομικής γραμμής που συνέδεσε το Μπακού με το Βατούμ το 1883, το λιμάνι έγινε ένα από τα σημαντικότερα κέντρα εξαγωγής πετρελαίου στον κόσμο (πηγή: coe.int/colourful-stories-of-old-batumi)

Από το Βατούμ στην Κωνσταντινούπολη: Οι ελληνικές οικογένειες Αρβανιτίδη και Σιδερίδη στο εμπόριο πετρελαίου και τη ναυτιλία

6 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign