Δεκάδες συλλήψεις πολιτών που εργάζονται σε διάφορες θέσεις στο Πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης διέταξαν Τούρκοι εισαγγελείς, με την κατηγορία ότι τα άτομα αυτά συνδέονται με τον μουσουλμάνο ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, ο οποίος σύμφωνα με την Άγκυρα βρίσκεται πίσω από το αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα του Ιουλίου στην Τουρκία.
Όπως μετέδωσε το CNN Turk, οι τουρκικές Αρχές πραγματοποίησαν επιχείρηση σκούπα σε 12 περιοχές της Κωνσταντινούπολης και συνέλαβαν συνολικά 87 άτομα, ανάμεσά τους ο πρόεδρος ενός μικρού πολιτικού κόμματος και αρκετοί ακαδημαϊκοί.

![Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Αμπάς Αραγτσί [αριστερά] φτάνει στο Μουσκάτ του Ομάν για τις συνομιλίες με τις ΗΠΑ, Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2026. (Φωτ.: EPA / Iranian Foreign Ministry)](https://www.pontosnews.gr/wp-content/uploads/2026/02/Araghchi-Iran-360x180.jpg)












![Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Αμπάς Αραγτσί [αριστερά] φτάνει στο Μουσκάτ του Ομάν για τις συνομιλίες με τις ΗΠΑ, Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2026. (Φωτ.: EPA / Iranian Foreign Ministry)](https://www.pontosnews.gr/wp-content/uploads/2026/02/Araghchi-Iran-120x86.jpg)

