pontosnews.gr
Δευτέρα, 25/05/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Τσίπρας-Μοσκοβισί: Πολύ κoντά σε συμφωνία για τη δεύτερη αξιολόγηση

28/11/2016 - 7:55μμ
Στην Αθήνα ο Μοσκοβισί
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Την κοινή πεποίθηση ότι η κυβέρνηση και οι εταίροι βρίσκονται πολύ κοντά σε συμφωνία για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, εξέφρασαν ο Αλέξης Τσίπρας και ο Πιερ Μοσκοβισί στη συνάντηση που είχαν σήμερα. Αυτό υποστήριξαν κυβερνητικές πηγές οι οποίες πρόσθεταν ότι ο πρωθυπουργός είπε στον Ευρωπαίο επίτροπο ότι τώρα είναι ώρα για γενναίες αποφάσεις για όλες τις πλευρές.

Από την πλευρά του, ο Π. Μοσκοβισί φέρεται να είπε ότι «είναι ώρα και για εμάς να αναλάβουμε την ευθύνη μας» και σημείωσε ότι πρέπει οπωσδήποτε να ξεκινήσει η συζήτηση για το χρέος, προσθέτοντας ότι «βρισκόμαστε πολύ κοντά σε αυτή τη συζήτηση».

Είπε ακόμη πως στο κρίσιμο Europgroup της 5ης Δεκεμβρίου πρέπει να ληφθούν σημαντικές αποφάσεις για να ανοίξει ο δρόμος για μια συνολική λύση. Κάτι που θα είναι, όπως τόνισε, πάρα πολύ θετικό όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά για όλη την Ευρωζώνη.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Αλ. Τσίπρας είπε ότι «σκοπός μας είναι να γίνουμε από μέρος του προβλήματος, μέρος της λύσης», ότι ήδη «έχουμε επιτύχει εντυπωσιακά θετικά αποτελέσματα» και ότι «η Ελλάδα βρίσκεται στο δρόμο της ανάκαμψης». Στον αντίποδα, ο Ευρωπαίος επίτροπος δήλωσε ότι «η Ελλάδα έχει απολύτως την ικανότητα για ανάκαμψη» και «αξίζει της εμπιστοσύνης μας».

Νωρίτερα ο Π. Μοσκοβισί είχε συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, ο οποίος του επισήμανε ότι: «Η Ελλάδα θα κάνει ό,τι της αναλογεί προκειμένου να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της, για να τελειώσει η τρέχουσα αξιολόγηση το συντομότερο δυνατόν και αυτό είναι προς όφελος και της Ελλάδας και της Ευρωζώνης».

Very pleased to begin my visit to #Athens by meeting President #Pavlopoulos. Support & encouragement for #Greece from the @EU_Commission pic.twitter.com/eGG9i4xxPP

— Pierre Moscovici (@pierremoscovici) 28 Νοεμβρίου 2016

Σημείωσε ακόμη ότι είναι ανάγκη και οι εταίροι μας να προχωρήσουν στις ρυθμίσεις που αφορούν την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, πάντα με βάση τους κανόνες του ευρωπαϊκού μηχανισμού σταθερότητας. «Δεν μίλησε ποτέ κανείς για κούρεμα του χρέους», ανέφερε ο Π. Παυλόπουλος, υπογραμμίζοντας ότι «μιλάμε, όμως, για μεθόδους που είναι σύμφωνες με το ευρωπαϊκό δίκαιο και ιδίως το δίκαιο που διέπει τον ευρωπαϊκό μηχανισμό σταθερότητας».

Από τη μεριά του ο Π. Μοσκοβισί είχε τονίσει πιο πριν ότι εφόσον οι Έλληνες κάνουν αυτά που οφείλουν, οι Ευρωπαίοι θα πράξουν τα δέοντα.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.:  (ΥΕΘΑ / EUROKINISSI)
ΑΜΥΝΑ

Νέα Φιλαδέλφεια: Εντυπωσιακές εικόνες από την τοποθέτηση πεζογέφυρας από το ΓΕΕΘΑ

24/05/2026 - 1:40μμ
Ο αδικοχαμένος αεροπόρος Κώστας Ηλιάκης που χάθηκε πάνω από το Αιγαίο (φωτ. αρχείου: ΑΠΕ/ΑΠΕ/ Γιώργος Λαμπράκης)
ΑΜΥΝΑ

Κώστας Ηλιάκης: 20 χρόνια στο πάνθεον των ηρώων της Πολεμικής Αεροπορίας

23/05/2026 - 12:14μμ
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας στην τελετή εγκαινίων του συγκροτήματος νέων Στρατιωτικών Οικημάτων Αξιωματικών (ΣΟΑ) στο Αγαθονήσι (φωτ.: Υπουργείο Εθνικής Άμυνας / Ευάγγελος Καραΐσκος / EUROKINISSI)
ΑΜΥΝΑ

Νίκος Δένδιας: Αναμένω εξηγήσεις από τον Ουκρανό ΥΠΑΜ για το drone – Μήνυμα και προς την Άγκυρα

14/05/2026 - 8:11μμ
Αλιευτικό σκάφος (φωτ.: EUROKINISSI / Αντώνης Νικολόπουλος)
ΑΜΥΝΑ

Άνδρος: Ψάρευαν ανοιχτά του νησιού και «έπιασαν» υποβρύχιο του Πολεμικού Ναυτικού!

14/05/2026 - 12:32μμ
Αεροπορική επίδειξη στην παραλία του Φλοίσβου για τη συμπλήρωση 95 χρόνων από τη συγκρότηση της Πολεμικής Αεροπορίας ως ανεξάρτητου Κλάδου των Ενόπλων Δυνάμεων (φωτ.: Δανάη Δαυλοπούλου/ EUROKINISSI)
ΑΜΥΝΑ

Η Πολεμική Αεροπορία γιόρτασε 95 χρόνια δόξας με ένα μοναδικό airshow στον Φλοίσβο

10/05/2026 - 11:40μμ
Στα αποκαλυπτήρια της προτομής του ηρωϊκού καταδρομέα της ΕΛΔΥΚ, Μανώλη Μπικάκη, στον Αμύγδαλο του Ηρακλείου Κρήτης (φωτ.: Στέφανος Ραπάνης/ EUROKINISSI)
ΑΜΥΝΑ

Μανώλης Μπικάκης: Αποκαλυπτήρια προτομής για τον «ξεχασμένο ήρωα» καταδρομέα της Κρήτης που σταμάτησε τον Αττίλα

10/05/2026 - 10:44μμ
(Πηγή: Γρ. Τύπου Απ. Τζιτζικώστα)
ΑΜΥΝΑ

Ο Έβρος ως «ασπίδα» της Ευρώπης: Επίσκεψη του Επιτρόπου Απόστολου Τζιτζικώστα στον φράχτη

10/05/2026 - 5:31μμ
Το ουκρανικής κατασκευής drone που εντοπίστηκε στη Λευκάδα (φωτ.: ΕΡΤ)
ΑΜΥΝΑ

Συναγερμός για το ουκρανικό drone στη Λευκάδα – Στο μικροσκόπιο των Ενόπλων Δυνάμεων το σκάφος με τα 100 κιλά εκρηκτικά

10/05/2026 - 1:02μμ
Ο Νίκος Δένδιας στο 6ο προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, στο Διεθνές Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.  Σάββατο 9 Μαΐου 2026  (φωτ.: EUROKINISSI / Νάσος Σιμόπουλος)
ΑΜΥΝΑ

Δένδιας για το drone στη Λευκάδα: «Ξέρουμε ποιοι είναι και τι περιέχει» – Πολιτικό μήνυμα για άμυνα και νέες απειλές

9/05/2026 - 4:16μμ
Στιγμιότυπο από ένα από τα ερασιτεχνικά βίντεο με το ουκρανικής κατασκευής θαλάσσιο drone
ΑΜΥΝΑ

Θρίλερ με το θαλάσσιο drone στη Λευκάδα: «Έτοιμο για επίθεση καμικάζι» λένε οι πρώτες εκτιμήσεις

8/05/2026 - 6:04μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης (δεξιά) με σκισμένη μπλούζα λίγο πριν από τη λήξη του επεισοδίου με τον Γρηγόρη Δημητριάδη (πηγή: Χ)

Εισαγγελική παρέμβαση για το επεισόδιο Μαρινάκη-Δημητριάδη στο T-Center

3 λεπτά πριν
Ο Ντόναλντ Τραμπ μιλά σε δημοσιογράφους πριν επιβιβαστεί στο προεδρικό ελικόπτερο Marine One στον νότιο κήπο του Λευκού Οίκου, 12 Μαΐου 2026 (φωτ.: Official White House Photo / Joyce N. Boghosian)

Τραμπ για Ιράν: Ή θα υπάρξει σπουδαία συμφωνία ή καμία συμφωνία

28 λεπτά πριν
Από την εκδήλωση στη Λαμία για τα 107 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων, Κυριακή 24 Μαΐου 2026 (φωτ.: Δήμος Λαμιέων)

Λαμία: «Η μνήμη είναι ευθύνη» – Συγκίνηση στις εκδηλώσεις για τη Γενοκτονία των Ποντίων

53 λεπτά πριν
Αστυνομική δύναμη στο Ηράκλειο Κρήτης (φωτ.: EUROKINISSI / Στέφανος Ραπάνης)

Κρήτη: Πώς έστησαν κύκλωμα εκατομμυρίων με επιδοτήσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ

1 ώρα πριν
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Συνέδριο «Δημογραφικό 2026» στην Αθήνα, Δευτέρα 25 Μαΐου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)

«10.000 ευρώ για να πας στον Έβρο»: Η κυβέρνηση ψάχνει τρόπο να ξαναζωντανέψει την ελληνική περιφέρεια

2 ώρες πριν
Ο δρ Θεμιστοκλής Κρητικάκος κατά τη διάρκεια ομιλίας (φωτ.: Αρχείο Θ. Κρητικάκου)

Γενοκτονία ή εθνοκάθαρση; Ο δρ Θεμιστοκλής Κρητικάκος εξηγεί γιατί η συζήτηση δεν είναι μόνο ακαδημαϊκή

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign