pontosnews.gr
Παρασκευή, 7/08/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Βράβευση Ρώσων φοιτητών από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

26/11/2016 - 2:28μμ
Βράβευση Ρώσων φοιτητών από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Βραβεία στους φοιτητές της Ρωσικής Προεδρικής Ακαδημίας Εθνικής Οικονομίας και Δημόσιας Διοίκησης απένειμε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, στο πλαίσιο ημερίδας με θέμα «Η επιρροή της αρχαίας ελληνικής φιλοσοφίας στο Δίκαιο της Ευρώπης και της Ρωσίας», η οποία έγινε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου EPLO, την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου.

Την ημερίδα συνδιοργάνωσε η Ακαδημία Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του EPLO με το Ινστιτούτο Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμού «Νίκος Σβορώνος» σε συνεργασία με τη Ρωσική Προεδρική Ακαδημία Εθνικής Οικονομίας και Δημόσιας Διοίκησης (Ranepa), και εντάσσεται στις εκδηλώσεις του έτους Ελλάδας-Ρωσίας.

«Η Ευρώπη ως οικοδόμημα στηρίζεται πάνω σε τρεις πυλώνες. Ο ένας είναι η αρχαία Ελλάδα, το πνεύμα, η ελευθερία του ανθρώπου ως αξίας, ως οντότητας, ο δεύτερος η Ρώμη η οποία έχει κληροδοτήσει την έννοια του κράτους και των θεσμών και η χριστιανική διδασκαλία η οποία είναι ο τρίτος πυλώνας της Ευρώπης, που εκφράζει τον ανθρωπισμό» ανέφερε στην ομιλία του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.


(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ /Αλέξανδρος Μπελτές)

«Όλα αυτά συνδέονται και δεν είναι δυνατό να μιλάμε γι’ αυτά χωρίς να μιλάμε για την νομική πραγματικότητα και χωρίς να μιλάμε για την επιρροή της Αρχαίας Ελλάδας πάνω στη φιλοσοφία, η οποία διαπέρασε ανά τους αιώνες τη σκέψη του ανθρώπου για να φτάσει μέχρι την Ευρώπη και βεβαίως και τη Ρωσία», πρόσθεσε.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αναφέρθηκε και στο έργο του Αριστοτέλη, δεδομένου ότι το έτος Αριστοτέλη συμπίπτει με το έτος Ελλάδας-Ρωσίας.

Τόνισε μεταξύ άλλων ότι ο αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος «ήταν εκείνος ο οποίος μέσα από την διεπιστημονική προσέγγιση οδηγήθηκε στη φιλοσοφική θεώρηση. Ένα από τα σημαντικά τμήματα αυτής της διεπιστημονικής προσέγγισής του αφορούσε και τις θεμελιώδεις έννοιες της νομικής επιστήμης, με κορυφαία την έννοια της δικαιοσύνης. Είναι ο πρώτος ο οποίος όπως είναι γνωστό μέσα από το έργο του, διαμόρφωσε την έννοια της ισότητας και της δικαιοσύνης και δη της αναλογικής ισότητας και της διανεμητικής δικαιοσύνης, κάτι που για τα δεδομένα της εποχής ήταν ιδέες εντελώς πρωτότυπες».

Στην εκδήλωση μίλησαν επίσης, ο καθηγητής, κοσμήτορας Δικαίου της ανώτατης σχολής κοινωνικών και οικονομικών επιστημών της Aκαδημίας Ranepa, Ντμίτρι Ντόζντεφ, ο καθηγητής του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών, Γιάννης Τασόπουλος, ο καθηγητής του τμήματος Θεωρίας του Δικαίου της Ακαδημίας Ranepa, Άντον Μιχαήλωφ, και η επίκουρη καθηγήτρια της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Αθηνά Δημοπούλου. Τα συμπεράσματα παρουσίασε η καθηγήτρια Κέλλυ Μπουρδάρα.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Πηγή: YouTube/
Alexi Giannoulias)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Ελληνοαμερικανός διεκδικεί τη δημαρχία του Σικάγου – Ποιος είναι ο Αλέξης Γιαννούλιας

6/08/2026 - 4:10μμ
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης και Βικτώριας. Στο κέντρο διακρίνονται ο ταμίας Μανουήλ Τσιμίρης, ο πρόεδρος Μπιλ Παπαστεργιάδης και ο γραμματέας, αναπληρωτής καθηγητής Μαρίνης Πιρπιρής (πηγή: Neos Kosmos)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Μελβούρνη: Επιπλέον 6,02 εκατ. δολάρια στην Ελληνική Κοινότητα μετά από δικαστική μάχη πέντε ετών

5/08/2026 - 2:07μμ
Το περίπτερο της ελληνικής κοινότητας του Γκελεντζίκ (φωτ.: rusgreek.ru)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Ρωσία: Οι Έλληνες του Γκελεντζίκ τίμησαν τα 190 χρόνια της Καμπαρντίνκα

4/08/2026 - 12:57μμ
Το προαύλιο της Λυρικής Σκηνής του Σίδνεϊ ήταν και το 2026 το σημείο κορύφωσης των εκδηλώσεων της ομογένειας για την επέτειο της εθνικής παλιγγενεσίας (φωτ.: SBS Greek)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Αυστραλία: Η Αρχιεπισκοπή καλεί τους ομογενείς να δηλώσουν «Greek Orthodox» στην Απογραφή

3/08/2026 - 3:04μμ
Πικνίκ της οικογένειας Παπαδημητρόπουλου σε πάρκο, γύρω στο 1964. Μια οικογενειακή στιγμή της ελληνικής μεταναστευτικής κοινότητας στην Αυστραλία, αποτυπωμένη σε φωτογραφία εποχής (φωτ.: Museums Victoria / CC BY 4.0)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Από την Ελλάδα στη Μελβούρνη: Οι ιστορίες των Ελλήνων μεταναστών μέσα από 500 αντικείμενα – Η ζωή, οι μνήμες και τα «φυλαχτά» μιας ολόκληρης γενιάς

2/08/2026 - 10:01πμ
(Φωτ.: ResearchGate)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Όταν τα αρχεία κρατούν ζωντανή τη μνήμη της ελληνικής διασποράς στη Μελβούρνη

1/08/2026 - 11:08μμ
(Πηγή: facebook / mihail.baglaridis)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Μιχαήλ Μπαγλαρίδης – Ο Πόντιος ζωγράφος του παλίμψηστου

1/08/2026 - 9:16μμ
(Φωτ.: The Greek Herald)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Ο Έλληνας που έμαθε τους Αυστραλούς να αγαπούν το παγωτό μηχανής!

1/08/2026 - 8:20μμ
Ανήμερα της Αγίας Παρασκευής στην Τένεδο. Κυριακή 26 Ιουλίου 2026 (φωτ.: Φως Φαναρίου)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Τένεδος: Ευλογήθηκε ο πρώτος τρύγος στην Αγία Παρασκευή – Το αντάμωμα των Τενεδίων

1/08/2026 - 11:45πμ
(Φωτ.: The Greek Herald)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Ελληνοκύπρια πρώην δικαστής του Εφετείου του Κουίνσλαντ τιμήθηκε από την Κυπριακή Δημοκρατία για την προσφορά της στη Δικαιοσύνη και την ομογένεια

1/08/2026 - 11:21πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Άρειος Πάγος (φωτ.: EUROKINISSI/Γιώργος Κονταρίνης)

Υποκλοπές: Στο αρχείο παραμένει η δικογραφία – Απορρίφθηκαν τα αιτήματα για νέα έρευνα

20 λεπτά πριν
Το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 21χρονος (φωτ.: ertnews.gr / Βασίλης Αναστασιάδης)

Σέρρες: «Τα έχασα όλα» – Συγκλονίζει ο πατέρας, τι λέει ο οδηγός του φορτηγού

44 λεπτά πριν
(Πηγές εικόνων: Ψηφιακό Αρχείο Ελευθερίου Βενιζέλου)

Σαν σήμερα, 7 Αυγούστου 1920: «Ο ελληνισμός του Πόντου θα εξαφανιστεί» – Η έκκληση στον Βενιζέλο

1 ώρα πριν
Ο καπνός από την πυρκαγιά στο Στεφάνι Κορινθίας πάνω από τον αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών, Παρασκευή 7 Αυγούστου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Βασίλης Παπαδόπουλος)

Φωτιά στο Στεφάνι Κορινθίας: Ο καπνός σκέπασε τις Μυκήνες – Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις

2 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)

Στεγαστικό επίδομα: Ποιοι 1.120 φοιτητές θα λάβουν 2.000 ή 2.500 ευρώ

2 ώρες πριν
Το Lamassu of Nineveh (2018) του Michael Rakowitz στον περιβάλλοντα χώρο του Μουσείου Ακρόπολης. Ο φτερωτός ταύρος ύψους περίπου 4,3 μέτρων αποτελεί «επανεμφάνιση» της προστατευτικής ασσυριακής θεότητας που βρισκόταν στην Πύλη Νεργκάλ της αρχαίας Νινευή και καταστράφηκε από το ISIS το 2015 (φωτ.: Natalia Tsoukala / ΝΕΟΝ)

Γενοκτονία των Ασσυρίων: Ο φτερωτός ταύρος της Νινευή «φυλά» την Ακρόπολη – Ένα σύμβολο που επέστρεψε από την καταστροφή

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign