Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της Süddeutsche Zeitung οι υπουργοί Οικονομικών της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Ισπανίας και της Ολλανδίας καθώς επίσης και εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου θα συναντηθούν την Παρασκευή στο Βερολίνο για να συζητήσουν με ποιον τρόπο μπορεί να συμμετάσχει το ΔΝΤ στο δανειακό πρόγραμμα για την Ελλάδα.
Μέχρι τώρα το ΔΝΤ αντιτάσσεται και θέτει ως όρο συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις για να συνεχίσει να συμμετέχει, όπως γράφει η εφημερίδα του Μονάχου.
Το θέμα της συμμετοχής του ΔΝΤ είναι πολιτικό θέμα και αποτελεί ιδίως για τη γερμανική και την ολλανδική κυβέρνηση απαραίτητο όρο.
![]()
Το σχετικό άρθρο στην ηλεκτρονική εφημερίδα sueddeutsche.de
Η Süddeutsche Zeitung υπενθυμίζει ότι η Μπούντεσταγκ έχει εγκρίνει το δανειακό πρόγραμμα για την Ελλάδα υπό την προϋπόθεση ότι θα παραμείνει και το ΔΝΤ, το οποίο όμως μέχρι τώρα αρνείται. Ωστόσο, έχει υποσχεθεί να αποφασίσει μέχρι το τέλος του έτους.
Μέχρι τώρα οι εμπειρογνώμονες της Ουάσιγκντον έχουν θέσει σαφή όρο: την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους. Αυτό το αίτημα του ΔΝΤ το απορρίπτει όμως συνεχώς ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
















