pontosnews.gr
Σάββατο, 18/10/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ημέρα Ελλάδας στο Κρατικό Πανεπιστήμιο της Μόσχας «Λομονόσοφ»

17/11/2016 - 10:11μμ
Ημέρα Ελλάδας στο Κρατικό Πανεπιστήμιο της Μόσχας «Λομονόσοφ»
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Το μεγαλύτερο εκπαιδευτικό ίδρυμα της Ρωσίας, το Κρατικό Πανεπιστήμιο της Μόσχας «Λομονόσοφ», διοργανώνει ημερίδα αφιερωμένη στην Ελλάδα και στον ελληνικό πολιτισμό. Στο πλαίσιο της ημερίδας διεξάγεται Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο με θέμα «Η ιστορία της Ελλάδας από την Αρχαιότητα μέχρι τις μέρες μας», το οποίο λαμβάνει χώρα στο κτήριο «Σουβάλοφ» του πανεπιστημίου την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου.

Στο πλαίσιο της ημερίδας θα παρουσιαστούν και εκθέσεις που θα δώσουν μια ολοκληρωμένη εικόνα της ελληνορωσικής σύμπραξης στο βάθος των αιώνων.

Το συνέδριο πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας και έχει ενταχθεί στο επίσημο πρόγραμμα του Αφιερωματικού Έτους Ελλάδας-Ρωσίας. Στόχος του είναι να αναδείξει το συστηματικό ερευνητικό και παιδαγωγικό έργο που επί σειρά δεκαετιών διεξάγεται στη Σχολή Ιστορίας του Πανεπιστημίου «Λομονόσοφ» και καλύπτει ένα ευρύτατο ερευνητικό φάσμα για την ιστορία, τον πολιτισμό, τη γλώσσα, την ιστορία της τέχνης της Ελλάδας από την Αρχαιότητα μέχρι σήμερα.


Γραμματόσημο με τον επίσημο λογότυπο του Έτους Ελλάδας-Ρωσίας

Οι εκθέσεις που θα παρουσιαστούν παράλληλα με το συνέδριο είναι οι εξής:

  • Έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Ελλάδα: Στιγμές προσωπικής ευτυχίας», η οποία επίσημα εγκαινίασε τον περασμένο Ιανουάριο το Αφιερωματικό Έτος Ελλάδας στη Ρωσία και Ρωσίας στην Ελλάδα, κατά την οποία το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να γευτεί την απαράμιλλου φυσικού κάλλους και πλούσιας πολιτισμικής κληρονομιάς μοναδικότητα της Ελλάδας.
  • Έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Άθως και Σολοφκί. Η αθωνική πολιτεία του Βορρά – Ενότητα χωρίς σύνορα», του φωτογράφου Βαλέρι Μπλιζνιούκ.
  • Έκθεση με τίτλο «Ελληνική Παραδοσιακή Ενδυμασία», την οποία ευγενικά παραχωρεί το Χορευτικό Συγκρότημα του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού της Μόσχας και η επικεφαλής του, μέλος της Διεθνούς Ένωσης Χορού της UNESCO, Τατιάνα Τσόρναγια.


Ο διακεκριμένος Έλληνας μουσικοσυνθέτης δρ Νίκος Ξανθούλης

Μετά το τέλος του συνεδρίου στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ιστορικής Σχολής του Πανεπιστημίου «Λομονόσοφ» θα πραγματοποιηθεί διάλεξη-συναυλία του διακεκριμένου Έλληνα μουσικοσυνθέτη, επιστημονικού συνεργάτη της Ακαδημίας Αθηνών και καθηγητή-συμβούλου του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, δρ Νίκου Ξανθούλη, με θέμα «O ήχος της λύρας του Απόλλωνα. Θεωρία και πρακτική της αρχαίας ελληνικής μουσικής». Ο Ν. Ξανθούλης υπογράφει μεταξύ άλλων τη σύνθεση της μουσικής της παράστασης Αντιγόνη του Σοφοκλή, που με επιτυχία συνεχίζεται να παρουσιάζεται για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά στο θέατρο «Λουνά» της Μόσχας.

Η ημερίδα θα κλείσει με την εορταστική συναυλία από το χορευτικό συγκρότημα και τη χορωδία του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού της Μόσχας, που θα συνδυαστεί με τον εορτασμό της συμπλήρωσης δέκα ετών του χορευτικού συγκροτήματος, το ρεπερτόριο του οποίου περιλαμβάνει πάνω από 95 παραδοσιακούς χορούς από διάφορες περιοχές της νησιωτικής και ηπειρωτικής Ελλάδας.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Η Αναστασία Οικονομίδου σε φωτογραφία από το προσωπικό της αρχείο
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Αναστασία Οικονομίδου: Μια ελληνική φωνή που κάνει τη διαφορά στο κέντρο της Αγίας Πετρούπολης και «μαθαίνει» στους Ρώσους τι εστί Ελλάδα

18/10/2025 - 10:17πμ
Αναμνηστική φωτογραφία των μελών της Παμποντιακής Ομοσπονδίας ΗΠΑ-Καναδά με την ελληνική και τη σημαία του Πόντου (φωτ.: facebook/Pan-Pontian Federation of U.S.A and Canada)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Παμποντιακή Ομοσπονδία ΗΠΑ-Καναδά: Ο Πόντος εξακολουθεί να διαμορφώνει την ταυτότητά μας

16/10/2025 - 9:08μμ
Έλληνες μετανάστες χορεύουν στην Αυστραλία (φωτ.: opts.org.au)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Our People, Their Stories: Ένας χρόνος, 100 ιστορίες, ένας θησαυρός μνήμης για την ομογένεια της Αυστραλίας

15/10/2025 - 11:59πμ
Τα ελληνικά φεστιβάλ στην Αυστραλία δίνουν την ευκαιρία σε ομογενείς κάθε ηλικίας να γιορτάσουν μαζί την κληρονομιά τους (φωτ.: facebook/Pontian Association Of Whittlesea «Panagia Soumela»)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Αυστραλία: Δύο νέα ελληνικά φεστιβάλ ετοιμάζονται να ενώσουν και να… ξεσηκώσουν την ομογένεια

14/10/2025 - 10:52μμ
Αναμνηστική φωτογραφία μπροστά στο άγαλμα του Τζορτζ Τρελόαρ με τη μικρή Λεμόνα (φωτ.: facebook/St Patrick's College, Ballarat)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Ομογένεια: Το έργο και η παρακαταθήκη του Τζορτζ Τρελόαρ εμπνέουν τη νέα γενιά

14/10/2025 - 8:36πμ
Ξενάγηση και ελληνικός χορός στον Ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο (φωτ.: facebook/Λύκειον των Ελληνίδων)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Λύκειο Ελληνίδων: Ξεναγήσεις στην Αθήνα και μαθήματα ελληνικών παραδοσιακών χορών σε ομογενείς χοροδιδασκάλους

12/10/2025 - 3:00μμ
Ο Βλαντίμιρ Κωνσταντινίδης με φόντο το έμβλημα του υπουργείου Εξωτερικών της Γεωργίας (πηγή: mfa.gov.ge)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Βλαντίμιρ Κωνσταντινίδης: Ένας Έλληνας επικεφαλής της Υπηρεσίας Πληροφοριών της Γεωργίας

11/10/2025 - 9:35μμ
Αριστερά, το άγαλμα του Τζορτζ Τρελόαρ με τη μικρή Λεμόνα σε ένα γραφικό της Μέριμνας Ποντίων Κυριών Ωκεανίας (φωτ.: facebook/Merimna Pontion Kyrion of Oceania)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Τελετή στη μνήμη του Τζορτζ Τρελόαρ και των χιλιάδων προσφύγων που έσωσε

11/10/2025 - 5:19μμ
Στιγμιότυπο από την εκδήλωση της Ένωσης Φίλων ΑΕΚ για τα Σεπτεμβριανά του 1955 (φωτ.: Ένωσις Φίλων ΑΕΚ)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

«Καμπανάκι» από την Ένωση Φίλων ΑΕΚ για την «δραματική πραγματικότητα» της ομογένειας στην Πόλη

10/10/2025 - 11:47πμ
To παραδοσιακό συγκρότημα ελληνικού τραγουδιού και χορού «Παναΰρ» στην εκδήλωση της 4ης Οκτωβρίου 2025 (πηγή: Σελίδα των Ελλήνων του Αζόφ στο Telegram)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Ρωσία: Ο ελληνικός πολιτισμός ζει και γιορτάζει στο Ντονέτσκ – Πραγματοποιήθηκαν και φέτος οι εκδηλώσεις «Καλημέρα»

10/10/2025 - 10:45πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)

Δημογραφικό: Η υπογεννητικότητα και η Εκπαίδευση

8 λεπτά πριν
Η Αναστασία Οικονομίδου σε φωτογραφία από το προσωπικό της αρχείο

Αναστασία Οικονομίδου: Μια ελληνική φωνή που κάνει τη διαφορά στο κέντρο της Αγίας Πετρούπολης και «μαθαίνει» στους Ρώσους τι εστί Ελλάδα

37 λεπτά πριν
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI /Βασίλης Παπαδόπουλος)

Μενίδι: ΙΧ καρφώθηκε σε δέντρο – Σοβαρά τραυματίας ο οδηγός

1 ώρα πριν
(Φωτ.: Αndreas N / Pixabay)

Χειμερινή ώρα: Πότε (και πώς) θα γυρίσουμε τα ρολόγια μας

2 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)

Πού χρειάζεται επανεξέταση η εξωτερική πολιτική

2 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI/Γιώργος Κονταρίνης)

Καιρός: Βροχερό σαββατοκύριακο ενόψει – Μεμονωμένες καταιγίδες στα δυτικά

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign