pontosnews.gr
Παρασκευή, 9/01/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

45ος πρόεδρος των ΗΠΑ ο Ντόναλντ Τραμπ – Απογοήτευση στο στρατόπεδο της Κλίντον

9/11/2016 - 10:28πμ
45ος πρόεδρος των ΗΠΑ ο Ντόναλντ Τραμπ – Απογοήτευση στο στρατόπεδο της Κλίντον
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Μια απίστευτη πολιτική ανατροπή που ελάχιστοι ουδέτεροι αναλυτές «έβλεπαν» να έρχεται, έγινε στις Ηνωμένες Πολιτείες, με τον Ντόναλντ Τραμπ να κερδίζει τις προεδρικές εκλογές και να γίνεται ο 45ος πρόεδρος της χώρας, αφήνοντας πίσω με μεγάλη διαφορά την πρώην υπουργό Εξωτερικών και Πρώτη Κυρία Χίλαρι Κλίντον. Ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος αναμένεται να καταγράψει νίκη με τουλάχιστον 279 εκλέκτορες.

Θα είμαι πρόεδρος όλων των Αμερικανών, είπε ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ, μιλώντας στους ψηφοφόρους του και ενημέρωσε ότι η Χίλαρι Κλίντον αναγνώρισε τη νίκη του τηλεφωνικά.

Για αυτό κάλεσε όλους τους πολίτες να ενωθούν ως ένας λαός και να «αναχαιτίσουν τους διχαστικούς ανέμους».


Η ομιλία του Τραμπ μετά το τηλεφώνημα της Κλίντον

Νωρίτερα, ο εκλεγμένος αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς απευθυνόμενος στους ψηφοφόρος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος δήλωσε ότι πρόκειται για μια ιστορική νύχτα. Τόνισε ότι ο αμερικανικός λαός μίλησε και πρόσθεσε ότι η ηγεσία και το όραμα του Ντόναλντ Τραμπ θα ξανακάνουν μεγάλη την Αμερική.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο Πενς είπε ότι αντιμετωπίζει με ταπεινότητα την απόφαση του αμερικανικού λαού.


Ο νέος αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικλ Πενς, με την σύζυγό του Κάρεν και τα παιδιά τους (φωτ.: EPA / Shawn Thew)

Δραματικές στιγμές για τους Δημοκρατικούς
Το εκλογικό αποτέλεσμα ήταν μη αναμενόμενο για το Δημοκρατικό Κόμμα. Όλοι και όλα ήταν έτοιμα για να πανηγυρίσουν τη μεγάλη νίκη της Χίλαρι Κλίντον. Ωστόσο οι αλλεπάλληλες νίκες του Τραμπ στις πολιτείες κλειδιά, γρήγορα άλλαξαν το κλίμα. Και όσο οι ώρες περνούσαν η σιωπή της Κλίντον ήταν ενδεικτική.

Πηγές από το περιβάλλον της ανέφεραν πως είχε κλειστεί σε μια αίθουσα με τον σύζυγό της Μπιλ Κλίντον, την κόρη τους Τσέλσι, τον σύζυγό της και τα εγγόνια τους.

«Εξαφανισμένη» ήταν και η βασική επικοινωνιακή της ομάδα. Ωστόσο όταν ήρθε η δύσκολη στιγμή, ο επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας της, Τζον Ποντέστα εμφανίστηκε ενώπιον των ψηφοφόρων και υποστήριξε πως το αποτέλεσμα των εκλογών παραμένει αβέβαιο.

Απευθυνόμενος στους υποστηρικτές της Κλίντον που είχαν συγκεντρωθεί στο εκλογικό κέντρο της προεκλογικής εκστρατείας της τόνισε ότι «αύριο θα έχουμε περισσότερα να πούμε» και «θα περιμένουμε την καταμέτρηση των ψήφων», υπονοώντας ότι η υποψήφια των Δημοκρατικών δεν θα μιλήσει.


Σχεδόν αμέσως μετά την ανακοίνωση του Τζον Ποντέστα, το εκλογικό κέντρο άρχισε να αδειάζει ταχύτητα (φωτ.: EPA / Peter Foley)

Ανάμεικτες οι αντιδράσεις στην Ευρώπη
Ο ένας μετά τον άλλον οι επικεφαλής ακροδεξιών κομμάτων, με πρώτη την πρόεδρο του Εθνικού Μετώπου Μαρίν Λε Πεν συγχαίρουν τον Ντόναλντ Τραμπ και τους Αμερικανούς «που πήραν πίσω την πατρίδα τους».

Μουδιασμένες είναι οι περισσότερες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις.

Ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς εξέφρασε «την έκπληξή και την απογοήτευσή του» για το αποτέλεσμα των αμερικανικών εκλογών αναγνωρίζοντας πως «μετά το Brexit, ένα κύμα διαμαρτυρίας και στην Αμερική έφερε τελικά τον Τραμπ στον Λευκό Οίκο».

Η Γερμανίδα υπουργός Άμυνας Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν έκανε λόγο για «τεράστιο σοκ» και επεσήμανε πως «ο Τραμπ γνωρίζει ότι αυτή δεν είναι ψήφος υπέρ εκείνου, αλλά μάλλον μια ψήφος κατά της Ουάσιγκτον, κατά του κατεστημένου». Ο επικεφαλής του Die Linke, Μπερντ Ρίξινγκερ είπε ότι ο Τραμπ «δεν θα μπορέσει να προσφέρει τίποτα στους ανθρώπους στους οποίους έχει υποσχεθεί ό,τι ήταν δυνατό (…) θα κινηθεί προς μια απολυταρχική κοινωνία».


Φανερά απογοητευμένος με το εκλογικό αποτέλεσμα ο ΥΠΕΞ του Βελγίου Ντιντιέ Ρεϊντέρ (φωτ.: EPA / Stephanie Lecocq)

Για έκπληξη, σοκ και τρόμο μίλησαν πολιτικά πρόσωπα στην αυστριακή ραδιοφωνία.

Κάποιοι προχώρησαν σε εικασίες ότι πίσω από την εκλογή Τραμπ βρίσκεται το Κρεμλίνο και προσωπικά ο ίδιος ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν.

Πάντως, ο Κίριλ Ντμίτριεφ, επικεφαλής του ρωσικού κρατικού επενδυτικού ταμείου, δήλωσε σήμερα ότι πιστεύει πως η προεδρική νίκη του Ντόναλντ Τραμπ θα μειώσει τις γεωπολιτικές αντιπαραθέσεις. «Μια αμερικανική εξωτερική πολιτική με λιγότερες αντιπαραθέσεις θα προσφέρει μεγάλες ευκαιρίες για το κοινό (ρωσο-αμερικανικό) εμπόριο και τις επενδύσεις», ανέφερε ο Ντμίτριεφ, επικεφαλής του Russian Direct Investment Fund. Πρόσθεσε ότι πιστεύει πως οι χρηματοπιστωτικές αγορές θα ανακάμψουν γρήγορα, «όπως συνέβη και μετά την ψήφο του Brexit».


(φωτ.: EPA / How Hwee Young)

Ικανοποιημένη δηλώνει η Άγκυρα με το αποτέλεσμα των αμερικανικών εκλογών. Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου συνεχάρη τον Ντόναλντ Τραμπ για τη νίκη του και δήλωσε πως η Άγκυρα θα ενισχύσει τις «βασισμένες στην εμπιστοσύνη σχέσεις και τη συνεργασία» της με τις ΗΠΑ.

Πάγωσαν οι αγορές
Οι αμερικανικές αγορές υποχωρούν κατά 5% και πλέον. Στις προθεσμιακές συναλλαγές στη Νέα Υόρκη, ο δείκτης S&P 500 υποχωρεί κατά 5,01%, ενώ ο δείκτης των προθεσμιακών συναλλαγών του Nasdaq υποχωρεί κατά 5,08% απεικονίζοντας τον τρόμο των αγορών απέναντι στους οικονομικούς κινδύνους που συνδέονται με μία προεδρία Τραμπ.

Στο κόκκινο είναι και το χρηματιστήριο του Λονδίνου με τον δείκτη FTSE υποχωρεί κατά 5%.

Στην Ιαπωνία, η Υπηρεσία Χρηματοπιστωτικών Υπηρεσιών και η Κεντρική Τράπεζα της Ιαπωνία έκαναν έκτακτη σύσκεψη λόγω της υποχώρησης κατά τουλάχιστον 6% του χρηματιστηριακού δείκτη Nikkei.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Στιγμιότυπο από βίντεο που αναρτήθηκε στο x.com)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν: Το καθεστώς δοκιμάζεται – Η αρχή του τέλους για τους μουλάδες;

9/01/2026 - 9:08πμ
(Φωτ.: EUROKINISSI/Θανάσης Καλλιάρας)
ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις και πτώση της θερμοκρασίας

9/01/2026 - 8:08πμ
(Φωτ.: Κώστας Τζούμας/EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Επανέρχονται από τα ξημερώματα τα δρομολόγια ΚΤΕΛ προς Αθήνα

8/01/2026 - 10:26μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Δανάη Δαυλοπούλου)
ΕΛΛΑΔΑ

Σε 48ωρη απεργία τα ταξί της Αττικής στις 13 και 14 Ιανουαρίου

8/01/2026 - 9:34μμ
Ένταση στο μπλόκο των αγροτών στο Καναβάρι της Βοιωτίας (φωτ.: Τατιάνα Μπόλαρη/EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Αγροτικό μέτωπο σε τεντωμένο σχοινί: Διάλογος με όρους από την κυβέρνηση, ένταση και φωτιές στο μπλόκο της Θήβας

8/01/2026 - 8:13μμ
Κάτοικοι στις κουρδικές συνοικίες Σέιχ Μακσούντ και Ασράφιεχ εγκαταλείπουν το Χαλέπι (φωτ.: EPA / Ahmad Fallaha)
ΚΟΣΜΟΣ

Συρία: «Ή θα ενσωματωθούν ή θα σβήσουν» – Η Δαμασκός πιέζει, οι Κούρδοι αντιστέκονται

8/01/2026 - 7:00μμ
Στιγμιότυπο από το ΚΤΕΛ Κηφισού, στην Αθήνα (φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΕΛΛΑΔΑ

Το ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης ακυρώνει 50 δρομολόγια λόγω μπλόκων

8/01/2026 - 5:22μμ
Θέα από τη γέφυρα του δανικού ναυτικού πλοίου επιθεώρησης «Vaedderen» (φωτ.:  EPA / Mads Claus Rasmussen / Denmark Out)
ΚΟΣΜΟΣ

Γιατί η Ρωσία «σιωπά» για τη Γροιλανδία – ενώ είναι ο ισχυρότερος παίκτης της Αρκτικής

8/01/2026 - 4:53μμ
Αποκλεισμός της Εθνικής Οδού Αθηνών-Θεσσαλονίκης στα Τέμπη από αγρότες και κτηνοτρόφους του μπλόκου της Νίκαιας, Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Οι αγρότες απέκλεισαν Μπράλο και Τέμπη, η κυβέρνηση αποκλείει νέα μέτρα

8/01/2026 - 3:41μμ
Στρατής Λιαρέλλης και Νίκος Ανδρουλάκης στην κηδεία του Γιώργου Παπαδάκη, στο Αποτεφρωτήριο της Ριτσώνας, Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Μιχάλης Καραγιάννης)
ΕΛΛΑΔΑ

«Γιωργάρα, στο καλό»: Συγκίνηση στο αντίο στον Γιώργο Παπαδάκη

8/01/2026 - 3:16μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Στιγμιότυπο από βίντεο που αναρτήθηκε στο x.com)

Ιράν: Το καθεστώς δοκιμάζεται – Η αρχή του τέλους για τους μουλάδες;

10 λεπτά πριν
Ο Αχιλλέας Βασιλειάδης θα μείνει για πάντα στην καρδιά των Ποντίων

Ντοκιμαντέρ μνήμης για τον Αχιλλέα Βασιλειάδη, έναν χρόνο μετά το θάνατό του

41 λεπτά πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI/Θανάσης Καλλιάρας)

Καιρός: Γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις και πτώση της θερμοκρασίας

1 ώρα πριν
(Φωτ.: Facebook / Χρίστος Πολίτης / Christos Politis)

Έφυγε από τη ζωή ο Χρήστος Πολίτης

9 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Αργυτώ Αναστασίου)

Euroleague: Επέστρεψε στις νίκες ο Παναθηναϊκός

10 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI)

Basketball Champions League: Αποκλείστηκε ο Προμηθέας με δύο ήττες

10 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign