pontosnews.gr
Σάββατο, 21/03/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

ΗΠΑ: Σε πολιτικό θρίλερ εξελίσσεται η αναμέτρηση Κλίντον-Τραμπ

6/11/2016 - 12:46μμ
ΗΠΑ: Σε πολιτικό θρίλερ εξελίσσεται η αναμέτρηση Κλίντον-Τραμπ
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Δύο ημέρες πριν από τις αμερικανικές εκλογές της 8ης Νοεμβρίου η αναμέτρηση Κλίντον-Τράμπ αποκτά χαρακτηριστικά πολιτικού θρίλερ. Η διαφορά μεταξύ των δύο υποψηφίων με βάση τις τελευταίες δημοσκοπήσεις έχει περιοριστεί σημαντικά και αρκετές από τις πολιτείες-κλειδιά που θεωρούνταν σίγουρες για τη Χίλαρι Κλίντον φαίνεται πως αλλάζουν προτιμήσεις, καθώς ο χρόνος μετρά αντίστροφα.

Η έρευνα που διενέργησε το ινστιτούτο Ipsos για λογαριασμό του Reuters δείχνει ότι οι δύο μονομάχοι βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής στη Φλόριντα και τη Βόρεια Καρολίνα.

Το προβάδισμα που είχε η Κλίντον στο Μίσιγκαν έχει μειωθεί στο όριο του προεκλογικού συναγερμού, εντείνοντας την ανησυχία στο προεκλογικό επιτελείο των Δημοκρατικών, ενώ η κατάσταση στο Οχάιο παραμένει συγκεχυμένη. Η Πενσυλβάνια φαίνεται να ξεκαθαρίζει υπέρ της Κλίντον. Η ίδια έρευνα δίνει προβάδισμα 5% της Χίλαρι Κλίντον έναντι του Τραμπ και στις 50 πολιτείες των ΗΠΑ.


Φανατική οπαδός του Τράμπ ντυμένη «Κλίντον στη φυλακή» (φωτ.: EPA / Cristobal Herrera)

Ωστόσο σύμφωνα με τον μέσο όρο των αποτελεσμάτων των σφυγμομετρήσεων που διενήργησαν μεγάλες εταιρείες και υπολόγισε η εταιρεία RealClearPolitics, το προβάδισμα της υποψήφιας των Δημοκρατικών μειώθηκε από τις πέντε μονάδες στα τέλη της περασμένης εβδομάδες στο 2,3% σε εθνικό επίπεδο, την Παρασκευή. Στην πολιτεία της Φλόριντα το προβάδισμά της έχει συρρικνωθεί στο 1,2%! 

Θυμίζουμε ότι προηγήθηκε η απόφαση του FBI να ανοίξει εκ νέου τον φάκελο με το προσωπικό ηλεκτρονικό της ταχυδρομείο, την εποχή που ήταν υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Και καθώς τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων είναι αμφίβολα και αντιφατικά το τελευταίο διάστημα, οι δύο αντίπαλοι έχουν επιδοθεί σε μια φρενήρη κούρσα προκειμένου να κινητοποιήσουν αυτό το σαββατοκύριακο, το τελευταίο πριν από τις εκλογές, τους αναποφάσιστους ψηφοφόρους.


Και πώς να λείπει ο Τράμπ από το… καρναβάλι. Νεοΰρκέζος στο Χάλοουιν (φωτ.: EPA / Jason Szenes)

Η Χίλαρι Κλίντον έχει επιστρατεύσει τους διάσημους υποστηρικτές της σε μια κούρσα εντυπώσεων, ενώ ο Ντόναλντ Τραμπ κάνει ότι μπορεί για να φαίνεται ψύχραιμος και να χρησιμοποιεί ήπιο λόγο. «Ευγενικός και ήρεμος. Έτσι δεν είναι; Μείνε συγκεντρωμένος, Ντόναλντ» φώναζε ο Τράμπ στον εαυτό του, σε προεκλογική συγκέντρωση στις 2 Νοεμβρίου.

Επιχειρεί να στοχεύσει στην καρδιά του εκλογικού του σώματος, δηλαδή ανδρών, Ρεπουμπλικάνων, χαμηλού μορφωτικού επιπέδου.


Η Κλίντον ανάμεσα στην Μπιγιονσέ και τον ράπερ Τζέι Ζι (φωτ.: EPA / David Maxwell) 

Η Κλίντον από την άλλη πλευρά στοχεύει στις μειονοτικές ομάδες και στους νέους επιστρατεύοντας λαμπερά ονόματα της σοουμπίζ και διάσημες προσωπικότητες. Μετά τον τραγουδιστή Φάρελ Ουίλιαμς, με τον οποίο εμφανίστηκε την Πέμπτη, ακολούθησε ο ράπερ Τζέι Ζι και η σύζυγός του Μπιγιονσέ, την Παρασκευή στο Οχάιο, και η Κέιτ Πέρι το Σάββατο στη Φλόριντα.

Και στο περιθώριο όλων αυτών δεκάδες τηλεοπτικά σποτ βομβαρδίζουν τους Αμερικανούς τηλεθεατές, εστιάζοντας στην πλειοψηφία των περιπτώσεων στην κριτική του αντιπάλου.

Οι αγορές ανησυχούν
Το αμφίρροπο του εκλογικού αποτελέσματος αντανακλάται και στην πορεία των χρηματιστηριακών δεικτών που έχουν πάρει την κατιούσα τις τελευταίες μέρες. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο δείκτης S&P 500 βρέθηκε σε τροχιά πτώσης επί εννέα διαδοχικές συνεδριάσεις, καταγράφοντας το μακροβιότερο πτωτικό σερί από το 2008.


Ο Ντόναλντ Τράμπ σε μια από τις τελευταίες προεκλογικές του συγκεντρώσεις στη Φλόριδα (φωτ.: EPA / Cristobal Herrera)

Όπως σημειώνουν οι οικονομικοί αναλυτές, οι αγορές δεν έχουν εμπιστοσύνη στις δημοσκοπήσεις υπό το φόβο ότι μπορεί πολλοί ψηφοφόροι του Τραμπ να διστάζουν να μιλήσουν στους δημοσκόπους για την προτίμησή τους. Περιμένουν λοιπόν με κομμένη την ανάσα το εκλογικό αποτέλεσμα, για να μην βρεθούν προ εκπλήξεων όπως στην περίπτωση του Brexit, που δεν μπόρεσαν να το προβλέψουν οι δημοσκοπήσεις.

Φόβος τρομοκρατικής επίθεσης
Την ίδια ώρα οι αμερικανικές αρχές λαμβάνουν πληροφορίες για κίνδυνο τρομοκρατικής επίθεσης στη χώρα τις ημέρες των εκλογών, σύμφωνα με αμερικανικά μέσα ενημέρωσης και διεθνή πρακτορεία.

Το δίκτυο CBS μετέδωσε ότι οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών ανακάλυψαν στοιχεία που οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η Αλ Κάιντα σχεδιάζει επίθεση στο έδαφος των ΗΠΑ τη Δευτέρα, μία ημέρα πριν τις εκλογές.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Πηγή: YouTube/@IranRealTime)
ΚΟΣΜΟΣ

Το Ιράν χτύπησε βάση ΗΠΑ-Βρετανίας στο νησί Ντιέγκο Γκαρσία στον Ινδικό Ωκεανό

21/03/2026 - 11:29πμ
Τα Δικαστήρια της Θεσσαλονίκης (πηγή: glomex)
ΕΛΛΑΔΑ

Δολοφονία 20χρονου στην Καλαμαριά: Απολογείται ο 19χρονος που ήταν μαζί με το θύμα

21/03/2026 - 9:48πμ
Εικόνα από τις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στη νήσο Χαργκ του Ιράν (φωτ. αρχείου: EPA/ABEDIN TAHERKENAREH)
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Άρση κυρώσεων σε ιρανικό πετρέλαιο για 30 μέρες – Στόχος η μείωση των τιμών ενέργειας

21/03/2026 - 9:24πμ
Χιονισμένη η Πάρνηθα την πρώτη ημέρα της άνοιξης (φωτ.: EUROKINISSI/Μάρκος Χουζούρης)
ΕΛΛΑΔΑ

Συννεφιασμένος ο καιρός του Σαββάτου, με λίγες βροχές και ασθενείς χιονοπτώσεις

21/03/2026 - 8:08πμ
Μονάδα πυροβολικού του Ισραήλ σε άγνωστη τοποθεσία στα ισραηλινά σύνορα με τον Λίβανο (φωτ.: EPA/Atef Safadi)
ΚΟΣΜΟΣ

Ντ. Τραμπ: «Δεν θέλω κατάπαυση του πυρός στο Ιράν» – «Το καθεστώς θα αποφασίσει τη διάρκεια του πολέμου, αν επιβιώσει» απαντούν οι αναλυτές

21/03/2026 - 12:01πμ
Ο Τσακ Νόρις το 2008 σε καμπάνια του Ρεμπουμπλικανού υποψηφίου Μάικ Χάκαμπι (φωτ.: EPA/Justin Lane)
ΚΟΣΜΟΣ

Τσακ Νόρις: Ενσάρκωση του αμερικανικού ονείρου, πρωταθλητής του καράτε, πρωταγωνιστής σε ταινίες, αλλά και ανέκδοτα

20/03/2026 - 10:00μμ
Ιράνος κρατά πανό που γράφει «Κάτω οι ΗΠΑ» στη διάρκεια κηδείας αξιωματούχου του καθεστώτος στην Τεχεράνη (φωτ.: EPA/Abedin Taherkenareh)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν: Μήνυμα Χαμενεΐ για «νίκη επί των εχθρών» – ΗΠΑ: Αποστολή επιπλέον πεζοναυτών στη Μέση Ανατολή

20/03/2026 - 8:59μμ
Η γκαλερί του Γιώργου Τσαγκαράκη στη Γλυφάδα. Παρασκευή 20 Μαρτίου 2026  (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

«Ξήλωσαν» γκαλερί γνωστού εμπόρου τέχνης – Πάνω από 300 πλαστοί πίνακες και 200.000 ευρώ

20/03/2026 - 7:47μμ
Ιρανικοί πύραυλοι έπεσαν κοντά στα τείχη της Παλιάς Πόλης της Ιερουσαλήμ και κοντά σε ιερούς τόπους, Παρασκευή 20 Μαρτίου 2026 (φωτ.: X / Yosef Goldberger)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιερουσαλήμ: Πύραυλος έπεσε κοντά Ναό της Αναστάσεως – Στο στόχαστρο ιεροί τόποι τριών θρησκειών

20/03/2026 - 6:11μμ
Yποχρεωτικοί ψεκασμοί σε όλα τα οχήματα στο λιμάνι της Μυτιλήνης, Τρίτη 17 Μαρτίου 2026 (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ηλίας Μάρκου)
ΕΛΛΑΔΑ

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Λέσβος για τον αφθώδη πυρετό – Φόβοι εξάπλωσης στην υπόλοιπη Ελλάδα

20/03/2026 - 5:49μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ιστορική φωτογραφία, που απεικονίζει τη Σμύρνη επτά μήνες μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή (περίπου τον Απρίλιο του 1923). Προέρχεται από το αρχείο των Γενικών Αρχείων του Κράτους (ΓΑΚ) (πηγή: archives1922.gak.gr)

Παρουσιάζεται το βιβλίο «Σμύρνη, το καύχημα της Ιωνίας – Η εκπαίδευση των Ελλήνων»

8 λεπτά πριν
(Πηγή: YouTube/@IranRealTime)

Το Ιράν χτύπησε βάση ΗΠΑ-Βρετανίας στο νησί Ντιέγκο Γκαρσία στον Ινδικό Ωκεανό

34 λεπτά πριν
(Φωτ.: EPA / Bas Czerwinski)

Miami Open: Σούπερ Τσιτσιπάς, νίκησε τον Ντε Μινόρ

59 λεπτά πριν
(Φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)

Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης: Η «Καμπάνα του Πόντου» κατέχει το θρόνο των ποντιακών γραμμάτων

1 ώρα πριν
Τεχεράνη, 18 Μαρτίου 2026: Χιλιάδες Ιρανοί συμμετέχουν στην νεκρική πομπή για τον Αλί Λαριτζανί και τον υποστράτηγο Γολαμρεζά Σολεϊμανί, που σκοτώθηκαν σε αεροπορικές επιδρομές (φωτ.: EPA / Abedin Taherkenareh)

Μέση Ανατολή: Το τέλος των βεβαιοτήτων και η ελληνική αμηχανία

2 ώρες πριν
Τα Δικαστήρια της Θεσσαλονίκης (πηγή: glomex)

Δολοφονία 20χρονου στην Καλαμαριά: Απολογείται ο 19χρονος που ήταν μαζί με το θύμα

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign