pontosnews.gr
Πέμπτη, 23/10/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Εθνική κατάρρευση

6/11/2016 - 2:27μμ
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Προφανώς η αντιμετώπιση της Ελλάδας από τους ξένους και ειδικά από τους γείτονες, χθες από τους Αλβανούς, σήμερα από την Τουρκία, είναι ανάλογη με την ακτινοβολία που εκπέμπει η χώρα και κυρίως η πολιτική συμπεριφορά των ηγετών της.

Προφανώς, η ακτινοβολία αυτή τα τελευταία χρόνια δεν είναι τέτοια που να δημιουργεί ένα αίσθημα σεβασμού στους ξένους απέναντι σε πρόσωπα και θεσμούς, ακόμα και όταν ξένοι αξιωματούχοι κάνουν δηλώσεις μέσα στην Ελλάδα.

Παράδειγμα οι δηλώσεις του υπουργού Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Τουρκίας, Ομέρ Τσελίκ, ο οποίος, την ώρα που η Τουρκία τοποθέτησε ιμάμη στην Αγία Σοφία προκαλώντας το θρησκευτικό συναίσθημα εκατοντάδων εκατομμυρίων χριστιανών, με χαρακτηριστική αναίδεια και θράσος ευρισκόμενος στην Ελλάδα, μας έκανε μαθήματα δημοκρατίας τονίζοντας την ανάγκη ανέγερσης ισλαμικού τεμένους στην Αθήνα και στην ανάγκη προστασίας της ενότητας της μειονότητας στη Θράκη, που κινδυνεύει από τον Γκιουλέν.

Αυτός ο αναιδέστατος και θρασύτατος Τούρκος πολιτικός μάλλον πήρε θάρρος από το γεγονός ότι δέχτηκε να τον δει ο ίδιος ο πρωθυπουργός κ. Τσίπρας, αντί να τον δει ο ομόλογός του και κανείς άλλος. Αυτός ο αναιδέστατος και θρασύτατος πολιτικός δεν παρέλειψε να κάνει μαθήματα δημοκρατίας στη χώρα μας και για το Προσφυγικό-Μεταναστευτικό, συνεχίζοντας τον στυγνό εκβιασμό στη πατρίδα μας και την ΕΕ, απαιτώντας την άνευ όρων άρση της βίζας για τους Τούρκους πολίτες, αν δεν θέλουμε να μας πνίξει η Τουρκία με πρόσφυγες και μετανάστες!

Η Ελλάδα είναι υπό εθνική κατάρρευση, με το φαινόμενο αυτό να έχει πάρει απελπιστικές διαστάσεις στο χώρο της πολιτικής και ειδικά σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων.

Ανυπόληπτοι οι ίδιοι, ανίκανοι να διαχειριστούν τις τύχες αυτής της δύσμοιρης χώρας, εκπέμπουν την ανυποληψία τους στους ξένους επισήμους που επισκέπτονται την πατρίδα μας, άλλοι από τους οποίους δείχνουν τον οίκτο τους και άλλοι την αναίδειά τους, όπως ο προαναφερθείς Τούρκος υπουργός.

Και όλα αυτά ενώ την ίδια στιγμή η τουρκική κυβέρνηση, συνεχίζει να διατηρεί στρατό κατοχής στην Κύπρο, έχει εισβάλει στη Συρία όπου έχει καταλάβει περιοχή έκτασης 1.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων, διατηρεί στρατό στο ιρακινό έδαφος και απειλεί να εισβάλει στο Ιράκ, και ο σουλτάνος Ερντογάν αμφισβητεί τη συνθήκη της Λοζάνης διεκδικώντας τη Θεσσαλονίκη, τη Θράκη, τα νησιά του Αιγαίου και ολόκληρη την Κύπρο.

Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, η τουρκική κυβέρνηση αποφασίζει να κλείσει στη φυλακή 15 Κούρδους βουλευτές, παραβιάζοντας κάθε έννοια κράτους δικαίου και σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Παρασκευή μεσημέρι, που γράφονται αυτές οι γραμμές, κανένα ελληνικό κόμμα, κανένας πολιτικός, πλην του ευρωβουλευτή Νίκου Ανδρουλάκη, δεν έκανε έστω μια δήλωση, για να χρησιμεύσει ως φύλλο συκής στην εθνική μας γύμνια και αιδώ, για το γεγονός αυτό, το οποίο μέχρι στιγμής έχει προκαλέσει την έντονη την αντίδραση των ΗΠΑ της ΕΕ, της Γερμανίας, της Ιταλίας και μιας σειράς άλλων χωρών.

Η κατάπτωση και η κατάρρευση ασφαλώς δεν περιορίζεται στο χώρο της πολιτικής και των πολιτικών, κυρίως της ηγεσίας. Είναι γεγονός ότι και η κοινωνία έχει αποπροσανατολιστεί, έχει ενστερνιστεί αρχές και ιδεοληψίες που οδήγησαν στην ηθική και πολιτική της κατάπτωση. Όμως, όπως και να ‘χει το πράγμα, η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί.

Η περιοχή ανατολικά μας έχει μπει σε μια διαδικασία ρευστοποίησης και ο κίνδυνος η κατάσταση αυτή να επεκταθεί και προς εμάς, ειδικά λόγω της ανευθυνότητας του Ερντογάν και της ανικανότητας των πολιτικών μας ηγετών, είναι και υπαρκτός και ορατός.

Η Ελλάδα, η ελληνική κοινωνία, διαλυμένη από την εξάχρονη κρίση, αποχαυνωμένη και αποπροσανατολισμένη, πρέπει να βρει τη δύναμη να ανασυντάξει τις δυνάμεις της και να ξανασηκώσουμε την πατρίδα μας όρθια.

Η ευθύνη δεν ανήκει στην ομάδα των ανίδρωτων εξουσιομανών του Μαξίμου, ούτε στους γκόλντεν μπόις της Πειραιώς και τους άλλους τυχάρπαστους που παίζουν… πολιτική. Η ευθύνη είναι στις πλάτες των πολιτών, γιατί όπως λέει και ο Σταύρος Καλεντερίδης, το ανώτατο αξίωμα σε μια δημοκρατία, είναι αυτό του πολίτη.

Μένει να διεκδικήσουμε αυτό το αξίωμα που μας ανήκει και να δημιουργήσουμε την πραγματική δημοκρατία.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: pickpik.com)
ΓΝΩΜΕΣ

Εις προσοχήν των… αρμοδίων

19/10/2025 - 2:32μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΓΝΩΜΕΣ

Πού χρειάζεται επανεξέταση η εξωτερική πολιτική

18/10/2025 - 8:44πμ
Νετανιάχου και Ερντογάν το ...μακρινό 2023  (φωτ.: x.com/RTErdogan)
ΓΝΩΜΕΣ

Τι δέον γενέσθαι με το Ισραήλ

17/10/2025 - 4:25μμ
Η Βάπτιση. Ψηφιδωτό στο Καθολικό της Νέας Μονής Χίου (πηγή: commons.wikimedia.org)
ΓΝΩΜΕΣ

Στους νεοφώτιστους (Μέρος Δ’)

14/10/2025 - 9:45πμ
Ένα χαμογελαστό παιδί με φόντο ερείπια στη Λωρίδα της Γάζας (φωτ.: EPA / Mohammed Saber)
ΓΝΩΜΕΣ

Γάζα με Παλαιστίνιους, χωρίς τη Χαμάς

12/10/2025 - 6:27μμ
Παλαιστίνιοι περπατούν πάνω στα ερείπια σπιτιών, στη Λωρίδα της Γάζας (φωτ.: EPA/ MOHAMMED SABER)
ΓΝΩΜΕΣ

Η εκεχειρία στη Γάζα και το έλλειμμα της ελληνικής πολιτικής

11/10/2025 - 9:34πμ
(Φωτ.: Pablo Munck Hansen / Pixabay)
ΓΝΩΜΕΣ

Στους νεοφώτιστους (Μέρος Γ’)

7/10/2025 - 10:10πμ
Χακάν Φιντάν και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν (φωτ. αρχείου: EPA/IGOR KOVALENKO)
ΓΝΩΜΕΣ

Ο Φιντάν «πυροβόλησε» κατά του Ερντογάν

5/10/2025 - 4:30μμ
Εικόνα από την Πόλη της Γάζας, στη Λωρίδα της Γάζας (φωτ.: EPA/ MOHAMMED SABER)
ΓΝΩΜΕΣ

Το ζητούμενο είναι οι Παλαιστίνιοι, όχι η Χαμάς

4/10/2025 - 10:17πμ
Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συνοδευόμενος από τον Τούρκο ΥΠΕΞ Χακάν Φιντάν σε Σύνοδο του NATO στη Χάγη (φωτ. αρχείου: EPA/JONAS ROOSENS)
ΓΝΩΜΕΣ

Μετά τον Ερντογάν τι;

3/10/2025 - 4:20μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: X / PAOK Basketball)

FIBA Europe Cup: Με απίθανο buzzer-beater ο ΠΑΟΚ νίκησε την Άνβιλ

11 λεπτά πριν
Η σημαίες της Ελλάδας και της Τουρκίας κατά τη διάρκεια σύσκεψης σε υπουργικό επίπεδο (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)

Συνάντηση αντιπροσωπειών Ελλάδας-Τουρκίας για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης

1 ώρα πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Klodian Lato)

EuroCup: Νέα βαριά ήττα για τον Πανιώνιο

3 ώρες πριν
(Φωτ.: FIBA)

Basketball Champions League: Πρώτη φετινή ήττα για τον Προμηθέα στο Βίλνιους

3 ώρες πριν
Ο τελευταίος σουλτάνος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας Μωάμεθ ΣΤ', το 1918 (πηγή: commons.wikimedia.org/wiki/
File:Sultan_Mehmed_VI)

Οκτώβριος 1918: Τούρκοι ομολογούν δημόσια τα εγκλήματα κατά Ελλήνων και Αρμενίων

3 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Αργυρώ Αναστασίου)

FIBA Europe Cup: Σαρωτικό το Περιστέρι, σκόρπισε την Κουτάισι

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign