pontosnews.gr
Τετάρτη, 12/08/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Θα μας λεηλατήσουν όλοι – Με αφορμή τα δραματικά γεγονότα στη Χειμάρρα

5/11/2016 - 8:24μμ
Θα μας λεηλατήσουν όλοι – Με αφορμή τα δραματικά γεγονότα στη Χειμάρρα
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Η πολιτική είναι ένα δυναμικό πεδίο και δεν δικαιολογείται το κενό. Όταν δημιουργείται κενό, αυτομάτως έρχεται μια άλλη δύναμη και το καλύπτει. Αυτό έγινε στην Ελλάδα με τα κόμματα εξουσίας που υπέγραψαν μνημόνια, δημιουργώντας ένα κενό που το κάλυψαν οι εθνολαϊκιστές. Αυτό γίνεται και στην διεθνή πολιτική σκηνή, όπου η υποχώρηση της Ελλάδας σε διάφορους τομείς, δημιούργησε ένα κενό το οποίο σπεύδουν να καλύψουν όσοι έχουν ανάλογα συμφέροντα. Είχαμε γράψει επίσης ότι αν δεν σοβαρευτούν οι πολιτικοί και συνεχιστεί ο κατήφορος και η αποδυνάμωση της Ελλάδας, θα μας λεηλατήσουν οι πάντες, ισχυροί και ανίσχυροι γείτονες και όχι μόνο.

Δυστυχώς, επιβεβαιωνόμαστε με τον πιο δυσάρεστο τρόπο. Τις τελευταίες μέρες, είναι σε εξέλιξη μια επιχείρηση στην ηρωική Χειμάρρα, η οποία έχει τα χαρακτηριστικά εθνικού διωγμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την περιοχή, στις 28 Οκτωβρίου, ημέρα εθνικής γιορτής για τον απανταχού ελληνισμό, 19 οικογένειες της συνοικίας Σπηλαίων της Χειμάρρας, παρέλαβαν ειδοποιητήριο υπογεγραμμένο από τον δήμαρχο της πόλης, Γιώργο Γκόρο, με το οποίο τους έδινε προθεσμία 5 ήμερων για την εκκένωση των σπιτιών τους, για να ακολουθήσει η κατεδάφισή τους. Ο λόγος; Για να υλοποιηθεί το σχέδιο ανάπτυξης του κέντρου της Χειμάρρας!

Μάλιστα, επέλεξαν να κατεδαφίσουν λιθόκτιστα σπίτια 200 ετών, που αποτελούν στην κυριολεξία κομμάτι της ιστορίας της Χειμάρρας. 

Με μοναδικό στόχο να εξυπηρετηθούν συμφέροντα του δημάρχου, ο οποίος δρα ως εργαλείο της πολιτικής των Τιράνων.


Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα

Από το θόρυβο που προκλήθηκε, ακολούθησαν απαράδεκτες δηλώσεις του Αλβανού πρωθυπουργού Έντι Ράμα, ο οποίος θέλοντας να δικαιολογηθεί για τις πράξεις του, μίλησε στην αλβανική βουλή για κλοπή από Αλβανούς που ήλθαν από το βορρά 50.000 παραθαλάσσιων στρεμμάτων που ανήκαν σε Χειμαρριώτες. Επί λέξει ο Ράμα είπε: «Έχουν πάρει τα κτήματα των Χειμαρραίων με πλαστογραφίες και διαφθορά άτομα που δεν έχουν καμία σχέση ή καταγωγή από την περιοχή. Άτομα που έφερε από τις Άλπεις ο Σάλι Μπερίσα και τους έκανε ιδιοκτήτες στο Ιόνιο».

Ο Μπερίσα, χωρίς ίχνος αιδούς, όχι μόνο παραδέχτηκε το έγκλημα του αφελληνισμού, αλλά υπερθεμάτισε κιόλας. «Εγώ έχω δουλέψει με πρόγραμμα. Στους Αγίους Σαράντα έχω κατεβάσει λάμπηδες και μόνο λάμπηδες», δήλωσε. (σ.σ.: Οι λάμπηδες είναι μουσουλμάνοι που ζουν στην Λαμπουριά, περιοχή ανατολικά της Χειμάρρας, πίσω από την Ακροκεραύνια όρη). 

Ομολόγησε στην ουσία ότι εφάρμοσε σχέδιο συστηματικής και προγραμματισμένης αλλοίωσης του πληθυσμού της περιοχής.

Τη στιγμή αυτή δεν είναι γνωστή η κατάληξη του θέματος, όμως μεγαλύτερη σημασία από το θέμα της κατεδάφισης έχουν δυο πράγματα. Το ένα είναι ότι ο ελληνισμός ακολουθεί πορεία συρρίκνωσης τα τελευταία εκατό χρόνια, μια πορεία που δυστυχώς συνεχίζεται και το κράτος της Ελλάδας αλλά και η ελληνική κοινωνία παραμένει απαθής και παρακολουθεί τον αργό της θάνατο, το θάνατο του ελληνισμού.


Κατεδαφίσεις σπιτιών Ελλήνων της Χειμάρρας

Το άλλο είναι ότι η Αλβανία, μια χώρα που έχει κάθε συμφέρον για καθαρά στρατηγικούς αλλά και ιστορικούς λόγους να διατηρεί καλές σχέσεις με τους Έλληνες και την Ελλάδα, ιδιαίτερα από τότε που άρχισε η οικονομική αποδυνάμωση της χώρας μας, έχει εντείνει τις ανθελληνικές ενέργειες, ενώ ορισμένοι γνωστοί πολιτικοί της, έγιναν μίσθαρνα ενεργούμενα και όργανα της Άγκυρας, παίζοντας παιχνίδια εις βάρος της Ελλάδας, αρχής γενομένης από την καταγγελία της συμφωνίας οριοθέτησης των θαλασσίων ζωνών.

Είναι καιρός οι Έλληνες πολίτες να αφυπνιστούμε και να συνεγερθούμε, γιατί αν συνεχιστεί η αποδυνάμωση και ο διεθνής εξευτελισμός της χώρας θα μας λεηλατήσουν οι πάντες, των Αλβανών μη εξαιρουμένων.

Μέχρι τώρα, η συρρίκνωση αφορούσε ελληνικές κοινότητες που ήταν αρκετά μακριά από τα σύνορα της Ελλάδας. Τώρα η συρρίκνωση έφθασε να αγγίξει τα σύνορά μας, για να μην μιλήσουμε για τη πληθυσμιακή αιμορραγία που παρατηρείται με τη φυγή της νεολαίας στο εξωτερικό τα χρόνια της κρίσης, ούτε για τον αφελληνισμό των Ελλήνων που επιχειρείται από την ομάδα των ανθελλήνων που έχει καταλάβει το υπουργείο Παιδείας.

Καιρός να αφυπνιστούμε.

Σάββας Καλεντερίδης

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ενημέρωση των συντακτών άμυνας από τον Νίκο Δένδια, για τις αποφάσεις μετά τη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ. Πέμπτη 23 Ιουλίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΑΜΥΝΑ

Δένδιας: Αποκτάμε τις ισχυρότερες Ένοπλες Δυνάμεις στην ιστορία της σύγχρονης Ελλάδας

26/07/2026 - 3:54μμ
(Πηγή: geetha.mil.gr/teleti-anachorisis-ellinikis-dynamis-saoydikis-aravias/)
ΑΜΥΝΑ

Σαουδική Αραβία: Ελληνική πυροβολαρχία Patriot κατέρριψε δύο πυραύλους των Χούθι

25/07/2026 - 11:29πμ
(Πηγή: geetha.mil.gr)
ΑΜΥΝΑ

Η Εθνοφρουρά της Φλόριντα στις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις

24/07/2026 - 9:32μμ
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας μιλά για τις αποφάσεις μετά τη σημερινή συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ (φωτ.: Γιάννης Παναγόπουλος/EUROKINISSI)
ΑΜΥΝΑ

«Ασπίδα του Αχιλλέα» και νέα εξοπλιστικά: Το ΚΥΣΕΑ άναψε το «πράσινο φως» για την «Ατζέντα 2030»

23/07/2026 - 2:00μμ
Το ισραηλινό αντιαεροπορικό σύστημα μικρού βεληνεκούς SPYDER AiO της Rafael (πηγή: rafael.co.il)
ΑΜΥΝΑ

«Ασπίδα του Αχιλλέα»: Στο ΚΥΣΕΑ ο ελληνικός αντιαεροπορικός θόλος των 3 δισ. ευρώ

21/07/2026 - 9:32μμ
Τυλιγμένο με την ελληνική σημαία το φέρετρο με τη σορό του άτυχου ανθυποσμηναγού (ένθετη φωτ.) στη διάρκεια της κηδείας του (φωτ. αρχείου: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/Βασίλης Βερβερίδης)
ΑΜΥΝΑ

Τρία χρόνια από τον θάνατο του πιλότου Περικλή Στεφανίδη – Μνημόσυνο στο Παλαιό Αγιονέρι Κιλκίς

16/07/2026 - 10:15πμ
(Φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΑΜΥΝΑ

Νέα αίτηση στον Άρειο Πάγο για τις υποκλοπές μετά από δικαστικό έγγραφο για τον Ταλ Ντίλιαν

14/07/2026 - 3:06μμ
Στέλεχος του Ελληνικού Στρατού εκπαιδεύεται στο χειρισμό Συστημάτων Μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών στο Κέντρο Επιχειρήσεων Προσομοίωσης (ΚΠΕ) «ΙΑΝΟΣ», στην Αλεξανδρούπολη (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αχιλλέας Χήρας)
ΑΜΥΝΑ

Πώς εκπαιδεύει ο Ελληνικός Στρατός τους νέους χειριστές drones – Από τον εξομοιωτή στο πεδίο επιχειρήσεων

11/07/2026 - 12:41μμ
Αεροσκάφος F16 σε ακροβατικούς ελιγμούς (φωτ. αρχείου: Υπουργείο Εθνικής Άμυνας)
ΑΜΥΝΑ

F-16 έκανε αναγκαστική προσγείωση στη Ζάκυνθο λόγω μηχανικής βλάβης

9/07/2026 - 3:02μμ
Ο Ρεπουμπλικάνος βουλευτής της Νέας Υόρκης Μάικ Λόλερ (φωτ.: facebook.com/ lawler4ny)
ΑΜΥΝΑ

F-35: Επιστολή Ρεπουμπλικάνου βουλευτή στον Ντόναλντ Τραμπ για να μπλοκαριστεί η πώληση των μαχητικών στην Τουρκία

2/07/2026 - 9:54πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: pixabay.com /users/startupstockphotos-690514/)

Ανεργία: Νέα κρίση στην απασχόληση των νέων σε παγκόσμια κλίμακα

5 λεπτά πριν
(Φωτ. αρχείου: Χριστίνα Κωνσταντάκη)

Μετρό: Διακοπή δρομολογίων στη Γραμμή 2 λόγω απόπειρας αυτοκτονίας στον Άγιο Αντώνιο

34 λεπτά πριν
Ο Ζώρας Μελισσανίδης, στο Αρχονταρίκι του περίβλεπτου κτηρίου που ανεγέρθη στη μνήμη του από τους γιους Δημήτρη και Ιάκωβο Μελισσανίδη, στην Παναγία Σουμελά (φωτ.: Πόπη Παπαγεωργίου)

Μελισσανίδειον Μέλαθρον: Ένα σύγχρονο κτήριο στην Παναγία Σουμελά, σημείο αναφοράς για τον ποντιακό ελληνισμό

59 λεπτά πριν
Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζέι Ντι Βανς  στην αίθουσα ενημέρωσης του Λευκού Οίκου στην Ουάσιγκτον (φωτ.: EPA/JIM LO SCALZO)

Financial Times: Ο Τζέι ντι Βανς ζήτησε από την Ουκρανία να σταματήσει τις επιθέσεις με drone στον Εύξεινο Πόντο

1 ώρα πριν
Σκίτσο που απεικονίζει τα όμορφα σπίτια της Ίμερας (εικ.: «Τραπεζούς, στα Ίχνη των Μεγάλων Κομνηνών τομ. Β΄, Μίλητος»)

Οι οκτώ Πόντιοι και οι εννέα φωτιές: Χαριτωμένο ανέκδοτο για τους Ιμεραίους

2 ώρες πριν
(Φωτ.: Μαρίλια Βασιλακοπούλου / EUROKINISSI)

Μίλτος Τεντόγλου: Ξέχασα το χρυσό μετάλλιο! – Απολαυστικός ο Γρεβενιώτης πρωταθλητής

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign