pontosnews.gr
Σάββατο, 21/03/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Τα νέα πρόσωπα στην κυβέρνηση και οι καραμπόλες – Το μεσημέρι η ορκωμοσία

5/11/2016 - 2:10πμ
Στις 14:00 η ορκωμοσία των νέων μελών της κυβέρνησης
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Η έξοδος του Νίκου Φίλη ενός προσώπου που είχε γίνει κόκκινο πανί τόσο για την ιεραρχία όσο και για τον ποντιακό ελληνισμό σημάδεψε τον ανασχηματισμό που είχε αρκετές εκπλήξεις και νέα πρόσωπα, αλλά και μετακινήσεις μελών της.

Την επίμαχη θέση του υπουργού Παιδείας ανέλαβε ο Κωνσταντινουπολίτης Κώστας Γαβρόγλου, βουλευτής Επικρατείας, ομότιμος καθηγητής Ιστορίας των Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Νέοι υφυπουργοί στο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων διορίστηκαν ο συγγραφέας, βουλευτής Κωνσταντίνος Ζουράρις και ο Δημήτρης Μπαξεβανάκης, ηλεκτρολόγος-μηχανικός του ΕΜΠ από τον Πύργο. Αναπληρωτής υπουργός αρμόδιος για την Έρευνα ανέλαβε ο Κωνσταντίνος Φωτάκης.


Ο νέος υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου με τον νέο υφυπουργό Κώστα Ζουράρι (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Η νέα κυβέρνηση αριθμεί 48 μέλη (πλην του πρωθυπουργού)· αναβαθμίζεται η παρουσία του κόμματος των ΑΝΕΛ, καθώς από τους πέντε υπουργούς μέχρι σήμερα, επτά στελέχη τους πλέον καταλαμβάνουν κυβερνητικούς θώκους· οι γυναίκες είναι μόλις οκτώ και οι εξωκοινοβουλευτικοί υπουργοί, αναπληρωτές υπουργοί και υφυπουργοί 15, πλέον του ενός τρίτου της κυβέρνησης.

Εκτός κυβερνητικού σχήματος έμειναν και οι: Τρύφων Αλεξιάδης, Θοδωρής Δρίτσας, Σία Αναγνωστοπούλου, Θεοδόσης Πελεγρίνης, Θεοδώρα Τζάκρη, ο Δημήτρης Μάρδας, Νίκος Ξυδάκης, Νίκος Παρασκευόπουλος, Αριστείδης Μπαλτάς, Μαρίνα Χρυσοβελώνη και Μάρκος Μπόλαρης.

Σημαντικές αλλαγές έγιναν στο ευρύτερο οικονομικό επιτελείο. Το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης αναλαμβάνει ο οικονομολόγος Δημήτρης Παπαδημητρίου, καθηγητής στο κολέγιο Bard της Νέας Υόρκης, που είναι γνωστός από το αμερικανικό Οικονομικό Ινστιτούτο Levy.


Ο νέος υπουργός Οικονομίας Δημήτρης Παπαδημητρίου

Ο Δημ. Παπαδημητρίου παίρνει τον θώκο από τον Γιώργο Σταθάκη, ο οποίος γίνεται υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας με αναπληρωτή υπουργό τον Σωκράτη Φάμελο. Στο υπουργείο Οικονομίας παραμένει αναπληρωτής υπουργός ο Αλέξης Χαρίτσης και γίνεται υφυπουργός ο έως τώρα πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, Στέργιος Πιτσιόρλας.

Ο υφυπουργός Οικονομικών υπεύθυνος για τα Έσοδα, Τρύφων Αλεξιάδης… παραδίδει στην Κατερίνα Παπανάτσιου, βουλευτή Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ, οικονομολόγο. Υπουργός Οικονομικών παραμένει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και αναπληρωτής υπουργός ο Γιώργος Χουλιαράκης.


Η Κατερίνα Παπανάτσιου, διάδοχος του Τρύφωνα Αλεξιάδη

Από το υπουργείο Εργασίας μετακινείται ο Γιώργος Κατρούγκαλος και γίνεται αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για τις ευρωπαϊκές υποθέσεις, υπό τον Νίκο Κοτζιά. Υφυπουργός παραμένει ο Γιάννης Αμανατίδης, ενώ υφυπουργός αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό αναλαμβάνει ο Τέρενς Κουικ από τους ΑΝΕΛ. Ο πολυθρύλητος Παύλος Πολάκης παραμένει αναπληρωτής στο υπουργείο Υγείας υπό τον Ανδρέα Ξανθό.

Το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Εργασίας αναλαμβάνει η Έφη Αχτσιόγλου, μόλις 31 ετών, η οποία ανήκε μέχρι τώρα στη διαπραγματευτική ομάδα για τα εργασιακά με τους δανειστές.


Η Έφη Αχτσιόγλου, υπουργός 31 ετών

Η Έφη Αχτσιόγλου, που γεννήθηκε το 1985 στα Γιαννιτσά της Πέλλας, τελείωσε το Νομικό του ΑΠΘ και πήρε μεταπτυχιακό στο Δημόσιο Δίκαιο και τις Πολιτικές Επιστήμες. Είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και μέχρι πρότινος διευθύντρια του γραφείου του Γ. Κατρούγκαλου, έχει πάρει μέρος σε κοινωνικούς αγώνες και το όνομά της είχε «παίξει» για υποψήφια δήμαρχος με τον ΣΥΡΙΖΑ στο Δήμο Θεσσαλονίκης.

Στο Εργασίας αναπληρώτριες υπουργοί παραμένουν η Ράνια Αντωνοπούλου και η Θεανώ Φωτίου, όπως και υφυπουργός ο Τάσος Πετρόπουλος.

Η έως τώρα υφυπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά αναβαθμίζεται σε υπουργό μετά τη δημιουργία αυτόνομου υπουργείου Τουρισμού.

Στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών παραμένει υπουργός ο Χρήστος Σπίρτζης ενώ αναλαμβάνει υφυπουργός ο Νίκος Μαυραγάνης. Στο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων υπουργός παραμένει ο Ευάγγελος Αποστόλου, ενώ αναπληρωτής υπουργός γίνεται ο Γ. Τσιρώνης ο οποίος μετακινείται από το υπουργείο Περιβάλλοντος. Επίσης, υφυπουργός αναλαμβάνει ο Βασίλης Κόκκαλης.


Η Λυδία Κονιόρδου είναι η νέα υπουργός Πολιτισμού

Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού αναλαμβάνει η ηθοποιός Λυδία Κονιόρδου, με υφυπουργό Αθλητισμού τον μέχρι τώρα γενικό γραμματέα καταπολέμησης της διαφθοράς, 39χρονο δικηγόρο από τον Πειραιά Γιώργο Βασιλειάδη. Από το Αθλητισμού μετακινείται στο υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Σταύρος Κοντονής, με αναπληρωτή τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Στο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής παραμένει ο Γιάννης Μουζάλας, με υφυπουργό τον Γιάννη Μπαλάφα.

Η Όλγα Γεροβασίλη που έφυγε από τη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου αναλαμβάνει το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης. Αμετακίνητος ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος στο Εθνικής Άμυνας, με αναπληρωτή τον Δημήτρη Βίτσα.

Στο υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής μετακινείται από το Εσωτερικών ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, όπου αναλαμβάνει ο Παναγιώτης Σκουρλέτης. Υφυπουργός Ναυτιλίας αναλαμβάνει ο βουλευτής Δωδεκανήσου Νεκτάριος Σαντορινιός.

Το νέο κυβερνητικό σχήμα έχει τρεις υπουργούς Επικρατείας. Ο Χριστόφορος Βερναρδάκης είναι υπουργός Επικρατείας με αρμοδιότητα συντονιστή του κυβερνητικού έργου, ο Αλέκος Φλαμπουράρης με αρμοδιότητα την καθημερινότητα του πολίτη και ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος. Υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ είναι ο Δημήτρης Λιάκος.

Όσο για τον πολυσυζητημένο Νίκο Παππά, αναβαθμίζεται αναλαμβάνοντας το νέο Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνίων και Ενημέρωσης.

Η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης υπό τον Αλέξη Τσίπρα και με αντιπρόεδρο τον Γιάννη Δραγασάκη ορκίζεται στις 13:00 ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ο Αλέξης Χαρίτσης στο προγραμματικό συνέδριο της Νέας Αριστεράς, Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2026 (φωτ.:  EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα Αριστερά: Παραιτείται ο Αλέξης Χαρίτσης από την προεδρία

20/03/2026 - 6:35μμ
(Φωτ. αρχείου: Δήμητρα Κούτρα/TOKLIK.GR/EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος: Υπερήφανα αποχωρώ – Δεν φοβήθηκα πολιτικό κόστος, δεν διαγράφεται η αλήθεια

19/03/2026 - 6:59μμ
Οι νέοι τοποτηρητές-μουφτήδες σε Ξάνθη και Κομοτηνή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρώην μουφτής Κομοτηνής Τζιχάτ Χαλήλ: Διορίστηκε σύμβουλος για θέματα μουσουλμανικής θρησκείας της Σοφίας Ζαχαράκη

19/03/2026 - 1:37μμ
Από συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στον δημοσιογράφο Δημήτρη Δανίκα (φωτ.: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού / Δημήτρης Παπαμήτσος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Στο τραπέζι η πυρηνική ενέργεια – Συγκροτείται υπουργική επιτροπή

15/03/2026 - 12:10μμ
Στιγμιότυπο από τις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ, στα κεντρικά της Χαριλάου Τρικούπη. Κυριακή 15 Μαρτίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Δανάη Δαυλοπούλου)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογή συνέδρων στο ΠΑΣΟΚ: Στις κάλπες τα μέλη ενόψει του συνεδρίου

15/03/2026 - 11:22πμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Δημήτρης Παπαμήτσος / Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αναβάλλεται η επίσκεψη Μητσοτάκη στην Αυστραλία λόγω του πολέμου στη Μέση Ανατολή

14/03/2026 - 1:45μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας ΠΑΣΟΚ ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος

12/03/2026 - 11:20μμ
Συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη,   Πέμπτη 12 Μαρτίου 2026 (φωτ.: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού / Δημήτρης Παπαμήτσος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Δεν θα οδηγήσω τη χώρα σε πρόωρες εκλογές – Μήνυμα για Κύπρο και ανησυχία για τις επιπτώσεις του πολέμου στο Ιράν

12/03/2026 - 5:35μμ
Το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας από ψηλά (πηγή: Facebook / Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Τουρκία ανεβάζει ξανά τους τόνους για τα νησιά του Αιγαίου – Ενοχλούν οι Patriot στην Κάρπαθο

12/03/2026 - 2:00μμ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη  2η Σύνοδο για την Πυρηνική Ενέργεια, στο Παρίσι, Tρίτη 10 Μαρτίου 2026 (φωτ.: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού / Δημήτρης Παπαμήτσος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης από το Παρίσι: Η Ελλάδα γυρνά σελίδα, ώρα να εξετάσουμε και την πυρηνική ενέργεια

10/03/2026 - 2:28μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τα Δικαστήρια της Θεσσαλονίκης (πηγή: glomex)

Δολοφονία 20χρονου στην Καλαμαριά: Απολογείται ο 19χρονος που ήταν μαζί με το θύμα

3 λεπτά πριν
Εικόνα από τις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στη νήσο Χαργκ του Ιράν (φωτ. αρχείου: EPA/ABEDIN TAHERKENAREH)

ΗΠΑ: Άρση κυρώσεων σε ιρανικό πετρέλαιο για 30 μέρες – Στόχος η μείωση των τιμών ενέργειας

27 λεπτά πριν
Τα μέλη της «Παναγίας Σουμελά» δεν άφησαν στιγμή άδεια την πίστα του χορού (φωτ.: facebook/Syndesmos Connecting People and Their Stories)

Μια ποντιακή βραδιά που θύμισε πατρίδα, από την «Παναγία Σουμελά» Σίδνεϊ

51 λεπτά πριν
Τουρκικό F-16 ενταγμένο στη δύναμη του ΝΑΤΟ (φωτ.: Υπουργείο Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας)

Νικόλ Μαλλιωτάκη: Ζητά άρση του αμερικανικού εμπάργκο όπλων στην Κύπρο – «Προκλητική» η ανάπτυξη των τουρκικών F-16

1 ώρα πριν
Χιονισμένη η Πάρνηθα την πρώτη ημέρα της άνοιξης (φωτ.: EUROKINISSI/Μάρκος Χουζούρης)

Συννεφιασμένος ο καιρός του Σαββάτου, με λίγες βροχές και ασθενείς χιονοπτώσεις

2 ώρες πριν
Μονάδα πυροβολικού του Ισραήλ σε άγνωστη τοποθεσία στα ισραηλινά σύνορα με τον Λίβανο (φωτ.: EPA/Atef Safadi)

Ντ. Τραμπ: «Δεν θέλω κατάπαυση του πυρός στο Ιράν» – «Το καθεστώς θα αποφασίσει τη διάρκεια του πολέμου, αν επιβιώσει» απαντούν οι αναλυτές

10 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign