pontosnews.gr
Τρίτη, 27/10/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Η Ξάνθη φόρεσε τα… καλά της για το 12ο Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών (φωτο)

8/10/2016 - 4:52μμ
Η Ξάνθη φόρεσε τα... καλά της για το 12ο Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών (φωτο)
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Αν και ο καιρός παραδρόσισε τις τελευταίες μέρες στην Ελλάδα, πόσο μάλλον στη Βόρεια Ελλάδα, στην Ξάνθη η θερμοκρασία έφθασε τα τελευταία 24ωρα στα ύψη. Εύγλωττα το είπε η πρόεδρος του ΣΠΟΣ Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης (και εκ των δυνατών μοχλών που απόψε θα κινήσει το 12ο Πανελλαδικό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών της ΠΟΕ) Χρύσα Μαυρίδου. «Είμαστε στον πυρετό». Κι αυτό, παρά το γεγονός ότι οι προετοιμασίες ξεκίνησαν από το καλοκαίρι. «Κληθήκαμε να ρυθμίσουμε πώς θα φιλοξενήσουμε όλον τον κόσμο που θα γεμίσει το γήπεδο, αλλά κυρίως τους χορευτές, τους συλλόγους, τους ΣΠΟΣ που θα μας έρθουν από όλα τα μέρη της Ελλάδας. Γιατί στόχος μας είναι να τους φιλοξενήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

Χρύσα Μαυρίδου: Στόχος και επιδίωξή μας είναι να πάει καλά το Φεστιβάλ, να δικαιωθούν οι κόποι όλων και η όποια κούραση, η γλυκιά κούραση, να ξεχαστεί.

Στυλοβάτης του 12ου Φεστιβάλ είναι ο Σύλλογος Ποντίων Ν. Ξάνθης, ο μοναδικός επιχώριος σύλλογος, «ο οποίος ανέλαβε το μεγάλο βάρος αυτής της διοργάνωσης. Τα μέλη του συλλόγου και ιδιαίτερα ο Θόδωρος [Ρωμανίδης]», λέει στο pontos-news.gr η Χρύσα Μαυρίδου. Και είναι αλήθεια. Οι Ξανθιώτες Πόντιοι κινητοποιήθηκαν και δούλεψαν σκληρά για το επικείμενο φεστιβάλ – στο οποίο μάλιστα δεν θα χορέψουν. Τουλάχιστον όχι επισήμως, στο επίσημο Φεστιβάλ. Γιατί στο δρόμο… του έδωσαν και κατάλαβε μαζί με άλλους χορευτές από σωματεία της υπόλοιπης Ελλάδας που έφθασαν στην πόλη της Ξάνθης από το πρωί.


Από το χορό που στήθηκε νωρίτερα σήμερα στην πλατεία της Ξάνθης

«Αποφασίσαμε να μην συμμετάσχουμε γιατί κάποιοι πρέπει να κάνουν τους εθελοντές. Θα το κάνουν μάλιστα με χαρά», λέει στο pontos-news.gr ο πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Ν. Ξάνθης.

Μαζί με τα μέλη του σωματείου, που ξεχύθηκαν από μέρες στους δρόμους για να ενημερώσουν και να προσκαλέσουν στο μεγάλο γεγονός, ρόλο εθελοντή έχουν αναλάβει και τα μέλη του Συλλόγου Ποντίων Φοιτητών Ξάνθης. Όλοι μαζί, λέει ο Θ. Ρωμανίδης, θα εξυπηρετούν τον κόσμο, θα διευκολύνουν τα λεωφορεία που θα έρθουν από όλη την Ελλάδα και θα βρίσκονται παντού: στο γήπεδο μέσα, στις εισόδους, έξω από αυτό, όπου χρειάζεται.


Ο Θεόδωρος Ρωμανίδης στο χώρο όπου θα πραγματοποιηθεί σε λίγο το 12ο Φεστιβάλ

Έχει προηγηθεί συμμετοχή τους στην προετοιμασία, από καθαρισμό του Κλειστού όπου θα γίνει το φεστιβάλ μέχρι «στήσιμο» συμβόλων, εγκαταστάσεων κτλ.

Η πόλη της Ξάνθης περίμενε το Φεστιβάλ με προσδοκία.

Σύμφωνα με τον Θ. Ρωμανίδη, μεγάλη ήταν η κινητοποίηση επίσημων φορέων –όπως ο Δήμος, που άλλαξε την εικόνα του προφίλ του στο facebook για να βάλει την αφίσα του Φεστιβάλ– αλλά και μη ποντιακών σωματείων, όπως των Σαρακατσαναίων και των Μικρασιατών, που ενδιαφέρθηκαν να προβάλουν το σποτάκι και αποδέχτηκαν πολύ θετικά το γεγονός.


Έτοιμο το Κλειστό Γυμναστήριο, έτοιμοι και οι μικροπωλητές από νωρίς

Όλος ο κόσμος στην Ξάνθη γνώριζε ότι η πόλη υποδέχεται και άλλους Ποντίους, πέραν των… ντόπιων, και το περίμενε. Το πρωί του Σαββάτου με χαμόγελα υποδέχτηκαν οι άνθρωποι που είχαν βγει τη βόλτα τους τα νέα παιδιά που πήγαν στο κέντρο και έδωσαν δείγμα γραφής χορεύοντας και ενημερώνοντας για το μεγάλο γεγονός.

Το μόνο που μένει να πούμε πριν η λύρα και το νταούλι αρχίσει να ηχεί στο Κλειστό της Ξάνθης, είναι η ευχή για καλή επιτυχία!

Ρεπορτάζ, φωτογραφίες: Βασίλης Καρυοφυλλίδης.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Στιγμιότυπο από τα εγκαίνια της 7ης έκθεσης ζωγραφικής, στην αίθουσα «Ναϊάς» στη Νάουσα. Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2026 (φωτ.: Facebook / Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Νάουσας - Εθνική Βιβλιοθήκη Αργυρουπόλεως)
ΠΟΝΤΟΣ

Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Νάουσας: Δίνει βήμα στα παιδιά, να μιλήσουν με τα έργα τους

26/10/2026 - 11:12μμ
Αντίτυπο της Μαύρη Βίβλου Διωγμών και Μαρτυρίων που βρίσκεται στη βιβλιοθήκη της Αδελφότητος Κρωμναίων Καλαμαριάς (φωτ.: Ρωμανός Κοντογιαννίδης)
ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

Γενοκτονία στον Πόντο: Το μαρτύριο του παπα-Ιωάννη στην Εγκαρσή, στα Πλάτανα της Τραπεζούντας τον Οκτώβριο του 1916

26/10/2026 - 3:30μμ
(Φωτ.: Χρήστος Σταϊκούρας / Christos Staikouras/Facebook)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Η Ένωση Ποντίων Φθιώτιδας γιόρτασε 40 χρόνια διατήρησης της ποντιακής κληρονομιάς

26/10/2026 - 1:45μμ
(Φωτ.: Ένωση Ποντίων Πιερίας)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Ένωση Ποντίων Πιερίας: Η αλληλεγγύη συνεχίστηκε με την 57η εθελοντική αιμοδοσία

26/10/2026 - 10:35πμ
(Φωτ.: ΠΟΕ)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Έφυγε από τη ζωή η Συμέλα Τουμανίδου-Πατσινακίδου, επίτιμη πρόεδρος της Ένωσης Ποντίων Φθιώτιδας – Το συλλυπητήριο μήνυμα της ΠΟΕ

25/10/2026 - 11:58μμ
(Φωτ.: ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΡΕΘΥΜΝΗΣ ΚΑΙ ΑΥΛΟΠΟΤΑΜΟΥ)
ΠΟΝΤΟΣ

Παναγία Σουμελά: Η ιστορική συνάντηση του Πόντου και της Κρήτης στο Ρέθυμνο – Συγκίνηση στην πρώτη υποδοχή της ιερής εικόνας

25/10/2026 - 10:12μμ
(Φωτ.: Γραφείο Μάξιμου Χαρακόπουλου)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Φιλιππούπολη Λάρισας: Οι απόγονοι των προσφύγων κρατούν ζωντανή τη μνήμη της Ανατολικής Ρωμυλίας

25/10/2026 - 2:38μμ
Ο φοιτητής Λεβόν Ναβασαρντιάν παραλαμβάνει το βραβείο του (φωτ.: facebook.com/ArmenianBlueCrossGreece)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Αρμενικός Κυανός Σταυρός: Απονομή του βραβείου «Τακουχή Πασαγιάν» στην Κοκκινιά

25/10/2026 - 1:39μμ
(Φωτ.: goodnet.gr)
ΠΟΝΤΟΣ

Παναγία Σουμελά: Συγκίνηση και δέος κατά την υποδοχή της στο Ρέθυμνο – «Μας ενώνει η πίστη και η εθνική μνήμη»

24/10/2026 - 10:14μμ
(Φωτ.: Ι.Μ. Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου)
ΠΟΝΤΟΣ

Παναγία Σουμελά: Έφτασε στην Κρήτη η θαυματουργή εικόνα – Το απόγευμα του Σαββάτου η επίσημη υποδοχή

24/10/2026 - 3:17μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κατηγορούμενοι για την υπόθεση με το «Χωριάτικο» μεταφέρονται από τη ΓΑΔΑ στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων. Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI)

«Χωριάτικο»: Διώξεις για τους 59 συλληφθέντες – Μαστροπεία και ληστεία στις κατηγορίες

1 ώρα πριν
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κάνει δηλώσεις μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2026 (φωτ.: Προεδρία της Δημοκρατίας της Τουρκίας)

Ερντογάν: «Δεν επιδιώκουμε να βάλουμε γκολ σε κανέναν» – Αιχμές στην ΕΕ για το τουρκολιβυκό

1 ώρα πριν
(Φωτ. αρχείου: EPA / Michael Buholzer)

Ελβετία: Ανθρώπινα μέλη βρέθηκαν στον Ρήνο – Έκκληση για μάρτυρες απευθύνει η αστυνομία

2 ώρες πριν
Στιγμιότυπο από τα εγκαίνια της 7ης έκθεσης ζωγραφικής, στην αίθουσα «Ναϊάς» στη Νάουσα. Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2026 (φωτ.: Facebook / Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Νάουσας - Εθνική Βιβλιοθήκη Αργυρουπόλεως)

Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Νάουσας: Δίνει βήμα στα παιδιά, να μιλήσουν με τα έργα τους

2 ώρες πριν
Ο Άντονι Αλμπανέζι στο βήμα της επετειακής εκδήλωσης, στις 24 Οκτωβρίου 2026 (φωτ.: Hellenic Club Sydney / Nick Bourdaniotis)

Αλμπανέζι: «Αδιανόητη η Αυστραλία χωρίς Ελληνοαυστραλούς» – Η Ελληνική Λέσχη Σίδνεϊ έγινε 100 ετών

2 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Υπουργείο Εξωτερικών / Μάριος Αϋφαντής)

Κοινή δήλωση των «έξι» στον ΟΗΕ: «Άκυρο το τουρκολιβυκό μνημόνιο – Παραβιάζει τη γεωγραφική πραγματικότητα»

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV