pontosnews.gr
Τρίτη, 5/05/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Αφιερωμένο στο Κυπριακό το 31ο Ποντιακό Τριήμερο του Συλλόγου «Η Αργώ» (φωτο, βίντεο)

5/10/2016 - 2:39μμ
Τα νέα μέτρα για τον κορονοϊό μεταβάλλουν το 35ο Ποντιακό Τριήμερο του Παμποντιακού Συλλόγου Καλλιθέας «Η Αργώ»
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Για 31η χρονιά πραγματοποίησε ο Παμποντιακός Σύλλογος Καλλιθέας «Η Αργώ» το Ποντιακό Τριήμερο, που φέτος ήταν αφιερωμένο στο Κυπριακό Ζήτημα. Ξεκίνησε την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου και ολοκληρώθηκε την Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2016.

Την πρώτη μέρα παρουσιάστηκε στο Δημοτικό Θέατρο Καλλιθέας η ποντιακή θεατρική παράσταση «Ο ψεύτες», του Γιάννη Κοσμίδη.

Οι εκδηλώσεις συνεχίστηκαν τις δύο επόμενες ημέρες με πλούσιο πρόγραμμα στην πλατεία Δαβάκη της Καλλιθέας. 

Ομιλία με θέμα «Ο παράγων της ασφάλειας στο Κυπριακό» εκφωνήθηκε το Σάββατο από τον αντιστράτηγο ε.α., πρώην υπαρχηγό της Εθνικής Φρουράς και υπουργό Εθνικής Άμυνας της Κύπρου, Φοίβο Κλόκκαρη.

Τα χάταλα της «Αργούς» άνοιξαν την αυλαία της τρίτης μέρας των εκδηλώσεων, παρουσιάζοντας ποντιακά ποιήματα.

Ένα σκετσάκι που σατιρίζει τη σημερινή κατάσταση με το υπουργείο Παιδείας και τις κυβερνήσεις που θέλουν να ξεχάσουν την ιστορία μας παρουσίασε η νεολαία του Συλλόγου, λίγο πριν δώσει τη σκυτάλη στα χορευτικά συγκροτήματα. Τίτλος του, «Μάθε παιδί μου την ιστορία».

Ο Σύλλογος Ποντίων Κρωπίας «Ο Εύξεινος Πόντος», το Ελληνικό Σωματείο Διάσωσης και Διάδοσης της Πολιτιστικής Κληρονομιάς «Οι Μωμόγεροι», ο Χορευτικός Όμιλος Κυπρίων Ελλάδας, ο Καλλιτεχνικός-Μορφωτικός Σύλλογος Ποντίων Φυλής «Η Τραπεζούντα», η Ένωση Ποντίων Ζωγράφου, η Ένωση Ποντίων Μελισσίων Αττικής, η Εύξεινος Λέσχη Αχαρνών και Αττικής «Ο καπετάν Ευκλείδης» και ο Παμποντιακός Σύλλογος «Η Αργώ» παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς.

Στην εκδήλωση συμμετείχε χορεύοντας και η καλλιτεχνική ομάδα του Κέντρου Ρωσικών Σπουδών «Μιρ». Στα σωματεία προσφέρθηκαν αναμνηστικά δώρα, και ακολούθησε ποντιακό γλέντι.

Το χαιρετισμό του μητροπολίτη Πάφου Γεωργίου μετέφερε ο πρόεδρος του Συλλόγου «Βετεράνοι Κύπρου 1974» Νίκος Αργυρόπουλος, ο οποίος ανέδειξε την ανάγκη για ενότητα στους αγώνες και διατήρηση της ιστορικής μνήμης. «Το “Δεν ξεχνώ” δεν ισχύει μόνο για τους Κύπριους. Ισχύει και για τους Πόντιους αλλά και για κάθε κομμάτι του ελληνισμού που καταδιώχθηκε», είπε.

Χαιρετισμό απηύθυνε επίσης ο Νικόλαος Βολάνος, εκπρόσωπος του σχολείου της Χειμάρρας, ο δήμαρχος Καλλιθέας Δημήτρης Κάρναβος και ο επίτιμος πρόεδρος του Συλλόγου «Αργώ» Χριστόφορος Σοφιανίδης.

Ένα μπλουζάκι της νεολαίας του Συλλόγου πρόσφερε ο επίτιμος πρόεδρος της «Αργούς» Χριστόφορος Σοφιανίδης στον δήμαρχο Καλλιθέας.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν εκπρόσωποι φορέων της πόλης και πλήθος κόσμου.

Κείμενο, φωτογραφίες, βίντεο: Βασίλης Καρυοφυλλίδης.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Στιγμιότυπο από την εκδήλωση μνήμης που έγινε το 2025 στην Πλατεία Καπετανίδη στη Βέροια (φωτ.: Facebook / Εύξεινος Λέσχη Βέροιας)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Βέροια: Από το γηροκομείο στις εκδηλώσεις μνήμης – Ο Μάιος της Ευξείνου Λέσχης με μήνυμα το «Δεν ξεχνώ»

5/05/2026 - 9:07μμ
Ο Ζώρας Μελισσανίδης παίζει λύρα. Από το βιβλίο του Τάσου Κοντογιαννίδη «Ο Ζώρας του Πόντου»
ΠΟΝΤΟΣ

Ζώρας Μελισσανίδης: Ο αθόρυβος ευεργέτης που έγινε κομμάτι της μνήμης του ποντιακού ελληνισμού

5/05/2026 - 7:21μμ
ΠΟΝΤΟΣ

2ο Φεστιβάλ Θεάτρου στην Ποντιακή Διάλεκτο: Ο Δήμος Εορδαίας τιμά το ποντιακό θέατρο για δεύτερη χρονιά – Τα σχήματα που θα εμφανιστούν

5/05/2026 - 5:04μμ
Στιγμιότυπο από το βίντεο της εκδήλωσης (πηγή: youtube.com / evrytanika.gr)
ΠΟΝΤΟΣ

Καρπενήσι: Συγκλονιστική η παράσταση του 1ου ΕΠΑΛ για τη Γενοκτονία των Ποντίων

5/05/2026 - 2:27μμ
(Φωτ.: Κώστας Κατσίγιαννης)
ΠΟΝΤΟΣ

19η Μαΐου: Με σειρά εκδηλώσεων και ενημερωτικά περίπτερα σε όλη τη χώρα θα τιμήσει η ΠΟΕ τα θύματα της Γενοκτονίας

5/05/2026 - 10:03πμ
Απεικόνιση της μορφής που θα έχει το αφιερωμένο στα θύματα της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, μνημείο στο Παραλίμνι της Δερύνειας (φωτ.: Σωματείο Δράσης «Νίκος Καπετανίδης»)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Η Κύπρος τιμά τη 19η Μαΐου με συγκλονιστικές εκδηλώσεις μνήμης – Πολυήμερη αποστολή από το Σωματείο Δράσης «Νίκος Καπετανίδης»

4/05/2026 - 9:10μμ
Από την εκδήλωση «Η πορεία των συλλόγων στην κοινωνία του σήμερα» (φωτ.: Ένωση Ποντίων Ν. Κιλκίς «Οι Αργοναύτες»)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

«Αργοναύτες» Κιλκίς: Όσα συζητήθηκαν στην εκδήλωση «Η πορεία των συλλόγων στην κοινωνία του σήμερα»

4/05/2026 - 5:25μμ
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Ένωση Ποντίων Πιερίας: Αιμοδοσία στη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας των Ποντίων

4/05/2026 - 4:28μμ
ΠΟΝΤΟΣ

Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος: «Όχι» στην ονοματοδοσία πάρκου «Γιάννης Μπουτάρης» στη Θεσσαλονίκη

4/05/2026 - 1:24μμ
Εικόνα από τελετή μνήμης για το 1,5 εκατομμύριο Αρμενίους που σφαγιάστηκαν από τους Τούρκους Οθωμανούς στις αρχές του 20ού αιώνα, στο μνημείο της Γενοκτονίας των Αρμενίων Τσιτσερνακαμπέρντ στο Γερεβάν της Αρμενίας (φωτ.: EPA/ Narek Aleksanyan)
ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

Γενοκτονία των Αρμενίων: Τα λουλούδια στο Τσιτσερνακαμπέρντ αποκτούν νέα ζωή – Από τη θλίψη στη μνήμη

4/05/2026 - 9:55πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στιγμιότυπο από την εκδήλωση μνήμης που έγινε το 2025 στην Πλατεία Καπετανίδη στη Βέροια (φωτ.: Facebook / Εύξεινος Λέσχη Βέροιας)

Βέροια: Από το γηροκομείο στις εκδηλώσεις μνήμης – Ο Μάιος της Ευξείνου Λέσχης με μήνυμα το «Δεν ξεχνώ»

23 λεπτά πριν
(Φωτ.: glomex.gr)

Τραγωδία στην Αμμουδάρα Κρήτης: Πατέρας σκότωσε νεαρό θεωρώντας τον υπεύθυνο για τον χαμό του γιου του

50 λεπτά πριν
Στιγμιότυπο από βίντεο στο οποίο αποτυπώνεται η εξουδετέρωση στόχου στο Ιράν από τις αμερικανικές δυνάμεις (φωτ.: Χ / Square profile picture
U.S. Central Command)

Δύο μήνες πολέμου, ίδιο αποτέλεσμα: Το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν παραμένει όρθιο

1 ώρα πριν
Τρένο στην Έδεσσα στο πρώτο δοκιμαστικό δρομολόγιο τα τελευταία τρία χρόνια. Τρίτη 5 Μαΐου 2026 (φωτ.: Ράδιο Θεσσαλονίκη)

Ξανά το τρένο στη γραμμή Θεσσαλονίκη-Φλώρινα: Δοκιμαστικό δρομολόγιο μετά από 3 χρόνια

2 ώρες πριν
Ο Ζώρας Μελισσανίδης παίζει λύρα. Από το βιβλίο του Τάσου Κοντογιαννίδη «Ο Ζώρας του Πόντου»

Ζώρας Μελισσανίδης: Ο αθόρυβος ευεργέτης που έγινε κομμάτι της μνήμης του ποντιακού ελληνισμού

2 ώρες πριν
Χειροκροτήματα για τον Ίλιε Μπολοζάν μετά το τέλος της ομιλίας του στη Βουλή της Ρουμανίας, πριν από την έναρξη της ψηφοφορίας για το μέλλον της κυβέρνησής του, Τρίτη 5 Μαΐου 2026 (φωτ.: EPA / Robert Ghement)

Ρουμανία: Κατέρρευσε η φιλοευρωπαϊκή κυβέρνηση Μπολοζάν – Πολιτική κρίση με φόντο αγορές και ακροδεξιά

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign