«Μικρό μνημόσυνο» για τα θύματα της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου αποκάλεσε ο Κωνσταντίνος Τσαχουρίδης το υπερθέαμα με το χορό ομάλ’ που έγινε την Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου στη ΔΕΘ με σκοπό να μπει στο βιβλίο ρεκόρ Γκίνες. Στη συνέντευξη που παραχώρησε με τον αδελφό του Ματθαίο στο μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων της ΕΤ3, στη Χριστίνα Καλημέρη και τον Πόντιο δημοσιογράφο Γιώργο Γεωργιάδη, τα αδέλφια μοιράστηκαν τις εντυπώσεις τους για το δύσκολο αυτό εγχείρημα.
«Θέλουμε να το αφιερώσουμε σε όλους όσοι δεν ήταν χθες εκεί, σε όλους όσοι δεν κατόρθωσαν να έρθουν από την πατρίδα του Πόντου στη μητροπολιτική Ελλάδα».
Οι αδελφοί Τσαχουρίδη είναι απόλυτα ικανοποιημένοι από την εξέλιξη, καθώς η προσέλευση του κόσμου ξεπέρασε κάθε προσδοκία τους.
Μπορεί να κόπηκαν 22.000 εισιτήρια για τη συναυλία «Ψυχή και Σώμα» αλλά ο αριθμός των συμμετεχόντων στο χορό ομάλ’ δεν είναι ακόμα γνωστός και σίγουρα θα πάρει αρκετό καιρό μέχρι να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα. Ωστόσο, «σίγουρα μιλάμε για έναν πολύ-πολύ μεγάλο αριθμό που δύσκολα θα καταρριφθεί», εξέφρασε την πεποίθηση ο Κωνσταντίνος Τσαχουρίδης.
Ο Ματθαίος και ο Κωνσταντίνος φόρεσαν την ποντιακή φορεσιά την ώρα που πάνω από 12.500 άτομα χόρευαν ομάλ’ στους δρόμους της Θεσσαλονίκης.
Για τους Πόντιους μουσικούς ό,τι έγινε ήταν «ένα μικρό μνημόσυνο σε όλες αυτές τις μυρωδιές, τις εικόνες και τις ιστορίες που ακούμε από μωρά παιδιά και το εξωτερικεύουμε μέσα από τη μουσική μας».
















