Την ώρα που μετεωρολόγοι προβλέπουν ύφεση των έντονων καιρικών φαινομένων αλλά και νέα επιδείνωση του καιρού από τα ξημερώματα της Πέμπτης, η Πελοπόννησος, που δέχθηκε ασυνήθιστα μεγάλη ύψη βροχής, μετρά τις πληγές της.
Στο χωριό Πήδημα της Καλαμάτας μία 62χρονη με κινητικά προβλήματα που διέμενε σε ισόγειο έχασε τη ζωή της, ενώ μια 80χρονη εντοπίστηκε νεκρή στο υπόγειο διαμέρισμά της στην Καλαμάτα. Νεκρός από παθολογικά αίτια βρέθηκε στο σπίτι του στην περιοχή της Θουρίας και ένας 90χρονος που επίσης αντιμετώπιζε κινητικά προβλήματα.
Σε Μεσσηνία και Λακωνία επιχειρούν 86 πυροσβέστες με 40 οχήματα, 2 ερπυστριοφόρα, 2 φορτηγά με 40 φορητές αντλίες, 4 διασωστικές λέμβοι και δύτες της 1ης ΕΜΑΚ. Στην περιοχή της Καλαμάτας, όπου ματαιώθηκαν όλες οι πτήσεις καθώς πλημμύρισε το αεροδρόμιο ενώ ο Μεσσηνιακός Κόλπος έχει γεμίσει με διάφορα φερτά υλικά.
(Φωτ.: eleftheriaonline.gr)
Στη Νέα Μηχανιώνα οι διασώστες αναζητούν 53χρονη, η οποία την τελευταία φορά που επικοινώνησε με τον σύζυγό της του είπε ότι βρίσκεται εγκλωβισμένη μέσα στο αυτοκίνητό της. Οι Αρχές εντόπισαν στις 5 τα ξημερώματα το όχημα σε κεντρικό σημείο της περιοχής, ωστόσο η γυναίκα παραμένει άφαντη.
Στα Κουφάλια, αστικό λεωφορείο του ΟΑΣΘ που εκτελούσε τη γραμμή Κουφάλια-Θεσσαλονίκη «κόλλησε» σε χείμαρρο και χρειάστηκε η συνδρομή αστυνομικών για τον απεγκλωβισμών τεσσάρων ηλικιωμένων γυναικών.
Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας ζήτησε να κηρυχθεί ο Δήμος Θερμαϊκού σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ εκτός από τη Μεσσηνία ανυπολόγιστες είναι οι ζημιές σε Ηλεία και Μαγνησία. Στο νομό Λακωνίας οι επιχειρησιακές δυνάμεις της Πυροσβεστικής ενισχύθηκαν με 20 αντλίες και επτά οχήματα από την Αθήνα, καθώς και με δύο ομάδες από την 1η ΕΜΑΚ με ερπυστριοφόρο όχημα και διασωστική λέμβο. Το μεσημέρι απεγκλωβίστηκαν 25 άτομα από σούπερ μάρκετ στην περιοχή της Σκάλας.
Ανάρτηση του αναπληρωτή διευθυντή της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας
Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου της ΕΜΥ Αντώνης Λάλος τόνισε ότι έπεσε μεγάλη ποσότητα νερού σε λίγες ώρες. Στην Καλαμάτα υπολογίζεται ότι το ύψος της βροχής έφτασε τα 121 χιλιοστόμετρα μέσα σε 10 ώρες, ενώ η Θεσσαλονίκη σε δύο ημέρες δέχτηκε δύο φορές περισσότερο νερό από όσο πέφτει συνολικά το Σεπτέμβριο.