Μετά από πολύωρες έρευνες του Λιμενικού εντοπίστηκε ανοικτά των Παξών το ταχύπλοο σκάφος που έπλεε ακυβέρνητο από νωρίς το πρωί με 29 επιβαίνοντες. Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι επιβαίνοντες είχαν ξεκινήσει, χωρίς χαρτιά, από την Πρέβεζα με προορισμό την Ιταλία.
Όπως ανέφερε ο λιμενάρχης Κέρκυρας Σπυρίδων Κοντομάρης, ένας εκ των επιβαινόντων κάλεσε το 112, τη γραμμή έκτακτης ανάγκης, και δήλωσε πως το σκάφος τους είναι ακυβέρνητο και χρειάζονται βοήθεια. Το σκάφος βρισκόταν σε απόσταση 30 μιλίων δυτικά των Παξών, σύμφωνα με το στίγμα που έδωσαν οι επιβαίνοντες στο λιμεναρχείο Κέρκυρας.
Στο σημείο έσπευσαν λιμενικά σκάφη των σωμάτων του Ιονίου, προκειμένου να εντοπίσουν το σκάφος και να παράσχουν όποια βοήθεια χρειαστεί. Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, το σκάφος υπέστη μηχανική βλάβη ή έμεινε από καύσιμα.