pontosnews.gr
Τετάρτη, 17/12/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Γεύση από Ελλάδα για τους υποψηφίους της Παγκόσμιας Ολυμπιάδας Νεοελληνικής Γλώσσας (φωτο)

31/08/2016 - 11:23πμ
Участники Всемирной Олимпиады по Новогреческому языку готовы к финалу (фото)
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Η οικογενειακή ατμόσφαιρα, το θερμό κλίμα και τα καθημερινά μαθήματα με σκοπό την προετοιμασία για την Παγκόσμια Ολυμπιάδα Νεοελληνικής Γλώσσας χαρακτηρίζουν την παραμονή των δεκατεσσάρων διαγωνιζομένων στην πανεπιστημιακή κατασκήνωση του ΑΠΘ στο Ποσείδι της Χαλκιδικής, όπου βρίσκονται από τις 24 Αυγούστου. Όλοι οι συμμετέχοντες δουλεύουν σκληρά και ετοιμάζονται να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό στην τελική φάση του διαγωνισμού, όμως δεν χάνουν την ευκαιρία να απολαύσουν και την πανέμορφη Ελλάδα.

Μετά τα συνεχή μαθήματα ελληνικής γλώσσας από τις 24 έως τις 26 Αυγούστου, οι υποψήφιοι επισκέφτηκαν την Άφυτο και την Αρναία Χαλκιδικής για να… ξεσκάσουν.

Τα γραφικά πέτρινα σπιτάκια της Αφύτου και η μαγευτική θέα με τα καταπράσινα λιβάδια, όπως φαίνεται από την κορυφή της Αρναίας, δημιούργησαν στους νέους αξέχαστες εικόνες και αναμνήσεις.


Εκπαιδευτική εκδρομή στην Αρναία Χαλκιδικής

«Εδώ στην Ελλάδα αναιρούνται όλες οι εθνικές διαφορές και οι Έλληνες όλου του κόσμου είναι ενωμένοι» έγραψαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πολλοί από τους διαγωνιζόμενους, εκφράζοντας τη γενική εντύπωσή τους από την παραμονή τους στην Ελλάδα εδώ και μια εβδομάδα.

Στις 28 Αυγούστου, στην Άφυτο της Χαλκιδικής, ορισμένα από τα μέλη της Παγκόσμιας Συντονιστικής Επιτροπής Ποντιακής Νεολαίας (ΠΑΣΕΠΟΝ) μαζί με τους δεκατέσσερις διαγωνιζόμενους της Ολυμπιάδας επισκέφτηκαν το οινοποιείο «Wine bar Οινοχόη» στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού τους προγράμματος. Οι εργαζόμενοι του οινοποιείου φιλοξένησαν με χαρά τους επισκέπτες και μοιράστηκαν μαζί τους όλα τα μυστικά για την παρασκευή κρασιού, από τις βασικές διεργασίες της οινοποίησης μέχρι και τον σωστό τρόπο σερβιρίσματος, αποθήκευσης και συντήρησής του.


Δραστηριότητα με θέμα «Οινογνωσία» σε οινοποιείο. Άφυτος Χαλκιδικής

Στις 29 Αυγούστου σειρά είχε το Λαογραφικό Μουσείο της Αρναίας. Σκοπός της επίσκεψης ήταν να έρθουν σε επαφή με τη λαογραφική παράδοση και τον πολιτισμό του γραφικού χωριού. Αγροτικά εργαλεία και είδη οικιακής χρήσης εκατοντάδων ετών, αλλά και το πρώτο ραδιόφωνο που ήρθε το 1941 στο χωριό, ήταν μερικά από τα εκθέματα που τράβηξαν την προσοχή όλων. Το Λαογραφικό Μουσείο βρίσκεται κοντά στην κεντρική πλατεία της Αρναίας και στεγάζεται στο αρχοντικό Ιατρού, ή Γιατράδικο, ένα από τα ωραιότερα κτίσματα του οικισμού και το παλαιότερο της Χαλκιδικής (τέλη 18ου αι. – αρχές 19ου).


Όλοι οι νέοι παρακολούθησαν με προσοχή την ξενάγηση στην Αρναία Χαλκιδικής

Οι δεκατέσσερις φιναλίστ της Ολυμπιάδας από τις ΗΠΑ, την Αυστραλία, τη Γερμανία, τη Ρωσία, την Ουκρανία, τη Γεωργία, την Αρμενία, το Αζερμπαϊτζάν και τη Μολδαβία συνεχίζουν σήμερα το εκπαιδευτικό τους πρόγραμμα με επίσκεψη στο παραδοσιακό κτήμα «Περέκ» στο Μονοπήγαδο.

Μετά τη Χαλκιδική, η μετάβασή τους στη Θεσσαλονίκη θα σηματοδοτήσει την αντίστροφη μέτρηση για τον τελικό διαγωνισμό που θα λάβει χώρα στις 2 Σεπτεμβρίου.

Στις 3 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η τελετή λήξης της Ολυμπιάδας, όποτε θα γίνει και η απονομή των βραβείων στους νικητές.

Η Παγκόσμια Ολυμπιάδα Νεοελληνικής Γλώσσας είναι μια πρωτοβουλία της Παγκόσμιας Συντονιστικής Επιτροπής Ποντιακής Νεολαίας (ΠΑΣΕΠΟΝ) που διοργανώνεται από το ΑΠΘ με τη στήριξη της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO. Πραγματοποιείται στο πλαίσιο εορτασμού του Επετειακού Έτους Αριστοτέλη που ανακηρύχτηκε από την UNESCO και συμπίπτει με τον εορτασμό των 90 χρόνων του ΑΠΘ. Γενικός χορηγός της διοργάνωσης είναι το Φιλανθρωπικό Ίδρυμα Ιβάν Σαββίδη.

  • Οι φωτογραφίες παραχωρήθηκαν από την Παγκόσμια Συντονιστική Επιτροπή Ποντιακής Νεολαίας για τις ανάγκες του άρθρου.
  • Το pontos-news.gr είναι χορηγός επικοινωνίας της Παγκόσμιας Ολυμπιάδας Νεοελληνικής Γλώσσας.
ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Η Εύξεινος Λέσχη Αθηνών, παραμονές των Χριστουγέννων του 2024, παρουσίασε  για πρώτη φορά στο κέντρο της Αθήνας, το δρώμενο των Μωμόγερων (φωτ. αρχείου: Τατιάνα Μπόλαρη / EUROKINISSI)
ΠΟΝΤΟΣ

Οι Μωμόγεροι της Ευξείνου Λέσχης Αθηνών κάνουν χαμό στο κέντρο της Αθήνας και γλεντούν με θέα την Ακρόπολη

17/12/2025 - 9:20μμ
Τι κι αν είναι Δεκέμβριος, τι κι αν κάνει ψύχρα, τίποτα δεν μας σταματά ούτε στο Αννόβερο της Γερμανίας! (πηγή: instagram.com/syllogospontion.hannover)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Χριστούγεννα σε ποντιακούς και λαϊκούς ρυθμούς με τον Σύλλογο Ποντίων Ανόβερου

17/12/2025 - 8:47μμ
Φωτογραφία άγνωστου δημιουργού, που αποδίδεται στον ξεριζωμό του 1922 (εικ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

Μαρτυρία Δ. Μακρίδη, Π. Παπαδόπουλου: «Δεκέμβριο του ’22 φύγαμε· οχτώ μέρες πριν από τα Χριστούγεννα φτάσαμε στην Ελλάδα»

17/12/2025 - 4:58μμ
Ομαδική φωτογραφία μετά το τέλος της εκδήλωσης (φωτ.: Facebook / Ράδιο Ακρίτες)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Θεσσαλονίκη: Μυσταγωγία ποντιακής παράδοσης και εκκλησιαστικής υμνολογίας στο Καραπάντσειο

17/12/2025 - 2:53μμ
Η εικόνα της Παναγίας Σουμελά στον Άγιο Ελευθέριο Αχαρνών, Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2025 (φωτ.: Flickr / Μητρόπολη Βεροίας / Γεράσιμος Μπεκές)
ΠΟΝΤΟΣ

Η Παναγία Σουμελά επέστρεψε στο Βέρμιο: Σύμβολο πίστης, μνήμης και μητρικής προστασίας

17/12/2025 - 1:16μμ
(Εικ.: ΧΚ)
ΠΟΝΤΟΣ

Μαθαίνω ποντιακά: Γνωρίζετε ποιος είναι ο φταρμέτζης;

17/12/2025 - 12:28μμ
Το Νησί του Αχιλλέα ζωγραφισμένο από τον Κάρλο Μποσόλι, το 1856 (πηγή: commons.wikimedia.org/wiki/File:Snake_Island_by_Carlo_Bossoli,_1856)
ΠΟΝΤΟΣ

Το Νησί του Αχιλλέα, η ακατοίκητη σταυροειδής Νήσος Λευκή στον Εύξεινο Πόντο

16/12/2025 - 6:22μμ
Ο Γιώργος Αμαραντίδης σε στιγμιότυπο από γυρίσματα αφιερώματος της ΕΡΤ
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Ένωση Ποντίων Ματσούκας: Μια πρωτοβουλία τιμής στον μεγάλο Πόντιο καλλιτέχνη Γιώργο Αμαραντίδη

16/12/2025 - 1:11μμ
(Φωτ.: ΠΟΕ)
ΠΟΝΤΟΣ

ΠΟΕ: Πόντιοι, Αρμένιοι και Ασσύριοι τίμησαν από κοινού την 9η Δεκεμβρίου

16/12/2025 - 12:43μμ
(Φωτ.: Facebook Ένωση Ποντίων Γλυφάδας)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Ένωση Ποντίων Γλυφάδας «Η Ρωμανία»: Θριαμβευτική πρεμιέρα για τη θεατρική ομάδα στο κατάμεστο «Μελίνα Μερκούρη»

16/12/2025 - 11:46πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η Εύξεινος Λέσχη Αθηνών, παραμονές των Χριστουγέννων του 2024, παρουσίασε  για πρώτη φορά στο κέντρο της Αθήνας, το δρώμενο των Μωμόγερων (φωτ. αρχείου: Τατιάνα Μπόλαρη / EUROKINISSI)

Οι Μωμόγεροι της Ευξείνου Λέσχης Αθηνών κάνουν χαμό στο κέντρο της Αθήνας και γλεντούν με θέα την Ακρόπολη

24 λεπτά πριν
Τι κι αν είναι Δεκέμβριος, τι κι αν κάνει ψύχρα, τίποτα δεν μας σταματά ούτε στο Αννόβερο της Γερμανίας! (πηγή: instagram.com/syllogospontion.hannover)

Χριστούγεννα σε ποντιακούς και λαϊκούς ρυθμούς με τον Σύλλογο Ποντίων Ανόβερου

58 λεπτά πριν

Δανία: Θέλει να απαγορεύσει μπούρκα και νικάμπ στα σχολεία

1 ώρα πριν
(Φωτ.: facebook/Ποντιακός Σύλλογος Πλατέος «Οι Κομνηνοί»)

Χριστουγεννιάτικο παρακάθ’ από τους «Κομνηνούς» στο Πλατύ Ημαθίας

2 ώρες πριν
(Φωτ.: Γιάννης Παναγόπουλος/ EUROKINISSI)

ΟΠΕΚΕΠΕ: Ελεύθερες υπό όρους σύζυγος και αδελφή του βασικού κατηγορούμενου στην Κρήτη

3 ώρες πριν
Στιγμιότυπο από την  ημερίδα Υπεύθυνου Παιχνιδιού του ΟΠΑΠ (φωτ.: ΟΠΑΠ)

Η υπευθυνότητα ως δέσμευση των παρόχων τυχερών παιγνίων και ως στάση ζωής στην καθημερινότητα όλων

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign