pontosnews.gr
Τετάρτη, 3/06/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Γεύση από Ελλάδα για τους υποψηφίους της Παγκόσμιας Ολυμπιάδας Νεοελληνικής Γλώσσας (φωτο)

31/08/2016 - 11:23πμ
Участники Всемирной Олимпиады по Новогреческому языку готовы к финалу (фото)
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Η οικογενειακή ατμόσφαιρα, το θερμό κλίμα και τα καθημερινά μαθήματα με σκοπό την προετοιμασία για την Παγκόσμια Ολυμπιάδα Νεοελληνικής Γλώσσας χαρακτηρίζουν την παραμονή των δεκατεσσάρων διαγωνιζομένων στην πανεπιστημιακή κατασκήνωση του ΑΠΘ στο Ποσείδι της Χαλκιδικής, όπου βρίσκονται από τις 24 Αυγούστου. Όλοι οι συμμετέχοντες δουλεύουν σκληρά και ετοιμάζονται να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό στην τελική φάση του διαγωνισμού, όμως δεν χάνουν την ευκαιρία να απολαύσουν και την πανέμορφη Ελλάδα.

Μετά τα συνεχή μαθήματα ελληνικής γλώσσας από τις 24 έως τις 26 Αυγούστου, οι υποψήφιοι επισκέφτηκαν την Άφυτο και την Αρναία Χαλκιδικής για να… ξεσκάσουν.

Τα γραφικά πέτρινα σπιτάκια της Αφύτου και η μαγευτική θέα με τα καταπράσινα λιβάδια, όπως φαίνεται από την κορυφή της Αρναίας, δημιούργησαν στους νέους αξέχαστες εικόνες και αναμνήσεις.


Εκπαιδευτική εκδρομή στην Αρναία Χαλκιδικής

«Εδώ στην Ελλάδα αναιρούνται όλες οι εθνικές διαφορές και οι Έλληνες όλου του κόσμου είναι ενωμένοι» έγραψαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πολλοί από τους διαγωνιζόμενους, εκφράζοντας τη γενική εντύπωσή τους από την παραμονή τους στην Ελλάδα εδώ και μια εβδομάδα.

Στις 28 Αυγούστου, στην Άφυτο της Χαλκιδικής, ορισμένα από τα μέλη της Παγκόσμιας Συντονιστικής Επιτροπής Ποντιακής Νεολαίας (ΠΑΣΕΠΟΝ) μαζί με τους δεκατέσσερις διαγωνιζόμενους της Ολυμπιάδας επισκέφτηκαν το οινοποιείο «Wine bar Οινοχόη» στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού τους προγράμματος. Οι εργαζόμενοι του οινοποιείου φιλοξένησαν με χαρά τους επισκέπτες και μοιράστηκαν μαζί τους όλα τα μυστικά για την παρασκευή κρασιού, από τις βασικές διεργασίες της οινοποίησης μέχρι και τον σωστό τρόπο σερβιρίσματος, αποθήκευσης και συντήρησής του.


Δραστηριότητα με θέμα «Οινογνωσία» σε οινοποιείο. Άφυτος Χαλκιδικής

Στις 29 Αυγούστου σειρά είχε το Λαογραφικό Μουσείο της Αρναίας. Σκοπός της επίσκεψης ήταν να έρθουν σε επαφή με τη λαογραφική παράδοση και τον πολιτισμό του γραφικού χωριού. Αγροτικά εργαλεία και είδη οικιακής χρήσης εκατοντάδων ετών, αλλά και το πρώτο ραδιόφωνο που ήρθε το 1941 στο χωριό, ήταν μερικά από τα εκθέματα που τράβηξαν την προσοχή όλων. Το Λαογραφικό Μουσείο βρίσκεται κοντά στην κεντρική πλατεία της Αρναίας και στεγάζεται στο αρχοντικό Ιατρού, ή Γιατράδικο, ένα από τα ωραιότερα κτίσματα του οικισμού και το παλαιότερο της Χαλκιδικής (τέλη 18ου αι. – αρχές 19ου).


Όλοι οι νέοι παρακολούθησαν με προσοχή την ξενάγηση στην Αρναία Χαλκιδικής

Οι δεκατέσσερις φιναλίστ της Ολυμπιάδας από τις ΗΠΑ, την Αυστραλία, τη Γερμανία, τη Ρωσία, την Ουκρανία, τη Γεωργία, την Αρμενία, το Αζερμπαϊτζάν και τη Μολδαβία συνεχίζουν σήμερα το εκπαιδευτικό τους πρόγραμμα με επίσκεψη στο παραδοσιακό κτήμα «Περέκ» στο Μονοπήγαδο.

Μετά τη Χαλκιδική, η μετάβασή τους στη Θεσσαλονίκη θα σηματοδοτήσει την αντίστροφη μέτρηση για τον τελικό διαγωνισμό που θα λάβει χώρα στις 2 Σεπτεμβρίου.

Στις 3 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η τελετή λήξης της Ολυμπιάδας, όποτε θα γίνει και η απονομή των βραβείων στους νικητές.

Η Παγκόσμια Ολυμπιάδα Νεοελληνικής Γλώσσας είναι μια πρωτοβουλία της Παγκόσμιας Συντονιστικής Επιτροπής Ποντιακής Νεολαίας (ΠΑΣΕΠΟΝ) που διοργανώνεται από το ΑΠΘ με τη στήριξη της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO. Πραγματοποιείται στο πλαίσιο εορτασμού του Επετειακού Έτους Αριστοτέλη που ανακηρύχτηκε από την UNESCO και συμπίπτει με τον εορτασμό των 90 χρόνων του ΑΠΘ. Γενικός χορηγός της διοργάνωσης είναι το Φιλανθρωπικό Ίδρυμα Ιβάν Σαββίδη.

  • Οι φωτογραφίες παραχωρήθηκαν από την Παγκόσμια Συντονιστική Επιτροπή Ποντιακής Νεολαίας για τις ανάγκες του άρθρου.
  • Το pontos-news.gr είναι χορηγός επικοινωνίας της Παγκόσμιας Ολυμπιάδας Νεοελληνικής Γλώσσας.
ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ο Σάββας Κανταρτζής με τη σύζυγό του (πηγή: Φίλοι Μουσείου Πόλης Κατερίνης – kcm.gr)
ΠΟΝΤΟΣ

Σάββας Κανταρτζής: Ο Κοτυωρίτης που τίμησε την Πιερία όσο λίγοι

3/06/2026 - 9:42μμ
(Φωτ.: ΜΠΣ Μικροχωρίου «Παναγία Σουμελά»)
ΠΟΝΤΟΣ

ΜΠΣ Μικροχωρίου «Παναγία Σουμελά»: Οι λύρες και οι χοροί του Πόντου, της Θράκης, της Μακεδονίας και της Κρήτης δοξάστηκαν με τον καλύτερο τρόπο

3/06/2026 - 4:11μμ
Τα γυαλιά του Αντώνιου Αθηνογένη από τις μουσειακές συλλογές της Εστίας Νέας Σμύρνης, και πορτρέτο του (φωτ.: Εστία Νέας Σμύρνης / Ινστιτούτο Νεοελληνικών Ερευνών – ΕΙΕ)
ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ

Αντώνιος Αθηνογένης: Από τα δικαστήρια της Σμύρνης στα έδρανα της Βουλής

3/06/2026 - 10:58πμ
H εικόνα της Παναγίας Γουμερά μεταφέρεται στη Μητρόπολη Μαρωνείας και Κομοτηνής, τον Σεπτέμβριο του 2018 (φωτ.: Flickr / Ι. Μ. ΜΑΡΩΝΕΙΑΣ Ι.Μ.Μ.)
ΠΟΝΤΟΣ

Από την καρδιά του Πόντου στην Καλλιθέα: Η εικόνα και το Ευαγγέλιο της Παναγίας Γουμερά

3/06/2026 - 10:09πμ
Ο Ευάγγελος-Μάριος Γαβρής ποζάρει με κόσμο που πήγε να δει την παράσταση (φωτ.: Ιστορικός Ποντιακός Σύλλογος Νεοκαισάρειας)
ΠΟΝΤΟΣ

Με τον Καραγκιόζη αφηγήθηκε τον ξεριζωμό από τον Πόντο – Συγκίνησε μαθητής της Ε΄ Δημοτικού

2/06/2026 - 11:41μμ
Ο Λάζαρος Καμπουρίδης μιλά στην εκδήλωση της 50ής Μηχανοκίνητη Ταξιαρχίας, για τη Γενοκτονία των Ποντίων, στο Σουφλί. Σάββατο 30 Μαΐου 2026 (φωτ.: Facebook / Lazaros Kampouridis)
ΠΟΝΤΟΣ

Με την ιστορική μνήμη η 50ή Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία – Εκδήλωση για τη Γενοκτονία των Ποντίων στο Σουφλί

2/06/2026 - 10:53μμ
Καρτ-ποστάλ με θέμα το χάρτη του Μικρασιατικού Πόντου και τίτλο: Carte de la Republique du Pont (Euxin). Editee par la Ligue Nationale du Pont (Euxin). Από το αρχείο της Επιτροπής Ποντιακών Μελετών
ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

Μαρτυρία Στέλλας Μαρμαροπούλου: Οι Τούρκοι μάς μισούσαν, που θέλαμε να κάνουμε Ελεύθερο Πόντο

2/06/2026 - 10:04μμ
(Φωτ.: facebook.com/PontosGenocide1919)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Στη Λάρισα η τακτική συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής Νεολαίας της ΠΟΕ – Απολογισμός και νέα σχέδια

2/06/2026 - 6:30μμ
(Φωτ.: Πολιτιστικός-Μορφωτικός Σύλλογος Παλαγίας «Ο Μέγας Αλεξάνδρος»)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

ΜΠΣ Παλαγίας «Ο Μέγας Αλέξανδρος»: Έξι ιστορικές περιοχές θα ενωθούν σε έναν κύκλο – «Στου Πόντου τη γη»

2/06/2026 - 2:15μμ
(Εικ.: ΧΚ)
ΠΟΝΤΟΣ

Βουλή: Ο Σύλλογος Ποντίων Νυρεμβέργης στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Ελληνισμού της Διασποράς για τη 19η Μαΐου

2/06/2026 - 9:58πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: facebook / Ένωση Ποντίων Ματσούκας)

Ένωση Ποντίων Ματσούκας: Προ των πυλών το πολυαναμενόμενο «Λάλεμαν τη παρχαρομάνας»

24 λεπτά πριν
Ο Μάρτιν Σκορσέζε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Τορίνο της Ιταλίας, στις 7 Οκτωβρίου 2024, με αφορμή τη βράβευσή του με το «Stella della Mole» από το Εθνικό Μουσείο Κινηματογράφου (φωτ.: EPA / Alessandro Di Marco)

Ο Σκορσέζε δίνει… σκηνοθετικές οδηγίες στην Τεχνητή Νοημοσύνη

33 λεπτά πριν
Ο Σάββας Κανταρτζής με τη σύζυγό του (πηγή: Φίλοι Μουσείου Πόλης Κατερίνης – kcm.gr)

Σάββας Κανταρτζής: Ο Κοτυωρίτης που τίμησε την Πιερία όσο λίγοι

1 ώρα πριν
(Φωτ.: EPA / Olivier Hoslet)

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αφαιρεί την Ελλάδα από τη λίστα των χωρών με μακροοικονομικές ανισορροπίες

2 ώρες πριν
(Φωτ.: Allwyn)

Ο Παναγιώτης Ρέτσος στο Allwyn Game Time: Το νέο ξεκίνημα της Εθνικής και οι πιο δύσκολοι αντίπαλοί του

2 ώρες πριν
(Φωτ.: Λεωνίδας Τζέκας/EUROKINISSI)

Δίκη για τα Τέμπη: Στις 9 Ιουνίου η επόμενη συνεδρίαση του Εφετείου Λάρισας

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign