Με το χρυσό μετάλλιο κρεμασμένο στο στήθος, ένα τεράστιο χαμόγελο ζωγραφισμένο στο πρόσωπό της, αλλά και με ένα παράπονο επέστρεψε η Κατερίνα Στεφανίδη από το Ρίο. Συγγενείς, φίλοι, άνθρωποι του αθλητισμού, πλήθος κόσμου και πολλοί εκπρόσωποι του Τύπου περίμεναν την 26χρονη Ελληνίδα και μόλις βγήκε, λίγο μετά τις 17:00, από την αίθουσα αφίξεων του «Ελ. Βενιζέλος», έγινε… χαμός!
Ο ενθουσιασμός και η συγκίνηση ήταν διάχυτα στο χώρο. Χειροκροτήματα, ιαχές, κόρνες, ελληνικές σημαίες και λουλούδια συμπλήρωσαν το σκηνικό της υποδοχής στο «χρυσό» κορίτσι του επί κοντώ, που συνοδευόταν από τον προπονητή και σύζυγό της Μίτσελ Κρίερ. «Πετύχαμε τον στόχο μας και περιμένω πώς και πώς τις διακοπές. Δεν το έχουμε συνειδητοποιήσει ακόμη», ήταν οι πρώτες δηλώσεις της.
Στη συνέχεια είπε ότι είναι ικανοποιημένη από τον αγώνα που έκανε, και υπογράμμισε τη συμβολή του συζύγου της στην επιτυχία: «Πιστεύαμε σίγουρα για ένα μετάλλιο. Ο Μιτς πίστευε για κάτι παραπάνω και με έκανε κι εμένα να πιστέψω. Κάναμε ό,τι ακριβώς χρειαζόταν για το μετάλλιο».
Σε ερώτηση για τη δήλωση της Έλενα Ισινμπάγεβα σχολίασε: «Εγώ κέρδισα, ας μιλήσουμε για θετικά πράγματα», ενώ για τον ντόρο που δημιουργήθηκε τις τελευταίες μέρες με την Αυγή είπε απλά ότι την εφημερίδα δεν την έχει ακούσει ποτέ. Αναφορικά με το πού αφιερώνει το χρυσό μετάλλιο είπε: «Ευχαριστώ όλον τον κόσμο για την υποστήριξη, αλλά ο σύζυγός μου με υποστηρίζει όλο το διάστημα πριν να έρθει αυτό το μετάλλιο, οπότε η αφιέρωση παραμένει σε αυτόν».
Εξέφρασε, ωστόσο, και το παράπονό της για την υποστήριξη των ΜΜΕ: «Έχω κατακτήσει ένα χρυσό πανευρωπαϊκό, ένα χάλκινο στο παγκόσμιο, κι άλλα μετάλλια, αλλά εσείς κάθε τέσσερα χρόνια ασχολείστε».
Τέλος, φρόντισε να στείλει ένα μήνυμα στα νέα παιδιά που θέλουν να ασχοληθούν με τον αθλητισμό. «Ελπίζω ότι αυτό το μετάλλιο θα φέρει περισσότερα παιδιά στο στίβο και ειδικότερα στο επί κοντώ. Είναι ένα αγώνισμα που έχουμε επιτυχίες και στις μικρές ηλικίες», σημείωσε η Κατερίνα Στεφανίδη.
Φεύγοντας από το αεροδρόμιο πνίγηκε στις αγκαλιές φίλων και θαυμαστών της, ενώ δέχθηκε λουλούδια, συγχαρητήρια, ευχές, και έβγαλε δεκάδες φωτογραφίες.