Μεταβολή του καιρού από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης, και από τα βόρεια, προβλέπει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, σε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εξέδωσε.
Οι κατά περιόδους ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που πιθανόν να συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους (6-7 μποφόρ), την Τρίτη θα επηρεάσουν τη Μακεδονία, την Ήπειρο και σταδιακά τα νησιά του Ιονίου, τη Θεσσαλία και τη Στερεά.
Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι άστατος, κατά περιόδους νεφελώδης, με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Τοπικές νεφώσεις σε ανατολικό Αιγαίο, Κυκλάδες και Κρήτη.
Παράλληλα, ο υδράργυρος θα σημειώσει μεγάλη πτώση.
Την Τετάρτη τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα επηρεάσουν τα νησιά του Ιονίου, τη Στερεά, την Πελοπόννησο και πιθανώς πρόσκαιρα την Ήπειρο και τη Θεσσαλία. Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε χαμηλά επίπεδα, ενώ στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι άστατος, κατά περιόδους νεφελώδης με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι στα νότια από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, στις υπόλοιπες περιοχές από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο βόρειο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ.
Την Πέμπτη η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση στα ανατολικά. Ο καιρός θα διατηρηθεί άστατος στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά, κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Βαθμιαία βελτίωση από το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα, λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι στα δυτικά βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5, και στο βόρειο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ.