pontosnews.gr
Σάββατο, 3/01/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Την μητέρα των μαχών δίνουν Άσαντ-Ρώσοι στο Χαλέπι

4/08/2016 - 4:34μμ
Την μητέρα των μαχών δίνουν Άσαντ-Ρώσοι στο Χαλέπι
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Δυνάμεις του συριακού καθεστώτος με την υποστήριξη σφοδρών και μαζικών αεροπορικών βομβαρδισμών της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας κατέλαβαν σήμερα κι άλλες θέσεις των ανταρτών γύρω από το Χαλέπι, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Συρίας.

Η εξέλιξη θεωρείται σημαντική καθώς η ανάκτηση του ελέγχου του Χαλεπιού μπορεί να αποτελέσει σημείο καμπής στον πόλεμο που μαίνεται στη χώρα από το 2011.

Η αντεπίθεση των κυβερνητικών δυνάμεων σχεδόν εκμηδένισε τα εδαφικά κέρδη των ανταρτών κατά τη διάρκεια της εφόδου που άρχισαν την Κυριακή για να σπάσουν την πολιορκία των συνοικιών τους, στο ανατολικό τμήμα του Χαλεπιού. Η έφοδος αυτή θεωρείται η μεγαλύτερη και η σημαντικότερη επιχείρηση των ανταρτών στο Χαλέπι έπειτα από εκείνη του 2012, όταν κατέλαβαν τη μισή οικονομική πρωτεύουσα της Συρίας.


Με τη βοήθεια των Ρώσων προελαύνουν οι Σύροι(φωτ.: EPA/SANA)

Όμως οι αντάρτες έχασαν και σήμερα πολλές θέσεις, που περιήλθαν στα χέρια των δυνάμεων του καθεστώτος. Συγκεκριμένα ανακατέλαβαν δύο υψώματα και δύο μικρά χωριά νοτιοδυτικά του Χαλεπιού. «Το καθεστώς εξαπέλυσε αντεπιθέσεις για να αποτύχει η επίθεση των ανταρτών», σημείωσε ο διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Ράμι Άμπντελ Ραχμάν. Η συριακή φιλοκυβερνητική εφημερίδα αλ Ουάταν γράφει χαρακτηριστικά ότι οι δυνάμεις του καθεστώτος «προελαύνουν ξανά στα νότια και τα νοτιοδυτικά του Χαλεπιού, μετά τις σημαντικές δυσκολίες» που αντιμετώπισαν από την επίθεση των ανταρτών τις τελευταίες ημέρες.


Άνδρες της συριακής αντιπολίτευσης παραδίδονται ή συλλαμβάνονται από τις δυνάμεις του Άσαντ (φωτ.: EPA/SANA)

Τις δυνάμεις του Άσαντ υποστηρίζει η ρωσική πολεμική αεροπορία και στο έδαφος Ιρανοί μαχητές καθώς και μέλη της σιιτικής οργάνωσης Χεζμπολάχ του Λιβάνου, υποστηρίζει το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Τι ήθελαν να κάνουν οι αντάρτες
Στόχος της επίθεσης των ανταρτών ήταν να καταλάβουν τη συνοικία Ραμούσα, που ελέγχεται από τις κυβερνητικές δυνάμεις, στη νοτιοδυτική περιφέρεια του Χαλεπιού.

Ο έλεγχος αυτής της συνοικίας θα τους επέτρεπε να αποκτήσουν έναν νέο οδικό άξονα ανεφοδιασμού των ανατολικών συνοικιών της πόλης. Μέσω της συνοικίας αυτής εξάλλου διέρχεται μεγάλο μέρος των εφοδίων για τον στρατό και για τους αμάχους στο δυτικό τμήμα του Χαλεπιού.


Οικογένειες φεύγουν από το Χαλέπι (φωτ.: EPA/SANA)

Σύμφωνα με τον φιλοκυβερνητικό ιστότοπο almasdarnews, οι αντάρτες «κατάφεραν να μπουν στη Ραμούσα και ανατίναξαν μια στοά που είχαν διανοίξει αλλά κατόπιν αποκλείστηκαν και αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν έπειτα από σκληρή μάχη και το καθεστώς ελέγχει εντελώς πλέον τη συνοικία».

Ο Άμπντελ Ραχμάν, πάντως, σημειώνει πως αυτή η μάχη είναι «η τελευταία ευκαιρία των ανταρτών» να σπάσουν την πολιορκία των συνοικιών τους. Είναι επίσης «ζήτημα ζωής ή θανάτου» για το καθεστώς, που προετοιμαζόταν επί μήνες για τη μάχη του Χαλεπιού.

«Οι επιτυχίες του στρατού στο Χαλέπι προλέγουν μια μεγάλη νίκη», δήλωσε ο Αλαντίν Μπουρουτζερντί, πρόεδρος της επιτροπής εθνικής ασφάλειας και εξωτερικής πολιτικής του κοινοβουλίου της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στη Δαμασκό.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Υπ. Παιδείας: Διεγράφησαν 308.605 μη ενεργοί φοιτητές

2/01/2026 - 10:14μμ
Τα συντρίμμια του εστιατορίου στη Χερσώνα όπου σκοτώθηκαν 27 άνθρωποι (φωτ.: ΕΡΑ/Κυβερνείο Χερσώνας)
ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Το Κίεβο αρνείται ότι έπληξε πολίτες στη Χερσώνα και προειδοποιεί για ρωσική αιματηρή προβοκάτσια

2/01/2026 - 9:46μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Δημήτρης Παπαμήτσος)
ΕΛΛΑΔΑ

Υπερβολική ταχύτητα και αλκοόλ στην κορυφή των τροχαίων παραβάσεων στην Αττική

2/01/2026 - 8:49μμ
Περιπολικό και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ (φωτ. αρχείου: EUROKINISSI/Βασίλης Παπαδόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Ακρωτηριασμός 9χρονου από κροτίδα την παραμονή της Πρωτοχρονιάς – Σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο

2/01/2026 - 8:22μμ
Εκτοπισμένοι Παλαιστίνιοι περιμένουν στην ουρά για να γεμίσουν δοχεία με πόσιμο νερό μετά την καταστροφή του καταυλισμού Χαν Γιουνίς στη νότια Γάζα (φωτ.: EPA/Haitham Imad)
ΚΟΣΜΟΣ

Το Ισραήλ αναστέλλει πρόσβαση διεθνών ανθρωπιστικών οργανώσεων στη Λωρίδα της Γάζας

2/01/2026 - 6:36μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)
ΚΟΣΜΟΣ

Όταν η Πρωτοχρονιά βάφεται με αίμα

2/01/2026 - 4:25μμ
Δημοσιογράφοι στέκονται έξω από τα συντρίμμια του μοιραίου μπαρ, όπου τουλάχιστον 47 άνθρωποι βρήκαν τραγικό θάνατο και ορισμένες σοροί εξακολουθούν να βρίσκονται εκεί (φωτ.: EPA/Jean-Christophe Bott)
ΚΟΣΜΟΣ

Κραν Μοντανά: Ταυτοποιήθηκε ο πρώτος νεκρός, ένας 16χρονος Ιταλός διεθνής γκόλφερ – Απελπισμένες οι οικογένειες

2/01/2026 - 3:57μμ
Πρωτοχρονιά στα μπλόκα έκαναν οι αγρότες (φωτ.: EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Αγρότες: Ανοιχτά και σήμερα τα μπλόκα σε Μάλγαρα, Ευζώνους, Προμαχώνα και Νίκη – Την Κυριακή η κρίσιμη πανελλαδική σύσκεψη

2/01/2026 - 3:21μμ
Λουλούδια και λούτρινα κουκλάκια έχουν τοποθετηθεί κοντά στο σημείο της τραγωδίας στη μνήμη των δεκάδων θυμάτων (φωτ.: EPA/Jean-Christophe Bott
ΚΟΣΜΟΣ

Κραν Μοντανά: 15χρονη Ελληνίδα αγνοείται μετά τη φονική πυρκαγιά – Η δραματική έκκληση της μητέρας της

2/01/2026 - 12:55μμ
Πυροσβέστες σβήνουν φωτιά σε ηλεκτρικό πατίνι στις Βρυξέλλες (φωτ.: EPA/Olivier Hoslet)
ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Πάνω από 400 συλλήψεις το βράδυ της Πρωτοχρονιάς για πυρπολήσεις οχημάτων και επεισόδια

2/01/2026 - 12:19μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: EUROKINISSI)

Euroleague: Νίκησε στο ΟΑΚΑ ο Ολυμπιακός

7 ώρες πριν
(Φωτ.: facebook / Σύλλογος Ποντίων Reutlingen)

Σύλλογος Ποντίων Reutlingen: Ετήσιος χορός με Μωμόγερους …εισαγωγής από το Ροδοχώρι

8 ώρες πριν
(Φωτ.: Facebook/Σύλλογος Ποντίων Αλεξάνδρειας και Περιχώρων)

Σύλλογος Ποντίων Αλεξάνδρειας και Περιχώρων: Οι Μωμόγεροι ζωντανεύουν ξανά την πόλη και συμμετέχουν στο έθιμο του καβουρμά

8 ώρες πριν
Η αυτοκρατορική οικογένεια της Ιαπωνίας στην καθιερωμένη τελετή της Πρωτοχρονιάς (φωτ.: EPA / Kiyoshi Ota)

Ιαπωνία: Νεαρός γδύθηκε μπροστά στον αυτοκράτορα την ώρα που χαιρετούσε το πλήθος

8 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)

Υπ. Παιδείας: Διεγράφησαν 308.605 μη ενεργοί φοιτητές

9 ώρες πριν
Τα συντρίμμια του εστιατορίου στη Χερσώνα όπου σκοτώθηκαν 27 άνθρωποι (φωτ.: ΕΡΑ/Κυβερνείο Χερσώνας)

Ουκρανία: Το Κίεβο αρνείται ότι έπληξε πολίτες στη Χερσώνα και προειδοποιεί για ρωσική αιματηρή προβοκάτσια

9 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign