pontosnews.gr
Δευτέρα, 10/11/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Με άρωμα ISIS το χτύπημα στη Γαλλία – Δεκάδες θύματα (φωτο-βίντεο)

15/07/2016 - 9:10πμ
Με άρωμα ISIS το χτύπημα στη Γαλλία – Δεκάδες θύματα (φωτο-βίντεο)
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Σοκ και δέος προκαλεί το νέο τρομοκρατικό χτύπημα στη Νίκαια της Γαλλίας, στην κεντρική λεωφόρο Προμενάντ ντεζ Ανγκλέ και μάλιστα την ημέρα που η χώρα γιόρταζε την ενθική γιορτή της. Τραγικός ο μέχρι τώρα απολογισμός με 84 νεκρούς, 150 τραυματίες εκ των οποίων περίπου 20 είναι σε σοβαρή κατάσταση. Πληροφορίες κάνουν λόγο για τουλάχιστον δέκα νεκρά παιδιά!

Ο τρόπος με τον οποίο έγινε το τρομοκρατικό χτύπημα είναι πρωτοφανής, καθώς δεν έχει σημειωθεί ανάλογο χτύπημα.

Φορτηγό έπεσε πάνω σε συγκεντρωμένο πλήθος, άνω των 100.000 ατόμων, που παρακολουθούσε σόου πυροτεχνημάτων καθώς γιόρταζαν την ημέρα της Βαστίλης. Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν πως η παρουσία του φορτηγού τη συγκεκριμένη ώρα προκάλεσε έκπληξη και σήμανε συναγερμό στις αρχές, με αποτέλεσμα να αρχίσουν να συγκεντρώνονται αστυνομικοί.

Αμέσως επικράτησε πανικός το πλήθος άρχισε να τρέχει προς την αντίθετη κατεύθυνση, δηλαδή προς το φορτηγό και ο οδηγός του επιτάχυνε και έπεσε πάνω στο πλήθος. Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα, έκανε και ζιγκ ζαγκ προκειμένου να χτυπήσει όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους. Πριν να πέσει πάνω στο συγκεντρωμένο πλήθος, κατά πληροφορίες, κινούνταν με ταχύτητα 50χλμ. ανά ώρα και για απόσταση δύο χιλιομέτρων. Ο οδηγός του φορτηγού, αναφέρουν τοπικά μέσα ενημέρωσης, ενώ σκότωνε πατώντας με το φορτηγό τον κόσμο, πυροβολούσε και κατά του πλήθους. Ακολούθησε ανταλλαγή πυροβολισμών με αστυνομικούς. Ο οδηγός του φορτηγού, ο οποίος κατά πληροφορίες είναι Γαλλοτυνήσιος, 30 με 31 ετών, έπεσε νεκρός.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το φορτηγό ήταν γεμάτο με όπλα και χειροβομβίδες. Ασαφές παραμένει εάν ο δράστης είχε συνεργούς. Πληροφορίες νωρίτερα ήθελαν την αστυνομία να έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για δεύτερο άνδρα που ήταν μαζί του.

Προς το παρόν καμία ομάδα δεν έχει αναλάβει την ευθύνη της επίθεσης, ωστόσο η Γαλλία αντιμετωπίζει την κατάσταση ως τρομοκρατικό γεγονός.

Πάντως τζιχαντιστές πανηγυρίζουν ήδη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Μια χαρακτηριστική ανάρτηση στο Twitter αναφέρει ότι οι άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους στη Νίκαια ήταν «Γάλλοι σταυροφόροι κι αμαρτωλοί άπιστοι. Ο θεός είναι μεγάλος».


Ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Μπερνάρ Καζνέβ (φωτ.: ΑΠΕ-EPA/OLIVIER ANRIGO)

Αλλά και αξιωματούχοι ασφαλείας της Γαλλίας, «δείχνουν» πίσω από την φονική επίθεση τους τζιχαντιστές του ISIS καθώς είναι ένας τρόπος επίθεσης που χρησιμοποιούν.

Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ χαρακτήρισε την επίθεση ως «τερατούργημα», ενώ τόνισε ότι θα αναπτυχθούν στρατιώτες και αστυνομικοί σε όλη τη χώρα και ειδικά στα σύνορά της. Ο ίδιος δήλωσε ότι η επίθεση έχει «τρομοκρατική φύση» και δεσμεύτηκε ότι η Γαλλία θα είναι πάντα ισχυρότερη από τους φανατικούς που θέλουν να της επιτεθούν. Ακόμη παρέτεινε την κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην οποία βρίσκεται η χώρα από την επιθεση του περασμένου Νοεμβρίου και η οποία θα έληγε στις 26 Ιουλίου, κατά τρεις μήνες ακόμη. 

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Αστυνομικοί και δημοσιογράφοι έξω από την Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου (φωτ.: EUROKINISSI/Στέφανος Ραπάνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Βορίζια: Προφυλακίστηκαν τα τρία αδέλφια για το μακελειό

9/11/2025 - 9:01μμ
Πλημμυρισμένα ρέματα στους Μολάους Λακωνίας (φωτ.: facebook/Mike Karounis/George Kanellopoulos)
ΕΛΛΑΔΑ

Λαίλαπα καταιγίδων πλημμύρισε Κέρκυρα και Λακωνία – Πώς θα κινηθεί τις επόμενες ώρες η κακοκαιρία

9/11/2025 - 8:30μμ
Οι χορευτές του Χαμασκαΐν γύρω από το μνημείο Γενοκτονίας των Αρμενίων στη Νέα Σμύρνη (φωτ.: facebook/Αρμενική Εθνική Επιτροπή Ελλάδος - Armenian National Committee of Greece)
ΕΛΛΑΔΑ

Οι χορευτές του Χαμασκαΐν στο μνημείο Γενοκτονίας των Αρμενίων στη Νέα Σμύρνη

9/11/2025 - 8:02μμ
Ο μητροπολίτης Φιλόθεος μιλά για τον Χρυσόστομο Σταμούλη στη διάρκεια του αφιερώματος (φωτ.: Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης)
ΕΛΛΑΔΑ

Χρυσόστομος Σταμούλης: «Ο μεγαλύτερος αναρχικός της χώρας τα τελευταία 50 χρόνια»

9/11/2025 - 7:00μμ
Ένας από τους συλληφθέντες ιερείς σε παλιότερη φωτογραφία (φωτ.: glomex)
ΕΛΛΑΔΑ

Ιερείς διακινούσαν ναρκωτικά και μετανάστες – Συλλήψεις σε Αττική και Ρόδο

9/11/2025 - 5:51μμ
Εικόνα από το προσφυγικό καταυλισμό Khan Yunis, στα νότια της Λωρίδας της Γάζας (φωτ.: EPA/HAITHAM IMAD)
ΚΟΣΜΟΣ

Χαμάς: Οι μαχητές μας που κρύβονται στη Ράφα δεν θα παραδοθούν στις ισραηλινές δυνάμεις

9/11/2025 - 4:43μμ
(Φωτ.: Χ/Weather Monitor)
ΚΟΣΜΟΣ

Στο έλεος του υπερτυφώνα «Φουνγκ-γουόνγκ» οι Φιλιππίνες – Τουλάχιστον δύο νεκροί και μαζικές εκκενώσεις

9/11/2025 - 4:09μμ
Ο Σεργκέι Λαβρόφ (φωτ.: Υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας)
ΚΟΣΜΟΣ

Σεργκέι Λαβρόφ: Έτοιμος να συναντηθεί με τον Μάρκο Ρούμπιο – Πρέπει να ληφθούν υπόψη τα συμφέροντα της Ρωσίας

9/11/2025 - 1:26μμ
Συρμοί στο μετρό της Θεσσαλονίκης (φωτ.: EUROKINISSI/Γιώργος Κονταρίνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Μετρό Θεσσαλονίκης: Εκτός λειτουργίας από τη Δευτέρα και για έναν μήνα

9/11/2025 - 12:13μμ
Αεροπλάνο προσγειώνεται στο διεθνές αεροδρόμιο του Λος Άντζελες (LAX) (φωτ.: EPA/ALLISON DINNER)
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Χάος στις αεροπορικές μεταφορές λόγω της δημοσιονομικής παράλυσης

9/11/2025 - 9:52πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Το στρατόπεδο συγκέντρωσης στην Κοκκινοτριμιθιά (φωτ.: facebook/Νίκος Χριστοδουλίδης - Nikos Christodoulides)

Κύπρος: Ημέρα Μνήμης Κρατητηρίων στο πρώην στρατόπεδο συγκέντρωσης στην Κοκκινοτριμιθιά

1 ώρα πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Ματθαίος)

Super League: Ο Παναθηναϊκός φρέναρε τον ΠΑΟΚ

2 ώρες πριν
Οι νικητές του Φεστιβάλ με τα βραβεία τους (φωτ.: Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης)

Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης: Καλύτερη ταινία μεγάλου μήκους «Η Βασίλισσα του βαμβακιού» της Σουζάνα Μιργκάνι

2 ώρες πριν
Ζωγραφιά της ελληνικής σημαίας από μικρή ομογενή της Αυστραλίας (φωτ.: facebook/Modern Greek Teachers' Association of Victoria)

Αυστραλία: Ισχυρή η διατήρηση της ελληνικής γλώσσας σε σχέση με ΗΠΑ και Καναδά – Εξαίρεση στο φαινόμενο εξασθένησης των γλωσσών των μειονοτήτων

3 ώρες πριν
Στη φωτογραφία διακρίνονται τα τρακτέρ των Ελληνοκυπρίων και τα οχήματα των τουρκικών κατοχικών δυνάμεων (φωτ.: wnn.cy)

Κύπρος: Κατοχικές δυνάμεις εμπόδισαν Κύπριους αγρότες να καλλιεργήσουν στην ουδέτερη ζώνη – Δύο περιστατικά σε τέσσερις ημέρες

4 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Μάρκος Χουζούρης)

Super League: Έδωσε τη λύση ο Πινέδα στην ΑΕΚ – Ο Ολυμπιακός νίκησε την Κηφισιά

4 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign