Ο απολογισμός του μακελειού στη Βαγδάτη είναι τραγικός. Σύμφωνα με το BBC οι νεκροί έφτασαν τους 125, μεταξύ αυτών 15 παιδιά, και οι τραυματίες τους 150 από την έκρηξη του παγιδευμένου αυτοκίνητου στην πολυσύχναστη συνοικία Καράντα της ιρακινής πρωτεύουσας, τη νύχτα του Σαββάτου. Εκφράζονται φόβοι ότι νεκροί είναι και 12 ακόμα άνθρωποι που έχουν δηλωθεί ως αγνοούμενοι.
Πέντε ακόμα έχασαν τη ζωή στους στη δεύτερη έκρηξη που σημειώθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου στη σιιτική συνοικία αλ Σάαμπ, στον βόρειο τομέα της ιρακινής πρωτεύουσας.
Tα σωστικά συνεργεία, οι πυροσβέστες, αλλά και απλοί πολίτες απομάκρυναν μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής τις σορούς των θυμάτων από το σημείο της επίθεσης στην Καράντα, που μοιάζει να έχει δεχτεί αεροπορική επιδρομή.
Την ευθύνη της επίθεσης, που σημειώνεται μια εβδομάδα μετά την ανακατάληψη της Φαλούτζα από τον ιρακινό στρατό, ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος.