pontosnews.gr
Παρασκευή, 14/08/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Μήνυμα ενότητας θα στείλει το 18ο Συναπάντημα Νεολαίας Ποντιακών Σωματείων

27/06/2016 - 10:14πμ
Η Παναγία Σουμελά ανοίγει ξανά την αγκαλιά της και υποδέχεται τους νέους στο 21ο Συναπάντημα Νεολαίας Ποντιακών Σωματείων
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Μήνυμα ενότητας θα στείλουν για μία ακόμα χρονιά από τις καταπράσινες και δροσερές πλαγιές του Βερμίου 500 Πόντιοι νεολαίοι από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Υπό τη σκέπη της ιερής εικόνας της μητέρας και Παναγίας όλων των Ποντίων θα πραγματοποιηθεί, από την Πέμπτη 14 έως και την Κυριακή 17 Ιουλίου στις εγκαταστάσεις του ομώνυμου μοναστηριού, το 18ο Συναπάντημα Νεολαίας Ποντιακών Σωματείων.

Για τέσσερις μέρες οι νεολαίοι, εκτός από το μήνυμα ενότητας, θα διατρανώσουν την απαίτησή τους για τη διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου. Στην… ατζέντα του Συναπαντήματος υπάρχουν και άλλα ζητήματα που αφορούν τον ποντιακό χώρο, ενώ οι νεολαίοι αναμένεται να συζητήσουν και διάφορα επιστημονικά θέματα που σχετίζονται με τον Πόντο. Παράλληλα θα επιχειρήσουν να επιλύσουν προβλήματα τοπικής φύσης, θα απολαύσουν παραδοσιακές ποντιακές λιχουδιές και θα ψυχαγωγηθούν με πολιτιστικά δρώμενα και πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

Κορωνίδα του τετραήμερου θα είναι το μήνυμα προς όλο τον κόσμο που αναμένεται να στείλουν οι νεολαίοι την τελευταία μέρα. Κατά πάσα πιθανότητα θα επιχειρήσουν να κάνουν κάτι «μεγάλο», όπως πέρσι όταν με τα κορμιά τους, μπροστά από την εκκλησία του μοναστηριού σχημάτισαν τη φράση «Ο Πόντος Ζει».

Σύνεδροι από όλο τον κόσμο
Όπως ανέφερε στο pontos-news.gr το μέλος της οργανωτικής επιτροπής του 18ου Συναπαντήματος Νεολαίας Ποντιακών Σωματείων, Γιώργος Τσακουρίδης, στη φετινή συνάντηση αναμένεται να συμμετάσχουν περίπου 500 εκπρόσωποι από τουλάχιστον 100 συλλόγους από διάφορα μέρη της Ελλάδας, από ευρωπαϊκές χώρες, τις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Αυστραλία, τη Ρωσία και τη Γεωργία.

Οι αποστολές θα φτάσουν στις εγκαταστάσεις της Παναγίας Σουμελά το μεσημέρι της Πέμπτης 14 Ιουλίου, και οι νεολαίοι θα φιλοξενηθούν για τρία βράδια στους ξενώνες του μοναστηριού.

Από το πρωί της Παρασκευής και μέχρι την Κυριακή, για αρκετές ώρες κάθε μέρα, θα συγκεντρώνονται στην κατακόμβη της εκκλησίας του μοναστηριού όπου θα συζητούν για διάφορα θέματα που σχετίζονται με τον Πόντο, επιστημονικής φύσης και μη. Οι περισσότεροι εισηγητές θα είναι νέοι άνθρωποι, ωστόσο θα υπάρχουν και άλλοι διακεκριμένοι ομιλητές.

Το ακριβές πρόγραμμα του 18ου Συναπαντήματος Νεολαίας Ποντιακών Σωματείων δεν έχει καταρτιστεί ακόμα από τους διοργανωτές, αλλά σχεδόν σίγουρη θα πρέπει να θεωρείται η παρουσίαση ενός μουσικοθεατρικού δρώμενου, το οποίο θα έχει ως θέμα τη σφαγή των νηπίων της Σάντας από τους Τούρκους. Επίσης, θα παρουσιαστεί παράσταση ποντιακού θέατρου, ενώ το μεσημέρι του Σαββάτου οι νεολαίοι θα απολαύσουν ένα πλούσιο μενού με ποντιακά εδέσματα, τα οποία αναμένεται να τα παρασκευάσουν μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Ποντίων Πολυδενδρίου Ασκού «Ο Φάρος». Κάθε βράδυ οι νεολαίοι θα διασκεδάζουν με πλούσιο καλλιτεχνικό ποντιακό πρόγραμμα.

Στο τέλος του Συναπαντήματος θα εκδοθεί ψήφισμα με αιτήματα που αφορούν τον ποντιακό ελληνισμό· στο επίκεντρο θα είναι η διεθνής αναγνώριση της Γενοκτονίας.

Δεν αποκλείεται –όπως συμβαίνει σχεδόν κάθε χρόνο– κατά τη διάρκεια του συναπαντήματος τις εγκαταστάσεις της Παναγίας Σουμελά να επισκεφθεί και κάποιο σημαίνων πρόσωπο από τον ποντιακό χώρο. Πέρσι στο συναπάντημα συμμετείχε, συνομίλησε αλλά και διασκέδασε με τους νεολαίους ο γνωστός Πόντιος επιχειρηματίας και μεγαλομέτοχος της ποδοσφαιρικής ομάδας του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδης.

Ρωμανός Κοντογιαννίδης

  • Οι φωτογραφίες του άρθρου είναι από το 17ο Συναπάντημα Νεολαίας Ποντιακών Σωματείων, και παραχωρήθηκαν από την οργανωτική επιτροπή.
ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

H Άννα Σαρηγιαννίδου ομιλήτρια στην εκδήλωση «Συναπάντημα Ιστορικής Μνήμης με λύρα και κεμεντζέ», Τρίτη 11 Αυγούστου 2026 (φωτ.: Γιώργος Σκεντερίδης)
ΠΟΝΤΟΣ

Ρέθυμνο: Από τα παρχάρια στον Ψηλορείτη – Όταν Πόντος και Κρήτη έσμιξαν στον Πρινέ

14/08/2026 - 8:09μμ
Η ιστορική μονή της Παναγίας Σουμελά στις απόκρημνες πλαγιές του όρους Μελά, στον Πόντο, ένας από τους σημαντικότερους ιερούς τόπους του ποντιακού ελληνισμού
(φωτ.: Wikimedia Commons/Herbert Frank)
ΠΟΝΤΟΣ

Τα τάματα στον Πόντο: Όταν η πίστη γινόταν υπόσχεση και η ελπίδα έπαιρνε το δρόμο για τη Σουμελά

14/08/2026 - 4:07μμ
ΠΟΝΤΟΣ

14 Αυγούστου 1909: Από τα Κοτύωρα στη «Γιάσονος την Παναγίαν» για προσκύνημα

14/08/2026 - 10:20πμ
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Σωματείο «Άγιος Γεώργιος Περιστερεώτα»: Υποτροφία στη μνήμη του ιδρυτή του, Χαράλαμπου Κιαγχίδη

13/08/2026 - 7:09μμ
Μέλη ποντιακών σωματείων δίπλα στην εικόνα της Παναγίας Σουμελά, τον Δεκαπενταύγουστο (φωτ.: Σωματείο «Παναγία Σουμελά»)
ΠΟΝΤΟΣ

Παναγία Σουμελά 2026: Τρεις ημέρες μνήμης στο Βέρμιο

13/08/2026 - 3:44μμ
Ατμοσφαιρικό πλάνο των ερειπίων του Περιστερεώτα, στη Ματσούκα του Πόντου, στην περιοχή της Τραπεζούντας, από την τουρκική σειρά «Sevdam Karadeniz»
ΠΟΝΤΟΣ

Η τουρκική τηλεόραση μετατρέπει τα ελληνικά μοναστήρια του Πόντου σε σκηνικά – Μετά τη Σουμελά, ο Περιστερεώτας

13/08/2026 - 9:56πμ
(Πηγή τεκμηρίου: Πολιτικό Αρχείο του Πόντου / Εύξεινος Λέσχη Θεσσαλονίκης / ΑΠΘ· εικαστική σύνθεση: ΓΒ)
ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

Η αρπαγή των φουντουκιών στον Πόντο: Με απειλή θανάτου πήραν τη σοδειά των Ελλήνων

12/08/2026 - 9:44μμ
Ο Ζώρας Μελισσανίδης, στο Αρχονταρίκι του περίβλεπτου κτηρίου που ανεγέρθη στη μνήμη του από τους γιους Δημήτρη και Ιάκωβο Μελισσανίδη, στην Παναγία Σουμελά (φωτ.: Πόπη Παπαγεωργίου)
ΠΟΝΤΟΣ

Μελισσανίδειον Μέλαθρον: Ένα σύγχρονο κτήριο στην Παναγία Σουμελά, σημείο αναφοράς για τον ποντιακό ελληνισμό

12/08/2026 - 11:04πμ
Σκίτσο που απεικονίζει τα όμορφα σπίτια της Ίμερας (εικ.: «Τραπεζούς, στα Ίχνη των Μεγάλων Κομνηνών τομ. Β΄, Μίλητος»)
ΠΑΡΑΔΟΣΗ

Οι οκτώ Πόντιοι και οι εννέα φωτιές: Χαριτωμένο ανέκδοτο για τους Ιμεραίους

12/08/2026 - 10:14πμ
Συντροφιά Ελλήνων στα Κοτύωρα. Ανάμεσά τους ο Βασίλης Χατσιπαυλίδης. Καρτ ποστάλ με ημερομηνία 6 Ιουλίου 1929 (φωτ.: Ελληνικό Μωσαϊκό / Ιωάννα Πασαλίδου)
ΠΑΡΑΔΟΣΗ

Κοτύωρα: Όταν το καλοκαίρι δεν είχε όνομα – Οι «σάπιες μέρες» του Αυγούστου

11/08/2026 - 9:29μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αεροσκάφος επιχειρεί στη φωτιά στην Κω. Παρασκευή 14 Αυγούστου 2026 (πηγή: Βήμα της Κω)

Φωτιά στην Κω: Μάχη στο Πυλί με πέντε εναέρια μέσα – Ενισχύσεις από τη Ρόδο

10 λεπτά πριν
Καπνός από τη φωτιά στο νότιο Ρέθυμνο, δυτικά του Πλακιά προς Σούδα. Παρασκευή 14 Αυγούστου 2026 (πηγή: Facebook / Πυρκαγιά Ενημέρωση)

Φωτιά στο Ρέθυμνο: Από τα Σελλιά προς τη Σούδα το πύρινο μέτωπο – Εκκενώσεις μέσω 112

18 λεπτά πριν
H Άννα Σαρηγιαννίδου ομιλήτρια στην εκδήλωση «Συναπάντημα Ιστορικής Μνήμης με λύρα και κεμεντζέ», Τρίτη 11 Αυγούστου 2026 (φωτ.: Γιώργος Σκεντερίδης)

Ρέθυμνο: Από τα παρχάρια στον Ψηλορείτη – Όταν Πόντος και Κρήτη έσμιξαν στον Πρινέ

33 λεπτά πριν
Πυροσβεστικό ελικόπτερο ανεφοδιάστηκε με νερό από τη θάλασσα κατά τη διάρκεια επιχείρησης κατάσβεσης φωτιάς στη Σίβηρη Χαλκιδικής. Παρασκευή 14 Αυγούστου 2026 (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Γιάννης Παπανίκος)

Δεκαπενταύγουστος σε Red Code: Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε μεγάλο μέρος της χώρας

58 λεπτά πριν
Ταξιδιώτες επιβιβάζονται στα πλοία που αναχωρούν από το λιμάνι του Λαυρίου για τα νησιά του Αιγαίου. Παρασκευή 14 Αυγούστου 2026 (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Χάρης Ακριβιάδης)

Ακτοπλοϊκά δρομολόγια: Κανονικά από Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο – Τι ισχύει για τους επιβάτες

1 ώρα πριν
Η φρεγάτα «Κίμων» κατά τον κατάπλου της στην Πάρο, παραμονή του Δεκαπενταύγουστου (πηγή: Glomex / Parianos Typos)

Πάρος: Η φρεγάτα «Κίμων» απέδωσε τιμές στην Παναγία Εκατονταπυλιανή – Δείτε βίντεο

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV