pontosnews.gr
Πέμπτη, 13/08/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

20ός Ακριτικός Κύκλος – Όλο το πρόγραμμα και οι στόχοι

22/06/2016 - 8:09μμ
20ός Ακριτικός Κύκλος – Όλο το πρόγραμμα και οι στόχοι
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Περισσότερα από 3.500 σημαιάκια με τον αετό του Πόντου σε μπορντό και κίτρινο χρώμα, αμέτρητα λάβαρα, πανό με μηνύματα για την ιστορία του ποντιακού ελληνισμού, τη Γενοκτονία που υπέστη και την αναγκαιότητα διεθνούς αναγνώρισής της, αλλά και μια τεράστια διπλή εξέδρα τοποθετούνται από την προηγούμενη εβδομάδα στο στρατόπεδο «Παύλος Μελάς» της Θεσσαλονίκης.

Για πέντε μέρες, από την Πέμπτη 23 Ιουνίου έως και τη Δευτέρα 27, εδώ θα πραγματοποιηθεί ο 20ός Ακριτικός Κύκλος, που διοργανώνει ο Σύλλογος Ποντίων Σταυρούπολης «Ακρίτες του Πόντου».

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης), της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, του Δήμου Παύλου Μελά και της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, και θα είναι περισσότερο λαμπρή από κάθε άλλη φορά μια και είναι επετειακή.

Εκτός από τους δεκάδες παραδοσιακούς χορούς από την Ελλάδα και το εξωτερικό που θα παρουσιάσουν πολλοί πολιτιστικοί σύλλογοι, τα χορωδιακά άσματα, τις εκθέσεις βιβλίων και ειδών λαϊκής παραδοσιακής τέχνης και γαστρονομίας, τις προβολές με θέματα από τον Πόντο, το πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα και τις αθλοπαιδιές για τους μικρότερους, φέτος ο Ακριτικός Κύκλος θα έχει κι ένα κοινωνικό πρόσωπο.

Στο πλαίσιο της ενότητας «Εκδηλώσεις αγάπης» θα συμμετάσχουν και θα χορέψουν μέλη της ομάδας παιδιών με ειδικές ανάγκες «Μιλάμε για τον αυτισμό».

Περίοπτη θέση στις φετινές εκδηλώσεις παράδοσης και πολιτισμού θα έχει η έκθεση φωτογραφίας «Πρόσφυγες 1914-1921», με επιμέλεια του εκπαιδευτικού και συγγραφέα Σπύρου Λαζαρίδη, καθώς και θεατρικά δρώμενα που θα παρουσιάσουν την τελευταία μέρα του 20ού Ακριτικού Κύκλου μέλη των «Ακριτών του Πόντου».


Από την έκθεση φωτογραφίας «Πρόσφυγες 1914-1921»

Μεγαλώνει και εμπλουτίζεται
Πολύ κόσμο, κάθε ηλικίας, περιμένουν φέτος οι διοργανωτές στον 20ό Ακριτικό Κύκλο, σύμφωνα με τον χοροδιδάσκαλο, μέλος του ΔΣ και αρχαιότερο ενεργό μέλος των «Ακριτών του Πόντου», Παύλο Τσιλογλανίδη, που μίλησε στο pontos-news.gr.

Όπως ανέφερε, ο Ακριτικός Κύκλος, στα είκοσι χρόνια που διοργανώνεται, έχει εξελιχθεί σε έναν από τους μεγαλύτερους θεσμούς στον τομέα της παράδοσης στη χώρα, και στόχος της διοίκησης είναι να συνεχίσει να υφίσταται πολλά χρόνια ακόμα και να εμπλουτίζεται με εκδηλώσεις, προκειμένου να φέρει ακόμα περισσότερο κόσμο –και κυρίως παιδιά– κοντά στην παράδοση.


Παιδικό θεατρικό συγκρότημα από την Αρμενία στον 19ο Ακριτικό Κύκλο (φωτ.: Νίκος Αλβανούδης)

«Ο Ακριτικός Κύκλος δεν έχει οικονομικό χαρακτήρα. Στόχος μας είναι να προσφέρουμε στον κόσμο κομμάτια της παράδοσης, ώστε να τα μάθουν ολοένα και περισσότεροι, και να συμμετάσχουν όσο γίνεται περισσότερα μικρά παιδιά. Θέλουμε, επίσης, να περάσουμε το μήνυμα της διεθνούς αναγνώρισης της Γενοκτονίας του ποντιακού ελληνισμού, ώστε να κινητοποιηθούν περισσότεροι προς αυτήν την κατεύθυνση.

»Κάθε χρόνο βάζουμε τον πήχη ολοένα και ψηλότερα. Για τα επόμενα χρόνια στόχοι μας είναι να παρουσιάσουμε περισσότερα στοιχεία για την ιστορία του ποντιακού ελληνισμού, ώστε να μάθουν και να καταλάβουν καλύτερα την ιστορία μας τα μικρά παιδιά. Κάθε χρόνο θέλουμε να εμπλουτίζουμε το θεσμό. Γι’ αυτό πριν από τέσσερα χρόνια βάλαμε παιδικά παιχνίδια και αθλοπαιδιές, ενώ πριν από εννέα χρόνια προσθέσαμε και πέμπτη μέρα στις εκδηλώσεις. Ο Ακριτικός Κύκλος ξεκίνησε με δύο μέρες και πλέον διαρκεί πέντε».

Την Πέμπτη 23 Ιουνίου, στις 21:00 θα ανοίξει τις πύλες του ο 20ός Ακριτικός Κύκλος με την τελετή έναρξης και τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας.

Κάθε μέρα θα κλείνει με καλλιτεχνικό πρόγραμμα, με τη συμμετοχή γνωστών Ποντίων τραγουδιστών και μουσικών.

Η πρώτη μέρα είναι αφιερωμένη στα μικρά παιδιά· θα περιλαμβάνει συνάντηση παιδικών χορευτικών συγκροτημάτων, που θα ξεκινήσει με ένα μικρό μέλος των «Ακριτών του Πόντου» να παίζει αγγείο, συνοδευόμενο από συνομήλικους του χορευτές.

Στη συνάντηση θα πάρουν μέρος τα παιδικά χορευτικά του Συλλόγου Ποντίων Σταυρούπολης «Ακρίτες του Πόντου», της Ένωσης Ποντίων Αμπελοκήπων, της Ένωσης Ποντίων Μενεμένης «Εύξεινος Πόντος», της Ένωσης Ποντίων Καλαμαριάς, του Ποντιακού Πολιτιστικού Συλλόγου Καλλιθέας Συκεών και του Ποντιακού Συλλόγου Φιλύρου.

Κάθε τμήμα θα παρουσιάσει χορούς για περίπου δέκα λεπτά και στο τέλος θα βγουν επί σκηνής και θα χορέψουν μαζί όλοι οι μικροί χορευτές.

Στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα της Πέμπτης 23 Ιουνίου θα τραγουδήσουν ο Στάθης Νικολαΐδης, ο Σταύρος Κουρουκλίδης και ο Σταύρος Ζημπιλιάδης, λύρα θα παίξουν ο Χάρης Αθανασιάδης και ο Νίκος Κοκκινίδης, κλαρίνο ο Νίκος Κορουκλίδης, νταούλι ο Κώστας Ζώης, ο Κλεάνθης Σιαμλίδης, ο Γιώργος Ψωμιάδης και ο Παναγιώτης Μόσχος, αρμόνιο ο Άκης Γεωργιάδης και αγγείο ο Μάριος Σιαπανίδης.


Από τον 19ο Ακριτικό Κύκλο (φωτ.: Νίκος Αλβανούδης)

Τη δεύτερη μέρα, Παρασκευή 24 Ιουνίου, θα ανέβουν στη σκηνή η παραδοσιακή χορωδία των «Ακριτών του Πόντου», ο Μικρασιατικός Σύλλογος Νέας Ευκαρπίας «Ουσάκ’» και ο Σύλλογος Ποντίων Ελευθερίου-Κορδελιού. Στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα: Θα τραγουδήσουν ο Στάθης Παυλίδης, ο Γώγος Ιωαννίδης και η Μελίνα Χατζηκαμάνου, στη λύρα και στο τραγούδι θα είναι ο Μιχάλης Καλλιοντζίδης, λύρα θα παίξουν ο Δημήτρης Ξενιτόπουλος, ο Γιώργος Πουλαντζακλής και ο Δημήτρης Ιωακειμίδης, νταούλι ο Κλεάνθης Σιαμλίδης, ο Γιώργος Ψωμιάδης και ο Παναγιώτης Μόσχος, και αρμόνιο ο Άκης Γεωργιάδης.

Το Σάββατο 25 Ιουνίου, παραδοσιακούς χορούς θα παρουσιάσουν ο Σύλλογος Βλάχων Ευκαρπίας «Το Άγιο Πνεύμα» και η Ποντιακή Ένωση Στουτγάρδης και Περιχώρων «Η Ρωμανία». Θα τραγουδήσουν οι Σάββας και Κώστας Ζαπουνίδης και ο Γιώργος Αετόπουλος. Επίσης, θα τραγουδήσουν παίζοντας και λύρα ο Φόρης Απατσίδης και ο Στάθης Πορφυρίδης, ενώ λύρα θα παίξουν επίσης ο Γιώργος Ζαπουνίδης και ο Κώστας Ταμουτσίδης. Στο νταούλι ο Κλεάνθης Σιαμλίδης, ο Γιώργος Ψωμιάδης και ο Παναγιώτης Μόσχος, και στο αρμόνιο ο Άκης Γεωργιάδης.


Παιδικό χορευτικό στον 19ο Ακριτικό Κύκλο (φωτ.: Νίκος Αλβανούδης)

Η τέταρτη μέρα, Κυριακή 26 Ιουνίου, θα ξεκινήσει μία ώρα νωρίτερα, στις 20:00, με τις εκδηλώσεις αγάπης από την ομάδα «Μιλάμε για τον αυτισμό». Αμέσως μετά θα πραγματοποιηθούν αθλοπαιδιές (τσουβαλοδρομία, αυγοδρομία και διελκυστίνδα), ενώ τη σκυτάλη θα πάρουν με παραδοσιακούς χορούς το τμήμα ενηλίκων του Συλλόγου Ποντίων Σταυρούπολης «Ακρίτες του Πόντου», ο Χορευτικός Όμιλος Δυτικής Θεσσαλονίκης «Το Σεργιάνι» και η Ένωση Ποντίων Πολίχνης.

Στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα θα τραγουδήσουν ο Πόλυς Ευφραιμίδης, ο Άκης Πετρίδης και ο Θεόφιλος Πουταχίδης, ο οποίος θα παίξει και λύρα μαζί με τους Φίλιππο Κεσαπίδη και Αλέξη Ιωαννίδη. Στο νταούλι ο Κλεάνθης Σιαμλίδης, ο Γιώργος Ψωμιάδης και ο Παναγιώτης Μόσχος, και στο αρμόνιο ο Στέλιος Βουλγαρίδης.


Το καθιερωμένο γλέντι (φωτ.: Νίκος Αλβανούδης)

Την πέμπτη και τελευταία μέρα του 20ού Ακριτικού Κύκλου, τη Δευτέρα 27 Ιουνίου, μέλη των «Ακριτών του Πόντου» θα κάνουν ένα ταξίδι στον Πόντο μέσα από τρία μουσικοθεατρικά δρώμενα στην ποντιακή διάλεκτο.

Θα γίνει αναπαράσταση του θερισμού στην αλησμόνητη πατρίδα και στη συνέχεια θα παρουσιαστεί το «Πάντρεμα της ορφανής».

Πρόκειται για μια συγκινητική ιστορία, κατά την οποία μια ορφανή Πόντια κοπέλα ήθελε τους γονείς της να την συνοδεύσουν την ημέρα του γάμου της. Το κλάμα της το άκουσε ο πατέρας της στον Άδη και ζήτησε από τον Χάροντα να παλέψουν. Αν νικούσε, θα ανέβαινε στον πάνω κόσμο και θα συνόδευε την κόρη του στο γάμο της. Φυσικά έχασε από το Χάροντα, αλλά της έστειλε μήνυμα να την συνοδεύσουν οι φίλες της. Στο σημείο αυτό θα πάρουν τη σκυτάλη χορεύτριες του συλλόγου, οι φίλες της ορφανής, και θα χορέψουν γι’ αυτήν.

Τα μουσικοθεατρικά δρώμενα θα ολοκληρωθούν με τον όρκο των ακριτών πολεμιστών και τη σέρρα που θα χορέψουν άντρες χορευτές του συλλόγου. Την επιμέλεια των δρώμενων θα έχει ο Αμανάτιος Πετρίδης.


(Φωτ.: Νίκος Αλβανούδης)

Στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα της τελευταίας μέρας θα τραγουδήσουν ο Κυριάκος Τριανταφυλλίδης, ο Αντώνης Παπαδόπουλος και ο Γιώργος Μωυσιάδης. Λύρα θα παίξουν οι δύο τελευταίοι και ο Δημήτρης Παπαδόπουλος, ο οποίος θα παίξει και αγγείο, μαζί με τον Μάριο Σιαπανίδη. Στο νταούλι ο Κλεάνθης Σιαμλίδης, ο Γιώργος Ψωμιάδης και ο Παναγιώτης Μόσχος, και στο αρμόνιο ο Άκης Γεωργιάδης.

Ρωμανός Κοντογιαννίδης

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Μέλη ποντιακών σωματείων δίπλα στην εικόνα της Παναγίας Σουμελά, τον Δεκαπενταύγουστο (φωτ.: Σωματείο «Παναγία Σουμελά»)
ΠΟΝΤΟΣ

Παναγία Σουμελά 2026: Τρεις ημέρες μνήμης στο Βέρμιο

13/08/2026 - 3:44μμ
Ατμοσφαιρικό πλάνο των ερειπίων του Περιστερεώτα, στη Ματσούκα του Πόντου, στην περιοχή της Τραπεζούντας, από την τουρκική σειρά «Sevdam Karadeniz»
ΠΟΝΤΟΣ

Η τουρκική τηλεόραση μετατρέπει τα ελληνικά μοναστήρια του Πόντου σε σκηνικά – Μετά τη Σουμελά, ο Περιστερεώτας

13/08/2026 - 9:56πμ
(Πηγή τεκμηρίου: Πολιτικό Αρχείο του Πόντου / Εύξεινος Λέσχη Θεσσαλονίκης / ΑΠΘ· εικαστική σύνθεση: ΓΒ)
ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

Η αρπαγή των φουντουκιών στον Πόντο: Με απειλή θανάτου πήραν τη σοδειά των Ελλήνων

12/08/2026 - 9:44μμ
Ο Ζώρας Μελισσανίδης, στο Αρχονταρίκι του περίβλεπτου κτηρίου που ανεγέρθη στη μνήμη του από τους γιους Δημήτρη και Ιάκωβο Μελισσανίδη, στην Παναγία Σουμελά (φωτ.: Πόπη Παπαγεωργίου)
ΠΟΝΤΟΣ

Μελισσανίδειον Μέλαθρον: Ένα σύγχρονο κτήριο στην Παναγία Σουμελά, σημείο αναφοράς για τον ποντιακό ελληνισμό

12/08/2026 - 11:04πμ
Σκίτσο που απεικονίζει τα όμορφα σπίτια της Ίμερας (εικ.: «Τραπεζούς, στα Ίχνη των Μεγάλων Κομνηνών τομ. Β΄, Μίλητος»)
ΠΑΡΑΔΟΣΗ

Οι οκτώ Πόντιοι και οι εννέα φωτιές: Χαριτωμένο ανέκδοτο για τους Ιμεραίους

12/08/2026 - 10:14πμ
Συντροφιά Ελλήνων στα Κοτύωρα. Ανάμεσά τους ο Βασίλης Χατσιπαυλίδης. Καρτ ποστάλ με ημερομηνία 6 Ιουλίου 1929 (φωτ.: Ελληνικό Μωσαϊκό / Ιωάννα Πασαλίδου)
ΠΑΡΑΔΟΣΗ

Κοτύωρα: Όταν το καλοκαίρι δεν είχε όνομα – Οι «σάπιες μέρες» του Αυγούστου

11/08/2026 - 9:29μμ
Τα Μωμο’έρια Καλλιφύτου έφεραν… αέρα Δωδεκαήμερου στην 20ή Πανελλήνια Συνάντηση Ποντιακής Νεολαίας στο Παρανέστι. Σάββατο 8 Αυγούστου 2026  (πηγή: Facebook / Katerina Billi)
ΠΟΝΤΟΣ

Μωμόγεροι Καλλιφύτου: Έφεραν το ποντιακό Δωδεκαήμερο στην καρδιά του καλοκαιριού

11/08/2026 - 6:23μμ
Μέλη της ανασκαφικής ομάδας εργάζονται στο σπήλαιο Κοσκάρλι, περίπου 40 χλμ. νότια της Τραπεζούντας, κατά την πρώτη ανασκαφική περίοδο το 2024 (φωτ.: Karadeniz Technical University / Department of Archaeology)
ΠΟΝΤΟΣ

Τραπεζούντα: Το σπήλαιο που φωτίζει την προϊστορία του Πόντου – Ευρήματα σχεδόν 15.000 ετών

11/08/2026 - 2:48μμ
Η είσοδος του «Μελισσανιδείου Μέλαθρου», που βρίσκεται κοντά στο Ηγουμενείο της Παναγίας Σουμελά στο Βέρμιο. Το 7ώροφο κτήριο αρχιτεκτονικά θυμίζει τη Μονή Σιμωνόπετρας του Αγίου Όρους (φωτ.: Πόπη Παπαγεωργίου)
ΠΟΝΤΟΣ

Παναγία Σουμελά: Τιμώντας τις ρίζες, ευεργετώντας τον τόπο – Ένα έργο ζωής στο Βέρμιο

11/08/2026 - 12:31μμ
(Φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΠΟΝΤΟΣ

Η ποντιακή κουζίνα των νηστειών και οι μυρωδιές του Πόντου

10/08/2026 - 5:36μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μέλη ποντιακών σωματείων δίπλα στην εικόνα της Παναγίας Σουμελά, τον Δεκαπενταύγουστο (φωτ.: Σωματείο «Παναγία Σουμελά»)

Παναγία Σουμελά 2026: Τρεις ημέρες μνήμης στο Βέρμιο

6 λεπτά πριν
(Φωτ.: Alan Wilson / commons.wikimedia.org)

Αρκτική: Πρόστιμο 4.550 ευρώ σε άνδρα που ξύπνησε πολική αρκούδα

35 λεπτά πριν
(Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Ορέστης Παναγιώτου)

ΣτΕ: Ακυρώθηκαν οι άδειες λειτουργίας τριών παραρτημάτων ιδιωτικών πανεπιστημίων

1 ώρα πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Μιχάλης Παπανικολάου)

Κώστας Χατζής: 90 χρόνια με μια κιθάρα, μια βραχνή φωνή και τραγούδια που δεν έπαψαν να μιλούν στην καρδιά

2 ώρες πριν
(Πηγή: ebu.ch)

Βουλγαρία: Στο Μπουργκάς θα διεξαχθεί η Eurovision τον Μάιο του 2027

2 ώρες πριν
Ο πυρηνικός σταθμός της Τσερναβόντα στη Ρουμανία, στις 5 Αυγούστου 2026. Οι δύο αντιδραστήρες του χρησιμοποιούν νερό από τον Δούναβη για την ψύξη τους (φωτ.: EPA / Robert Ghement)

Ρουμανία: Εκτός λειτουργίας ολόκληρος ο πυρηνικός σταθμός της Τσερναβόντα – «Στέρεψε» ο Δούναβης

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign