pontosnews.gr
Δευτέρα, 2/11/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

20ός Ακριτικός Κύκλος – Όλο το πρόγραμμα και οι στόχοι

22/06/2016 - 8:09μμ
20ός Ακριτικός Κύκλος – Όλο το πρόγραμμα και οι στόχοι
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Περισσότερα από 3.500 σημαιάκια με τον αετό του Πόντου σε μπορντό και κίτρινο χρώμα, αμέτρητα λάβαρα, πανό με μηνύματα για την ιστορία του ποντιακού ελληνισμού, τη Γενοκτονία που υπέστη και την αναγκαιότητα διεθνούς αναγνώρισής της, αλλά και μια τεράστια διπλή εξέδρα τοποθετούνται από την προηγούμενη εβδομάδα στο στρατόπεδο «Παύλος Μελάς» της Θεσσαλονίκης.

Για πέντε μέρες, από την Πέμπτη 23 Ιουνίου έως και τη Δευτέρα 27, εδώ θα πραγματοποιηθεί ο 20ός Ακριτικός Κύκλος, που διοργανώνει ο Σύλλογος Ποντίων Σταυρούπολης «Ακρίτες του Πόντου».

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης), της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, του Δήμου Παύλου Μελά και της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, και θα είναι περισσότερο λαμπρή από κάθε άλλη φορά μια και είναι επετειακή.

Εκτός από τους δεκάδες παραδοσιακούς χορούς από την Ελλάδα και το εξωτερικό που θα παρουσιάσουν πολλοί πολιτιστικοί σύλλογοι, τα χορωδιακά άσματα, τις εκθέσεις βιβλίων και ειδών λαϊκής παραδοσιακής τέχνης και γαστρονομίας, τις προβολές με θέματα από τον Πόντο, το πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα και τις αθλοπαιδιές για τους μικρότερους, φέτος ο Ακριτικός Κύκλος θα έχει κι ένα κοινωνικό πρόσωπο.

Στο πλαίσιο της ενότητας «Εκδηλώσεις αγάπης» θα συμμετάσχουν και θα χορέψουν μέλη της ομάδας παιδιών με ειδικές ανάγκες «Μιλάμε για τον αυτισμό».

Περίοπτη θέση στις φετινές εκδηλώσεις παράδοσης και πολιτισμού θα έχει η έκθεση φωτογραφίας «Πρόσφυγες 1914-1921», με επιμέλεια του εκπαιδευτικού και συγγραφέα Σπύρου Λαζαρίδη, καθώς και θεατρικά δρώμενα που θα παρουσιάσουν την τελευταία μέρα του 20ού Ακριτικού Κύκλου μέλη των «Ακριτών του Πόντου».


Από την έκθεση φωτογραφίας «Πρόσφυγες 1914-1921»

Μεγαλώνει και εμπλουτίζεται
Πολύ κόσμο, κάθε ηλικίας, περιμένουν φέτος οι διοργανωτές στον 20ό Ακριτικό Κύκλο, σύμφωνα με τον χοροδιδάσκαλο, μέλος του ΔΣ και αρχαιότερο ενεργό μέλος των «Ακριτών του Πόντου», Παύλο Τσιλογλανίδη, που μίλησε στο pontos-news.gr.

Όπως ανέφερε, ο Ακριτικός Κύκλος, στα είκοσι χρόνια που διοργανώνεται, έχει εξελιχθεί σε έναν από τους μεγαλύτερους θεσμούς στον τομέα της παράδοσης στη χώρα, και στόχος της διοίκησης είναι να συνεχίσει να υφίσταται πολλά χρόνια ακόμα και να εμπλουτίζεται με εκδηλώσεις, προκειμένου να φέρει ακόμα περισσότερο κόσμο –και κυρίως παιδιά– κοντά στην παράδοση.


Παιδικό θεατρικό συγκρότημα από την Αρμενία στον 19ο Ακριτικό Κύκλο (φωτ.: Νίκος Αλβανούδης)

«Ο Ακριτικός Κύκλος δεν έχει οικονομικό χαρακτήρα. Στόχος μας είναι να προσφέρουμε στον κόσμο κομμάτια της παράδοσης, ώστε να τα μάθουν ολοένα και περισσότεροι, και να συμμετάσχουν όσο γίνεται περισσότερα μικρά παιδιά. Θέλουμε, επίσης, να περάσουμε το μήνυμα της διεθνούς αναγνώρισης της Γενοκτονίας του ποντιακού ελληνισμού, ώστε να κινητοποιηθούν περισσότεροι προς αυτήν την κατεύθυνση.

»Κάθε χρόνο βάζουμε τον πήχη ολοένα και ψηλότερα. Για τα επόμενα χρόνια στόχοι μας είναι να παρουσιάσουμε περισσότερα στοιχεία για την ιστορία του ποντιακού ελληνισμού, ώστε να μάθουν και να καταλάβουν καλύτερα την ιστορία μας τα μικρά παιδιά. Κάθε χρόνο θέλουμε να εμπλουτίζουμε το θεσμό. Γι’ αυτό πριν από τέσσερα χρόνια βάλαμε παιδικά παιχνίδια και αθλοπαιδιές, ενώ πριν από εννέα χρόνια προσθέσαμε και πέμπτη μέρα στις εκδηλώσεις. Ο Ακριτικός Κύκλος ξεκίνησε με δύο μέρες και πλέον διαρκεί πέντε».

Την Πέμπτη 23 Ιουνίου, στις 21:00 θα ανοίξει τις πύλες του ο 20ός Ακριτικός Κύκλος με την τελετή έναρξης και τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας.

Κάθε μέρα θα κλείνει με καλλιτεχνικό πρόγραμμα, με τη συμμετοχή γνωστών Ποντίων τραγουδιστών και μουσικών.

Η πρώτη μέρα είναι αφιερωμένη στα μικρά παιδιά· θα περιλαμβάνει συνάντηση παιδικών χορευτικών συγκροτημάτων, που θα ξεκινήσει με ένα μικρό μέλος των «Ακριτών του Πόντου» να παίζει αγγείο, συνοδευόμενο από συνομήλικους του χορευτές.

Στη συνάντηση θα πάρουν μέρος τα παιδικά χορευτικά του Συλλόγου Ποντίων Σταυρούπολης «Ακρίτες του Πόντου», της Ένωσης Ποντίων Αμπελοκήπων, της Ένωσης Ποντίων Μενεμένης «Εύξεινος Πόντος», της Ένωσης Ποντίων Καλαμαριάς, του Ποντιακού Πολιτιστικού Συλλόγου Καλλιθέας Συκεών και του Ποντιακού Συλλόγου Φιλύρου.

Κάθε τμήμα θα παρουσιάσει χορούς για περίπου δέκα λεπτά και στο τέλος θα βγουν επί σκηνής και θα χορέψουν μαζί όλοι οι μικροί χορευτές.

Στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα της Πέμπτης 23 Ιουνίου θα τραγουδήσουν ο Στάθης Νικολαΐδης, ο Σταύρος Κουρουκλίδης και ο Σταύρος Ζημπιλιάδης, λύρα θα παίξουν ο Χάρης Αθανασιάδης και ο Νίκος Κοκκινίδης, κλαρίνο ο Νίκος Κορουκλίδης, νταούλι ο Κώστας Ζώης, ο Κλεάνθης Σιαμλίδης, ο Γιώργος Ψωμιάδης και ο Παναγιώτης Μόσχος, αρμόνιο ο Άκης Γεωργιάδης και αγγείο ο Μάριος Σιαπανίδης.


Από τον 19ο Ακριτικό Κύκλο (φωτ.: Νίκος Αλβανούδης)

Τη δεύτερη μέρα, Παρασκευή 24 Ιουνίου, θα ανέβουν στη σκηνή η παραδοσιακή χορωδία των «Ακριτών του Πόντου», ο Μικρασιατικός Σύλλογος Νέας Ευκαρπίας «Ουσάκ’» και ο Σύλλογος Ποντίων Ελευθερίου-Κορδελιού. Στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα: Θα τραγουδήσουν ο Στάθης Παυλίδης, ο Γώγος Ιωαννίδης και η Μελίνα Χατζηκαμάνου, στη λύρα και στο τραγούδι θα είναι ο Μιχάλης Καλλιοντζίδης, λύρα θα παίξουν ο Δημήτρης Ξενιτόπουλος, ο Γιώργος Πουλαντζακλής και ο Δημήτρης Ιωακειμίδης, νταούλι ο Κλεάνθης Σιαμλίδης, ο Γιώργος Ψωμιάδης και ο Παναγιώτης Μόσχος, και αρμόνιο ο Άκης Γεωργιάδης.

Το Σάββατο 25 Ιουνίου, παραδοσιακούς χορούς θα παρουσιάσουν ο Σύλλογος Βλάχων Ευκαρπίας «Το Άγιο Πνεύμα» και η Ποντιακή Ένωση Στουτγάρδης και Περιχώρων «Η Ρωμανία». Θα τραγουδήσουν οι Σάββας και Κώστας Ζαπουνίδης και ο Γιώργος Αετόπουλος. Επίσης, θα τραγουδήσουν παίζοντας και λύρα ο Φόρης Απατσίδης και ο Στάθης Πορφυρίδης, ενώ λύρα θα παίξουν επίσης ο Γιώργος Ζαπουνίδης και ο Κώστας Ταμουτσίδης. Στο νταούλι ο Κλεάνθης Σιαμλίδης, ο Γιώργος Ψωμιάδης και ο Παναγιώτης Μόσχος, και στο αρμόνιο ο Άκης Γεωργιάδης.


Παιδικό χορευτικό στον 19ο Ακριτικό Κύκλο (φωτ.: Νίκος Αλβανούδης)

Η τέταρτη μέρα, Κυριακή 26 Ιουνίου, θα ξεκινήσει μία ώρα νωρίτερα, στις 20:00, με τις εκδηλώσεις αγάπης από την ομάδα «Μιλάμε για τον αυτισμό». Αμέσως μετά θα πραγματοποιηθούν αθλοπαιδιές (τσουβαλοδρομία, αυγοδρομία και διελκυστίνδα), ενώ τη σκυτάλη θα πάρουν με παραδοσιακούς χορούς το τμήμα ενηλίκων του Συλλόγου Ποντίων Σταυρούπολης «Ακρίτες του Πόντου», ο Χορευτικός Όμιλος Δυτικής Θεσσαλονίκης «Το Σεργιάνι» και η Ένωση Ποντίων Πολίχνης.

Στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα θα τραγουδήσουν ο Πόλυς Ευφραιμίδης, ο Άκης Πετρίδης και ο Θεόφιλος Πουταχίδης, ο οποίος θα παίξει και λύρα μαζί με τους Φίλιππο Κεσαπίδη και Αλέξη Ιωαννίδη. Στο νταούλι ο Κλεάνθης Σιαμλίδης, ο Γιώργος Ψωμιάδης και ο Παναγιώτης Μόσχος, και στο αρμόνιο ο Στέλιος Βουλγαρίδης.


Το καθιερωμένο γλέντι (φωτ.: Νίκος Αλβανούδης)

Την πέμπτη και τελευταία μέρα του 20ού Ακριτικού Κύκλου, τη Δευτέρα 27 Ιουνίου, μέλη των «Ακριτών του Πόντου» θα κάνουν ένα ταξίδι στον Πόντο μέσα από τρία μουσικοθεατρικά δρώμενα στην ποντιακή διάλεκτο.

Θα γίνει αναπαράσταση του θερισμού στην αλησμόνητη πατρίδα και στη συνέχεια θα παρουσιαστεί το «Πάντρεμα της ορφανής».

Πρόκειται για μια συγκινητική ιστορία, κατά την οποία μια ορφανή Πόντια κοπέλα ήθελε τους γονείς της να την συνοδεύσουν την ημέρα του γάμου της. Το κλάμα της το άκουσε ο πατέρας της στον Άδη και ζήτησε από τον Χάροντα να παλέψουν. Αν νικούσε, θα ανέβαινε στον πάνω κόσμο και θα συνόδευε την κόρη του στο γάμο της. Φυσικά έχασε από το Χάροντα, αλλά της έστειλε μήνυμα να την συνοδεύσουν οι φίλες της. Στο σημείο αυτό θα πάρουν τη σκυτάλη χορεύτριες του συλλόγου, οι φίλες της ορφανής, και θα χορέψουν γι’ αυτήν.

Τα μουσικοθεατρικά δρώμενα θα ολοκληρωθούν με τον όρκο των ακριτών πολεμιστών και τη σέρρα που θα χορέψουν άντρες χορευτές του συλλόγου. Την επιμέλεια των δρώμενων θα έχει ο Αμανάτιος Πετρίδης.


(Φωτ.: Νίκος Αλβανούδης)

Στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα της τελευταίας μέρας θα τραγουδήσουν ο Κυριάκος Τριανταφυλλίδης, ο Αντώνης Παπαδόπουλος και ο Γιώργος Μωυσιάδης. Λύρα θα παίξουν οι δύο τελευταίοι και ο Δημήτρης Παπαδόπουλος, ο οποίος θα παίξει και αγγείο, μαζί με τον Μάριο Σιαπανίδη. Στο νταούλι ο Κλεάνθης Σιαμλίδης, ο Γιώργος Ψωμιάδης και ο Παναγιώτης Μόσχος, και στο αρμόνιο ο Άκης Γεωργιάδης.

Ρωμανός Κοντογιαννίδης

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ο Νίκος Σωματαρίδης στο σπίτι του, τον Σεπτέμβριο του 2022, συνομιλώντας με την Αλεξία Ιωαννίδου (φωτ.: Αλεξία Ιωαννίδου)
ΠΟΝΤΟΣ

Πέθανε ο Νίκος Σωματαρίδης – Μια ζωή αφιερωμένη στον ποντιακό πολιτισμό

2/11/2026 - 7:25μμ
(Πηγή: kulturportali.gov.tr)
ΠΟΝΤΟΣ

Ίμερα: Κινδυνεύει ο ιερός ναός του Αγίου Ιωάννη στον Πόντο; Αγωνία για το μνημείο του ποντιακού ελληνισμού

2/11/2026 - 3:47μμ
Ο Θωμάς Αλεξιάδης υπογράφει αντίτυπο του βιβλίου του, Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2026 (φωτ.: Δήμος Σερβίων)
ΠΟΝΤΟΣ

Η ιστορία του Πόντου μέσα από την έρευνα του Θωμά Αλεξιάδη

2/11/2026 - 3:25μμ
Το Φροντιστήριο της Τραπεζούντας σήμερα, όπου λειτουργεί το λύκειο Kanuni Anadolu (φωτ.: Προσωπικό αρχείο Νουρτζάν Γιαζιτζί Μετίν)
ΠΟΝΤΟΣ

Τραπεζούντα: Στα σχολεία των Ελλήνων χτυπά ακόμη το κουδούνι – Μια ιστορία πέρα από το περίφημο Φροντιστήριο

2/11/2026 - 9:51πμ
(Φωτ.: Ένωση Ποντίων Πιερίας)
ΠΟΝΤΟΣ

Πιερία: Πόντιοι, Θρακιώτες και Μικρασιάτες τίμησαν μαζί τις αλησμόνητες πατρίδες

2/11/2026 - 9:25πμ
ΠΟΝΤΟΣ

Ουζουνγκιόλ: Η Ευδοξία Κοκκινασίδου, ο Σωκράτης Κωνσταντινίδης και ο Αντέμ Εκίζ σε μια ιδιαίτερη συνάντηση

1/11/2026 - 11:00μμ
Μέλη του «Ευξείνου Πόντου» Στοκχόλμης παρουσιάζουν ποντιακούς χορούς, στην ετήσια συνάντηση του σωματείου. Σάββατο 31 Οκτωβρίου (φωτ.: Flickr / Μητρόπολη Πολυανής και Κιλκισίου)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Ο «Εύξεινος Πόντος» γλέντησε ποντιακά στη Στοκχόλμη – Παρών το Κιλκίς

1/11/2026 - 7:45μμ
Ο μικρός πυρριχιστής στο χορό του «Ξενιτέα» Νταχάου και Περιχώρων (πηγή: TikTok / @fani.gkavanozi)
ΠΟΝΤΟΣ

Ούτε δύο χρονών και χορεύει σέρρα – Το αίμα νερό δεν γίνεται! (βίντεο)

1/11/2026 - 5:50μμ
Ορφανά παιδιά στο προαύλιο του Κολεγίου Ανατόλια στη Μερζιφούντα, όπου λειτουργούσε ορφανοτροφείο της Near East Relief, περ. 1921-1922 (πηγή: Συλλογή Gertrude Anthony / The Bancroft Library, University of California, Berkeley)
ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

Γενοκτονία των Ποντίων: Η έκθεση που «θάφτηκε» – Ένας Αμερικανός ναύαρχος «φίμωσε» εργαζόμενη της Near East Relief

1/11/2026 - 5:03μμ
(Πηγή: Αρχείο Μιχάλη Αθανασιάδη / Συλλογή Φανής Δημητριάδου)
ΠΟΝΤΟΣ

Μαυρόβατος Δράμας: Τα γαμήλια έθιμα, από την Αρχαιότητα μέχρι τις προσφυγικές κοινότητες, στο επίκεντρο της 8ης Συνάντησης Ποντιακής Λαογραφίας

1/11/2026 - 1:52μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: EUROKINISSI / Έλενα Γκοντσαρόβα)

Super League: Πρώτη νίκη για Ατρόμητο – Ισοπαλία στη Νίκαια

28 λεπτά πριν
Περήφανοι απόγονοι Μικρασιατών προσφύγων στην τελετή μετακομιδής του σκηνώματος του Αγίου Γεωργίου του Νεαπολίτου στο «Ιωνικό Κέντρο», Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2026  (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Βλάχος)

Άγιος Γεώργιος Νεαπολίτης: Σε κλίμα κατάνυξης και με πλήθος πιστών η μετακομιδή του Ιερού Σκηνώματός του στο «Ιωνικό Κέντρο»

55 λεπτά πριν
Τμήμα του Τείχους των Φωκέων (φωτ.: Υπουργείο Πολιτισμού)

Θερμοπύλες: Το τείχος των Φωκέων βγαίνει από την αφάνεια

1 ώρα πριν
Τμήμα της αφίσας για την έκθεση κειμηλίων στο Καστέλλι του Ηρακλείου Κρήτης (πηγή: facebook.com/rizes.xalandriou)

Κρήτη: Σπάνια κειμήλια και αδημοσίευτα τεκμήρια της Μικράς Ασίας παρουσιάζονται στο Καστέλλι Πεδιάδας

2 ώρες πριν
(Φωτ.: Nostos Argentina/Facebook)

Αργεντινή: Η ελληνική Ομογένεια συναντά τον πολιτισμό και την ιστορία στο 16ο Συνέδριο «Νόστος»

2 ώρες πριν
Η χορωδία του Συλλόγου Μικρασιατών Νομού Πέλλας «Η Μπίγα», την Κυριακή 1η Νοεμβρίου 2026 (φωτ.: Facebook / Stratos Kafetzis)

Έδεσσα: Τραγούδια, χοροί και μνήμες της Μικρασίας στο Παρθεναγωγείο

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV