pontosnews.gr
Πέμπτη, 5/03/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ένας Πόντιος και η… Φιλοσοφία του στο Φεστιβάλ των Καννών! (φωτο, βίντεο)

20/06/2016 - 11:03πμ
Ένας Πόντιος και η... Φιλοσοφία του στο Φεστιβάλ των Καννών! (φωτο, βίντεο)
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Τι κάνει ένας Πόντιος στις Κάννες; Μα φυσικά, καλό κινηματογράφο. Ο 35χρονος Γιάννης Πολίτοφ είναι ένας ομογενής από τη Μόσχα με καταγωγή από την Τσάλκα, ο οποίος φέτος έκανε την παρθενική σκηνοθετική του δουλειά και έφτασε μέχρι και το Φεστιβάλ των Καννών με την ταινία μικρού μήκους Φιλοσοφία. Εδώ και επτά χρόνια συμμετέχει ως ηθοποιός σε διάφορες ταινίες και σειρές της ρωσικής τηλεόρασης. Ό,τι έχει καταφέρει ο Γιάννης Πολίτοφ, το έχει καταφέρει με προσωπικό κόπο και ιδρώτα και πάντα με την Ελλάδα στην καρδιά του.

Ο ανερχόμενος ταλαντούχος ηθοποιός και σκηνοθέτης Γιάννης Πολίτοφ μίλησε στο pontos-news.gr για τη συμμετοχή του στο Φεστιβάλ των Καννών, μεταφέροντας την περηφάνια για την καταγωγή και τις ρίζες του.

«Ήταν μια φανταστική εμπειρία. Συμμετείχα στο πρόγραμμα Short Film Corner στο Φεστιβάλ των Καννών με την ταινία μικρού μήκους που σκηνοθέτησα και ονομάζεται Φιλοσοφία. Η ταινία αυτή βασίζεται κυρίως σε αληθινά γεγονότα της δικής μου ζωής, εκτός από το χαρακτήρα του παππού, τον οποίο επέλεξα για να αναδείξω την αγάπη. Στο πρόσωπό του αντικατοπτρίζονται όλα τα συναισθήματά του, όπως η αγάπη, ο φόβος… Σημαντικό ρόλο στην ταινία παίζει και η φωνή του αφηγητή που ακούγεται σε όλη την ταινία.


Το τρέιλερ της ταινίας «Φιλοσοφία»

»Κάποιος θα μπορούσε να σκεφτεί ότι το νόημα της ταινίας βασίζεται στο ότι ένα παιδί, περνώντας κάποιες περίεργες φάσεις, λαμβάνει ένα σημαντικό μάθημα για τη ζωή. Κάποιος άλλος θα μπορούσε να συλλάβει ένα διαχρονικό μήνυμα. Δεν θέλω να αποκαλύψω και να επιβάλω τη δική μου γνώμη για την ταινία. Ο καθένας πρέπει να το αντιλαμβάνεται και να το βλέπει από τη δική του οπτική γωνία. Σκοπός της ταινίας είναι οι άνθρωποι να ασχοληθούν με τη φιλοσοφία γενικά αλλά και να εμβαθύνουν σε πιο βαθιά ερωτήματα» μας είπε ο Γιάννης Πολίτοφ.

Όπως δήλωσε αποκλειστικά στο pontos-news.gr, η ταινία αναμένεται να προβληθεί στο σύντομο μέλλον και στην Αθήνα.

Μπορεί η ταινία του να μην γυρίστηκε στην Ελλάδα και να μην αφορούσε άμεσα την ελληνική πραγματικότητα, όλοι όμως οι παράγοντες που συμμετείχαν στην δημιουργία της ταινίας, ήταν στην πλειοψηφία τους Έλληνες.

«Η ταινία έχει αρκετά ελληνικά στοιχεία. Αφενός τον τίτλο Φιλοσοφία, αφετέρου γιατί γυρίστηκε με την οικονομική υποστήριξη του υπουργείου Πολιτισμού της Ρωσίας και της ελληνικής εθνικής τουριστικής οργάνωσης “Visit Greece”· επιπλέον παίζουν η ηθοποιός Ελλάδα Μεσβελιάνι και η Έλενα Παντζαρίδη, ενώ οπερατέρ είναι τα αδέλφια Βασιλειάδη, ο Ντέμης και ο Κώστας, που έχουν την εταιρεία Vasiliadis Production».

Όταν ρωτήθηκε ο Γιάννης Πολίτοφ για την καταγωγή του, έδειξε ιδιαίτερα συγκινημένος και μίλησε με ιδιαίτερη θέρμη για την περηφάνια που πρέπει να έχει ένας Έλληνας.

«Νιώθω μεγάλη περηφάνεια που γεννήθηκα Έλληνας. Παρατηρώ ότι πολλοί Έλληνες έχουν πέσει στη λήθη και δεν αντιλαμβάνονται το χρέος τους ως Έλληνες, το οποίο είναι να χαρίζουν αγάπη και φως σε όλους τους ανθρώπους. Όταν λες ότι είσαι Έλληνας, πρέπει να αντιλαμβάνεσαι και το ανάλογο βάρος αυτής της λέξης. Αυτό σημαίνει να έχεις τη δέουσα συμπεριφορά και τρόπο ζωής και να σου γεννιούνται οι κατάλληλες σκέψεις. Αυτό σημαίνει να είσαι Έλληνας» σημείωσε χαρακτηριστικά.


Η κεντρική αφίσα της ταινίας στην πρεμιέρα του στη Θεσσαλονίκη

Στις 3 Ιουνίου στη Θεσσαλονίκη έγινε η πρεμιέρα της ταινίας Φιλοσοφία (προϊόν της εταιρείας παραγωγής Yanpol Films) στο πλαίσιο του Έτους Ελλάδας-Ρωσίας.

«Ευχαριστώ τον Γιώργο Στεφανίδη και τον Παναγιώτη Γραμματόπουλο για τη διοργάνωση της πρεμιέρας στη Θεσσαλονίκη και την Κλάρα Μυροφορίδου και τον Dj Goga για το καλλιτεχνικό κομμάτι. Επίσης, ένα μεγάλο ευχαριστώ και στο συγκρότημα Argo για την παρουσία τους στην εκδήλωση αλλά και την ομάδα διαγωνισμού χιούμορ «KVN» της Θεσσαλονίκης για την υποστήριξή τους» είπε ο Γιάννης Πολίτοφ ευχαριστώντας όλους όσοι τον στήριξαν σε αυτήν την πορεία.

  • Ο Γιάννης Πολίτοφ γεννήθηκε στο Εσεντουκί της Ρωσίας στις 9 Οκτωβρίου 1981. Πατέρας του είναι ο Σεργκέι Πολίτοφ από την Τσάλκα της Γεωργίας και συγκεκριμένα από το ποντιακό χωριό Γκούνια-καλα. Ήταν καθηγητής στο Τεχνικό Πανεπιστήμιο του Εσεντουκί όπου ίδρυσε τον πρώτο ελληνικό σύλλογο στην περιοχή με την ονομασία «Φοίνιξ». Η μητέρα του είναι από το Γκουμερέτι.
ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: hellenicdailynewsny.com)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

«We Are Greek Warriors»: Οι ηρωίδες του 1821 ζωντανεύουν στο Ελληνικό Μουσείο του Μίσιγκαν

4/03/2026 - 9:33μμ
Η δραστήρια ομάδα της Ελληνικής Εθνικο-Πολιτιστικής Αυτονομίας «Ρωμιοσύνη» με τη ζωγράφο, τον συγγραφέα και πλήθος κόσμου στην εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τον θάνατο του Ιωάννη Βαρβάκη (πηγή: Ελληνική Εθνικο-Πολιτιστική Αυτονομία «Ρωμιοσύνη»)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

«Από τον Τσεσμέ ως το Ταϊγάνιο. 200 χρόνια από τον θάνατο του Ι. Α. Βαρβάκη» – Οι Έλληνες του Κρασνοντάρ δεν ξεχνούν

4/03/2026 - 10:55πμ
(Φωτ.: Instagram/ipsilantisfrechen)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Οι Πόντιοι του Φρέχεν θα ανταμώσουν με τους Πόντιους Πανοράματος στον επετειακό χορό του «Υψηλάντη»

3/03/2026 - 9:12μμ
(Φωτ.: Facebook/Ποντιακή Αδελφότητα Νέας Νότιας Ουαλίας «Ποντοξενιτέας»)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Φεστιβάλ Αντίποδες: «Σείστηκε» η Αυστραλία από ελληνικό παλμό!

3/03/2026 - 10:26πμ
Κατά την έξοδό του από τη φυλακή Ματροσκάγια Τισίνα στη Μόσχα, 22 Μαΐου 2007 (φωτ.: EPA / Igor Kharitonov)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Ο άνθρωπος που εξαπάτησε εκατομμύρια και έγινε θρύλος: Η σκοτεινή αυτοκρατορία του Σεργκέι Μαυρόδη – Εγκληματίας με ελληνικό όνομα

1/03/2026 - 8:17μμ
(Πηγή: el.wikipedia.org/Harris & Ewing)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Η ομογένεια της Νέας Υόρκης τιμά τον Ελευθέριο Βενιζέλο με επετειακή διάλεξη στην Αστόρια

1/03/2026 - 11:23πμ
(Φωτ. αρχείου: freepik.com)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Σύμπραξη της Αρχιεπισκοπής Αμερικής και του ΑΠΘ για την ελληνική γλώσσα στην ομογένεια

27/02/2026 - 7:06μμ
(Φωτ.: nationalopera.gr)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Η Εθνική Λυρική Σκηνή φέρνει την Ελλάδα στην ομογένεια της Νέας Υόρκης

27/02/2026 - 4:13μμ
(Φωτ.: greek.vema.com.au.)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Το 44ο Ελληνικό Φεστιβάλ φέρνει άρωμα Ελλάδας στο Σίδνεϊ – Γεύσεις και μουσικές από τον Πόντο μέχρι την Κύπρο

26/02/2026 - 7:52μμ
Η Αγγελική Στόγια σε στιγμιότυπο από το προεκλογικό βίντεο του Εργατικού Κόμματος Βρετανίας (πηγή: youtube.com/ @labourparty)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Αγγελική Στόγια: Η Ελληνίδα που διεκδικεί με αξιώσεις μια θέση στο Βρετανικό Κοινοβούλιο

26/02/2026 - 2:06μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τμήμα από την αφίσα της θεατρικής παράστασης

«Η Ζωή Μας»: Μια παράσταση προσφυγιάς, μνήμης και αγάπης από τη θεατρική ομάδα «Θρασύβουλος Μερκούρης»

13 λεπτά πριν
Δορυφορική φωτογραφία από το Vantor που δείχνει τις ζημιές στη ναυτική βάση Konarak, στο Ιράν (φωτ.: EPA/SATELLITE IMAGE ©2026 VANTOR / HANDOUT)

Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Νέο κύμα επιθέσεων του Ισραήλ κατά της Τεχεράνης – Οι ΗΠΑ εκτιμούν πως σύντομα θα ελέγχουν τον ενάεριο χώρο του Ιράν

42 λεπτά πριν
Πρόσφυγες από τη Μικρασία στην Αθήνα (φωτ.: Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου)

«Γυναίκες από ατσάλι» από τον Πόντο και τη Μικρασία

1 ώρα πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Ματθαίος)

Super League: Έπιασε κορυφή ο ΠΑΟΚ – Τέταρτος με «τεσσάρα» ο Παναθηναϊκός

2 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού / Δημήτρης Παπαμήτσος)

Διάγγελμα Χριστοδουλίδη: «Προτεραιότητά μας η ασφάλεια – Η Κύπρος είναι μέρος της λύσης και όχι του προβλήματος»

2 ώρες πριν
(Φωτ.: hellenicdailynewsny.com)

«We Are Greek Warriors»: Οι ηρωίδες του 1821 ζωντανεύουν στο Ελληνικό Μουσείο του Μίσιγκαν

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign