pontosnews.gr
Τετάρτη, 7/10/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ένας Πόντιος και η… Φιλοσοφία του στο Φεστιβάλ των Καννών! (φωτο, βίντεο)

20/06/2016 - 11:03πμ
Ένας Πόντιος και η... Φιλοσοφία του στο Φεστιβάλ των Καννών! (φωτο, βίντεο)
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Τι κάνει ένας Πόντιος στις Κάννες; Μα φυσικά, καλό κινηματογράφο. Ο 35χρονος Γιάννης Πολίτοφ είναι ένας ομογενής από τη Μόσχα με καταγωγή από την Τσάλκα, ο οποίος φέτος έκανε την παρθενική σκηνοθετική του δουλειά και έφτασε μέχρι και το Φεστιβάλ των Καννών με την ταινία μικρού μήκους Φιλοσοφία. Εδώ και επτά χρόνια συμμετέχει ως ηθοποιός σε διάφορες ταινίες και σειρές της ρωσικής τηλεόρασης. Ό,τι έχει καταφέρει ο Γιάννης Πολίτοφ, το έχει καταφέρει με προσωπικό κόπο και ιδρώτα και πάντα με την Ελλάδα στην καρδιά του.

Ο ανερχόμενος ταλαντούχος ηθοποιός και σκηνοθέτης Γιάννης Πολίτοφ μίλησε στο pontos-news.gr για τη συμμετοχή του στο Φεστιβάλ των Καννών, μεταφέροντας την περηφάνια για την καταγωγή και τις ρίζες του.

«Ήταν μια φανταστική εμπειρία. Συμμετείχα στο πρόγραμμα Short Film Corner στο Φεστιβάλ των Καννών με την ταινία μικρού μήκους που σκηνοθέτησα και ονομάζεται Φιλοσοφία. Η ταινία αυτή βασίζεται κυρίως σε αληθινά γεγονότα της δικής μου ζωής, εκτός από το χαρακτήρα του παππού, τον οποίο επέλεξα για να αναδείξω την αγάπη. Στο πρόσωπό του αντικατοπτρίζονται όλα τα συναισθήματά του, όπως η αγάπη, ο φόβος… Σημαντικό ρόλο στην ταινία παίζει και η φωνή του αφηγητή που ακούγεται σε όλη την ταινία.


Το τρέιλερ της ταινίας «Φιλοσοφία»

»Κάποιος θα μπορούσε να σκεφτεί ότι το νόημα της ταινίας βασίζεται στο ότι ένα παιδί, περνώντας κάποιες περίεργες φάσεις, λαμβάνει ένα σημαντικό μάθημα για τη ζωή. Κάποιος άλλος θα μπορούσε να συλλάβει ένα διαχρονικό μήνυμα. Δεν θέλω να αποκαλύψω και να επιβάλω τη δική μου γνώμη για την ταινία. Ο καθένας πρέπει να το αντιλαμβάνεται και να το βλέπει από τη δική του οπτική γωνία. Σκοπός της ταινίας είναι οι άνθρωποι να ασχοληθούν με τη φιλοσοφία γενικά αλλά και να εμβαθύνουν σε πιο βαθιά ερωτήματα» μας είπε ο Γιάννης Πολίτοφ.

Όπως δήλωσε αποκλειστικά στο pontos-news.gr, η ταινία αναμένεται να προβληθεί στο σύντομο μέλλον και στην Αθήνα.

Μπορεί η ταινία του να μην γυρίστηκε στην Ελλάδα και να μην αφορούσε άμεσα την ελληνική πραγματικότητα, όλοι όμως οι παράγοντες που συμμετείχαν στην δημιουργία της ταινίας, ήταν στην πλειοψηφία τους Έλληνες.

«Η ταινία έχει αρκετά ελληνικά στοιχεία. Αφενός τον τίτλο Φιλοσοφία, αφετέρου γιατί γυρίστηκε με την οικονομική υποστήριξη του υπουργείου Πολιτισμού της Ρωσίας και της ελληνικής εθνικής τουριστικής οργάνωσης “Visit Greece”· επιπλέον παίζουν η ηθοποιός Ελλάδα Μεσβελιάνι και η Έλενα Παντζαρίδη, ενώ οπερατέρ είναι τα αδέλφια Βασιλειάδη, ο Ντέμης και ο Κώστας, που έχουν την εταιρεία Vasiliadis Production».

Όταν ρωτήθηκε ο Γιάννης Πολίτοφ για την καταγωγή του, έδειξε ιδιαίτερα συγκινημένος και μίλησε με ιδιαίτερη θέρμη για την περηφάνια που πρέπει να έχει ένας Έλληνας.

«Νιώθω μεγάλη περηφάνεια που γεννήθηκα Έλληνας. Παρατηρώ ότι πολλοί Έλληνες έχουν πέσει στη λήθη και δεν αντιλαμβάνονται το χρέος τους ως Έλληνες, το οποίο είναι να χαρίζουν αγάπη και φως σε όλους τους ανθρώπους. Όταν λες ότι είσαι Έλληνας, πρέπει να αντιλαμβάνεσαι και το ανάλογο βάρος αυτής της λέξης. Αυτό σημαίνει να έχεις τη δέουσα συμπεριφορά και τρόπο ζωής και να σου γεννιούνται οι κατάλληλες σκέψεις. Αυτό σημαίνει να είσαι Έλληνας» σημείωσε χαρακτηριστικά.


Η κεντρική αφίσα της ταινίας στην πρεμιέρα του στη Θεσσαλονίκη

Στις 3 Ιουνίου στη Θεσσαλονίκη έγινε η πρεμιέρα της ταινίας Φιλοσοφία (προϊόν της εταιρείας παραγωγής Yanpol Films) στο πλαίσιο του Έτους Ελλάδας-Ρωσίας.

«Ευχαριστώ τον Γιώργο Στεφανίδη και τον Παναγιώτη Γραμματόπουλο για τη διοργάνωση της πρεμιέρας στη Θεσσαλονίκη και την Κλάρα Μυροφορίδου και τον Dj Goga για το καλλιτεχνικό κομμάτι. Επίσης, ένα μεγάλο ευχαριστώ και στο συγκρότημα Argo για την παρουσία τους στην εκδήλωση αλλά και την ομάδα διαγωνισμού χιούμορ «KVN» της Θεσσαλονίκης για την υποστήριξή τους» είπε ο Γιάννης Πολίτοφ ευχαριστώντας όλους όσοι τον στήριξαν σε αυτήν την πορεία.

  • Ο Γιάννης Πολίτοφ γεννήθηκε στο Εσεντουκί της Ρωσίας στις 9 Οκτωβρίου 1981. Πατέρας του είναι ο Σεργκέι Πολίτοφ από την Τσάλκα της Γεωργίας και συγκεκριμένα από το ποντιακό χωριό Γκούνια-καλα. Ήταν καθηγητής στο Τεχνικό Πανεπιστήμιο του Εσεντουκί όπου ίδρυσε τον πρώτο ελληνικό σύλλογο στην περιοχή με την ονομασία «Φοίνιξ». Η μητέρα του είναι από το Γκουμερέτι.
ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: facebook.com/geogreeks)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Γεωργία: Οι Έλληνες της Τιφλίδας στη μεγάλη φθινοπωρινή γιορτή «Τμπιλισόμπα 2026»

6/10/2026 - 10:11μμ
(Φωτ.: argiros_konstantinos/Instagram)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Κωνσταντίνος Αργυρός: Ρεκόρ στη live εμφάνισή του Βοστόνη – Τον αποθέωσαν περισσότεροι από 7.000 ομογενείς

6/10/2026 - 2:09μμ
Ελληνικό διαβατήριο (φωτ.: ΧΚ)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Ελληνική ιθαγένεια: Ο γάμος των γονέων γίνεται εμπόδιο για ομογενείς στις ΗΠΑ

4/10/2026 - 4:21μμ
Τμήμα της αφίσας της πολιτιστικής εκδήλωσης (εικ.: facebook.com/GreekCommunity?locale=el_GR)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Τορόντο: «Ώρες ελευθερίας – Ελλήνων πράξεις» από την Ελληνική Κοινότητα και τον Σύλλογο «Βεργίνα»

4/10/2026 - 12:26μμ
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Λίντον Μπ. Τζόνσον υπογράφει τον Immigration and Nationality Act, γνωστό ως νόμο Hart-Celler, στη βάση του Αγάλματος της Ελευθερίας, στις 3 Οκτωβρίου 1965. Διακρίνονται, μεταξύ άλλων, ο αντιπρόεδρος Χιούμπερτ Χάμφρεϊ και οι γερουσιαστές Ρόμπερτ και Έντουαρντ «Τεντ» Κένεντι (φωτ.: LBJ Library / Yoichi Okamoto)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Έλληνες στην Αμερική: Η υπογραφή που άλλαξε το αμερικανικό όνειρο

3/10/2026 - 9:18μμ
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Ολίβια Βασιλοπούλου: Η Ελληνίδα της διασποράς που ετοιμάζεται να λάμψει στο Miss Universe

3/10/2026 - 8:51μμ
Στιγμιότυπο από το φεστιβάλ ελληνικού πολιτισμού «Πανηγύρι», στο Κίεβο. Σάββατο 30 Μαΐου 2026 (φωτ.: Facebook / Федерація грецьких товариств України)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Ιστορική απόφαση για ένα… Πανοΰρ: Η Ουκρανία αναγνωρίζει επισήμως το θεσμό των Ελλήνων, που επιμένει μέσα στον πόλεμο

3/10/2026 - 2:25μμ
Ο Ιερός Ναός Αγίας Τριάδος Σταυροδρομίου στο Μπέγιογλου της Κωνσταντινούπολης(φωτ.: Javodish / Wikimedia Commons, CC0/Public Domain)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Η ομογένεια της Κωνσταντινούπολης κρατά ζωντανό τον ελληνισμό με τρεις δράσεις μέσα στον Οκτώβριο

2/10/2026 - 10:43μμ
(Φωτ.: Σύλλογος Ποντίων Νυρεμβέργης Cardinal Bessario- Εύξεινος Πόντος/Facebook)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

50 χρόνια Σύλλογος Ποντίων Νυρεμβέργης: Η μεγάλη γιορτή μιας διαδρομής μισού αιώνα

2/10/2026 - 11:43πμ
Bourdo Photography Copyright
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Η Προεδρική Φρουρά στην Αυστραλία για την 28η Οκτωβρίου: Οι Εύζωνες θα παρελάσουν στο Σίδνεϊ και για πρώτη φορά στην Καμπέρα

2/10/2026 - 10:22πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μεταγωγή απο τη ΓΑΔΑ στα δικαστήρια και στον εισαγγελέα των συληφθέντων που κατηγορούνται για κακουργηματική απάτη σε βάρος του Δημοσίου (φωτ.: Μιχάλης Παπανικολάου / EUROKINISSI)

Στον εισαγγελέα Ευελπίδων τα μέλη εγκληματικής οργάνωσης για απάτη μαμούθ σε βάρος του Δημοσίου

21 λεπτά πριν
(Φωτ.: Αρχείο Ελευθέριου Κοσμά/ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Διάστημα: Ελληνικοί δορυφόροι «τσέπης» από την Αθήνα στην Αστάνα του Καζακστάν

46 λεπτά πριν
(Φωτ.: pixabay.com)

Θάνατος 16χρονου στη Θάσο: Ανακαλούνται οι άδειες σε 11 γήπεδα του δήμου Παγγαίου στην Καβάλα

1 ώρα πριν
Ο ναός της Αγίας Άννας (σήμερα Küçük Ayvasıl Kilisesi) στην Τραπεζούντα (φωτ.: Selin Sur, 2025)

Ποιος έσβησε τη βυζαντινή Τραπεζούντα; Δύο Τουρκάλες ερευνήτριες απαντούν

2 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: pixabay.com / sabinevanerp)

Θεσσαλονίκη: 46χρονος εξαπάτησε 84χρονη ξαφρίζοντας χρήματα και κοσμήματα αξίας 175.000 ευρώ

2 ώρες πριν
Συγγενείς επισκέπτονται το μνημείο για τα θύματα στο Φεστιβάλ Μουσικής Nova, τρία χρόνια μετά τις επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου, κοντά στο Ρέιμ, στο νότιο Ισραήλ, πλησίον των συνόρων με τη Γάζα (φωτ.: EPA/ ATEF SAFADI)

Ενός λεπτού σιγή στο Ισραήλ για τα τρία χρόνια από την επίθεση της Χαμάς

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV