pontosnews.gr
Πέμπτη, 6/08/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Όλα όσα θα γίνουν στο 9ο Φεστιβάλ Παιδικών Ποντιακών Χορών στη Βέροια (φωτο, βίντεο)

16/06/2016 - 9:30πμ
Όλα όσα θα γίνουν στο 9ο Φεστιβάλ Παιδικών Ποντιακών Χορών στη Βέροια (φωτο, βίντεο)
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Λίγες ημέρες μένουν μέχρι τη στιγμή που εκατοντάδες χορευτές και δεκάδες μουσικοί από τους επτά νομούς του Συνδέσμου Ποντιακών Σωματείων Κεντρικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας (Ημαθίας, Κιλκίς, Σερρών, Πέλλας, Χαλκιδικής, Θεσσαλίας και Πιερίας) θα πλημμυρίσουν το Φιλίππειο Γυμναστήριο Βεροίας για το 9ο Φεστιβάλ Παιδικών Ποντιακών Χορών. Με τις παραδοσιακές πολύχρωμες φορεσιές τους και με το πιο ωραίο τους χαμόγελο θα περάσουν τα δικά τους αθώα και ατόφια μηνύματα για τον Πόντο και το μέλλον της ανθρωπότητας.

Πριν από την έναρξη του φεστιβάλ, στο Μνημείο των Ηρώων της Βέροιας θα γίνει κατάθεση στεφάνων για όλα τα παιδιά που έφυγαν από τη ζωή από ατύχημα ή άλλη αιτία.

Η πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Ποντίων Μελίκης και Περιχώρων «Η Ρωμανία», και μέλος της συντονιστικής επιτροπής, Σοφία Παυλίδου μίλησε στο pontos-news.gr και έδωσε μια εικόνα για το γεγονός του Σαββάτου.

Με το χορό ομάλ’ Κερασούντας θα γίνει η είσοδος των χορευτών υπό τους ήχους της λύρας των Γιάννη Κωνσταντινίδη και Στέφανου Σισμανίδη και το νταούλι του Ηλία Αποστολίδη, ενώ αργότερα ένας-ένας οι νομοί θα παρουσιάσουν το δικό τους πρόγραμμα με τους δικούς τους μουσικούς.

Στην εκδήλωση θα τιμηθούν για την προσφορά τους στον ποντιακό πολιτισμό ο αείμνηστος Κωστίκας Τσακαλίδης, ο τραγουδιστής Κώστας Καραπαναγιωτίδης και οι χορευτές Ξενοφών Σοφιανίδης από τους Γεωργιανούς και ο Νίκος Παλασίδης από τον Άγιο Γεώργιο Βεροίας.

Το πρόγραμμα θα παρουσιάσουν ο Μελέτης Σισμανίδης και η Ηλιάνα Παμπουχίδου.

Μετά το τέλος του φεστιβάλ όλοι οι χορευτές που θα συμμετάσχουν θα φιλοξενηθούν για δείπνο στο κέντρο «Σείριος», όπου αναμένεται μεγάλο παραδοσιακό γλέντι. Όσοι δεν καθήσουν, θα πάρουν πακέτο το φαγητό, μας ενημερώνει η Σοφία Παυλίδου, δείχνοντας πως η φιλοξενία είναι το Α και το Ω για την εκδήλωση.

Συντονιστής χοροδιδάσκαλος του 9ου φεστιβάλ είναι ο Βαγγέλης Λάχανης από το Σύλλογο Ποντίων Αλεξάνδρειας και Περιχώρων, ενώ βοηθοί του η Μαρία Δεμερτζίδου από την Εύξεινο Λέσχη Βέροιας και ο Σταύρος Μπαζούκης από το Σύλλογο Ποντίων Μακροχωρίου.

Η συντονιστική επιτροπή αποτελείται από τον Παύλο Σαρημιχαηλίδη από την Εύξεινο Λέσχη Βέροιας, τον Φώτη Φανιάδη από την Εύξεινο Λέσχη Ποντίων Νάουσας, τον Βαγγέλη Σεβεντεκίδη από το Σύλλογο Ποντίων Αλεξάνδρειας και Περιχώρων, τη Σοφία Παυλίδου από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ποντίων Μελίκης και Περιχώρων «Η Ρωμανία» και τον Αντώνη Καγκελίδη από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πατρίδας «Ευστάθιος Χωραφάς».

Ρεπορτάζ: Βασίλης Καρυοφυλλίδης.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Η Χρύσα Μαυρίδου (πρώτη αριστερά) στην κριτική επιτροπή του 2ου Φεστιβάλ Ποντιακής Γαστρονομίας που πραγματοποιήθηκε στην Ακρινή Κοζάνης. Σάββατο 1 Αυγούστου 2026 (φωτ.: kozan.gr)
ΠΟΝΤΟΣ

Ποντιακή γαστρονομία: Ποιος θα κρατήσει ζωντανές τις συνταγές όταν φύγουν οι γιαγιάδες;

5/08/2026 - 11:21πμ
Η εκκλησία των Ταξιαρχών στο Σαχνό της Ματσούκας, κοντά στη Μονή Βαζελώνα, σε φωτογραφία του David Talbot Rice από το 1929 (πηγή: David Talbot Rice / Birmingham East Mediterranean Archive)
ΠΟΝΤΟΣ

Ματσούκα Πόντου: Η χαμένη εκκλησία των Ταξιαρχών και το μυστήριο της Παναγίας Πονολύτριας

4/08/2026 - 8:17μμ
Ο Γιάννης-Βασίλης Γιαϊλαλί με τον δικηγόρο του Γιώργο Τσαούση. Δευτέρα 3 Αυγούστου 2026 (φωτ.: Facebook / George Tsaousis)
ΠΟΝΤΟΣ

Γιαϊλαλί: Ο δικηγόρος του καταγγέλλει νέα «εφεύρεση» με επίκληση απορρήτου

4/08/2026 - 1:45μμ
(Πηγή: facebook.com/Eleftheros Parharadis)
ΠΟΝΤΟΣ

Γιάννης-Βασίλης Γιαϊλαλί: Κρίσιμη καμπή στη δικαστική υπόθεσή του μετά την αναβολή της συνάντησης για το καθεστώς ασύλου

3/08/2026 - 11:50μμ
Η εικόνα της Παναγίας στη Μονή της Παναγίας Σουμελά στον Πόντο, τον Δεκαπενταύγουστο του 2021 (φωτ.: 61saat.com)
ΠΟΝΤΟΣ

Παναγία Σουμελά: Τουρισμός ή «ποντιακή προπαγάνδα»; Νέα αντιπαράθεση στην Τουρκία για τη Θεία Λειτουργία

3/08/2026 - 8:30μμ
Στιγμιότυπο από την ταινία «Πατρίδα μου εδώ κι εκεί»
ΠΟΝΤΟΣ

«Πατρίδα μου εδώ κι εκεί»: Δείτε τη μαθητική ταινία για τη Γενοκτονία των Ποντίων

3/08/2026 - 6:00μμ
(Εικ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ

Νίκος Ε. Μηλιώρης: Ο άνθρωπος που είχε στόχο ζωής να διασώσει την ιστορία και τη λαογραφία των Βουρλών

3/08/2026 - 4:40μμ
(Φωτ.: Ένωση Ποντίων Πιερίας)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Ένωση Ποντίων Πιερίας: Με τα λαμπρότερα χρώματα πέρασαν στην ιστορία τα 28α «Ποντιακά πολιτιστικά δρώμενα»

2/08/2026 - 10:34μμ
Το σιρόν σε γλυκιά εκδοχή, στο 2ο Φεστιβάλ Ποντιακής Γαστρονομίας, που πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία της Ακρινής. Σάββατο 1 Αυγούστου 2026 (φωτ.: Facebook / Πολιτιστικός Αθλητικός Σύλλογος Πατρίδας «Ευστάθιος Χωραφάς»)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Ακρινή Κοζάνης: Έκαναν το ποντιακό σιρόν γλυκό, και κέρδισαν το A’ βραβείο

2/08/2026 - 9:45μμ
Αναμνηστική φωτογραφία μετά τα αποκαλυπτήρια του μνημείου στο Κρυονέρι του Δήμου Λαγκαδά, Κυριακή 2 Αυγούστου 2026 (φωτ.: Facebook / Apostolis Mishopoulos)
ΠΟΝΤΟΣ

Κρυονέρι Λαγκαδά: Αποκαλύφθηκε μνημείο για τις Γενοκτονίες Ποντίων, Θρακιωτών και Μικρασιατών

2/08/2026 - 8:08μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)

Καιρός: Τοπικά στους 38°C η θερμοκρασία – Βοριάδες έως και 7 μποφόρ πρόσκαιρα

17 λεπτά πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Δημήτρης Μπίρνταχας)

Conference League: Στη Σόφια θα κριθεί η πρόκριση του Παναθηναϊκού

8 ώρες πριν
(Φωτ.: Δήμος Καλαμαριάς)

Θεσσαλονίκη: Στον Δήμο Καλαμαριάς μεταφέρθηκε το φωτογραφικό αρχείο του Γιάννη Κυριακίδη

9 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)

Πυροσβεστική: Τρεις συλλήψεις για πρόκληση πυρκαγιάς και παραβάσεις πυροπροστασίας

9 ώρες πριν
(Φωτ.: mwlesvos.gr)

Λέσβος: Με τις καλύτερες… γεύσεις πέρασε στην ιστορία η τριήμερη 39η Γιορτή Σαρδέλας – Το σήμα κατατεθέν του κόλπου της Καλλονής

10 ώρες πριν
Η διαφημιστική αφίσα της «Οδύσσειας» του Κρ.Νόλαν

Οδύσσεια, 2026 μ.Χ.: Από τον Όμηρο στον Κρίστοφερ Νόλαν – Τα έπη που πέρασαν από τη μεγάλη οθόνη και τη σκηνή

10 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign