pontosnews.gr
Κυριακή, 14/12/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Αρνητής της Γενοκτονίας των Αρμενίων ο Αρμένιος Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως!

8/06/2016 - 3:07μμ
Τούρκος ιστορικός δημιούργησε ψηφιακό αρχείο για τη Γενοκτονία των Αρμενίων
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Θύελλα αντιδράσεων έχει ξεσηκώσει στην αρμενική κοινότητα απανταχού της Γης η στάση του Αρχιεπισκόπου Αράμ Ατεσιάν, πρωθηγούμενου του Αρμενικού Πατριαρχείου στην Κωνσταντινούπολη, ο οποίος με επιστολή του προς τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν καταδικάζει ως «απαράδεκτο» το ψήφισμα αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Αρμενίων από τη γερμανική Βουλή. Ο Ατεσιάν μάλιστα αντί να μιλήσει για Γενοκτονία, κάνει λόγο για «γεγονότα που συνέβησαν την τραγική περίοδο του Α΄ Παγκόσμιου Πολέμου, τα οποία προκάλεσαν θλίψη στο έθνος»!

«Η επιστολή σας μας προκαλεί πόνο, θυμό και ντροπή», γράφει η αρμενική εφημερίδα «Agos» στον Ατεσιάν, σε ένα σημείωμα με το οποίο ανατέμνει το γράμμα του ιερωμένου προς τον Τούρκο πρόεδρο και απαντά.

Ο Ατεσιάν, με απόφαση του αρμόδιου οργάνου, αντικαθιστά στο Αρμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως τον Πατριάρχη Μεσρόπ Μουταφιάν, ο οποίος απέχει λόγω χρόνιας ασθένειας. Στο πρόσωπό του οι Τούρκοι βρήκαν έναν πρόθυμο συνεργάτη και είναι προφανές ότι η τελευταία αυτή τοποθέτησή του, με την οποία εμφανίζεται βασιλικότερος του βασιλέως κατά την εκτίμηση των εχόντων κοινό νου Αρμενίων, έχει λάβει τεράστιες διαστάσεις στον τουρκικό Τύπο.


Ο Αράμ Ατεσιάν με τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν

Στην επιστολή του προς τον Ερντογάν, ο Αράμ Ατεσιάν γράφει ότι «είναι απαράδεκτο ένα κοινοβούλιο που συγκροτείται από εκλεγμένους εκπροσώπους Γερμανών πολιτών και αποστολή του έχει να νομοθετεί με στόχο την ειρήνη, την ευημερία και την ασφάλεια του έθνους, να εκφράζει την άποψή του μολονότι δεν έχει δικαίωμα να το πράττει». Θεωρεί επίσης ο Αρμένιος αντικαταστάτης του Πατριάρχη ότι «ο ιστορικός πόνος του αρμενικού έθνους γίνεται εργαλείο για να κατηγορηθεί και να τιμωρηθεί το τουρκικό κράτος και έθνος»! Τέλος, ο πειθήνιος Αράμ Ατεσιάν λέει ότι προσεύχεται στον Θεό να δίνει «υγεία, επιτυχία και ευτυχία» στον Ερντογάν.

Η εφημερίδα Agos, την οποία ίδρυσε ο Χραντ Ντινκ, ο άνθρωπος που αγωνίστηκε για τα ανθρώπινα δικαιώματα και εκτελέστηκε εν ψυχρώ στην Πόλη σε μια υπόθεση που παρά τον εγκλεισμό του φυσικού αυτουργού είναι ακόμα στα δικαστήρια, απαντά θυμίζοντας στον Ατεσιάν μεταξύ άλλων ότι αποκαλώντας τη Γενοκτονία «γεγονότα», «στα μάτια της κοινωνίας που κι εσείς ανήκετε, προκαλείτε τους προγόνους, τα θύματα και τους επιζήσαντες». Του θυμίζει επίσης ότι τα εγκωμιαστικά του σχόλια για τον Ερντογάν δεν συνάδουν με τη γενικότερη στάση του Τούρκου προέδρου (παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αντιαρμενική και ρατσιστική πολιτική, άρνηση της Γενοκτονίας) επισημαίνοντας ότι μόλις πριν από λίγες ημέρες ο Ερντογάν απείλησε ξανά τους Αρμενίους «να τους στείλει πίσω στη χώρα τους».

«Δεν βαραίνει αυτό τη συνείδησή σας;» ρωτά ευθέως η «Agos» τον Ατεσιάν στην επιστολή που του έστειλε πριν την δημοσιεύσει στις σελίδες της.

Τονίζοντας ότι η Γενοκτονία των Αρμενίων συνιστά έγκλημα κατά της ανθρωπότητας και αφορά όλη την ανθρωπότητα, η εφημερίδα της Κωνσταντινούπολης που εκδίδεται στην τουρκική και την αρμενική γλώσσα λέει στον Ατεσιάν: «Δανειζόμενοι το δικό σας ύφος […] προσευχόμαστε στον Θεό να σας χαρίσει κοινή λογική και σύνεση και να δείξει κατανόηση».

  • Όλο το πρωτογενές υλικό των επιστολών αντλήθηκε από την αγγλόφωνη υπηρεσία της Agos και είναι σε μετάφραση του pontos-news.gr.
ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: facebook/Αντώνης Μαυρίδης)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Ποντιακός Σύλλογος Πτολεμαΐδας: Οι Κοτσαμάνοι συναντούν το μέλλον της παράδοσης

14/12/2025 - 10:21πμ
Από το Ροδοχώρι στην Κω, για τα 8α «Διογένεια». Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2025 (φωτ.: KOS-TV)
ΠΟΝΤΟΣ

Μωμόγεροι, γέλιο και παράδοση στην Κω – Το πιο κεφάτο στιγμιότυπο στα 8α «Διογένεια»

14/12/2025 - 9:44πμ
(Φωτ.: Facebook Θεοδώρα Παπαδοπούλου)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Μια γιορτή παράδοσης από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κεχροκάμπου που ζέστανε καρδιές

14/12/2025 - 9:11πμ
Οι χορευτές του ΣΠΟΣ Θεσσαλονίκης (πηγή:. livemedia.gr)
ΠΟΝΤΟΣ

19ο Πανελλαδικό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών της ΠΟΕ: Η καρδιά του ποντιακού ελληνισμού χτύπησε δυνατά στην Καρδίτσα

13/12/2025 - 11:35μμ
(Φωτ.: Facebook Σωματείο «Παναγία Σουμελά Θέρμης»)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Το Σωματείο «Παναγία Σουμελά» δήμου Θέρμης σε χριστουγεννιάτικο μπαζάρ προσφοράς

13/12/2025 - 10:59μμ
Τα κορίτσια της Ένωσης Ποντίων Αμβρούργου και Περιχώρων, που βρίσκονται στην Κω (φωτ.: Facebook / Enosi Pontion Ambourgo)
ΠΟΝΤΟΣ

Από το Αμβούργο στα 8α «Διογένεια»: Πόντιοι και Πόντιες της διασποράς στην Κω

13/12/2025 - 8:45μμ
Οι «Κομνηνοί» της Εύβοιας στην χριστουγεννιάτικα στολισμένη Χαλκίδα (φωτ.: facebook/Σύλλογος Ποντίων Ν. Εύβοιας «Οι Κομνηνοί»)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Χριστούγεννα στις γειτονιές της Χαλκίδας με διηγήσεις από τις αλησμόνητες πατρίδες

13/12/2025 - 8:19μμ
Με μπουνάτσες και... μποφόρια, με πλοία και λεωφορεία, ο προορισμός είναι ένας: η Καρδίτσα (φωτ.: Facebook / Γιώργος Ιακωβίδης)
ΠΟΝΤΟΣ

Δείτε: Το ταξίδι προς την Καρδίτσα για το 19ο Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών

13/12/2025 - 7:48μμ
Όλα τα λάβαρα ψηλά, στην έναρξη του Φεστιβάλ
ΠΟΝΤΟΣ

Δείτε live το 19ο Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών στην Καρδίτσα – Η καρδιά του ποντιακού ελληνισμού χτυπά δυνατά

13/12/2025 - 6:12μμ
Οι Πόντιοι του «Ξενιτέα» στην Ονειρούπολη (φωτ.: facebook/Ξενιτέας ποντίων Σταυρού)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Σύλλογος Ποντίων Σταυρού «Ξενιτέας»: Ποντιακοί χοροί στην Ονειρούπολη και ποντιακά κάλαντα στο άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου

13/12/2025 - 6:00μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: facebook/Σωματείο Παναγία Σουμελά Δήμου Θέρμης)

Ποντιακή φιλανθρωπική βραδιά από την «Παναγία Σουμελά» δήμου Θέρμης

33 λεπτά πριν
Ο Παναγιώτης Σπύρου σε μια από τις προσπάθειές του (φωτ.: Ελληνική Ομοσπονδία Άρσης Βαρών)

Δράμα: 16 πανελλήνια ρεκόρ σε μια ημέρα από τη νέα γενιά της άρσης βαρών

1 ώρα πριν
Αγρότες επί της εθνικής οδού Αθηνών-Πατρών (φωτ.: EUROKINISSI)

Αγρότες: Ενισχύονται τα μπλόκα σε Δυτική Ελλάδα και Αχαΐα – Συμβολικοί αποκλεισμοί

2 ώρες πριν
(Φωτ.: facebook/Αντώνης Μαυρίδης)

Ποντιακός Σύλλογος Πτολεμαΐδας: Οι Κοτσαμάνοι συναντούν το μέλλον της παράδοσης

2 ώρες πριν
Από το Ροδοχώρι στην Κω, για τα 8α «Διογένεια». Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2025 (φωτ.: KOS-TV)

Μωμόγεροι, γέλιο και παράδοση στην Κω – Το πιο κεφάτο στιγμιότυπο στα 8α «Διογένεια»

3 ώρες πριν
(Φωτ.: Facebook Θεοδώρα Παπαδοπούλου)

Μια γιορτή παράδοσης από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κεχροκάμπου που ζέστανε καρδιές

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign