pontosnews.gr
Τετάρτη, 3/06/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Τσίπρας για offshore: Δεν μας κρατάει κανείς στο τσεπάκι του

1/06/2016 - 4:41μμ
Τσίπρας για γερμανικές αποζημιώσεις: Ιστορικό και ηθικό χρέος η διεκδίκησή τους
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Σε μια ιδιαίτερα φορτισμένη παρέμβαση ενώπιον της εθνικής αντιπροσωπείας, ο Αλέξης Τσίπρας πήρε θέση στο ζήτημα που έχει δημιουργηθεί με τις offshore εταιρείες. Λίγο προτού ξεκινήσει η ονομαστική ψηφοφορία επί της τροπολογίας για την καθολική απαγόρευση συμμετοχής των πολιτικών, και ενώ από την αίθουσα απουσίαζε η ΝΔ, ο πρωθυπουργός είπε χαρακτηριστικά: «Να τελειώνει αυτό το παραμύθι. Εμείς δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα, γιατί δεν μας κρατάει κανένας στο τσεπάκι του».

Τσίπρας: Δεν είναι τα δικά μας στελέχη στις λίστες, δεν είναι τα δικά μας στελέχη στα Panama Papers, ούτε στα ημερολόγια του κ. Χριστοφοράκου, ούτε τα pay rolls της Siemens και των πολυεθνικών.

Ο Αλέξης Τσίπρας εξήγησε ότι αποφάσισε να πάρει τον λόγο διότι είδε να εκτυλίσσονται στην Ολομέλεια της Βουλής «κωμικοτραγικές σκηνές, όπως αυτή της αποχώρησης της ΝΔ». Όπως υπογράμμισε η αρχική διάταξη που μπήκε στο πολυνομοσχέδιο ήταν γνωστή στα κόμματα από τον Οκτώβριο. Κατηγόρησε δε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι «το έβαλε στα πόδια» όταν η κυβέρνηση ανταποκρίθηκε στο αίτημά της και ήρθε στη Βουλή.

Τσίπρας: Αυτή εδώ η κυβέρνηση, κι εγώ προσωπικά, δεν πρόκειται να ανεχθούμε μύγα στο σπαθί μας σε θέματα ηθικής. Το ηθικό πλεονέκτημα το παλιό πολιτικό σύστημα ούτε σε 40 χρόνια δεν μπορεί να το ανακτήσει από εμάς.

Ο πρωθυπουργός, που ξαναπήρε το λόγο αμέσως μετά την παρέμβαση του Σταύρου Θεοδωράκη, κατηγόρησε το Ποτάμι για λαϊκισμό και για «συνεργασία» με τη ΝΔ. «Ήρθατε εδώ ως συνήγορος του απόντος και να πείτε τι; Ότι ήταν ορθή η αρχική διάταξη και τώρα κάνουμε υπερβολή; Τότε γιατί επί τρεις ημέρες μας καταγγείλατε; Τι ακριβώς έχετε να μας πείτε;», είπε απευθυνόμενος στον επικεφαλής του Ποταμιού.

Στη δική του δευτερολογία ο Σταύρος Θεοδωράκης έκανε λόγο για στελέχη της κυβέρνησης που έχουν κλέψει πολιτικό χρήμα, και για συνεργάτες του Άκη Τσοχατζόπουλου που βρίσκονται στην κυβέρνηση και σε υπουργικούς θώκους. Η συγκεκριμένη δήλωση… άναψε φωτιές και ακολούθησαν αντεγκλήσεις ανάμεσα στους βουλευτές, με αποτέλεσμα τη διακοπή της συνεδρίασης. «Δεν ήξερα ότι όταν λείπει από την αίθουσα ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον αντικαθιστά ο Σταύρος Θεοδωράκης», σχολίασε ο πρωθυπουργός.

Η Βουλή πέρασε την τροπολογία με 190 «ναι», σε σύνολο 197 ψήφων.

Υπέρ ψήφισαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, των ΑΝΕΛ, της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, του Ποταμιού, του ΚΚΕ και της Χρυσής Αυγής, ενώ «παρών» δήλωσαν επτά βουλευτές της Ένωσης Κεντρώων.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Η αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνταγματική αναθεώρηση: Η ΝΔ ανοίγει τη συζήτηση για 30 άρθρα – Στο επίκεντρο Δημόσιο, Δικαιοσύνη και μη κρατικά πανεπιστήμια

2/06/2026 - 10:29μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα Αριστερά: Αποχώρησαν 150 στελέχη, μεταξύ των οποίων 7 βουλευτές – Η Έφη Αχτσιόγλου παραιτήθηκε και από το βουλευτικό αξίωμα

2/06/2026 - 11:56πμ
Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων και Μετανάστευσης Μάγκνους Μπρούνερ (αρ.), ο πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Χαβιέρ Θαρθαλέχος, και ο υφυπουργός Μετανάστευσης και Διεθνούς Προστασίας της Κύπρου Νικόλαος Ιωαννίδης σε ακρόαση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες (φωτ.:  EPA/OLIVIER HOSLET)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ιστορική συμφωνία στην ΕΕ για τις επιστροφές μεταναστών: Πράσινο φως για «κόμβους» εκτός Ευρώπης

2/06/2026 - 12:12πμ
Εικόνα από το μετρό Θεσσαλονίκης (φωτ. αρχείου: EUROKINSSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νίκος Ταχιάος: Τέλος Ιουλίου το μετρό στην Καλαμαριά – Το 2027 το Flyover

31/05/2026 - 1:55μμ
Πρόσφυγες και μετανάστες στο Εκθεσιακό Κέντρο Αγυιάς Χανιών, τον Σεπτέμβριο του 2025 (φωτ.: EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ευρωπαϊκό Σύμφωνο Μετανάστευσης: Η επόμενη μέρα για την Ελλάδα και τα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης

31/05/2026 - 12:30μμ
Ο Νίκος Ταγαράς σε παλαιότερη φωτογραφία από την Ολομέλεια της Βουλής (φωτ.: EUROKNISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νίκος Ταγαράς: Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος τον αποχαιρετά, τονίζοντας το ήθος του

30/05/2026 - 2:25μμ
Ο εκλιπών Νίκος Ταγαράς (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έφυγε από τη ζωή ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Νίκος Ταγαράς – Τα συλλυπητήρια μηνύματα της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας

29/05/2026 - 11:29μμ
Ο Σταύρος Παπασταύρου στο άτυπο Συμβούλιο των υπουργών Ενέργειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στις 13 Μαΐου, στη Λευκωσία (φωτ.: POOL PHOTO/ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ/EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στ. Παπασταύρου: Η Ελλάδα ως στρατηγική ενεργειακή γέφυρα – Η πολιτική του «ενεργειακού ρεαλισμού»

29/05/2026 - 1:13μμ
Ο Γ. Γεραπετρίτης στο άτυπο συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ (φωτ.: EPA / George Christophorou)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ουκρανικό drone: Την Κάγια Κάλας ενημέρωσε ο Γιώργος Γεραπετρίτης – Θα ακολουθήσει διάβημα

28/05/2026 - 10:06μμ
Ο Αλέξης Τσίπρας κάνει δηλώσεις έξω από τον Άρειο Πάγο όπου πήγε να καταθέσει την ιδρυτική διακήρυξη και τις υπογραφές για την ίδρυση του νέου κόμματος «Ελληνική Αριστερή Συμπαράταξη» (φωτ.: Γιάννης Παναγόπουλος/ EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλέξης Τσίπρας: Κατατέθηκε στον Άρειο Πάγο η ιδρυτική διακήρυξη της Ελληνικής Αριστερής Συμπαράταξης

28/05/2026 - 2:20μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI)

Πέθανε ο σπουδαίος ηθοποιός Άγγελος Αντωνόπουλος

9 λεπτά πριν
Στιγμιότυπο από το 6ο Πανελλήνιο Αντάμωμα Μικρασιατικών Συλλόγων, στο γήπεδο του Παναθλητικού Ομίλου Ατσαλένιου (φωτ.: Δήμος Ηρακλείου)

Η Νέα Ιωνία υποδέχεται το 7ο Αντάμωμα Μικρασιατών και λέει «Μικρασία Χαίρε»

38 λεπτά πριν
Στιγμιότυπο από την κεντρική αγορά Πειραιά (φωτ.: EUROKINISSI / Αναστάσιος Ναρεκιάν)

Αλκοόλ και υγεία: Νέα μελέτη συνδέει την κατανάλωση με αυξημένο κίνδυνο για 20 παθήσεις

1 ώρα πριν
Το κτήριο του υπουργείου Οικονομικών (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)

Παράταση έως το τέλος του 2026 για την εξώδικη επίλυση φορολογικών διαφορών

2 ώρες πριν
Στιγμιότυπο από τον 25ο Ακριτικό Κύκλο (φωτ.: Φίλιππος Φασούλας)

29ος Ακριτικός Κύκλος: Το μεγάλο συναπάντημα του ποντιακού ελληνισμού επιστρέφει στο Καρατάσιου

2 ώρες πριν
Αγρότες με τα τρακτέρ τους συμμετέχουν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον κόμβο του Πλατύκαμπου στη Λάρισα. Τρίτη 2 Ιουνίου 2026 (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αποστόλης Ντόμαλης)

Αγρότες ξανά στους δρόμους: «Βράζει» η Θεσσαλία εν μέσω καλλιεργητικής περιόδου

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign