pontosnews.gr
Πέμπτη, 4/06/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Φανατικοί μουσουλμάνοι ζητούν να μετατραπεί η Αγία Σοφία σε τζαμί

29/05/2016 - 7:44μμ
Μ. Βαρβιτσιώτης για Αγία Σοφία: Μη αποδεκτή οποιαδήποτε αλλαγή καθεστώτος
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Την ώρα που ο Ερντογάν ετοίμαζε τη φιέστα του ως… Μωάμεθ ο πορθητής, χιλιάδες φανατικοί μουσουλμάνοι προκαλούσαν ζητώντας να γίνει η Αγιά Σοφιά τζαμί! Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στην πλατεία έξω από την Αγία Σοφία στην Κωνσταντινούπολη διαβάζοντας στίχους του Κορανίου και αξιώνοντας να μπορούν να προσευχηθούν στο εσωτερικό του ναού.  «Ας σπάσουν οι αλυσίδες, να ανοίξει η Αγία Σοφία», φώναζε το πλήθος, σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων «Dogan».

«Στο όνομα των χιλιάδων αδελφών μας απαιτούμε να μας επιτραπεί η προσευχή μέσα στο τέμενος της Αγίας Σοφίας», είπε ο Σαλίγ Τουρχάν, πρόεδρος της οργάνωσης νέων «Ανατολία», που διοργάνωσε τη διαδήλωση, η οποία είχε προγραμματιστεί να συμπέσει χρονικά με την ημερομηνία-σταθμό της Άλωσης της Κωνσταντινούπολης. Εκπρόσωπος της οργάνωσης, μάλιστα, δήλωσε πως έχουν συγκεντρωθεί εκατομμύρια υπογραφών (έκανε λόγο για 15 εκατομμύρια) όσων ζητούν από την τουρκική κυβέρνηση να δώσει το πράσινο φως ώστε να ανοίξει η Αγία Σοφία ως τζαμί.

Επίσης, ισχυρίστηκε πως πρέπει να ανοίξουν οι πύλες της στους μουσουλμάνους, αλλά να κλείσουν για τους Έλληνες και τους δυτικούς. Μετά την προσευχή, πάντως, το πλήθος διαλύθηκε χωρίς να δημιουργηθούν επεισόδια. Οι περισσότεροι από αυτούς επρόκειτο να δώσουν το παρών στις σημερινές εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 563ης επετείου από την Άλωση της Κωνσταντινούπολης από τους Οθωμανούς.

Μια φιέστα για την οποία εργάστηκε συνεργείο 1.200 ατόμων, υπό τις κατευθύνσεις του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, και η οποία γίνεται υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στην Πόλη.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Φωτογραφία των Εθνομαρτύρων Προσκόπων του Αϊδινίου, τραβηγμένη στα ερείπια των βυζαντινών Τράλλεων την άνοιξη του 1919 (πηγή: facebook.com/karampou)
ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΑ

Μνημόσυνο και έκθεση σπανίων κειμηλίων για τους ήρωες προσκόπους της Μικράς Ασίας στο Χαλάνδρι

4/06/2026 - 2:07μμ
Στιγμιότυπο από το 6ο Πανελλήνιο Αντάμωμα Μικρασιατικών Συλλόγων, στο γήπεδο του Παναθλητικού Ομίλου Ατσαλένιου (φωτ.: Δήμος Ηρακλείου)
ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΑ

Η Νέα Ιωνία υποδέχεται το 7ο Αντάμωμα Μικρασιατών και λέει «Μικρασία Χαίρε»

3/06/2026 - 1:16μμ
(Φωτ.: facebook/ Κωνσταντινούπολη: Η Πόλη των πόλεων / Δώρα Ανδραλή)
ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΑ

Άλωση της Κωνσταντινούπολης: Ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου τίμησε και φέτος τη μαύρη επέτειο της αποφράδας ημέρας

30/05/2026 - 7:12μμ
(Φωτ.: Στρατής Μπαλάσκας/ ΑΠΕ-ΜΠΕ)
ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΑ

Σε Μπαλουκλί, Ταταύλα και Πατριαρχείο αποστολή Μυτιληνιών αιμοδοτών στην Κωνσταντινούπολη

30/05/2026 - 11:52πμ
Έργα του Φώτη Κόντογλου για το κείμενό του «Θρηνητικό συναξάρι Κωνσταντίνου Παλαιολόγου» (πηγή: facebook / Fotis Kontoglou Original - Φώτη Κόντογλου Αρχείο)
ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΑ

Άλωση της Πόλης: Ο Κωνσταντίνος Παλαιολόγος μέσα από τα μάτια του Φώτη Κόντογλου – Ένα «θρηνητικό συναξάρι»

29/05/2026 - 11:01μμ
«Κωνσταντίνος ο Αυτοκράτωρ των Ελληνορωμαίων εξέρχεται άτρομος εις την μάχην το 1453 Μαΐου 29». Τοιχογραφία του Θεόφιλου (φωτ.: el.wikipedia.org)
ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΑ

Άλωση 1453: Μία επέτειος που δεν τελειώνει

29/05/2026 - 12:49μμ
Η μαρτυρική έξοδος του ελληνισμού της Καππαδοκίας, με το σκήνωμα του Οσίου Ιωάννη του Ρώσου. Τοιχογραφία στο ναό στο Προκόπι Εύβοιας (πηγή: oir.gr)
ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΑ

Όσιος Ιωάννης ο Ρώσος: Ο «άγιος της προσφυγιάς» που ταξίδεψε από την Καππαδοκία στην Εύβοια

27/05/2026 - 2:30μμ
Προβολή στο πλαίσιο της εκδήλωσης «Στα χνάρια των Μικρασιατών προσφύγων» (φωτ.: 5ο Δημοτικό Σχολείο Λαμίας)
ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΑ

Λαμία: «Περπάτησαν» στα χνάρια των Μικρασιατών προσφύγων

27/05/2026 - 11:49πμ
Ιστορική φωτογραφία που απεικονίζει δύο ηγετικές μορφές της Οργανώσεως Κωνσταντινουπόλεως, του Αθανάσιου Σουλιώτη (αρ.) και του Ίωνα Δραγούμη (πηγή: Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών στην Αθήνα, Τμήμα Αρχείων, Αρχείο Αθανασίου Σουλιώτη-Νικολαΐδη)
ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΑ

Η Οργάνωσις Κωνσταντινουπόλεως και το Ανατολικό Ιδανικό – Πράκτορες, διπλωμάτες και οραματιστές

27/05/2026 - 10:12πμ
Η Α’ Οικουμενική Σύνοδος της Νίκαιας σε αγιογραφία
ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΑ

Κυριακή των Αγίων 318 Πατέρων: Η Νίκαια τίμησε τα Ονομαστήριά της

24/05/2026 - 5:55μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)

Ανάσα για χιλιάδες δανειολήπτες: Ο Άρειος Πάγος βάζει «φρένο» στις πρόσθετες επιβαρύνσεις

14 λεπτά πριν
(Φωτ.: empiria.events)

Τορόντο: Έρχεται το μεγάλο «Συναπάντημα» της ποντιακής νεολαίας Βόρειας Αμερικής

42 λεπτά πριν
Σχέδιο της βυζαντινής Κωνσταντινούπολης (πηγή: The Hebrew University of Jerusalem & The Jewish National & University Library)

Η Οικουμενική Ομοσπονδία Κωνσταντινουπολιτών τιμά την 573η επέτειο της Ηρωικής Αντίστασης των Ρωμιών της Κωνσταντινούπολης

1 ώρα πριν
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)

Φωτιά στη Φιλοθέη: Άρχισε από μελίσσια στο Άλσος Βεΐκου και επεκτάθηκε – Οι μελισσοκόμοι απομακρύνθηκαν αντί να ειδοποιήσουν την Πυροσβεστική!

2 ώρες πριν
Στιγμιότυπο από εμπορικό κατάστημα στην Αθήνα (φωτ. αρχείου: Σωτήρης Δημητρόπουλος/ EUROKINISSI)

Θερινές εκπτώσεις 2026: Πρεμιέρα στις 13 Ιουλίου

2 ώρες πριν
Ασσύριοι Χριστιανοί εκτοπισμένοι από το Βόρειο Ιράν, 1919 (πηγή: Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου (Library of Congress), ΗΠΑ – Underwood & Underwood, Νέα Υόρκη)

Η κοινή μοίρα των Ελλήνων και των Ασσυρίων (1914-1923) – Μέσα από τα αρχεία του Seyfo Center και τη διεθνή βιβλιογραφία

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign