pontosnews.gr
Πέμπτη, 11/12/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Εθνική παρακμή και γενοκτονία

20/05/2016 - 2:22μμ
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Η Ελλάδα βαδίζει –ή, για την ακρίβεια, σέρνεται– στα έσχατα όρια της παρακμής. Εικόνα αυτής της παρακμής το επίπεδο των ομιλιών υπουργών και βουλευτών της συγκυβέρνησης, και όχι μόνον, στην ειδική συνεδρίαση της Βουλής των Ελλήνων για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, που έγινε χθες, 19 Μαΐου 2016.

Καταρχάς, αυτό που πρέπει να προβληματίσει το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας, είναι το γεγονός ότι ανέχθηκε και ανέχεται μια κυβέρνηση που έχει στις τάξεις της αρκετούς αρνητές της Γενοκτονίας, ένας από τους οποίους είναι ο υπουργός Παιδείας χωρίς πτυχίο ανωτάτου εκπαιδευτικού ιδρύματος, Νίκος Φίλης. Από εκείνους που δεν αποκαλύπτουν δημόσια τις θέσεις τους για τη Γενοκτονία, είναι η αναπληρώτρια υπουργός στο ίδιο υπουργείο, Σία Αναγνωστοπούλου, η οποία όμως εξαίρεσε τη Γενοκτονία από τα βιβλία ιστορίας, χωρίς ποτέ να δώσει πειστικές εξηγήσεις.

Το γεγονός ότι η κυβέρνηση έχει στις τάξεις της αυτούς τους δυο υπουργούς, την καθιστά συνυπεύθυνη και θα μπορούσε να πει κανείς ότι πρόκειται για την πρώτη κυβέρνηση αρνητών της Γενοκτονίας, από τότε που αναγνωρίστηκε ομοφώνως από τη Βουλή των Ελλήνων (1994).

Όσον αφορά τις ομιλίες στην ειδική συνεδρίαση της Βουλής, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, καθότι δεν είχα χρόνο να παρακολουθήσω την ομιλία του, ο υφυπουργός Εξωτερικών δεν ανέφερε ούτε μία λέξη για την Τουρκία και τους Τούρκους, ενώ μάλλον μπέρδεψε την ιδιότητά του, αφού μάλλον μίλησε ως μέλος κάποιας ΜΚΟ παρά ως υπουργός που εκπροσωπεί την ελληνική κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα, ο κ. Αμανατίδης φέρεται να είπε: «Το δύσκολο έργο του τερματισμού της μη αποδοχής της ιστορικής αλήθειας από τη γείτονα χώρα, η οποία θα πρέπει αναμφισβήτητα να συμπορευτεί με τη συγχώρεση, θα πρέπει να αναλάβουν οι ίδιες οι κοινωνίες σε απευθείας γόνιμο και εποικοδομητικό διάλογο, ώστε μια τέτοια ειλικρινής προσέγγιση να αποκλείσει το ενδεχόμενο να επαναληφθούν παρόμοιες αποτρόπαιες πράξεις, οπουδήποτε στον κόσμο. Ο διάλογος αυτός, σε συνδυασμό με την αναγνώριση και εξάλειψη του ταμπού για την ποντιακή Γενοκτονία, θα οδηγήσει στην αυγή μιας νέας εποχής».

Δηλαδή, απέφυγε να καλέσει απ’ ευθείας την Τουρκία να αναγνωρίσει την Γενοκτονία, φοβούμενος ποιος ξέρει τι, ή υπακούοντας ποιος ξέρει σε ποιων τις οδηγίες.

Όσον αφορά τις ομιλίες άλλων βουλευτών της συγκυβέρνησης, κοινό τους χαρακτηριστικό ήταν η υποκρισία, αφού από τη μια μιλούσαν για τη Γενοκτονία και από την άλλη ανέχονται και στηρίζουν μήνες τώρα μια κυβέρνηση που έχει στις τάξεις της έναν δημόσιο αρνητή και αρκετούς κρυφούς και δόλιους αρνητές της Γενοκτονίας.

Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα.

Η Γενοκτονία και η ιερή υπόθεση της διεθνοποίησης του ζητήματος αυτού, είναι η τελευταία ελπίδα να ανακτήσει η Ελλάδα την αξιοπρέπειά της και να δείξει ότι είναι αποφασισμένη να μην ανεχθεί άλλες παρόμοιες πράξεις τώρα και στο μέλλον.

Και πρόκειται για την πιο προοδευτική ιδέα που υπάρχει αυτήν τη στιγμή στην πατρίδα μας, την οποία αν υπηρετήσουμε όλοι οι Έλληνες, ανεξαρτήτως καταγωγής και ιδεολογίας, πέραν του ότι θα δικαιώσουμε τους αδικοχαμένους νεκρούς μας, θα κατορθώσουμε να αναχαιτίσουμε την τουρκική επιθετικότητα και μάλιστα χωρίς εξοπλισμούς – και τις μίζες που αυτοί συνεπάγονται.

Αν σύσσωμη η ελληνική κοινωνία δείξει την αποφασιστικότητά της ότι δεν πρόκειται να ανεχθεί αρνητές όχι μόνο στην κυβέρνηση αλλά και στον πολιτικό στίβο γενικότερα, και αν συνεπακόλουθα οι ελληνικές κυβερνήσεις και το εθνικό δυναμικό υποστηρίξουν μια στρατηγική διεθνοποίησης, που θα φέρει αλυσίδα αναγνωρίσεων από ξένα κοινοβούλια, αν δημιουργηθεί σταδιακά ένας κλοιός αναγνωρίσεων γύρω από την Τουρκία, τότε οι κυβερνήσεις της Άγκυρας θα υποχρεωθούν να περάσουν από την επίθεση, που είναι τώρα, στην άμυνα και στην απολογία· και μια απολογούμενη Τουρκία δεν μπορεί να ακολουθήσει, με την ευχέρεια που το κάνει τώρα, μια επιθετική και επεκτατική πολιτική στην Κύπρο, το Αιγαίο και τη Θράκη.

Πέραν της ηθικής υποχρέωσης προς τα θύματα και την ίδια την ιστορία, αυτή είναι η πολιτική και αν θέλετε η γεωπολιτική πεμπτουσία της Γενοκτονίας, που αδυνατούν
ή δεν θέλουν να αντιληφθούν Φίλης και Σία…

Καιρός να τους εξοβελίσουμε από το πολιτικό μας σύστημα όλους αυτούς αδέλφια, αρκεί να αντιληφθούμε τη δύναμη που μας δίνει το δίκαιο, η αλήθεια και η πίστη ότι με τον τρόπο αυτό βοηθάμε την προσφιλή μας πατρίδα.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ο Λάζαρος στην πύλη του πλουσίου, διά χειρός Heinrich Aldegrever (πηγή: Metropolitan Museum of Art / commons.wikimedia.org)
ΓΝΩΜΕΣ

Στον πλούσιο και στον Λάζαρο (Μέρος Α’)

9/12/2025 - 9:36πμ
(Φωτ.: EPA / Erdem Sahin)
ΓΝΩΜΕΣ

Νέα Οθωμανία;

7/12/2025 - 3:38μμ
(Φωτ.: pixabay.com/users/dji-agras-12491421/)
ΓΝΩΜΕΣ

Ο νέος φεουδάρχης

6/12/2025 - 9:45πμ
(Πηγή: imgflip.com/memetemplate/390114597/Clown-Erdogan)
ΓΝΩΜΕΣ

Πού οδηγούνται οι σχέσεις Ισραήλ-Τουρκίας;

5/12/2025 - 4:22μμ
Η παραβολή των παρθένων από τους Pieter Brueghel (πρεσβ.) / Philip Galle / Hieronymus Cock (πηγή: Metropolitan Museum of Art / commons.wikimedia.org)
ΓΝΩΜΕΣ

Στις δέκα παρθένους (Μέρος Ε’)

2/12/2025 - 9:47πμ
Αντιμέτωπο με νέα διλήμματα το κυβερνητικό δίδυμο Μπαχτσελί-Ερντογάν (φωτ. αρχείου: EPA / Γραφείο Τύπου Τουρκικής Προεδρίας)
ΓΝΩΜΕΣ

Σε κρίσιμη καμπή το Κουρδικό

30/11/2025 - 5:27μμ
Ο Πάπας Λέων ΙΔ' και ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στη Νίκαια της Βιθυνίας, στο χώρο των ερειπίων της βασιλικής του Αγίου Νεοφύτου, Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2025 (φωτ.: EPA / Alessandro di Meo)
ΓΝΩΜΕΣ

Τα μηνύματα από την επίσκεψη του Πάπα στη Νίκαια

29/11/2025 - 10:03πμ
Στιγμιότυπο μετά την υπογραφή για την οριοθέτηση ΑΟΖ, μεταξύ Κύπρου και Λιβάνου, 26 Νοεμβρίου 2025 (φωτ.: Facebook / Νίκος Χριστοδουλίδης - Nikos Christodoulides)
ΓΝΩΜΕΣ

Μεγάλη επιτυχία της Κύπρου

28/11/2025 - 3:54μμ
Την ώρα που συζειτείται το σχέδιο Τραμπ, οι ρωσικές επιθέσεις συνεχίζονται (φωτ.: EPA / Maxym Marusenko)
ΓΝΩΜΕΣ

Το Σχέδιο Τραμπ για την Ουκρανία και η πολιτική της Αθήνας

22/11/2025 - 10:04πμ
Η Παλιά Πόλη της Ξάνθης από ψηλά (αεροφωτ.: Βασίλης Βερβερίδης/MotionTeam)
ΓΝΩΜΕΣ

Αγοραπωλησίες γης και εθνική ασφάλεια

21/11/2025 - 4:45μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)

ΟΠΕΚΕΠΕ: Το δικαίωμα σιωπής επικαλέστηκε ο μάρτυρας Γιώργος Ξυλούρης στην εξεταστική επιτροπή – Στον εισαγγελέα τον στέλνει η ΝΔ

5 λεπτά πριν
(Φωτ. αρχείου: Χριστίνα Κωνσταντάκη)

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 90χρονος που έθαψε ζωντανό το σκυλί της κόρης του

36 λεπτά πριν
(Φωτ.: ΟΠΑΠ)

«Τρίποντα» και από τα Ευχοστολίδια στον αγώνα Παναθηναϊκός AKTOR – Πανιώνιος Cosmorama

1 ώρα πριν
Η εμβληματική φωτογραφία του αρμενικού ξεριζωμού (Armenian National Institute / Armin T. Wegner. Επεξεργασία: Χριστίνα Κωνσταντάκη)

Η αρμενική και η ποντιακή νεολαία ενώνουν τις φωνές τους για μια βραδιά μνήμης για τις Γενοκτονίες των λαών

2 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI)

Δολοφονία στη Φοινικούντα: Στην Ευελπίδων οι δύο συλληφθέντες

2 ώρες πριν
Το κτήριο του Ποντιακού Συλλόγου Πτολεμαΐδας (φωτ.: Τζ.Ρ.)

Ποντιακός Σύλλογος Πτολεμαΐδας: Με αίσθημα βαθιάς απώλειας αποχαιρετούμε την κυρία Ρίτα μας

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign