pontosnews.gr
Τρίτη, 16/06/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

ΗΠΑ: «Όχι στους αρνητές της Γενοκτονίας» λένε Έλληνες, Αρμένιοι και Ασσύριοι στρεφόμενοι κατά ισχυρών ΜΜΕ

14/05/2016 - 7:18μμ
ΗΠΑ: «Όχι στους αρνητές της Γενοκτονίας» λένε Έλληνες, Αρμένιοι και Ασσύριοι στρεφόμενοι κατά ισχυρών ΜΜΕ
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Αποφασισμένοι να διεκδικήσουν το δίκιο των εκατομμυρίων νεκρών προγόνων τους και να βάλουν τέλος στην παραχάραξη της Ιστορίας στο θέμα της γενοκτονίας των Αρμενίων, που επιχειρείται με άμεσο ή έμμεσο τρόπο με όχημα μεγάλες αμερικανικές εφημερίδες είναι Αρμένιοι, Έλληνες Πόντιοι και άλλοι Μικρασιάτες, Ασσύριοι, και οργανώσεις λαών που έχουν υποστεί συστηματική εξόντωση όπως οι εβραίοι και οι Σουδανοί.

Δεκατέσσερις οργανώσεις με έδρα την Αμερική, που μάχονται για την αναγνώριση των γενοκτονιών, στράφηκαν κατά των «Wall Street Journal», «Chicago Tribune» και «Philadelphia Inquirer» με αφορμή τη γενοκτονία των Αρμενίων.

Μεταξύ των οργανώσεων είναι η Διεθνής Ένωση Ακαδημαϊκών για τη Μελέτη των Γενοκτονιών (IAGS), το Κέντρο Έρευνας του Ελληνισμού της Μικράς Ασίας και του Πόντου (ΕΚΕΜΑΠ / AMPHRC), η Αρμενική Εθνική Επιτροπή Αμερικής και το Συμβούλιο Ελληνοαμερικανικής Ηγεσίας (HALC).

Όλα ξεκίνησαν στις 20 Απριλίου 2016, όταν τουρκική οργάνωση άρχισε να ξοδεύει χιλιάδες δολάρια σε αμερικανικά ΜΜΕ για να στραφεί κατά της ιστορικής αλήθειας της γενοκτονίας των Αρμενίων, ενόψει της Ημέρας Μνήμης. Στο ταξίδι της παραχάραξης «συμμετείχαν οι τρεις εφημερίδες», από τις οποίες οι οργανώσεις ζήτησαν να σταματήσουν να δημοσιεύουν διαφημίσεις που αρνούνται τη γενοκτονία των Αρμενίων, να απολογηθούν για την απαράδεκτη πολιτική τους και να την αλλάξουν.

«Η καμπάνια ήταν έργο της οργάνωσης Turkic Platform που έχει έδρα την Κωνσταντινούπολη και κάνει προπαγάνδα με στόχο να στρέψει τη συζήτηση από τον ρόλο της Τουρκίας στη γενοκτονία των Αρμενίων μέσω διαφημιστικών πινακίδων, καταχωρήσεων σε εφημερίδες και άλλων δράσεων όπου προσπαθεί να περάσει το μήνυμα ότι δεν υπήρξε γενοκτονία» ανέφεραν οι 14 οργανώσεις στη σχετική ανακοίνωση. Η τουρκική οργάνωση «αρνείται ξεκάθαρα τη γενοκτονία των Αρμενίων και με πολλούς τρόπους· αμφισβητώντας τον αριθμό των θυμάτων, χαρακτηρίζοντας τη γενοκτονία “καταστροφική σύγκρουση” ή “τραγωδία του 1915”».

«Μπορεί η κωδικοποιημένη γλώσσα που χρησιμοποιείται στο διαδίκτυο να μην είναι αναγνωρίσιμη στους μη γνωρίζοντες, όμως εμείς ξέρουμε πολύ καλά ότι πρόκειται για εργαλείο άρνησης».

Η καμπάνια της Turkic Platform έγινε σε πολλά μέσα ενημέρωσης στις ΗΠΑ, ωστόσο μετά την αντίδραση Αρμένιων, Ελλήνων και Ασσυρίων κάποια από αυτά απολογήθηκαν ευσχήμως και υποσχέθηκαν ότι θα αναθεωρήσουν πλήρως την πολιτική τους στο θέμα της διαφήμισης. Όχι όμως και η Wall Street Journal.

Η διαφημιστική καταχώριση και εκεί έγινε από παράρτημα της Turkic Platform, την Fact Check Armenia, που αρνείται ότι υπάρχουν αποδείξεις για συστηματική εξόντωση των Αρμενίων. Το ίδιο το μήνυμα όμως, αφήνει να εννοηθεί επιπλέον ότι οι Αρμένιοι φέρουν μέρος της ευθύνης για την ιστορικά εχθρική σχέση Τούρκων και Αρμενίων, αφού επικαλείται δήλωση του πρώτου πρωθυπουργού της Αρμενίας (1915-1919) που φέρεται να παραδέχεται ότι οι Αρμένιοι δεν χρησιμοποίησαν τη γλώσσα της ειρήνης έναντι των Τούρκων!

«Σταματήστε τους ισχυρισμούς», προτρέπει η οργάνωση των Αρνητών ενώ στην ιστοσελίδα της λέει ότι κατά τον πόλεμο και άλλα γεγονότα της εποχής σκοτώθηκε επίσης μεγάλος αριθμός Τούρκων, Αράβων και Κούρδων…

Ο συγγραφέας και καθηγητής στο πανεπιστήμιο του Πρίνστον έφερε στο φως πριν από λίγες ημέρες με tweet του το θέμα της καταχώρισης, προκαλώντας θύελλα διαμαρτυριών πολιτών προς την Wall Street Journal, η οποία πάντως απάντησε ότι οι πληρωμένες διαφημιστικές καταχωρίσεις εκφράζουν μόνον την άποψη των διαφημιζομένων… 

  • Διαβάστε περισσότερα για τη Γενοκτονία των Ποντίων και συγκλονιστικές Μαρτυρίες στις σχετικές ενότητες του pontos-news.gr.
ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Εκδηλώσεις για τα 40 χρόνια της Ενορίας του Αγίου Ανδρέα στη Νοαλούνγκα της Αδελαΐδας (φωτ.: Greek Orthodox Parish of Saint Andrew Noarlunga/Michael Tsakrios)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Η ελληνορθόδοξη ενορία του Αγίου Ανδρέα στη Νότια Αυστραλία γιορτάζει 40 χρόνια πίστης και προσφοράς

15/06/2026 - 11:21μμ
Ένα από τα πιο νεαρά μέλη της ελληνικής κοινότητας στην Ιορδανία (φωτ.: Facebook / Greek Community Club in Jordan)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Η ελληνική γλώσσα ενώνει Ελλάδα και Ιορδανία – Ολοκληρώθηκε η σχολική χρονιά στο Τμήμα Ελληνικής Γλώσσας στο Αμμάν

15/06/2026 - 6:37μμ
Μαθητές ελληνικής καταγωγής του International European School της Βαρσοβίας τιμούν την 25η Μαρτίου με παρέλαση, παραδοσιακούς χορούς και μουσική (φωτ.: International European School Warsaw)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Ιστορική απόφαση στην Πολωνία: Οι Έλληνες αναγνωρίζονται ως εθνική μειονότητα

14/06/2026 - 5:03μμ
Άποψη του Χασάουτ-Γκρέτσεσκογιε (πηγή: greekmos.ru)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Χασάουτ-Γκρέτσεσκογιε: Μια νησίδα ελληνισμού στην καρδιά του Καυκάσου

13/06/2026 - 11:31πμ
(Φωτ.: Ιnstagram/lovedandvxoxo
Vicki Vlahos)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Αθώα η Ελληνίδα ομογενής σχεδιάστρια που «έντυνε» τα καλλιστεία Miss Universe – Τέλος σε δικαστική διαμάχη 4 εκατ. δολαρίων

12/06/2026 - 9:07μμ
Η Γεσθημανή Πασχαλίδη-Χειλά (πηγή: Instagram / centre4cs)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Η Γεσθημανή Πασχαλίδη-Χειλά στους φετινούς παρασημοφορημένους της Αυστραλίας – Η διαδρομή μιας Πόντιας της ομογένειας

12/06/2026 - 1:15μμ
Από παλιότερη εκδήλωση Ελλήνων Αστυνομικών της Βικτώριας (φωτ.: Νέος Κόσμος)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Φόρουμ στη Μελβούρνη για την ενδοοικογενειακή βία με πρωτοβουλία της Παναυστραλιανής Ομοσπονδίας Ελληνίδων και της Ελληνικής Αστυνομικής Ένωσης Βικτώριας

11/06/2026 - 9:54μμ
(Φωτ.: greekcommunity.com.au)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Μεγάλη δωρεά του Ιδρύματος Νικόλαου Ανδριανάκου για νέο πολιτιστικό κέντρο της ελληνικής ομογένειας στη Μελβούρνη

11/06/2026 - 3:59μμ
Μετά το τέλος του 5ου Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής «Από γενιά σε γενιά»  (φωτ.: Facebook / Πρεσβεία της Ελλάδας στη Μόσχα)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Μόσχα: Νέοι μουσικοί της ελληνικής διασποράς τίμησαν τον Σεργκέι Προκόφιεφ

11/06/2026 - 12:15μμ
(Φωτ.: Facebook/Greeks in Melbourne)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Με ποντιακούς χορούς και μεγάλη θλίψη αποχαιρέτησαν τον ομογενή Χριστόφορο Καζαντζίδη στη Μελβούρνη

11/06/2026 - 9:27πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: EPA / Stephen Brashear)

Μουντιάλ 2026: Η Αίγυπτος έβαλε… δύσκολα στο Βέλγιο

5 ώρες πριν
(Φωτ.: Wikimedia Commons – Büyükada Greek Orphanage Collection)

Συμφωνία-ορόσημο για το Ελληνικό Ορφανοτροφείο της Πριγκήπου – Νέα εποχή για το ιστορικό ξύλινο μνημείο

6 ώρες πριν
Εκδηλώσεις για τα 40 χρόνια της Ενορίας του Αγίου Ανδρέα στη Νοαλούνγκα της Αδελαΐδας (φωτ.: Greek Orthodox Parish of Saint Andrew Noarlunga/Michael Tsakrios)

Η ελληνορθόδοξη ενορία του Αγίου Ανδρέα στη Νότια Αυστραλία γιορτάζει 40 χρόνια πίστης και προσφοράς

6 ώρες πριν
(Φωτ.: Ένωση Ποντίων Πιερίας/Facebook)

Η Ένωση Ποντίων Πιερίας τίμησε την παράδοση στις «Εαρινές Ημέρες Μουσών 2026»

7 ώρες πριν
(Φωτ.: Χ/Hilado de MelóNafo)

Σκληρή καταδίκη Βαρθολομαίου για τη ρωσική επίθεση στη Λαύρα του Κιέβου: «Βάρβαρη καταστροφή»

7 ώρες πριν
Ο Ανδρέας Σιμόνωφ με φόντο επιστολικό δελτάριο που απεικονίζει το Βατούμ την εποχή που διαβιούσε σε αυτό (φωτ.: Μικρασιατικόν Ημερολόγιον 1910/Εικ.: Αλεξία Ιωαννίδου)

Ανδρέας Σιμόνωφ: Ο ευπατρίδης του πνεύματος και μύστης της φιλοσοφίας

7 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign