pontosnews.gr
Τετάρτη, 3/12/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Θρασεία παρέμβαση Τουρκίας στη Σουηδία για τις γενοκτονίες Ελλήνων, Ασσυρίων και Αρμενίων

26/04/2016 - 5:22μμ
Θρασεία παρέμβαση Τουρκίας στη Σουηδία για τις γενοκτονίες Ελλήνων, Ασσυρίων και Αρμενίων
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Απύθμενο θράσος της Τουρκίας για μια ακόμα φορά. Προφανώς δεν αρκείται στην επιχείρηση φίμωσης των τουρκικών μέσων ενημέρωσης, και θέλει να επηρεάσει τα τεκταινόμενα και σε άλλες χώρες – αυτήν τη φορά για να «εξαφανίσει» καθετί που αφορά τις γενοκτονίες Ασσυρίων, Ελλήνων και Αρμενίων. Τελευταίο κρούσμα η επιστολή που έστειλε την περασμένη εβδομάδα η τουρκική πρεσβεία στη Στοκχόλμη, στο σουηδικό τηλεοπτικό δίκτυο TV4, ζητώντας να αποσύρει από το πρόγραμμά της το ντοκιμαντέρ Seyfo 1915 – The Assyrian Genocide, με το επιχείρημα ότι «δεν υπηρετεί την αρχή της αντικειμενικότητας»!

Το ντοκιμαντέρ, σε σκηνοθεσία του Ασσύριου Αζίζ Σάιντ, αναφέρεται στις γενοκτονίες Ασσυρίων, Ελλήνων και Αρμενίων.

Την επιστολή λογοκρισίας υπογράφει ο επικεφαλής του γραφείου Τύπου της τουρκικής πρεσβείας Αρίφ Γκιουλέν, ο οποίος αντιτίθεται στον όρο «γενοκτονία» που υπάρχει στον τίτλο του ντοκιμαντέρ και τεκμηριώνεται σε καθ’ όλη τη διάρκεια του έργου. Προτρέπει μάλιστα τη διεύθυνση του TV4 «να ξανασκεφτείτε την απόφασή σας έτσι ώστε να υπάρχει ισορροπημένη στάση» και επισημαίνει πως «μόνο ένα διεθνές δικαστήριο μπορεί να καθορίσει εάν ένα συγκεκριμένο γεγονός είναι γενοκτονία».


Μνημείο αφιερωμένο στη γενοκτονία των Ασσυρίων στο Ερεβάν της Αρμενίας (Wikipedia)

Έντονη ήταν η αντίδραση του καναλιού, που πάντως φιλοξένησε στην επίσημη ιστοσελίδα του την επιστολή. «Δεν θα μπορούσαμε ποτέ να δεχθούμε κάτι τέτοιο. Θα διαμαρτυρηθούμε κατά οποιασδήποτε προσπάθειας πίεσης που απειλεί την ελευθερία έκφρασης» είπε η διευθύντρια προγράμματος του TV4, Βιβέκα Χάνσον. Όπως μάλιστα είπε, ο ευγενικός τόνος της επιστολής δεν θα έπρεπε να εξαπατήσει το κοινό, επισημαίνοντας πώς ενώ «το email είναι ευγενικό, το μήνυμα δεν μπορεί να παρερμηνευτεί».

Ο Αρίφ Γκιουλέν έσπευσε να απαντήσει στην Χάνσον μέσω της εφημερίδας Expressen κάνοντας λόγο για «πλήρη σεβασμό της ελευθερίας της έκφρασης και για το κανάλι», αλλά αρνήθηκε να αποσύρει το αίτημά του για τη μη προβολή του ντοκιμαντέρ.

Η υπόθεση έχει πάρει διαστάσεις, με αρκετούς βουλευτές του σουηδικού Κοινοβουλίου να αντιδρούν. Ο επικεφαλής του Κόμματος της Αριστεράς Γιόνας Σέστεντ κάλεσε τη σουηδική κυβέρνηση να σταματήσει την επίθεση της Τουρκίας στα εθνικά μέσα ενημέρωσης.

«Είναι απαράδεκτο αυτή η χώρα [η Τουρκία] να θέλει να σιωπήσουν τα μέσα ενημέρωσης στη Σουηδία, και πρέπει η κυβέρνηση να υιοθετήσει σκληρή στάση κατά αυτών των ενεργειών» είπε, σύμφωνα με την εφημερίδα Expressen. Ο Σέστεντ πρόσθεσε ότι η Στοκχόλμη θα έπρεπε να ανακαλέσει τον πρεσβευτή της στην Τουρκία «για να γίνει σαφές ότι αυτό που κάνετε στην Τουρκία, που είναι πολύ κακό για τα μέσα ενημέρωσης, δεν μπορείτε να το κάνετε στη Σουηδία».

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Σύλλογος Ποντίων Σταυρούπολης «Ακρίτες του Πόντου»: Τα ποντιακά κάλαντα συναντούν την εκκλησιαστική υμνολογία

3/12/2025 - 4:08μμ
(Φωτ.: facebook Σύλλογος Ποντίων  Ηλιούπολης «Αλέξανδρος Υψηλάντης»)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Σύλλογος Ποντίων Ηλιούπολης «Αλέξανδρος Υψηλάντης»: Οι Μωμόγεροι ανοίγουν τις εκδηλώσεις του 2026

3/12/2025 - 1:51μμ
Αναμνηστική φωτογραφία μετά τον 86ο ετήσιο χορό των «Ακριτών» Φιλαδέλφειας (φωτ.:  Pontian Society "Akritai" of Philadelphia)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Ο Πόντος της διασποράς: Μουσική, χορός και ταυτότητα στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ

2/12/2025 - 4:16μμ
Τμήμα της αφίσας της κοινωνικής δράσης
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Πόντιοι φοιτητές και σπουδαστές στη Θεσσαλονίκη συλλέγουν τρόφιμα για καλό σκοπό

2/12/2025 - 3:20μμ
Στην Ερμού, οι Μωμόγεροι της Ευξείνου Λέσχης Αθηνών. Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2024 (φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΠΟΝΤΟΣ

Οι Μωμόγεροι της Ευξείνου Λέσχης Αθηνών ξαναχτυπούν! – Πού θα είναι φέτος;

2/12/2025 - 2:07μμ
Σπίτια στην παραθαλάσσια Φάτσα, σε φωτογραφία του 1910 (πηγή: Ιστορικό Αρχείο Προσφυγικού Ελληνισμού Δήμου Καλαμαριάς / Συλλογή Άννας Θεοφυλάκτου)
ΠΟΝΤΟΣ

Φάτσα Πόντου: Το ξεχασμένο αναγνωστήριο «Ομόνοια» των Ελλήνων

2/12/2025 - 10:42πμ
(Φωτ.: efxinos.gr)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Η Εύξεινος Λέσχη Θεσσαλονίκης τιμά τα μέλη των καλλιτεχνικών τμημάτων της

1/12/2025 - 11:59μμ
Ορισμένα από τα έργα της εικαστικού Τούλας Χαριτίδου
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Έκθεση ζωγραφικής στον Ποντιακό Σύλλογο Πτολεμαΐδας

1/12/2025 - 10:55μμ
(Φωτ.: facebook/Σύλλογος Ποντίων Πολυκάστρου & Περιχώρων «Οι Ακρίτες»/Sofia Manoglou)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Δημιουργίες με ψυχρό πηλό στον Σύλλογο Ποντίων Πολυκάστρου «Οι Ακρίτες»

1/12/2025 - 10:21μμ
Οικογενειακή φωτογραφία στο πλαίσιο του επιμορφωτικού ταξιδιού των εκπαιδευτικών στην Παναγία Σουμελά, στο Βέρμιο (φωτ.: Αρχείο Μωυσή Τσιρίδη)
ΠΟΝΤΟΣ

Από τη Θεσσαλονίκη σε όλη τη χώρα: Το δίκτυο που φέρνει τον ποντιακό πολιτισμό και την ιστορία στις τάξεις

1/12/2025 - 9:11μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Γερμανός καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς (δεύτερος από δεξιά) στη διάρκεια παλιότερης επίσκεψής του σε εργοστάσιο στο Ντίσελντορφ (φωτ.: EPA/Christopher Neundorf)

Γερμανία: Η οικονομία στη «βαθύτερη ιστορικά κρίση» από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο

34 λεπτά πριν
Ιδιοκτήτες και οδηγοί ταξί, νωρίτερα σήμερα, έξω από το υπουργείο Μεταφορών (φωτ.: Δανάη Δαυλοπούλου/EUROKINISSI)

Ταξί: Απεργία και την Παρασκευή

1 ώρα πριν
Στο μετρό της Αθήνας (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)

Μετρό: Η κυκλοφορία στη Γραμμή 3 διεξάγεται μόνο στο τμήμα Δημοτικό Θέατρο – Εθνική Άμυνα

2 ώρες πριν
(Φωτ.: facebook/Maria Tzivanidou)

Σαββατόβραδο με τον ετήσιο χορό του Συλλόγου Ποντίων ν. Ροδόπης «Η Τραπεζούντα»

2 ώρες πριν
Οικογενειακή φωτογραφία των υπουργών Εξωτερικών των χωρών-μελών του NATO, στην έδρα του στις Βρυξέλλες (φωτ.:  EPA/GIUSEPPE LAMI)

Τουρκία, Ρουμανία, Βουλγαρία ζητούν «να γίνει σεβαστό το διεθνές δίκαιο» στον Εύξεινο Πόντο

3 ώρες πριν
Τμήμα του πίνακα «Η έξοδος του Μεσολογγίου» του Θεόδωρου Βρυζάκη (πηγή: nationalgallery.gr)

200 χρόνια από την Έξοδο του Μεσολογγίου – Αρχίζουν οι εορταστικές εκδηλώσεις

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign