pontosnews.gr
Κυριακή, 2/08/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Θρασεία παρέμβαση Τουρκίας στη Σουηδία για τις γενοκτονίες Ελλήνων, Ασσυρίων και Αρμενίων

26/04/2016 - 5:22μμ
Θρασεία παρέμβαση Τουρκίας στη Σουηδία για τις γενοκτονίες Ελλήνων, Ασσυρίων και Αρμενίων
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Απύθμενο θράσος της Τουρκίας για μια ακόμα φορά. Προφανώς δεν αρκείται στην επιχείρηση φίμωσης των τουρκικών μέσων ενημέρωσης, και θέλει να επηρεάσει τα τεκταινόμενα και σε άλλες χώρες – αυτήν τη φορά για να «εξαφανίσει» καθετί που αφορά τις γενοκτονίες Ασσυρίων, Ελλήνων και Αρμενίων. Τελευταίο κρούσμα η επιστολή που έστειλε την περασμένη εβδομάδα η τουρκική πρεσβεία στη Στοκχόλμη, στο σουηδικό τηλεοπτικό δίκτυο TV4, ζητώντας να αποσύρει από το πρόγραμμά της το ντοκιμαντέρ Seyfo 1915 – The Assyrian Genocide, με το επιχείρημα ότι «δεν υπηρετεί την αρχή της αντικειμενικότητας»!

Το ντοκιμαντέρ, σε σκηνοθεσία του Ασσύριου Αζίζ Σάιντ, αναφέρεται στις γενοκτονίες Ασσυρίων, Ελλήνων και Αρμενίων.

Την επιστολή λογοκρισίας υπογράφει ο επικεφαλής του γραφείου Τύπου της τουρκικής πρεσβείας Αρίφ Γκιουλέν, ο οποίος αντιτίθεται στον όρο «γενοκτονία» που υπάρχει στον τίτλο του ντοκιμαντέρ και τεκμηριώνεται σε καθ’ όλη τη διάρκεια του έργου. Προτρέπει μάλιστα τη διεύθυνση του TV4 «να ξανασκεφτείτε την απόφασή σας έτσι ώστε να υπάρχει ισορροπημένη στάση» και επισημαίνει πως «μόνο ένα διεθνές δικαστήριο μπορεί να καθορίσει εάν ένα συγκεκριμένο γεγονός είναι γενοκτονία».


Μνημείο αφιερωμένο στη γενοκτονία των Ασσυρίων στο Ερεβάν της Αρμενίας (Wikipedia)

Έντονη ήταν η αντίδραση του καναλιού, που πάντως φιλοξένησε στην επίσημη ιστοσελίδα του την επιστολή. «Δεν θα μπορούσαμε ποτέ να δεχθούμε κάτι τέτοιο. Θα διαμαρτυρηθούμε κατά οποιασδήποτε προσπάθειας πίεσης που απειλεί την ελευθερία έκφρασης» είπε η διευθύντρια προγράμματος του TV4, Βιβέκα Χάνσον. Όπως μάλιστα είπε, ο ευγενικός τόνος της επιστολής δεν θα έπρεπε να εξαπατήσει το κοινό, επισημαίνοντας πώς ενώ «το email είναι ευγενικό, το μήνυμα δεν μπορεί να παρερμηνευτεί».

Ο Αρίφ Γκιουλέν έσπευσε να απαντήσει στην Χάνσον μέσω της εφημερίδας Expressen κάνοντας λόγο για «πλήρη σεβασμό της ελευθερίας της έκφρασης και για το κανάλι», αλλά αρνήθηκε να αποσύρει το αίτημά του για τη μη προβολή του ντοκιμαντέρ.

Η υπόθεση έχει πάρει διαστάσεις, με αρκετούς βουλευτές του σουηδικού Κοινοβουλίου να αντιδρούν. Ο επικεφαλής του Κόμματος της Αριστεράς Γιόνας Σέστεντ κάλεσε τη σουηδική κυβέρνηση να σταματήσει την επίθεση της Τουρκίας στα εθνικά μέσα ενημέρωσης.

«Είναι απαράδεκτο αυτή η χώρα [η Τουρκία] να θέλει να σιωπήσουν τα μέσα ενημέρωσης στη Σουηδία, και πρέπει η κυβέρνηση να υιοθετήσει σκληρή στάση κατά αυτών των ενεργειών» είπε, σύμφωνα με την εφημερίδα Expressen. Ο Σέστεντ πρόσθεσε ότι η Στοκχόλμη θα έπρεπε να ανακαλέσει τον πρεσβευτή της στην Τουρκία «για να γίνει σαφές ότι αυτό που κάνετε στην Τουρκία, που είναι πολύ κακό για τα μέσα ενημέρωσης, δεν μπορείτε να το κάνετε στη Σουηδία».

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ο Γιάννης-Βασίλης Γιαϊλαλί μιλά σε εκδήλωση για τη Γενοκτονία των Ποντίων, στο Πάρκο Ποντιακού Ελληνισμού στη Νίκαια, 18 Μαΐου 2025 (φωτ.: Δήμος Νίκαιας - Αγ. Ι. Ρέντη / Ορέστης Νικολαΐδης)
ΠΟΝΤΟΣ

ΠΟΕ: Η διαδικασία της 3ης Αυγούστου ας αποτελέσει την αρχή του τέλους της πολυετούς ταλαιπωρίας για τον Γιάννη-Βασίλη Γιαϊλαλί

1/08/2026 - 2:36μμ
Θαλασσινά μπάνια στη Σαμψούντα, 1903
ΠΟΝΤΟΣ

Αύγουστος ή Αλωνάρτ’ς: Για γάμους και για στύπα – Ο αγαπημένος μήνας των Ποντίων

1/08/2026 - 9:03πμ
(Εικ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

Αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου: Τι σημαίνει πραγματικά;

31/07/2026 - 7:57μμ
(Φωτ.: Americanimmigrantstories/Facebook)
ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

Η οικογένεια Γκαζαριάν στη Βοστώνη του 1908 – Μια φωτογραφία-ντοκουμέντο λίγο πριν τη Γενοκτονία των Αρμενίων

31/07/2026 - 1:35μμ
(Φωτ.: Flickr / Μητρόπολη Βεροίας, Ναούσης, Καμπανίας / Γεράσιμος Μπεκές)
ΠΟΝΤΟΣ

Η ποντιακή νεολαία υψώνει τη φωνή της: Το ψήφισμα, οι διεκδικήσεις και τα μηνύματα του 28ου Συναπαντήματος

31/07/2026 - 10:24πμ
(Φωτ.: ΠΟΕ)
ΠΟΝΤΟΣ

Πανελλήνια Συνάντηση Ποντιακής Νεολαίας για 20ή χρονιά – Το μεγάλο αντάμωμα των νέων του Πόντου στη Δράμα

30/07/2026 - 6:40μμ
Το Πανελλήνιο Ιερό Προσκύνημα Παναγία Σουμελά στην Καστανιά Ημαθίας, όπου τελέστηκε τρισάγιο στη μνήμη των πυροσβεστών που έχασαν τη ζωή τους εν ώρα καθήκοντος (φωτ.: Lemur12 / Wikimedia Commons Attribution (CC BY))
ΠΟΝΤΟΣ

Παναγία Σουμελά: Τρισάγιο μνήμης για τους πυροσβέστες που έπεσαν στη μάχη με τις φλόγες

30/07/2026 - 5:45μμ
Το υπό διαμόρφωση μνημείο της ποντιακής λύρας στη Λευκόπετρα Ξάνθης (φωτ.: Κωνσταντίνα Ναβροζίδου)
ΠΟΝΤΟΣ

Λευκόπετρα Ξάνθης: Οι νέοι ξύπνησαν τους «Σταυραετούς του Πόντου» – Με τα χέρια τους στήνουν μια λύρα μνήμης

30/07/2026 - 3:19μμ
Στιγμιότυπο από τιμητική απονομή στον Γιάννη-Βασίλη Γιαϊλαλί, σε παλιότερη συγκέντρωση της ΠΟΕ για την επέτειο της 19ης Μαΐου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης (φωτ.: Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος)
ΠΟΝΤΟΣ

Γιάννης Βασίλης Γιαϊλαλί: «Μην με επιστρέψετε στην Τουρκία» – Η δραματική έκκληση στα ελληνικά

30/07/2026 - 12:51μμ
ΠΟΝΤΟΣ

ΕΠΟΝΑ: Χαιρετίζουμε την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων από την πολιτεία της Πενσιλβάνιας

29/07/2026 - 10:28μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η στιγμή που τα δύο Bell συγκρούονται ενώ επιχειρούν στην Ψάθα Αττικής. Κυριακή 2 Αυγούστου 2026 (πηγή: Glomex)

Ψάθα: Βίντεο-ντοκουμέντο από τη σύγκρουση των δύο ελικοπτέρων αεροπυρόσβεσης

29 λεπτά πριν
Φωτιά καίει στην ευρύτερη περιοχή του Μαυράτων και Χιονάτων στη νότια Κεφαλονιά. Κυριακή 2 Αυγούστου 2026 (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ /Νικηφόρος Σταμένης)

Φωτιά στην Κεφαλονιά: Πάνω από 6.000 στρέμματα κάηκαν – Αναζωπυρώσεις στα Μαυράτα, σύλληψη 44χρονου

42 λεπτά πριν
Για 3η ημέρα συνεχίζεται η μάχη με την μεγάλη πυρκαγιά που ξεκίνησε από την Βοιωτία και επεκτάθηκε και στον νομό Αττικής. Κυριακή 2 Αυγούστου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)

Φωτιά στην Αττική: Φλόγες 20 μέτρων στο όρος Πατέρας – Σπίτια στις φλόγες, αγωνία για Βίλια και Μέγαρα

1 ώρα πριν
(Φωτ.: e-kalamaria.gr)

Επόμενος σταθμός, Καλαμαριά – Άρχισαν οι δοκιμαστικές διαδρομές του μετρό!

1 ώρα πριν

Έκτακτο: Πληροφορίες για πτώση πυροσβεστικών ελικοπτέρων στην Αττική

2 ώρες πριν
(Φωτ.: glomex / ΕΡΤ 2 ΣΠΟΡ)

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κωπηλασίας: Χάλκινο μετάλλιο ο Ντούσκος

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign